ندای لرستان

آخرين مطالب

سرمقاله دنیای اقتصاد/ خداحافظ تجارت آزاد سیاسی

سرمقاله دنیای اقتصاد/ خداحافظ تجارت آزاد
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - دنیای اقتصاد / «خداحافظ تجارت آزاد» عنوان یادداشت روز در روزنامه دنیای اقتصاد به قلم یاشار تاروردی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
زمانی که دونالد ترامپ برای نخستین‌بار به ریاست‌جمهوری آمریکا رسید، اقتصاد جهانی شرایط متفاوتی داشت؛ نرخ تورم و نرخ بهره در سطح جهانی پایین بود و اقتصاد بسیاری از کشورها در وضعیت آرام و پایداری به سر می‌‌‌برد. یکی از ‌‌سیاست‌‌‌های اقتصادی جنجالی ترامپ، وضع تعرفه‌‌‌های تجاری بر واردات از چین بود. هرچند این سیاست‌‌‌ها به نتیجه مطلوب مورد نظر ترامپ منجر نشد، اما واقعیت‌‌‌های اقتصادی جدیدی را آشکار ساخت که تا پیش از آن بسیاری تنها در کتاب‌‌‌های درسی و دانشگاه‌‌‌ها خوانده بودند. تاثیر این تعرفه‌‌‌ها البته از روابط تجاری آمریکا و چین فراتر نرفت.
انتخاب مجدد ترامپ، معروف به «ترامپ 2.0»، موج جدیدی از تعرفه‌‌‌ها را به دنبال داشته است، اما این بار شرایط اقتصاد جهانی به کلی متفاوت است. تمرکز سیاست‌‌‌های تعرفه‌‌‌ای ترامپ اکنون بیشتر بر اتحادیه اروپا، مکزیک و کانادا قرار گرفته است. برخلاف گذشته، اقتصاد جهانی اکنون در حال گذر از دوره‌‌‌ای با تورم بالاست. بانک‌های مرکزی در بسیاری از کشورها نیز با این فرض که تورم کنترل شده و به سطح پایداری کاهش یافته است، کم‌‌‌کم سیاست‌‌‌های پولی انقباضی را کنار گذاشته‌‌‌اند.
بازار
اما بزرگ‌ترین تهدید پیش‌روی اقتصاد جهانی، وقوع جنگ تجاری ناشی از اعمال تعرفه‌‌‌هاست. چنین وضعیتی بیش از همه به مصرف‌کنندگان و خانوارها آسیب خواهد زد؛ زیرا تعرفه‌‌‌ها، به هر شکلی که اعمال شوند، موجب افزایش قیمت‌ها خواهند شد. از آنجا که این افزایش قیمت‌ها ناشی از شرایط طبیعی اقتصاد و پویایی بازار نیست، بانک‌های مرکزی در سطح جهانی تنها دو گزینه دشوار را پیش‌رو خواهند داشت که در هر صورت به زیان مصرف‌کنندگان است.
گزینه اول، ادامه روند فعلی، یعنی تداوم کنار گذاشتن تدریجی سیاست‌‌‌های انقباضی پولی است؛ به این امید که تعرفه‌‌‌ها ابزاری صرفا سیاسی باشند که کشورهای مقابل را به مذاکره سریع‌‌‌تر وادار کنند؛ بدون آنکه اقتصاد وارد رکود عمیقی شود. در این حالت، اگر این محاسبات نادرست باشد، خطر افزایش بیشتر تورم وجود دارد که کنترل آن بسیار دشوارتر خواهد بود.
گزینه دوم، بازگشت به سیاست‌‌‌های انقباضی یا توقف روند آزادسازی فعلی است که به خودی خود ریسک بالایی از رکود اقتصادی را به همراه خواهد داشت. این سناریو می‌‌‌تواند رشد اقتصادی را متوقف کرده و نرخ بیکاری را در سراسر جهان افزایش دهد.
همچنین، باید در نظر داشت که اعمال تعرفه‌‌‌ها می‌‌‌تواند به اقدامات متقابل کشورها منجر شود و بازار جهانی را وارد چرخه‌‌‌ای از اقدامات تلافی‌‌‌جویانه کند که ثبات اقتصادی را به خطر می‌‌‌اندازد. این اتفاق ممکن است باعث تضعیف روابط بین‌المللی و کاهش سرمایه‌گذاری خارجی شود.
در هر صورت، سیاست‌‌‌های «ترامپ 2.0» اقتصاد جهانی را با خطر افزایش همزمان تورم و رکود مواجه ساخته است. البته ترامپ امیدوار است که اعمال این سیاست‌‌‌ها به تسلیم کشورهای رقیب و بازگشت آنها به میز مذاکره منجر شود یا در بدترین حالت، بهانه‌‌‌ای برای حمایت بیشتر از تولید داخلی آمریکا باشد. با این حال، تجربه تاریخی نشان داده است که جنگ‌‌‌های تعرفه‌‌‌ای اغلب پیامدهای ناخواسته و زیانباری دارند که بیشترین خسارت آن متوجه مصرف‌کنندگان عادی است.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1014881/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کیهان نوشت: عملیات فریب جدید برای تصویب لوایح خسارت بار FATF

