ندای لرستان

آخرين مطالب

دلخوری همایون رحیمیان از برخی خوانندگان تازه به دوران رسیده/ رهبر ارکستری که موافق پاپ است فرهنگي

دلخوری همایون رحیمیان از برخی خوانندگان تازه به دوران رسیده/ رهبر ارکستری که موافق پاپ است
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - رهبر ارکستر ملی گفت: مشکل این روزهای ما عدم همکاری خوانندگانی است که از طریق ارکستر ملی وارد این حرفه شدند و الان دیگر حد و مرزی نمی‌شناسند و وقتی به آن‌ها پیشنهاد می‌دهیم که با ارکستر اجرا داشته باشید می‌گویند نه.

«ماه من» عنوان تازه‌ترین کنسرت ارکستر ملی ایران است که 12 و 13 تیر ماه از ساعت 21:30 در تالار وحدت برگزار می‌شود. ارکستر ملی ایران در این اجرا با رهبری همایون رحیمیان و خوانندگی حسام‌الدین سراج، قطعاتی نوستالژیک در موسیقی ایرانی را اجرا می‌کند.
خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا در خصوص این اجرا، ارکستر ملی ایران، تغییر ذائقه مخاطب و... با همایون رحیمیان(رهبر ارکستر ملی) گپ‌وگفتی داشته است که در ادامه می‌خوانید.
آقای رحیمیان، این روزها اجرای «ماه من» به خوانندگی حسام‌الدین‌الدین سراج را در تالار وحدت دارید. می‌دانیم که آقای سراج صدایی بسیار خاص، زیبا و سازگار با ارکستر سمفونیک و ملی دارد... این چندمین همکاری شماست؟ کمی درباره پروژه «ماه من» بگویید.
رحیمیان: نزدیک به 40 سال است که در خدمت آقای سراج هستم؛ ایشان یکی از خوانندگان موردعلاقه مردم هستند. سال‌ها پیش کاری را ساخته بودم و به دلیل رنگ زیبایی که صدای ایشان داشت آن قطعه را به حسام‌الدین سراج سپردم تا آن را اجرا کند. همین کارها موجب تداوم همکاری ما تا امروز شد. کنسرت جدیدمان را هم با همفکری یکدیگر برنامه‌ریزی کردیم.
قطعاتی که در این کنسرت قصد اجرای آن را داریم از آلبوم «نگاه آسمانی» انتخاب کرده‌ایم و در کنار آن چند کار نوستالژیک را برای ارکستر سمفونیک یا ملی تنظیم کرده‌ام.
قطعاتی که در این کنسرت قصد اجرای آن را داریم از آلبوم «نگاه آسمانی» انتخاب کرده‌ایم و در کنار آن چند کار نوستالژیک را برای ارکستر سمفونیک یا ملی تنظیم کرده‌ام. یعنی درواقع سازهای بادی و برنجی را هم اضافه کرده‌ام که جذاب‌تر باشد. آثاری مانند «سیمین بری گل پیکری» و «ماه من» از کارهای قدیمی است که آن را تنظیم مجدد کرده‌ایم.
/

