ندای لرستان

آخرين مطالب

پوتین با فن‌آوری فضایی خاورمیانه را تسخیر می‌کند؟ مقالات

پوتین با فن‌آوری فضایی خاورمیانه را تسخیر می‌کند؟
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - اکو ایران /متن پیش رو در اکو ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
اگرچه بیشتر توجه غرب بر قدرت سخت روسیه متمرکز است، اما استفاده مسکو از همکاری فضایی نیز به عنوان ابزاری برای قدرت نرم خزنده پراهمیت است.
در پس زمینه جنگ روسیه علیه اوکراین و درگیری‌های دنباله‌دار در سراسر خاورمیانه، مسکو بی‌سروصدا در حال گسترش همکاری‌های فضایی خود با منطقه است. مشارکت اخیر این کشور با تونس قطعه کوچکی از تصویر بزرگ‌تری است که در سراسر خاورمیانه در حال آشکار شدن است، جایی که روسیه از همه ابزارهای قدرت برای افزایش نفوذ خود استفاده می‌کند.

ابزار قدرت نرم خزنده
اگرچه بیشتر توجه غرب بر قدرت سخت روسیه متمرکز است، اما استفاده مسکو از همکاری فضایی نیز به عنوان ابزاری برای قدرت نرم خزنده پراهمیت است، به خصوص که تونس در آستانه انتخابات ریاست جمهوری در 6 اکتبر است. تقریباً تضمین شده است که قیس سعید پوپولیست دوباره پیروز شود. او به دنبال راه‌هایی برای نشان دادن خودمختاری کشورش در امور بین المللی خواهد بود. برای این منظور، او ممکن است سعی کند با شرکای غیر سنتی مانند روسیه در زمینه‌هایی مانند همکاری فضایی کار کند.
به نوشته نشنال اینترست، همکاری فضایی کنونی روسیه و تونس به پیش از حمله مسکو به اوکراین برمی‌گردد. در سال 2019، تونس قراردادی با دو شرکت روسی اسپوتنیکس و شرکت پرتاب ماهواره جی‌کی برای پرتاب سی ماهواره تا سال 2023 امضا کرد. بر اساس این توافق، در مارس 2021، تونس اولین ماهواره خود به نام چلنج 1 را از قزاقستان بر روی موشک سایوز-2 روسیه پرتاب کرد. در 13 آگوست همان سال آژانس فضایی روسکازموس روسیه تونس توافق‌نامه‌ای را برای فرستادن اولین فضانورد زن تونسی به ایستگاه فضایی بین المللی امضا کردند. این اولین سفر فضایی یک فضانورد زن از هر نقطه در آفریقا خواهد بود.
این فعالیت‌ها در چارچوب گسترده‌تر همکاری روسیه و تونس در زمینه‌هایی مانند فناوری و انرژی هسته‌ای، انتخابات و مبادلات فرهنگی و آموزشی صورت گرفته است. بر اساس گزارش‌ها، تجارت بین دو کشور نیز در حال رشد است و واردات غلات و محصولات انرژی روسیه از تونس در سال 2023 تا 435 درصد افزایش یافته است.
تأخیر یا شکست‌ها در این همکاری فضایی مداوم بین روسیه و تونس مانع از منافع آینده روسیه نمی‌شود. شاید مهم‌تر از همه، همکاری فضایی فرصت‌های مسکو را برای جمع‌آوری اطلاعات گسترش می‌دهد. در واقع، پس از پرتاب ماهواره ایرانی خیام توسط روسیه در آگوست 2022 از قزاقستان، مقامات آمریکایی نگرانی‌های خود را در مورد جاسوسی احتمالی روسیه از نیروهای اوکراینی مطرح کردند.
کمک به یک برنامه فضایی بحران‌زده
