ندای لرستان

آخرين مطالب

کشف باکتری دریایی جدیدی که هیدروژن انبوه تولید می‌کند علمي

کشف باکتری دریایی جدیدی که هیدروژن انبوه تولید می‌کند
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - باکتری‌های دریایی جدیدی که در مقادیر زیاد هیدروژن می‌سازند، توسط دانشمندان کشف شده‌اند.

در یک مطالعه ژنومی جدید، خوشه‌های ژنی ناشناخته قبلی در باکتری‌های تولید کننده هیدروژن کشف شده است. این کشف می‌تواند پیامدهای مهمی برای تولید انرژی پاک داشته باشد.
ویبریوناسه(Vibrionaceae)، یک خانواده شناخته شده از باکتری‌های دریایی است که در درجه اول با «زیست‌تابی» شناخته می‌شوند. با این حال، آنها همچنین به دلیل وجود پاتوژن ایجاد کننده وبا بدنام هستند.
با وجود حضور گسترده آنها در اکوسیستم‌های اقیانوسی، این باکتری‌ها برای تولید سوخت زیستی مفید تلقی نشده بودند.
اکنون محققان دریافته‌اند که برخی از اعضای این خانواده باکتریایی توانایی منحصر به فردی در تولید مقادیر زیادی از گاز هیدروژن دارند. آنها با تجزیه یک ترکیب به نام فرمات(formate) از طریق تخمیر به این امر دست یافتند و در این فرآیند، هیدروژن و کربن دی اکسید تولید کردند. این ویژگی غیرمنتظره می‌تواند مسیر جدیدی برای توسعه راه حل‌های انرژی ارائه دهد.
شکستن مکانیسم ژنتیکی پشت تولید هیدروژن
یک تیم تحقیقاتی بین‌المللی شامل پروفسور تومو ساوابه(Tomoo Sawabe) از دانشگاه هوکایدو، رامش کومار ناتاراجان(Ramesh Kumar Natarajan) از مؤسسه ملی علوم و فناوری بین رشته‌ای هند و فابیانو تامپسون(Fabiano Thompson) از دانشگاه فدرال ریودوژانیرو، تجزیه و تحلیل ژنومی را برای درک اساس ژنتیکی این پدیده انجام دادند. مطالعه آنها بر تعیین توالی تمام 16 گونه شناخته شده از خانواده ویبریوناسه متمرکز بود.
محققان توجه خاصی به ساختار و عملکرد خوشه ژنی «Hyf-type formate hydrogenlyase» یا «FHL» داشتند. این ترکیب آنزیمی نقش مهمی در تجزیه فرمات به هیدروژن و کربن دی اکسید دارد. آنزیم مشابهی در باکتری «اشریشیا کولی»( Escherichia coli) وجود دارد، اما در مقایسه با ویبریوناسه مقادیر قابل توجهی هیدروژن کمتری تولید می‌کند.
پروفسور ساوابه گفت: این تجزیه و تحلیل‌ها تنوع غیرمنتظره خوشه‌های ژن FHL و روابط بین خوشه‌های ژنی و عملکرد در توانایی تولید هیدروژن را نشان می‌دهد.
این مطالعه دو نوع ناشناخته قبلی از خوشه‌های ژن FHL را شناسایی کرد که تعداد کلی در خانواده ویبریوناسه را به 6 رساند. این تنوع احتمالاً به دلیل سازگاری باکتری‌ها با محیط‌های مختلف اکولوژیکی در طول زمان پدید آمده است.
تنوع در تولید، بین گونه‌های مختلف باکتری‌ها
محققان همچنین تغییرات تخمیر هیدروژن را در گونه‌های مختلف تجزیه و تحلیل کردند. آنها دریافتند که یک باکتری دریایی به نام «ویبریو تریتونیوس»(Vibrio tritonius) و گونه‌ای موسوم به «ویبریو پورتریسیا»(Vibrio porteresiae) که در برنج‌های وحشی زندگی می‌کند، بالاترین سطح تولید هیدروژن را نشان داد. در مقابل، باکتری‌های «ویبریو ایروژنز»(Vibrio aerogenes) و «ویبریو مانگروی»(Vibrio mangrove) کمترین هیدروژن را تولید کردند.
این مطالعه همچنین نشان داد که تولید هیدروژن با میزان کارآمدی باکتری‌ها در جذب فرمات مرتبط است و آنهایی که قابلیت جذب فرمات بهتری داشتند، قادر به تولید هیدروژن بیشتری بودند.
ساوابه توضیح داد: این ژنوتیپ‌ها متابولیسم فرمات را به عنوان یک عامل کلیدی احتمالی در حفظ تولید هیدروژن تخمیری در گروه‌های خاصی از ویبریوها تقویت می‌کنند.
محققان می‌گویند گونه‌های خاصی از باکتری‌ها تولید هیدروژن بالاتری را به عنوان مکانیزمی برای سم‌زدایی فرمات از محیط خود ایجاد کردند؛ مفهومی که آنها آن را «فرضیه سم‌زدایی فرمات» می‌نامند.
یافته‌های آنها همچنین می‌تواند بینشی در مورد تخمیر هیدروژن در سایر باکتری‌ها از جمله E. coli ارائه دهد.
این تحقیق نه تنها درک ما از تکامل میکروبی را افزایش می‌دهد، بلکه راه‌های جدیدی را برای مهار تولید هیدروژن باکتریایی برای کاربردهای انرژی پایدار ارائه می‌دهد.
این مطالعه در مجله Current Microbiology منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1018179/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چند نوع عاشق وجود دارد؟

