ندای لرستان

آخرين مطالب

پیش بینی قیمت خودرو در هفته چهارم فروردین 1404 سیاسی

پیش بینی قیمت خودرو در هفته چهارم فروردین 1404
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - تجارت نیوز / در سایه بی‌ثباتی اقتصاد سیاسی، بازار خودرو بیش از هر زمان دیگری به تحولات خارج از حوزه صنعت وابسته شده است، اما تاثیر مذاکرات ایران و آمریکا بر بازار خودرو چیست؟
بازار خودرو در ایران همواره یکی از پرنوسان‌ترین بازارهای سرمایه‌ای به شمار می‌رود. بازاری که نه‌تنها متاثر از مؤلفه‌های اقتصادی، بلکه به‌شدت وابسته به متغیرهای سیاست‌گذاری، تصمیمات کلان و تحولات دیپلماتیک است.
گرچه در سال‌های اخیر تحت تاثیر رکود تورمی شدت تاثیرپذیری بازار خودرو از مولفه‌ها کاسته شده، اما همچنان هر تغییری در حوزه‌ اقتصاد سیاسی بازار خودرو را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
بازار
بازار خودرو در پرتو بی‌ثباتی سیاسی
مسیح فرزانه، کارشناس صنعت خودرو، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز گفت: شرایط حاکم بر بازارهای سرمایه‌ای به‌ویژه بازار خودرو در ایران به گونه‌ای‌ است که امکان ارائه تحلیل جامع برای بازه‌های زمانی بلندمدت فراهم نبوده و بی‌ثباتی‌های سیاسی و اقتصادی، همچنین تصمیمات ناگهانی از سوی نهادهای مختلف و نبود افق روشن در حکمرانی اقتصادی، امکان هرگونه پیش‌بینی مستند را سلب کرده است.
او تاکید کرد: بازار خودرو در سال جاری بیش از هر زمان دیگری به متغیرهای اقتصاد سیاسی وابسته است، این وابستگی به‌ویژه در مقایسه با سال 1403 افزایش یافته است.
بازار خودرو بیش از هر زمان دیگری تابع اقتصاد سیاسی است
فرزانه تصریح کرد: با توجه به مذاکرات پیش‌رو ایران در عمان، گرچه برخی اخبار از امیدواری به نتیجه مذاکرات حکایت دارد، اما نشانه‌هایی که از محتوای گفت‌وگوها استنباط می‌شود، فاصله قابل توجهی با چارچوب مذاکرات منتهی به برجام در دوران ریاست‌جمهوری حسن روحانی دارد. از همین رو تنها درصورت ثبات نتایج مذاکرات در بلندمدت، می‌توان به تاثیر آن بر حوزه اقتصاد امیدوار بود.
این کارشناس توضیح داد: بازار خودرو در بخش داخلی، مونتاژی و وارداتی تابعی از پارادایم‌های اقتصاد سیاسی است. بنابراین بازار خودرو با توجه به تحولات اقتصاد سیاسی، تورم و رکود تورمی تعمیق‌شده در بلندمدت رو به افزایش است؛ مگر اینکه تحولات بنیادینی در حوزه اقتصاد سیاسی و به صورت کلان در تصمیم‌سازی‌ها و شالوده صنعت خودرو اتفاق بیفتد.
او اضافه کرد: هر اتفاقی در حوزه اقتصاد سیاسی مانند مذاکرات، تاثیر مقطعی بر بازارهای مالی دارد. از این رو اخبار مثبت مذاکرات می‌تواند بازار خودرو را با روند کاهشی کوتاه‌مدت و اخبار منفی مذاکرات بازار خودرو را با روند افزایشی کوتاه‌مدت مواجه می‌سازد.
دوره‌های تعطیلی و ابهام بدترین زمان معامله در بازار خودرو است
فرزانه تشریح کرد: هم‌زمان با افزایش نرخ ارز و مطرح شدن مباحثی درباره تعرفه واردات یک حباب قیمتی در بازار خودرو به‌وجود آمد. این افزایش قیمت‌ها نه‌تنها با واقعیت بازار همخوانی نداشت، بلکه به دلیل نبود عرضه خودرو از سوی خودروسازان داخلی، چینی و وارداتی عملاً بر پایه شایعات و هیجانات رسانه‌ای شکل گرفت.
او ادامه داد: فعالان بازار خودرو همواره بر این نکته تاکید دارند که بدترین زمان برای انجام معامله روزهای تعطیل و مقاطع مبهم بازار همچون تعطیلات نوروز است، چراکه بازار در انتظار تثبیت نرخ ارز و تعیین قیمت‌ها در روزهای کاری می‌ماند. بنابراین بازار در فروردین ماه معمولاً دچار آشفتگی معاملات شده و تثبیت نرخ‌ها تا اواخر ماه زمان می‌برد.
تفکیک مسیر دلار از بازار خودرو تحلیلی عوام‌پسندانه است
فرزانه اظهار کرد: در سال‌ گذشته بازدهی بازار خودرو به طور میانگین حدود 25 تا 26 درصد بود. بنابر این بازار خودرو همچنان یکی از گزینه‌های سرمایه‌ای باقی مانده، هرچند قدرت تأثیرپذیری بازار خودرو تحت فشار اقتصاد سیاسی و رکود تورمی در حدود 35 درصد از نرخ ارز عقب مانده است.
او یادآور شد: در سال گذشته بیش از همیشه اثرگذاری نرخ ارز بر قیمت خودرو کاهشی شد، اما این برداشت که دلار و خودرو از یکدیگر جدا شده‌اند نادرست بوده و این ادعا غیرکارشناسی و عوام‌پسندانه است. همچنان رابطه مستقیم میان بازار ارز و بازار خودرو وجود دارد، اما این رابطه در برخی مقاطع تضعیف شده و با تأخیر خود را نشان می‌دهد.
با توجه به نظر کارشناسان می‌توان دریافت که بازار خودرو بیش از هر زمان دیگری به تحولات اقتصاد سیاسی کشور گره خورده است. چشم‌انداز بازار خودرو در گرو تحولات بنیادین و پایدار در ساختار تصمیم‌سازی کلان اقتصادی است. پایداری عنصر مغفولی‌ است که در معادلات کلان اقتصاد ایران کمترین سهم را داشته و تا زمان رفع این ضعف اساسی، نمی‌توان به ثبات یا شکوفایی صنعت خودرو امیدوار بود.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1019118/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دیپلماسی در سایه بی‌اعتمادی

