ندای لرستان

آخرين مطالب

غافلگیری صنعت هوایی مقالات

غافلگیری صنعت هوایی
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - شرق /متن پیش رو در شرق منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
قیمت سوخت هواپیما امسال ناگهان حدود 24 برابر شده است. شرکت‌های هواپیمایی توضیح می‌دهند که افزایش ناگهانی قیمت سوخت هواپیما در شرایطی رخ داده است که دولت مطابق قانون باید این موضوع را از قبل به شرکت‌های هواپیمایی اطلاع‌رسانی می‌کرد اما این اطلاع‌رسانی انجام نشده است و شرکت‌های هواپیمایی بلیت پروازهای خود را تا بیش از یک ماه آینده پیش‌فروش کرده‌اند و همین موضوع موجب زیان سنگین به ایرلاین‌ها می‌شود. ایرلاین‌هایی که این روزها شرایط وخیمی را پشت سر می‌گذارند و با انبوه ناوگان فرسوده و زمین‌گیر دست‌وپنجه نرم می‌کنند.
افزایش ناگهانی قیمت سوخت هواپیما
دولت نرخ سوخت بلیت هواپیما را آزاد کرد. براساس پیشنهاد دولت در قانون بودجه سال 1404، بنا شده است که نرخ سوخت بلیت هواپیما از لیتری 600 تومان به 11‌هزارو 30 تومان برسد که با احتساب 30 درصد مالیات بر ارزش افزوده، به لیتری 14هزارو 339 تومان می‌رسد. با این حساب نرخ سوخت هواپیما امسال حدود 24 برابر شده است. این افزایش قیمت در شرایطی رخ می‌دهد که شرکت‌های هواپیمایی به «شرق» توضیح می‌دهند‌ طبق ماده دو و سه قانون بهبود محیط کسب‌وکار، دستگاه‌های اجرائی مکلف هستند هرگونه تغییر رویه و مقررات و تغییر نرخ باید با اطلاع از نظر تشکل‌های صنفی باشد. براساس توضیحات شرکت‌های هواپیمایی، طبق آیین‌نامه ثبت و اطلاع‌رسانی مقررات در پایگاه اطلاعات قوانین و مقررات مرتبط با محیط کسب‌وکار که مصوب جلسه مورخ 20 فروردین 1402 هیئت وزیران و تصویب‌نامه شماره 17976 مورخ 9 اردیبهشت 1402 است، باید مقرراتی که برای مردم حق یا تکلیف ایجاد می‌‌کند، در پایگاه اطلاع‌رسانی منتشر شود و این مقررات 15 روز پس از انتشار در پایگاه لازم‌الاجراست.
ایرلاین‌ها توضیح می‌دهند که تغییر نرخ سوخت هواپیما در آخرین روزهای سال 1403 بدون اطلاع‌رسانی قبلی انجام شده است و این موضوع سبب زیان سنگین شرکت‌های هواپیمایی شده است؛ چراکه این شرکت‌ها اغلب بلیت پروازهای خود را برای بیش از یک ماه آینده به فروش رسانده‌اند و تغییر ناگهانی قیمت سوخت هواپیما آن‌هم با این میزان درخور توجه افزایش قیمت سبب شده است‌ خسارت سنگینی به ایرلاین‌ها وارد شود.
شرکت‌های هواپیمایی توضیح می‌دهند‌ این اقدام کاملا خلاف قانون و آیین‌نامه یادشده بوده است و به لحاظ اینکه افزایش بیش از 24برابری نرخ سوخت تأثیر درخور توجهی در قیمت بلیت هواپیما خواهد داشت، به بازار صنعت هوایی شوک وارد می‌شود. گذشته از این، شرکت‌های هواپیمایی توضیح می‌دهند‌ بر‌مبنای صورت‌جلسه انجمن شرکت‌های هواپیمایی در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، بنا بوده است‌ نرخ سوخت هواپیما از 600 تومان به شش هزار تومان برسد اما دولت ناگهان رقمی را برای سوخت هواپیما اعلام کرده است که با رقم توافق قبلی فاصله زیادی دارد و موجب افزایش شدید نرخ بلیت خواهد شد. افزایش حدود 24‌برابری قیمت سوخت هواپیما بنا بر توضیحات ایرلاین‌ها رقمی حدود 600 هزار تومان به قیمت هر ساعت صندلی اضافه می‌کند که این رقم با توجه به پیش‌فروش بلیت‌های هواپیما زیان سنگینی برای ایرلاین‌ها به دنبال دارد.
شرکت‌های هواپیمایی تأکید می‌کنند‌ مخالفتی با آزادسازی نرخ سوخت بلیت هواپیما ندارند، اما دولت مطابق قانون باید برای اعمال نرخ‌های جدید مهلتی برای شرکت‌های هواپیمایی قائل شود تا از بروز زیان سنگین به ایرلاین‌ها جلوگیری کند.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1019054/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دیپلماسی در سایه بی‌اعتمادی