پایان سلطنت اپل؛ مایکروسافت فرمانروای جدید بازار جهانی

سه شنبه هر هفته روز سرمایه گذاری شهرستان نامگذاری شد

عملکرد منسجم و هدفمند موضوع اولین نشست شورای هماهنگی روابط عمومی های سازمان منطقه آزاد کیش

تخم مرغ سرطان زا است؟

پیام استاندار لرستان به مناسبت 20 فروردین ماه روز ملی فناوری هسته‌ای

جهش 6 درصدی سرمایه‌گذاری برای تولید در دوره3ساله دولت سیزدهم

ثبت 6 هزار مزاحمت تلفنی برای اورژانس لرستان

بنیاد شهید و امور ایثارگران در مسیر توسعه فرهنگی و اقتصادی کشور نقش‌آفرینی می‌کند

کشف 2 میدان جدید نفتی در پارس‌جنوبی

خواهر و برادر نفتی پارس‌جنوبی در خلیج فارس کشف شدند

کارگروه اقتصادی، اشتعال و سرمایه‌گذاری استان تشکیل جلسه داد

تامین اجتماعی و بانک رفاه کارگران مکمل هم در حمایت ازسرمایه گذاری در تولید هستند

افزایش 60 درصدی کشفیات موادمخدر در لرستان

چرا خودروهای کارکرده وارداتی کمتراز 1.5میلیارد قیمت نمیخورد؟

پرداخت برخط عوارض خودرو در شهرداری خرم‌آباد اجرایی شد

بالاخره مشکل ثبت آیفون‌های 14 و 15 حل می‌شود؟

157 مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی در لرستان پلمب شد

یک قطار در مسیر یک جهان زیبایی در دورود لرستان + فیلم

بازار خریدوفروش مو در تهران داغ شد؛ زنان کم‌درآمد قربانی دلالان سودجو

مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان؛ آزمونی برای بازتعریف بازی قدرت

قالیباف: ارز واردات خودرو مجدداً به 3 میلیارد دلار افزایش یافت

پرداخت سود سهام عدالت متوفیان به وراث متوقف نشده است

کسب مدال نقره تکواندوکار لرستانی در رقابت‌های المپیک دانش‌آموزی

میزان پرداخت وام توسط بانک‌ها در سال 1403

دلار سکه و طلا را چگونه حساب کنیم؟

شناسایی 3 کانون طغیان بیماری واگیر در لرستان

نیویورک تایمز: ترامپ ترمز تل‌آویو در برابر تهران را کشید؟

هشدار طغیان رودخانه‌ها در لرستان؛ پیش‌بینی 3 روز بارانی‌

شکاف دستمزد و قیمت مسکن در پایتخت؛ نیم‌قرن انتظار برای خرید 50 متر خانه!

دو روایت از یک روز؛ از دنیای متفاوت دانش آموزان اتیسم تا شنیدن دغدغه های مدارس غیر دولتی

سرمقاله آرمان امروز/ چشم انداز مذاکرات ایـران و آمـریکا

مصرف 40 درصد برق کشور توسط کولر‌ها

کسب مدال نقره تکواندو کارلرستانی در رقابت های المپیک دانش‌آموزی

واکسیناسیون 7 میلیون نوبت رأس دام توسط دامپزشکی لرستان

سرمقاله جام جم/ نباید به مذاکره با آمریکا خوشبین بود

جزئیات فعالیت سامانه بارشی جدید طی 3 روز آینده در لرستان

تقدیر و قدردانی رئیس فدراسیون فوتبال ایران از مدیرکل ورزش و جوانان لرستان

پلمپ 157 مرکز تهیه و توزیع موادغذایی و اماکن عمومی بین راهی در لرستان

ادامه طرح کالابرگ در 1404 به‌شرط تأمین اعتبار سازمان برنامه

مشکل ثبت گوشی  آیفون های 14و 15 به زودی حل می‌شود

کتاب زندگی‌نامه شهید جواد جهان‌بیکی رونمایی شد

سرمقاله وطن امروز/ سناریـــوهای مذاکره مسقط

برقراری مسیر هوایی جزیره کیش به قشم

بازگشت گونه منقرض شده «گرگ وحشت» به طبیعت پس از 12,000 سال/ ویدئو

مراقبت از 1405 کودک در مراکز جامع سلامت بروجرد

دیدگاههای «شهید آوینی» اهمیت هنر و رسالت هنرمندان را بیشتر روشن می‌کند

هزار و 406 پروانه کسب در بروجرد صادر شد

هشدار طغیان رودخانه‌ها در لرستان/ پیش‌بینی 3 روز بارانی‌

جاده‌های لرستان چشم‌به‌راه اعتبارات ملی