سرمقاله دنیای اقتصاد/ مقصران همیشگی

آزادی مدیر تلگرام پس از 7 ماه و با واگذاری اطلاعات کاربران

سرمقاله هم میهن/ خبر خوب، ولی...

حق مسکن 900 هزار تومانی پول اجاره یک متر خانه هم نیست

گارد طلای جهانی افزایشی ماند

سود سهام عدالت واریز شد

آماده‌باش نوروزی علوم پزشکی لرستان

رویداد《من نوه‌ی شهیدم》باهدف ترویج فرهنگ ایثار و شهادت برگزار شد

لزوم تدبیر ملی برای کاهش آمار اعدام

سرمقاله خراسان/ سالِ تصمیم‌های سخت اما اجتناب ناپذیر!

میزان مصرف سوخت بنزین 21 درصد افزایش یافت

دستمزد؛ کمتر از سبد معیشت، بالاتر از خط فقر

عملیات تعریض خیابان 75 متری کریم‌خان خرم‌آباد

زمان قطعی برق خرم آباد امروز دوشنبه 27 اسفند (خاموشی برق)

برگزاری همایش فرزندان شهدای فرهنگی به مناسبت بزرگداشت 22 اسفند

شهدا همواره به‌روز و نسبت به مسائل مختلف همیشه پیشگام بودند

مناسبت روز/ دوشنبه، 27 اسفندماه

از همه پژوهشگران درخواست دارم به بنیاد شهید کمک کنند/برنامه‌ریزی‌ها در بنیاد شهید باید بر اساس پژوهش باشد

سورپرایز ترامپ؛ بساط رسانه‌های برون مرزی آمریکا جمع شد

حوادث ترافیکی طی 12 ساعت گذشته در استان مرکزی 3 قربانی داشت

برگزاری ششمین جشنواره قرآن و عترت با محور سوره مبارکه لقمان

آمریکا در حمایت از اسرائیل وارد جنگ با یمن شد

نماینده سابق: بسیاری از مقابله کنندگان با ظریف کاسبان تحریم هستند

سه کشور جدیدی که ترامپ می‌خواهد اهالی غزه را به آنجا بفرستد

پیوند تبعیض و نگرانی؛ وضعیت مهاجران پس از روی کار آمدن ترامپ

تندروها امنیت کشور را هدف قرار داده‌اند

زنگ خطر تروریسم جدایی‌‏طلبانه در همسایگی ایران

‌معاویه در عصر هوش مصنوعی

پایان قمار جسورانه نظامی اوکراین در خاک روسیه

گلایه‌ واردکنندگان خودرو جانبازان از مشکلات تخصیص ارز

اتفاق عجیب در بازار سیب زمینی

همایش تجلیل از خیرین استان لرستان

آیین رونمایی از تازه‌های نشر دفاع مقدس لرستان

راهدار استان مرکزی در حادثه تصادف حین خدمت جان باخت

پدر و پسر در استخر کشاورزی غرق شدند

قتل فجیع سه خواهر توسط برادر در بروجرد

بازگشت اراضی کشاورزی بروجرد به چرخه تولید

دیوارِ تَرَک‌خورده اصولگرایان

پژو 207 دنده‌ای پانوراما مرز 900 میلیون تومان را رد کرد

فعال شدن 381 واحد معدنی غیرفعال؛ بازگشت 925 واحد صنعتی راکد به چرخه تولید

استفاده 40 میلیون نفر از طرح کالابرگ

رونمایی از اولین خودروی وارداتی پلاک شده جانبازان

واریز سود سهام عدالت چهل و چهار میلیون سهام‌دار تا پس فردا

سوگ در گندمینه الیگودرز؛ پدری که برای نجات فرزندش جان داد

درگذشت راهدار خدوم استان مرکزی بر اثر تصادف در حین خدمت

پدر و پسر الیگودرزی در استخر کشاورزی غرق شدند

فریب بزرگ امریکایی!

ماجرای افزایش توجه جهانی به طلا

نیم‌قرن اختلاف ساعت