سرمقاله ایران/ سفر شاهزاده خالد بن سلمان زمینه‌ساز نظم نوین منطقه‌ای

سکانس دوم مذاکره از نگاه «فعال اصلاح‌طلب»

سرمقاله کیهان/ چالش هسته‌ای و پاشنه‌آشیل آمریکا

سرمقاله همشهری/ عربستان و مقاومت؛ صلح موقت یا آرامش پیش از توفان؟

سرمقاله شرق/ قرن گم‌شده

سرمقاله ابتکار/ آیا همه راه‌ها به رم ختم می‌شود؟

سرمقاله جوان/ مصائب چسبندگی قیمت‌ها

افزایش 29 درصدی صادرات محصولات کشاورزی در سال 1403

روبل روی دلار را کم کرد

راهنمای خرید بهترین پرینتر اداری برای کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ

افزایش 40 درصدی تسهیلات مشاغل خانگی در سال جاری

آغاز تجاری‌سازی نسل پنجم تلفن همراه (5G) در رایتل

افت قیمت ها در بازار سکه و طلا؛ دلار در کانال 85 هزار تومانی ماند

رشد 45 هزار واحدی بورس و عبور از تراز 3 میلیون واحدی

واردات 5.5 میلیارد دلار بنزین در 1404 با مصرف روزانه 138 میلیون لیتر

وزیر رفاه: 17 میلیون نفر از دریافت یارانه حذف می‌شوند

حضور مدیرکل آموزش و پرورش لرستان در اختتامیه مسابقات قرآن و عترت

مزار شهدای بروجرد غبارروبی و گلباران شد

تا سال 1410 واحد مسکونی ناایمنی در سطح روستاهای لرستان نداریم

برگزاری اختتامیه چهل و سومین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز لرستان با معرفی برگزیدگان

المپیاد ورزشی مدارس پسرانه سمپاد لرستان؛ رقابتی پرشور برای کشف استعدادها

معدوم سازی 4 تن مواد غذایی لوازم آرایشی و بهداشتی فاسد در دورود

رژه مقتدرانه ارتش در لرستان

کشف ماینرهای غیرمجاز در خرم‌آباد

کسب مدال برنز فرنگی‌کار لرستانی در جام «شاهد»

«دلفان» قهرمان مسابقات کشتی فرنگی نونهالان لرستان شد

سعید دقیقی: همه عِرق و تعصبم در حال حاضر باشگاه خیبر خرم‌آباد است

پیش‌بینی تولید 451 هزار تن گندم در لرستان

نگاه به زنان باید از منظر توانمندسازی، مشارکت‌محور و مسئولیت‌پذیر باشد

تجلیل از جانباز «آشنافر» در آیین رونمایی یار آشنا در لرستان

پدر شهیدان «ماشاالله و محسن عرب زاده مرقی» به فرزندان شهیدش پیوست

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «ناروئی»

پیکر پاک مادر شهیدان وطنی در رستم کلای بهشهر تشییع شد

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان گرانقدر «وطنی»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «رخشانی»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان معظم «پسندی»

دست هایی از جنس بال فرشتگان

کشف مزرعه استخراج رمز ارز در خرم‌آباد

کسب طلای دونده لرستانی در مسابقات نوجوانان آسیا

برگزاری المپیاد ورزشی مدارس استعداد‌های درخشان در لرستان

دستگیری عاملان مرگ پرندگان زنبورخوار در پلدختر

سرمقاله آرمان ملی/ انگیزه شرقی‌ها از مذاکرات

گروسی دنبال پُست است، اروپا دنبال «نقش»

سرمقاله اعتماد/ برای دانشگاه

هشدار متفکر آمریکایی: ایران را به جنگ نکشانید!

انتقاد یک مقام صنفی از مصوبه الزام پمپ بنزین‌ها به ایجاد ایستگاه شارژ برقی

پنج مقصد صادراتی محصولات نانویی ایران

نصیری اقدم: با اینکه دلار پایین آمده، اما الان همه چیز با دلار 100 هزار تومانی محاسبه می‌شود

کشف 15 ماینر غیرمجاز در خرم‌آباد