ندای لرستان

آخرين مطالب

آماده شدن گسترده ارتش آمریکا برای جنگ احتمالی با چین مقالات

آماده شدن گسترده ارتش آمریکا برای جنگ احتمالی با چین
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - ایسنا /متن پیش رو در ایسنا منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
روزنامه آمریکایی از ابعاد گسترده تدارک ارتش این کشور برای جنگ احتمالی با چین خبر داده است.
 ارتش آمریکا در تلاش برای ایجاد تغییر و تدارک برای استقرار سریع در آسیا در راستای جنگ احتمالی با چین است.
روزنامه نیویورک تایمز درباره برگزاری رزمایش ارتش آمریکا در اوایل ماه جاری میلادی در هاوایی تحت چارچوب برنامه موسوم به «جنگ قدرت بزرگ» با هدف آماده شدن برای رویارویی با چین، نوشت: «اوایل یک روز صبح در ماه جاری میلادی 864 سرباز چترباز ارتش آمریکا در پایگاهی در آلاسکا وارد هواپیماهای ترابری سی-17 و عازم مانوری تحت عنوان جنگ قدرت بزرگ بین سه کوه آتش‌نشان در جزیره بزرگ هاوایی می‌شوند. تنها 492 نفر از آن‌ها موفق به رسیدن به محل مانور می‌شوند. درهای برخی از هواپیماهای سی-17 ایراد پیدا کرده در حالی که تعداد دیگری از آن‌ها مجبور به فرود زوهنگام می‌شوند. چند نفر از چتربازها که به آنجا می‌رسند دچار در رفتگی قوزک پا و یا ضربه به سر می‌شوند. یک سرباز 19 ساله نیز وقتی چترش باز نشد سقوط می‌کند.»
این روزنامه آمریکایی با اشاره به اینکه ارتش آمریکا در تلاش برای آماده شدن خود برای جنگی بالقوه با چین در ضمن آماده‌سازی صدها هزار نفر از زنان و مردان عضو این ارتش است، می‌نویسد: «پنتاگون به این جنگ، جنگ قدرت بزرگ می‌گوید که می‌تواند بسیار خطرناک‌تر باشد. چنین جنگی موجب خواهد شد 2 ارتش قدرتمند اول دنیا که هر 2 قدرت هسته‌ای هستند وارد یک نزاع مستقیم شده و ممکن است پای رقیبان هسته‌ای دیگر شامل کره شمالی و روسیه نیز به آن باز شود. در چنین جنگی سربازان آمریکایی ممکن است فراتر از مرگبارترین جنگ‌های دیگری که در تاریخ ایالات متحده ثبت شده کشته شوند. چنین جنگی هم در زمین، هم دریا و هم در هوا، در خواهد گرفت؛ بنابراین ارتش دقیقا دارد خود را برای آن آماده می‌کند.»



