استان کم ترددی که رتبه اول تصادفات نوروزی شد!
اجتماعي
بزرگنمايي:
ندای لرستان - اینروزها با پایان سفرهای نوروزی و اعلام آمار استانهای مقصد گردشگر نام استان لرستان حتی در بین ده استان نخست کشور مشاهده نشد.
عباس شاه علی / صنعت گردشگری و جذب توریست یکی از صنایع پر درآمد محسوب میشود که نقش بسزایی در شکوفایی و رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال ایفا میکند،صنعتی که در اکثر کشورها جایگزین مناسبی برای صادرات ذخائر زیرزمینی شده اما متاسفانه کشور ما در طی سالیان متمادی بدلایل مختلف از آن بیبهره بوده است که واکاوی این موضوع در سطح بینالمللی وجیزهای مجزا طلب میکند، اما آنچه مسلم است استانهای کمبرخوردار نظیر لرستان برغم ظرفیتهای خدادادی و مناظر طبیعی گردشگری و اماکن تاریخی و زیارتی تا کنون جای پایی در حلقه جذب گردشگر باز نکردهاند، اما در مقابل برخی استانها با مدیریتهای کارشناسی و صحیح موضوع گردشگری با جدیت پیگیری نموده و حتی برخی مناطق کمظرفیت با ایجاد مناظر مصنوعی سعی در جبران این نقیصه دارند ولی براستی چرا ما نتوانستهایم از ظرفیتها و استعدادهای خدادادی بهرهمند شویم؟!
اینروزها با پایان سفرهای نوروزی و اعلام آمار استانهای مقصد گردشگر نام استان لرستان حتی در بین ده استان نخست کشور مشاهده نشد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
براساس آمارهای احصاشده، استان مازندران با 4 میلیون و 699 هزار مسافر، بیشترین میزان سفرها را به خود اختصاص داده است. پسازآن، استانهای گیلان، خراسان رضوی، تهران، اصفهان، فارس، خوزستان، هرمزگان، بوشهر و آذربایجان شرقی بیشترین میزان سفرها را داشتهاند. در میان شهرها نیز مشهد، شیراز و اصفهان سه مقصد اصلی گردشگران نوروزی بودهاند.
اینکه نام لرستان برغم ظرفیتهای کمنظیر گردشگری در بین ده استان گردشگرپذیر کشور مشاهده نشد موضوع تازهای نیست، اما آنچه موجب تعجب گردید صدرنشینی لرستان در آمار تصادفات جادهای نوروز است که سیاوش محبی جانشین پلیس راهور فراجا آن را اعلام نمود و افزود: جادههای پر تردد همواره موجبات بروز تصادفات را فراهم مینماید و….
همچنین اینکه جادههای غیر استاندارد لرستان همواره مورد انتقاد رسانهها بوده و متاسفانه در این سالها با بیتوجهی مواجه شدهاند بماند،
اما جای سوال است این میزان تردد خودرو در محورهای لرستان که زمینه کسب رتبه نخست تصادفات را فراهم نموده، چه میزان منافع گردشگری برای این استان به ارمغان آورده است؟!
آیا این نشانه این مهم نیست که لرستان بعنوان یکی از مهمترین معابر گردشگری در کشور ظرفیت تبدیل به مقصد گردشگری را دارا میباشد؟!
آیا وقت آن نرسیده که مسوولان این حوزه با نگاهی کارشناسی شده در راستای تحقق این خواسته برای سالهای آینده چارهاندیشی و برنامهریزی نمایند؟!
گذشته از بیتوجهیها به حوزه گردشگری، عدم حمایت از سرمایهگذاران واقعی حوزه گردشگری و ایجاد موانع و مرزبندیهای نادرست بومی و غیر بومی و البته عدم نظارت و گاهی زدوبندها و اعطای تسهیلات بنام گردشگری و سرمایهگذاری در بخشهای کاذب درآمدزا ازجمله مهمترین آسیبهای حوزه گردشگری به شمار میرود.
عدم معرفی محاسن و ظرفیتهای لرستان در رسانه ملی و در مقابل گاهی انتشار اخبار ناگوار که امنیت گردشگر را خدشهدار میکند و چهرهای نادرست از مردم میهماننواز لرستان در کشور ترسیم میکند از دیگر دلایل عقبماندگی حوزه گردشگری این استان میباشد.
همچنین لزوم توجه به همه فرهنگهای ساکن در استان، پرهیز از منازعات و کشمکشهای کودکانه شهرها بر سر مالکیت مناظر گردشگری و عدم تناقض در تصمیمگیریها به بهانه حفاظت از محیطزیست و ایجاد زیر ساختهای لازم و اماکن اقامتی مناسب و توجه ویژه به ورودیهای شهرها بعنوان ویترین جذب گردشگر میتواند کار ساز باشد.
کلام آخر؛همانگونه که عنوان شد استان لرستان بواسطه تنها راه ارتباطی و اتصال چند استان و نیز بواسطه یک پیشینه تاریخی و دارا بودن مناظر طبیعی و اماکن تاریخی میتواند به یک مقصد گردشگری مبدل شود و این خواسته قطعا با همت و برنامهریزی مسوولان گردشگری استان و حمایتهای استاندار این استان دور از دسترس نیست.
-
چهارشنبه ۲۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۱:۱۸
-
۱۳ بازديد
-

-
ندای لرستان
لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1018758/