ندای لرستان

آخرين مطالب

بومرنگ تعرفه‌های ترامپ سیاسی

بومرنگ تعرفه‌های ترامپ
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - ایرنا / متن پیش رو در ایرنا منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست.
کانادا، آلمان، ژاپن، کره جنوبی و مکزیک، بیشترین آسیب را از رژیم جدید تعرفه‌ای آمریکا علیه صنعت خودروسازی متحمل خواهند شد و تورم ایجاد شده در نتیجه این تهاجمی‌ترین اقدامی که تا به امروز توسط «ترامپ» و در نقاب «میهن‌پرستی» آغاز شده، مشکلی است که می‌تواند به پاشنه آشیل راهبرد صنعتی ترامپیستی در این کشور تبدیل شود.
بازار
به گزارش تارنمای روزنامه لا وانگواردیا (La Vanguardia) اسپانیا، سخنگوی دولت آلمان دیروز جمعه گفت که برای پاسخی که اروپا در حال آماده شدن در برابر تعرفه‌های 25 درصدی اعمال شده توسط «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا بر واردات خودرو است، «هیچ گزینه‌ای از روی میز (گفت‌وگو) حذف نشده است».
«رابرت هابک» وزیر اقتصاد آلمان، روز پنجشنبه با قاطعیت بیشتری گفت: ما در برابر ایالات متحده سر فرود نمی‌آوریم، اتحادیه اروپا اکنون باید به تعرفه‌ها پاسخ قاطعانه‌ای بدهد.
آلمان، اقتصاد پیشرو اروپا، به عنوان یکی از کشورهایی که بیشترین آسیب را از این اقدام متحمل می‌شود، دلایل خود را برای خشم و آزردگی دارد؛ اما زلزله تعرفه‌ای که توسط ترامپ به راه افتاده است، سیستم جهانی و همه شرکت‌های خودروسازی از تویوتا گرفته تا پورشه را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
چین نیز پیشتر اعلام کرد که با اقدامات متقابل پاسخ خواهد داد و چنان که «مارک کارنی» نخست وزیر کانادا به طور خلاصه گفت: واضح است که ایالات متحده دیگر شریک قابل اعتمادی نیست.
«واضح است که ایالات متحده دیگر شریک قابل اعتمادی برای اروپا نیست»در استراتژی صنعتی متمرکز بر تعرفه‌های ترامپ، حرف از میهن‌پرستی است اما این سیاست، تورم بیشتری را برای آمریکا به همراه خواهد داشت.
کانادا و آلمان همراه با ژاپن، کره جنوبی و مکزیک، کشورهایی هستند که بیشترین آسیب را از این رژیم جدید تعرفه‌ای متحمل خواهند شد. این تهاجمی‌ترین اقدامی است که تا به امروز توسط ترامپ آغاز شده است، جنبشی که اکوسیستم جهانی خودرو را تحت کنترل قرار می‌دهد و نشان‌دهنده حمله مستقیم به دهه‌ها جهانی‌سازی تجاری است. یک تغییر اساسی در سناریویی که پیامدهای فوری آن، طبق اعلام و اذعان بخش خودرو، به شکل کاهش تولید و افزایش قیمت در ایالات متحده خواهد بود. شرکت سرمایه‌گذاری «برنشتاین» (Bernstein) تخمین زده است که هزینه کلی برای تولیدکنندگان خودرو می‌تواند به 110 میلیارد دلار در سال برسد.