ندای لرستان

/

ندای لرستان


موافق موسیقی پاپ هستم
حضور مخاطب در ارکستر سمفونیک یا ملی چه اندازه اهمیت دارد؟ این روزها شاهد این هستیم که تمایل مخاطب به سمت و سوی موسیقی پاپ است. این بین مقصر منِ رسانه هستم؟ شمایِ هنرمند هستید؟ یا مردم؟
رحیمیان: این موضوعات زنجیروار به یکدیگر متصل هستند. وقتی گوش مخاطب را به شنیدن موسیقی خاصی عادت بدهید همین مسائل پیش می‌آید. وقتی که مدام موسیقی پاپ در رادیو و تلویزیون پخش شود، من هم به آن عادت می‌کنم‌ متاسفانه راه غلطی را در پیش گرفته‌ایم. روزهایی که ما در رادیو و تلویزیون کار می‌کردیم و مسئولیت پخش را داشتیم این تعادلات را حفظ می‌کردیم اما امروز از دست خارج شده است.
من خودم موافق موسیقی پاپ هستم و از شنیدن برخی آهنگ‌ها لذت می‌برم. البته در مقابل برخی از این کارها را به دلیل گزینش شعرهای بد دوست ندارم. این روزها 90 درصد کارهایی که در رادیو پخش می‌شوند آثار پاپ هستند. حالا روی چه سیاستی این کار را می‌کنند، نمی‌دانم‌. در حوزه کاری خودمان تلاشمان این است آثاری را اجرا کنیم که برای مردم تازگی داشته باشد و موسیقی ملی ما را پیش ببرد.
خوانندگانی که از طریق ارکستر ملی وارد این حرفه شدند دیگر حد و مرزی نمی‌شناسند
مشکل این روزهای ما عدم همکاری خوانندگانی است که از طریق ارکستر ملی وارد این حرفه شدند و الان دیگر حد و مرزی نمی‌شناسند و وقتی به آن‌ها پیشنهاد می‌دهیم که با ارکستر اجرا داشته باشید می‌گویند نه.
دلیلش چیست؟
رحیمیان: ممکن است من این‌ها را بگویم خیلی‌ها خوششان نیاید اما متاسفانه عده‌ای به اسم مردم، جیب مردم را خالی می‌کنند. شما اگر خیلی علاقه به خواندن برای مردم را دارید باید با ارکستر ملی یعنی همانجایی که پر و بال گرفته‌اید اجرا داشته باشید. این روزها به برخی خوانندگان که پیشنهاد می‌دهیم جبهه و گارد می‌گیرند. چون پول‌هایی که از اجراهای شخصی به دست می‌آورند خیلی بیشتر از این حرف‌هاست. این یعنی این‌که آن دسته افراد مادی‌گرا هستند.
این افراد اگر خیلی مردمی هستند با ارکستر ملی که روزی خانه آن‌ها بوده سالی سه شب اجرا داشته باشند. این اواخر آقای مختاباد و سراج با ارکستر همکاری کردند اما نمی‌شود که همه این زحمت‌ها روی دوش این عزیزان باشد. اگر واقعا مردمی هستند باید کار کنند حتی پول نگیرند. البته که نمی‌گویم پول نگیرند، بحثم این است که با دستمزد کمتر کار مردمی انجام بدهند.
کار کردن با ارکستر ملی باید برای خوانندگان افتخار باشد چرا که با 70_80 نوازنده درجه‌یک مملکت روبرو هستند. حیف است که عده‌ای 4نوازنده دور خودشان جمع می‌کنند و با آن‌ها کنسرت می‌گذارند.
رهبری ارکستر مانند نقاشی‌ای است که باید آن را رنگ‌آمیزی کنید
در ارکستر ملی، رهبر ارکستر به نوعی نقش پدرسالار را دارد که باید خط و ربطی بین سازهای زهی، بادی، کوبه‌ای برقرار کند. این بین حساسیت گوش شما چه اندازه اهمیت دارد؟ یا بهتر است بگویم اساسا حساسیت گوش شما بیشتر به کدام سازهاست؟
رحیمیان: اینطور که شما گفتید خیلی سنگین شد. رهبر ارکستر کارش هماهنگ کردن ریتم نوازنده‌هاست و کار خیلی خاصی انجام نمی‌دهد و در قطعاتی بالانس صدا را ایجاد می‌کند و اوست که می‌گوید کدام قسمت آرام‌تر و کجا قوی‌تر باشد. در واقع این کار مانند نقاشی است که جلوی شما می‌گذارند و می‌گویند آن را رنگ‌آمیزی کنید. سلیقه رهبرها متفاوت است.
/