علاوه بر این، همکاری فضایی می‌تواند به شرکت بیمار روسکازموس یک راه نجات بدهد. طبق گزارش‌های کارشناسان، روسکازموس با چالش‌های مالی و فناوری قابل توجهی روبرو است. برنامه فضایی روسیه همچنین به لطف جنگ در اوکراین آسیب دیده است، جنگی که در حال از بین بردن ذخایر عظیم میراث تجهیزات نظامی شوروی است و در عین حال تلاش‌ها برای توسعه توانمندی‌های آینده را به قیمت برآوردن الزامات مربوط به جنگ فعلی به حاشیه رفته است. غرب همچنین پس از آن تهاجم، صنعت فضایی روسیه را تحریم کرد. با این حال، در حالی که جنگ اوکراین ممکن است در تأخیر در اجرای توافقات موثر بوده باشد، همکاری روسکازموس با کشورهای ثالثی مانند تونس می‌تواند به پایداری آن کمک کند. این امر روسیه را در موقعیت بهتری برای اکتشاف منابع و حتی همکاری با چین در فضا قرار می دهد، همانطور که تقریباً از سال 2021 چنین بوده است.
در واقع، در آگوست 2023، روسیه اولین کاوشگر ماه خود در پنجاه سال گذشته را پرتاب کرد. این پرتاب با سقوط روی ماه به پایان رسید. با این حال، همکاری فضایی روسیه با سایر کشورها ادامه دارد. اکتشافات اخیر حاکی از آن است که ماه ممکن است میلیاردها تن آب را در خود جای داده باشد که از جمله موارد دیگر، برای ایجاد سوخت هیدروژنی ضروری است.
استراتژی دفاعی فضایی 2020 ایالات متحده، فضا را به عنوان عرصه نوظهور رقابت قدرت‌های بزرگ معرفی می‌کند و به همین دلیل توصیه می‌کند که «استانداردها و هنجارهای رفتار مطلوب در فضا» ارتقا یابد. با این حال، از آنجایی که روسیه به دنبال به چالش کشیدن هنجارهای دیرینه تعامل بین‌المللی است، همکاری مستمر در زمینه اکتشاف فضایی، روسیه را (بدون ذکر چین) در موقعیتی قرار می‌دهد که با ایجاد شراکت با کشورهایی که دارای منافع متقابل و ارزش‌های بالقوه مشابه هستند، هنجارهای رفتاری جدیدی را ایجاد کند. چنین همکاری‌هایی همچنین به روسیه و چین این امکان را می‌دهد تا روایتی را شکل دهند از این‌که رفتار در تجارت، ایمنی و امنیت فضایی چگونه باید باشد -روایتی که می‌تواند با ارزش‌ها و استانداردهای غربی در تقابل باشد. اگر روسیه در نهایت به اعزام اولین زن آفریقایی به فضا کمک کند، یک پیروزی سیاسی برای مسکو خواهد بود و درک جهانی از روسیه به عنوان یک رهبر در فضا را تقویت می‌کند.
برای مقابله، ایالات متحده سعی دارد منابعی را برای تعمیق همکاری فضایی خود با شرکای سنتی خود مانند تونس، امارات (کشوری که روسیه با آن نیز قرارداد اکتشاف فضایی امضا کرده است، البته کمتر از برنامه‌های خود با تونس) و عربستان سعودی سرمایه گذاری کند، چرا که دور کردن مجدد این کشورها از روسیه و برنامه فضایی چالش‌زده آن، تنها در خدمت منافع گسترده‌تر ایالات متحده و شرکای جهانی آن است.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/981102/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

افت‌وخیز پروژه ریلی لرستان

پیش بینی بورس شنبه 26 آبان 1403

کارگران زغال‌سنگ زیر خط فقر

پیام تبریک مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس لرستان به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی

35 درصد از جمعیت شهری لرستان ساکن بافت‌های فرسوده هستند

سرنوشت کوهنورد کوهدشتی مشخص شد

استراتژی مبهم ترامپ درباره خاورمیانه

خطاهای فاحش دموکرات‌ها در انتخابات آمریکا

ترامپ در مسیر ریگان؛ آیا تاریخ تکرار می‌شود؟

راز رستگاری اقتصادی نیوزیلند

اقتصاد آمریکا حال خوشی ندارد!