آمریکا باید یاد بگیرد چطور مخفیانه نیروهایش را منتقل کند
نیویورک تایمز در ادامه این مقاله خود تصریح می‌کند: «اکنون با افزایش احتمال جنگ آمریکا با چین، ارتش بزرگ و عریض و طویل آمریکا تلاش دارد بعد از تجربه 2 دهه جنگ با تروریسم در افغانستان و خاورمیانه خودش را تغییر شکل دهد. چین برخلاف طالبان یا گروه‌های شبه‌نظامی دیگر ماهواره‌هایی دارد که می‌توانند آرایش های سربازان را از آسمان رصد کنند. پس ارتش آمریکا باید اساسا یاد بگیرد چطور مخفیانه نیروهایش را منتقل کند».
رسانه آمریکایی در شرح تمرین‌های نظامی آمریکا و متحدان خود می‌نویسد: «سربازان لشگر 25 پیاده نظام ارتش آمریکا به منظور آزمودن توانایی استقرار سریع خود و نبرد در مجمع الجزایر های واقع در اقیانوس آرام، به همراه نیروهای ژاپنی، استرالیایی، اندونزیایی و دیگر سربازان کشورهای متحد وارد دره‌های جنگی شده و سپس به همراه تجهیزاتشان از دامنه‌های مرطوب این جنگل‌ها بالا می‌روند. حدود 28 مایلی دورتر در محل بندر مشهور پرل هاربر، خدمه کشتی‌های حمل نیروی ارتش آمریکا راه‌های مختلف برای تخلیه تجهیزات نظامی و نیروهای مورد نیاز در صورت وقوع جنگ در اقیانوس آرام را برنامه‌ریزی کرده‌اند. در فاصله نه چندان دوری از ساحل شمالی اواهو، سربازان ارتش آمریکا به تمرین استتار یک واحد چند منظوره فرماندهی و کنترل مجهز به پایانه‌های رایانه‌ای و نمایشگرهای بزرگ پرداخته تا در عمق جنگل‌های سبز منطقه غیرقابل شناسایی باشند.»
راهبرد کلی واشنگتن آماده شدن برای جنگ احتمالی با چین است
این روزنامه آمریکایی در ادامه گزارش خود خاطر نشان می‌کند هر چند «دونالد ترامپ»، نامزد ریاست جمهوری حزب جمهوری‌خواه آمریکا و «کامالا هریس»، رقیب دموکرات او رویکردهای کاملا متفاوتی در قبال جنگ اوکراین و درگیری‌ها در غرب آسیا مطرح کرده‌اند اما راهبرد کلی واشنگتن آماده شدن برای جنگ احتمالی با چین است، صرف نظر از اینکه کدام یک از آن‌ها در انتخابات ریاست جمهوری نوامبر پیروز می‌شوند.
این در حالی است که واشنگتن به بهانه تلاش چین برای گسترش نفوذ خود در آسیا به سیاست‌های تحریک‌آمیز خود در راستای تشدید تنش با این قدرت آسیایی چه در دریای چین جنوبی و چه در حوزه جزیره تایوان ادامه می‌دهد. «شی جین‌پینگ» رئیس جمهور چین در واکنش به این تنش آفرینی‌های واشنگتن چندی پیش به ارتش کشورش دستور داد که تا سال 2027 توانمندی‌های لازم برای تصرف تایوان را که از نظر پکن بخشی از خاک چین است به دست بیاورد.
در حالی که دولت خودمختار کنونی تایوان با کمک‌ گرفتن از آمریکا و متحدان غربی دیگر و معاملات تسلیحاتی با آن‌ها به تقویت ارتش خود پرداخته اما به نوشته نیویورک تایمز، کارشناسان نظامی بر این باورند که این جزیره خودمختار نخواهد توانست بدون کمک ایالات متحده حمله چین به خود را دفع کند. در این راستا تصمیم‌گیری برای ورود به جنگ با چین بر سر تایوان باید از جانب هر کسی که بعد از انتخابات نوامبر 2024 رئیس جمهور ایالات متحده می‌شود اتخاذ شود.
روزنامه آمریکایی معتقد است واشنگتن برای آنچه این روزنامه «حفظ تسلط در آسیا» خوانده انتخابی به جز ورود به چنین جنگی نخواهد داشت.
طرح حمله ترکیبی به تایوان سخت‌تر از نبرد نرماندی است
«ست جونز» معاون ارشد اندیشکده موسوم به «مرکز مطالعات بین‌المللی و راهبردی ایالات متحده» می‌گوید: «هرگونه حمله موفقیت‌آمیز چین به تایوان امواجی عظیم را در سراسر منطقه طنین‌انداز خواهد کرد. چین احتمالا به عنوان قدرت نظامی مسلط در منطقه ظهور پیدا خواهد کرد نه ایالات متحده و چنین رویدادی تاثیرات درجه دوم و سومی را نیز در پی خواهد داشت. به عنوان مثال متحدان آمریکا در حوزه اقیانوس آرام اعتمادشان به بازدارندگی آمریکا را از دست خواهند داد و به سراغ معاملات امنیتی با چین خواهند رفت. ژاپن و کره جنوبی که هر 2 دارای تعهد امنیتی با آمریکا هستند نیز ممکن است به باشگاه کشورهای مسلح به سلاح هسته‌ای به بهانه دفاع از خود در برابر چین بپیوندند.»
جونز گفت: «آیا چنین وضعیتی را می‌توان مشابه با سقوط امپراطوری روم باستان دانست؟ نمی‌دانم اما این یک پرسش مناسب در ارتباط با چنین وضعیتی است.»
به نوشته نیویورک تایمز، ارتش آمریکا حسب تجارب مربوط به زمان جنگ جهانی دوم جزیره تایوان را به عنوان یک هدف سخت برای حمله در نظر می‌گیرد.
این روزنامه تصریح داشته است:‌ «در جنگ جهانی دوم جزیره تایوان با نام فورموسا شناخته می‌شد و در اشغال ژاپنی‌ها قرار داشت. ستاد مشترک ارتش آمریکا در آن زمان عملیاتی به نام عملیات گذرگاه را معرفی کرد که طبق آن ارتش آمریکا برای حمله به تایوان به یک پایگاه نزدیک‌تر به خاک ژاپن به منظور اجرای حمله متوسل می‌شد».
«داگلاس مک‌آرتور» ژنرال ارشد ارتش آمریکا اما با حمله به تایوان مخالفت کرده و «آن را بیش از حد پر خطر دانست چون برای این حمله نیاز به عبور از یک دریای مورد مناقشه و نبرد در جغرافیایی زمینی پیچیده در برابر ارتشی با مواضع دفاعی قوی بود». برنامه‌ریزهای ارتش آمریکا گفتند طرح حمله ترکیبی به این جزیره موقعیتی سخت‌تر از حمله معروف D-Day به نرماندی را به وجود خواهد آورد.
حمله به تایوان دشوار است
این روزنامه آمریکایی تصریح داشت که طراحان ارتش آمریکا توانایی و آمادگی ارتش چین برای دست زدن به حمله ترکیبی به تایوان را زیر سوال می‌برند.
ژنرال «جفری وِن‌اَنتورپ» مدیر عملیات‌ فرماندهی اقیانوسیه ارتش آمریکا در مصاحبه‌ای اظهار کرد: «اولین کاری که باید انجام دهید ساخت یک نیروی تهاجمی نسبتا بزرگ برای ورود به این جزیره که برخوردار از آرایش دفاعی آماده است، خواهد بود. برای این حمله باید از تنگه 100 مایلی تایوان عبور کنید و این عبور از سوی کشتی‌های بزرگی که بسیار نسبت به حملات آسیب‌پذیر خواهند بود، صورت می‌گیرد».
طراحان نظامی می گویند که چین برای چنین حمله‌ای به احتمال زیاد از شناورهای سبک آبی-خاکی برای ایمن‌سازی یک ساحل در تایوان استفاده می‌کند اما باید آن‌ها را از آب‌های مین‌گذاری‌شده عبور دهد.
همچنین برای تصرف جزیره‌ای به بزرگی تایوان که استحکامات دفاعی خودش و 23 میلیون جمعیت دارد، باید یک نیروی زمینی در آن استقرار یابد که مجبور به انتقال یافتن از دریا به آنجاست.
ژنرال ون‌انتورپ گفت: «نمی‌توانید تایوان را بدون عبور دادن یک نیروی زمینی بزرگ با کشتی از تنگه تایوان تصرف کنید. هیچ راه دیگری برای آن وجود ندارد.»
به ادعای نیویورک تایمز، چین در حال کار کردن به روی اجرای چنین برنامه‌ای است.
این روزنامه ادعا می‌کند: « مقام‌های آمریکایی می‌گویند طراحان نظامی چین در حال تغییر کاربری کشتی‌های غیرنظامی به منظور استفاده از آن‌ها برای نقل وانتقال سرباز و تجهیزات از تنگه تایوان بوده و بر روی ساخت اسکله‌های شناور کار می‌کند.»
با این وجود پنتاگون جزئیات کمک‌ مربیان آمریکایی به تایوانی‌ها برای ساخت استحکامات دفاعی را فاش نمی‌کند بلکه «هدف برنامه بازدارندگی نظامی آمریکا این است که به چین تصریح کند حمله ترکیبی به تایوان بسیار دشوار خواهد بود.»
علی مدنی