ندای لرستان

/" alt="ندای لرستان" width="100%" />

/

ندای لرستان


به نقاشی اشاره کردید. ارکستر سمفونیک و ملّی مانند یک نقاشی متحرک و پویاست. آن شخصی که به عنوان بیننده و ناظر در پایین نشسته است علاوه بر اینکه گوشش باید دقیق کار کند چشمش هم مُدام باید کار کند. این بین حرکات بدن و دست شما اهمیت فراوانی دارد. کمی در این‌باره بگویید.
رحیمیان: به هرحال هر رهبر ارکستری شگردهای خاص خودش دارد اما منظور اصلی همان هماهنگ کردن نوازنده‌هاست که با سلیقه‌ای که یک رهبر دارد می‌تواند بین گروه بالانس و تعادل برقرار کند.
رهبر ارکستر برچه اساسی انتخاب می‌شود. یعنی علاوه بر اینکه باید آهنگسازی. پُلیفنی، سازشناسی و... بداند دیگر چه چیزهایی اهمیت دارد؟
رحیمیان: رهبر ارکستر باید تجربیات کافی را از لحاظ موسیقی داشته باشد. یک رهبر خوب باید نوازندگی، آهنگسازی و... بداند و فقط این نیست که یکجا بیاستد و دست تکان بدهد. این بین تجربه رهبر ارکستر در خصوص حرفه موسیقی اهمیت فراوانی دارد.
می‌خواهید من را با «فرهاد فخرالدینی» در بیاندازید؟
درخصوص حاشیه‌هایی که آقای «فرهاد فخرالدینی» با ارکستر ملی داشت صحبت کنیم. در 38 دوره جشنواره موسیقی فجر بود قطعه‌ای از ایشان اجرا کردید که باعث اعتراض فخرالدینی شد...
رحیمیان: می‌خواهید من را با فرهاد فخرالدینی در بیاندازید؟ خودم کنسرت مایستر ارکستر ملی و ویولن یک ایشان بودم. صمیمانه با فخرالدینی کار می‌کردم و زمانی که ایشان ارتباطشان را با ارکستر قطع کردند من هم به احترام ایشان از ارکستر ملی کناره‌گیری کردم. در 38دوره جشنواره فجر قطعه‌ای را از ایشان اجرا کردیم که بعدها به من اعتراض کردند که چرا این کار را کردی؟‌ البته فکر نمی‌کنم اعتراضشان ربطی به مسائل سیاسی داشته باشد. من هم گفتم تصمیمی بوده که در بنیاد رودکی گرفته شده و من هم اجرا کردم.
از «حشمت سنجری» بسیار آموختم
تالار وحدت به نوعی خانه شماست. در آخر از «حشمت سنجری» بگویید. می‌دانم که تاثیر عمیقی در روند کاری شما گذاشته‌است.
رحیمیان: حشمت سنجری استاد ویولن من بودند و سال‌های سال ارکستر سمفونیک را اداره می‌کردند. به نوعی باید بگویم که صاحب این‌جا بودند و من بسیار از ایشان آموختم. در این اجرایی که با آقای سراج هم داریم یکی از کارهای حشمت سنجری را اجرا خواهیم کرد.
در انتها اگر حرفی مانده سرپا گوشیم...
رحیمیان: ممنونم از شما. در آخر باید بگویم که دوست دارم مردم ما جذب موسیقی خوب شوند و گوششان به شنیدن موسیقی خوب عادت کند.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/960678/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روایت رسانه آمریکایی از سیاست‌های شکست‌خورده بایدن در غرب آسیا