حباب سکه به 8 میلیون و 150 هزار تومان رسید

پیش بینی قیمت طلا و سکه 26 آبان 1403

نرخ مشارکت اقتصادی در مناطق شهری بالا رفت؛ در مناطق روستایی پایین

عضو هیات علمی دانشگاه: قیمت مسکن در دو دهه گذشته 500 برابر و دلار 80 برابر شده است

پیش‌فروش قطارهای آذر در اسنپ‌تریپ + تا 10 درصد تخفیف ویژه‌ی کاربران آخرین خبر

آغاز برداشت گاز از مخازن ذخیره به دلیل افزایش شدید مصرف

روایت اقتصاد آنلاین از رکود سنگین در بازار مسکن

نور ایمانِ و ظلم‌ستیزی هرگز خاموش نمی‌شود

برپایی نمایشگاه طریق‌الاقصی در مصلای الغدیر خرم‌آباد

آئین استقبال از پیکر «شهید احمد زارعی»در فیروزآباد برگزار شد+فیلم

علت مرگ نوزاد پلدختر مشخص شد

نوزادی به‌دلیل نبود متخصص بیهوشی در بیمارستان، جان خود را از دست داد

طرح “تولید نوار نقاله استیل کورد و منجید دار الشتر” 20 درصد پیشرفت داشت

کمبود پزشک در پلدختر با گفتاردرمانی حل نمی‌شود

مغز چگونه خاطرات را تجدید می‌کند؟

فارن‌افرز: تاب‌آوری محور مقاومت را نباید دست‌کم گرفت

صبر؛ کارت بازی پوتین با ترامپ

از خودروهای وارداتی چه خبر؟

پیش‌بینی ایسنا از بازار بازار طلا و سکه

پیش‌فروش بلیت 10 شرکت ریلی مسافری از فردا 26 آبان

رویداد رمزآتی؛ از ضرورت شفافیت در قانون‌گذاری تا توسعه در صنعت رمز ارز

روایت ایسنا از مقاومت‌هایی برای تصویب طرح ساماندهی نیروهای شرکتی

پیش بینی نفت 40 دلاری درصورت لغو طرح کاهش تولید اوپک پلاس

آخرین وضعیت از قیمت جهانی طلا

شتاب ژاپن برای احیای صنعت تراشه

خودرو از قیمت گذاری دستوری خارج می شود؟

معاون وزیر راه و شهرسازی: دولت گذشته مسکن مهر را بدون آب و برق به مردم تحویل داد

فوت دردناک یک نوزاد در پل‌دختر به دلیل نبود متخصص بیهوشی

اهدای خون خادمین هیئت محبین امیرالمومنین (ع) در کوهدشـت + فیلم

توضیحاتی درباره نبود متخصص بیهوشی در پلدختر و فوت یک نوزاد

نمایش ورشوسازی بروجرد در تهران/ صنایع فراموش‌شده احیا شود

افتتاح خانه کشتی شهرداری خرم‌آباد+ فیلم

نارضایتی مردم از فرایندهای استخدامی غیرشفاف در لرستان

کمک 4 میلیارد و 900 میلیون تومانی مردم بروجرد به جبهه مقاومت

عملکرد مدیرانی که در چند دولت مسئولیت داشته‌اند بررسی شود

علت مرگ تلخ یک نوزاد در پلدختر چه بود؟

پیکر شهدای مدافع امنیت، فردا شنبه در جهرم، خفر و فیروزآباد تشییع می‌شود

بزرگترین مرجان دریایی جهان/ ویدئو

واکنش شبکه بهداشت پلدختر به خبر فوت یک نوزاد