بر اساس مدل صنعتی ترامپ، این تعرفه‌ها که از سوم آوریل (14 فروردین) اعمال می‌شود، خودروسازان (و تولیدکنندگان قطعات خودرو از سوم ماه مه) را مجبور به تولید در ایالات متحده کرده و باعث می‌شود «شغل‌ها به خانه بازگردند» و هیچ استثنایی در نظر گرفته نمی‌شود. در این چارچوب، حتی جنرال موتورز و فورد آمریکایی نیز تحت تاثیر قرار خواهند گرفت، زیرا آنها بخشی از تولید خود را در مکزیک و کانادا متمرکز کرده‌اند. بسیاری از تحلیلگران هشدار می‌دهند که دست گذاشتن روی صنعت خودرو با توجه به اهمیت آن به عنوان بخش مرکزی اقتصاد، بازی با آتش است.
بازی با آتش؛ در استراتژی صنعتی متمرکز بر تعرفه‌های ترامپ، حرف از میهن‌پرستی است اما این سیاست، تورم بیشتری را برای آمریکا به بار خواهد آوردخطر بزرگ این سیاست تعرفه‌ای ترامپ برای آمریکا به شکل افزایش شدید تورم است. حدود 46 درصد از خودروهای جدید فروخته شده در این کشور، وارداتی به ارزش 240 میلیارد دلار است.
کاخ سفید تخمین می‌زند که تعرفه‌های 25 درصدی درآمد سالانه 100 میلیارد دلاری را برای دولت فدرال ایجاد می‌کند، این در حالی است که هزینه این سیاست ممکن است بیشتر باشد؛ به شکل کاهش فروش، از دست دادن شغل و آسیب به مصرف‌کنندگان. خلاصه اینکه تورمِ بیشتر حتی اگر اسمش را میهن‌پرستی بگذارند، مشکلی است که می‌تواند به پاشنه آشیل این استراتژی صنعتی ترامپیستی تبدیل شود.
در حال حاضر برآوردهای مختلف، افزایش قیمت خودرو در آمریکا را بین چهار هزار تا 12 هزار دلار پس از اجرایی شدن تعرفه‌ها نشان می‌دهند. بانک سرمایه‌گذاری چند ملیتی آمریکایی «بانک آمریکا» این افزایش را به طور متوسط 10 هزار دلار برای هر خودرو تخمین می‌زند و تاکید می‌کند که فروش می‌تواند حدود 3 میلیون دستگاه کاهش یابد (از مجموع 16 میلیون خودروی فروخته شده در سال 2024 در این کشور).
«جان الکان» رئیس شرکت خودروسازی چندملیتی «استلانتیس» (Stellantis) گفت: ما نگران پیامدهای این اقدام بر تقاضا و این موضوع هستیم که آیا تولید ما در ایالات متحده مقرون به صرفه باقی می‌ماند.
طبق اعلام شرکت تحقیقات بازار Cox Automotive، اگر تعرفه‌ها از هفته آینده اجرایی شود، سردرگمی که در زنجیره تامین ایجاد می‌شود، به اختلال در تولید در آمریکا منجر شده و این به معنای کاهش تولید حدود 20 هزار خودرو بوده که حدود 30 درصد کمتر از تولید فعلی است.
هیوندای، تویوتا، فولکس واگن، سوبارو و مزدا احتمالا شرکت‌هایی خواهند بود که بیش از همه از تعرفه‌های 25 درصدی واردات خودرو در آمریکا متضرر می‌شوند.
به عنوان نمونه، هیوندای کره‌ای سال گذشته (2024) یک میلیون خودرو به آمریکا وارد کرد که بیش از نیمی از فروش این شرکت در این کشور است. طبق برآورد «گلدمن»، سود مزدا می‌تواند 59 درصد کاهش یابد و حتی تسلا نیز به طور کامل نجات نخواهد یافت. اگر چه به نظر می‌رسد که شرکت تسلا در میان تولیدکنندگان آمریکایی، از موقعیت بهتری برخوردار است، با این حال خودروهای الکتریکی آن نیز از تعداد زیادی قطعات خارجی استفاده می‌کنند که تحت تاثیر تعرفه‌ها قرار خواهند گرفت.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1017034/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نسخه ویژه یک اقتصاددان برای سرمایه‌گذاری مولد