اکوایران: کمترین ورودی پول خارجی به ایران در دولت قبل بوده است

الحاق 2336 هکتار زمین به طرح نهضت ملی مسکن در 6 ماهه امسال

صحبت های عضو کمیسیون بودجه از شکست اجرایی در طرح مالیات بر خانه‌های خالی

وزارتی که نه کار می‌آورد نه رفاه

بزرگداشت روز ملی حافظ در لرستان

ثبت بیش از 11 هزار ولادت در لرستان

مدیرکل ارشاد لرستان: حافظ بخشی از هویت ملی است

دستگیری پنج گروه متخلف زیست محیطی در سلسله لرستان

پل عشایری «دورک» الیگودرز به بهره‌برداری رسید

افتتاح بزرگترین چمن‌مصنوعی غرب کشور در بروجرد

برقراری راه ارتباطی 350 خانوار عشایری الیگودرز

خطر اشغال همیشگی غزه

مهار دوگانه در بازار ارز و سکه

گرانی عجیب چند کالای اساسی؛ برنج چند شد؟

قیمت دیوان حافظ نفیس نجومی شد!

راست و دروغ چند خبر اقتصادی؛ از تهران گران‌ترین شهر دنیا تا ثبات دلار

پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه 21 مهر 1403

فرزین: پلتفرم‌تسویه پرداختهای فرامرزی بریکس ایجادشود

دیوان حافظ محبوب‌ترین اثر در تاریخ ایران/ حافظ هویت ماست

اجرای برنامه های محیط زیستی در لرستان

چرا دانشمندان هوش مصنوعی، جایزه نوبل فیزیک را گرفتند؟

آیا نیروهای کره شمالی در جنگ علیه اوکراین شرکت دارند؟

غول‌های نفتی حامی مالی اصلی ترامپ شدند

روایت تجارت نیوز از تاثیر حضور مهاجران بر مشکلات اقتصادی و معیشتی

تأکید استاندار لرستان بر رفع مشکلات روستای امامزاده محمد(ع) الیگودرز

وعده صادق 2 ضربات سنگینی را به پیکر پوسیده اسرائیل وارد کرد

امام جمعه موقت خرم آباد:‌ عملیات وعده صادق 2 اقتدار نظام را به جهان ثابت کرد

اقتدار جمهوری اسلامی ایران در وعده صادق برای دشمنان محرز شد

اقتدار ایران در وعده صادق برای دشمنان محرز شد

حضور رهبر معظم انقلاب در نماز جمعه موجب وحشت دشمنان شد

عملیات وعده صادق 2 اقتدار نظام را به جهان ثابت کرد

امام جمعه بروجرد: حضور رهبر معظم انقلاب در نماز جمعه موجب وحشت دشمنان شد

مراسم «شعر مقاومت» در دانشگاه لرستان برگزار شد

کیش، قطب تولید خودروهای برقی خواهد شد

قلع‌وقمع ساخت‌وسازهای غیرمجاز در حریم راه‌های کوهدشت

سی‌ان‌ان: آمریکا برای احیای آتش‌بس اسرائیل و حزب‌الله فشار نمی‌آورد

هشدار رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران درخصوص قحطی کالاها

طلای جهانی با سقوط دلار بالا رفت؟

اظهارات مهم دبیر سابق شورای عالی فضای مجازی درباره فیلترینگ

پایان هفته دوم لیگ دسته یک تفنگ بانوان با برتری دانشگاه آزاد

مامانِ یاسر

معلم هنوز در روستای امامزاده محمد الیگودرز مستقر نشده‌ است

اردوی جهادی چشم‌پزشکی در مناطق محروم پلدختر+تصاویر

جاده دسترسی به امامزاده محمد بن حسن (ع) الیگودرز به بهره‌برداری می‌رسد

پیگیری برای سفر سفیر چین به الیگودرز

تقدیر امام جمعه اهل سنت و بومیان جزیره کیش از حمایت‌های مدیرعامل در توسعه بومگردی

اندیشکده غربی مطرح کرد: خاورمیانه در نقطه صفر

پهلودهی کشتی 70 هزار تنی کنجالۀ سویا در بندر شهید رجایی

آخرین وضعیت قیمت گوشت قرمز