سرمقاله ایران/ سفر شاهزاده خالد بن سلمان زمینه‌ساز نظم نوین منطقه‌ای

سکانس دوم مذاکره از نگاه «فعال اصلاح‌طلب»

سرمقاله کیهان/ چالش هسته‌ای و پاشنه‌آشیل آمریکا

سرمقاله همشهری/ عربستان و مقاومت؛ صلح موقت یا آرامش پیش از توفان؟

سرمقاله شرق/ قرن گم‌شده

سرمقاله ابتکار/ آیا همه راه‌ها به رم ختم می‌شود؟

سرمقاله جوان/ مصائب چسبندگی قیمت‌ها

افزایش 29 درصدی صادرات محصولات کشاورزی در سال 1403

روبل روی دلار را کم کرد

راهنمای خرید بهترین پرینتر اداری برای کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ

افزایش 40 درصدی تسهیلات مشاغل خانگی در سال جاری

آغاز تجاری‌سازی نسل پنجم تلفن همراه (5G) در رایتل

افت قیمت ها در بازار سکه و طلا؛ دلار در کانال 85 هزار تومانی ماند

رشد 45 هزار واحدی بورس و عبور از تراز 3 میلیون واحدی

واردات 5.5 میلیارد دلار بنزین در 1404 با مصرف روزانه 138 میلیون لیتر

وزیر رفاه: 17 میلیون نفر از دریافت یارانه حذف می‌شوند

حضور مدیرکل آموزش و پرورش لرستان در اختتامیه مسابقات قرآن و عترت

مزار شهدای بروجرد غبارروبی و گلباران شد

تا سال 1410 واحد مسکونی ناایمنی در سطح روستاهای لرستان نداریم

برگزاری اختتامیه چهل و سومین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز لرستان با معرفی برگزیدگان

المپیاد ورزشی مدارس پسرانه سمپاد لرستان؛ رقابتی پرشور برای کشف استعدادها

معدوم سازی 4 تن مواد غذایی لوازم آرایشی و بهداشتی فاسد در دورود

رژه مقتدرانه ارتش در لرستان

کشف ماینرهای غیرمجاز در خرم‌آباد

کسب مدال برنز فرنگی‌کار لرستانی در جام «شاهد»

«دلفان» قهرمان مسابقات کشتی فرنگی نونهالان لرستان شد

سعید دقیقی: همه عِرق و تعصبم در حال حاضر باشگاه خیبر خرم‌آباد است

پیش‌بینی تولید 451 هزار تن گندم در لرستان

نگاه به زنان باید از منظر توانمندسازی، مشارکت‌محور و مسئولیت‌پذیر باشد

تجلیل از جانباز «آشنافر» در آیین رونمایی یار آشنا در لرستان

پدر شهیدان «ماشاالله و محسن عرب زاده مرقی» به فرزندان شهیدش پیوست

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «ناروئی»

پیکر پاک مادر شهیدان وطنی در رستم کلای بهشهر تشییع شد

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان گرانقدر «وطنی»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «رخشانی»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان معظم «پسندی»

دست هایی از جنس بال فرشتگان

کشف مزرعه استخراج رمز ارز در خرم‌آباد

کسب طلای دونده لرستانی در مسابقات نوجوانان آسیا

برگزاری المپیاد ورزشی مدارس استعداد‌های درخشان در لرستان

دستگیری عاملان مرگ پرندگان زنبورخوار در پلدختر

سرمقاله آرمان ملی/ انگیزه شرقی‌ها از مذاکرات

گروسی دنبال پُست است، اروپا دنبال «نقش»

سرمقاله اعتماد/ برای دانشگاه

هشدار متفکر آمریکایی: ایران را به جنگ نکشانید!

انتقاد یک مقام صنفی از مصوبه الزام پمپ بنزین‌ها به ایجاد ایستگاه شارژ برقی

پنج مقصد صادراتی محصولات نانویی ایران

نصیری اقدم: با اینکه دلار پایین آمده، اما الان همه چیز با دلار 100 هزار تومانی محاسبه می‌شود

کشف 15 ماینر غیرمجاز در خرم‌آباد