تأمین برق عشایر با نیروگاه‌های خورشیدی

یک کشته و 8 مصدوم در تصادف زنجیره‌ای جاده نورآباد

پیش‌بینی وضعیت جوی لرستان تا 22 فروردین

قطار گردشگری امسال به کدام شهرها می رسد؟

سهم 300 میلیون دلاری ایران از گردش مالی زعفران

بزرگترین صادرکنندگان چای به ایران را بشناسید

یک جانباخته و 8 مصدوم در تصادف زنجیره‌ای جاده نورآباد

تکلم بعد از 18 سال؛ بازمانده سکته مغزی با ایمپلنت کامپیوتری توانست حرف بزند

جنگ تجاری ترامپ قیمت بیت‌کوین را تثبیت کرد

تعداد میلیاردهای جهان رکورد جدیدی ثبت کرد

آمار اسکان نوروزی در خرم‌آباد از 68 هزار نفر عبور کرد

بانک های کشور فردا 14 فروردین باز هستند

نفت برنت نزدیک 75 دلار ایستاد

تمهیدات ترافیکی پلیس لرستان در 13 فروردین؛تردد خودروهای سنگین ممنوع شد

اسکان 191 هزار مسافر نوروزی در اقامتگاه‌های لرستان

فرماندار خرم‌آباد آخرین آمار بازدید از اماکن گردشگری را اعلام کرد

هواشناسی 1404/01/13/ در کدام استان‌ها باران می بارد؟

اعلام 5 محور پرتردد خرم‌آباد در تعطیلات نوروزی

تمهیدات ترافیکی پلیس لرستان در 13 فروردین

کاهش تولید نفت اوپک در آستانه برنامه افزایش عرضه

پیش‌بینی جدید کارشناسان از قیمت مسکن بعد از عید

آغاز اردوی تیم ملی تفنگ با دعوت از 15 تیرانداز

شروع گام اول ساماندهی موتورهای شارژی با برخورد و پلمب مراکز متخلف

ثبت بیش از 7 میلیون تردد نوروزی در لرستان

توصیه‌های زیست محیطی لرستان در روز طبیعت

فرزین: 200 هزار میلیارد ریال تسهیلات برای بخش گردشگری در نظر گرفته شد

شناسایی 4800 نقطه حادثه‌خیز در کشور

گذر از بهار لرستان، تجربه آرامش در طبیعت بکر

«سیزده‌بدر» در قلب طبیعت زاگرس؛ کوله‌بار سفرتان خالی از اره و تبر

ثبت 7 میلیون تردد نوروزی در جاده‌های لرستان

قیمت طلای جهانی بالا رفت

نگاهی به اقدامات حمایتی از سهامداران خرد در سال گذشته

کمک پویش نه به تصادف به افزایش ایمنی سفرهای نوروزی

دستگیری عاملان تیراندازی در خرم‌آباد

رمزگشایی حسن روشن از بحران استقلال/مشکل از خرید های اول فصل است

اتفاقاتی که در مدت پلک زدن رخ می‌دهد/ ویدئو

ارزش زیست‌محیطی یک درخت بلوط 20 میلیارد تومان

12 مصدوم در حوادث رانندگی جاده فیروزآباد

پوسایدون؛ کابوس جدید سواحل آمریکا؟!

تصادف مرگبار در فیروزآباد؛ 3 مرد افغان جان خود را از دست دادند

لرستان، چهارمین مقصد گردشگری نوروزی؛ نیازمند اقدامات پیشگیرانه تصادفات

جانباز 70درصد «قهرمان چاکتن» از مازندران به همرزمان شهیدش پیوست

انتظار برای خرید خانه به بالای 580 سال رسید!

آغاز مرحله دوم طرح کالابرگ الکترونیکی از فردا

پویش «نه به‌تصادف» به افزایش ایمنی سفرهای نوروزی کمک کرده است

عاملان تیراندازی خیابان 30 متری پژوهنده خرم‌آباد دستگیر شدند

تردد در جاده‌های لرستان 32 درصد افزایش یافت

هفت چشمه لرزید

«ماندن در قدرت»؛ رویای تازه ترامپ