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/986715/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

در تعقیب«بی‌بی»

فروپاشی جهان!؟

با دوستان مروت

دیپلمات پیشین: اروپا خواهان توافق مستقل میان تهران و واشنگتن نیست

حمایت «عبدی» از تغییر شکل و محتوای سفر استانی

عربستان میانجی ترامپ و خاورمیانه می‌شود؟

فعال سیاسی اصولگرا: نباید در تله مذاکره مجدد بیفتیم

شورای تهران تناسبی می شود؟

تیر تندروها باز هم به سنگ خورد!

توضیحات پژمان‌فر درباره وام ازدواج و فرزندآوری

الزام خودروسازان به تخصیص 20 درصد تولید برای مالکان خودروهای فرسوده

رئیس کمیسیون اصل 90: در همه کشور در حال سوزاندن مازوت هستیم

جداول کسری بودجه بر اساس اعلام دیوان محاسبات

ربع‌ سکه 1403 چند قیمت خورد؟

سرپرست سازمان ملی زمین و مسکن منصوب شد

وزیر جهاد کشاورزی: صادرات پنیر ایرانی به ژاپن تسهیل می‌شود

آغاز پرداخت تسهیلات 400 میلیون تومانی مسکن روستایی از دی ماه

فقط با پرداخت 390 هزار تومان صاحب یک ریش تراش فوق العاده شوید

نوسانات قیمتی در بازار روغن خوراکی

پیش‌بینی قیمت دلار 4 آذر 1403/ سایه شورای حکام بر بازار ارز افتاد

بهره برداری از 18 طرح عمرانی بسیج سازندگی در بروجرد

تلاش برای ارتقای فرهنگ عمومی از سوی رسانه‌ها همواره مورد توجه قرار گیرد

بارش باران، برف و توفان شدید در راه 24 استان است +جزئیات

تلف شدن تعداد 14 گراز وحشی در چاه‌های کوه بوری فارس/محیط زیست فیروزآباد دست به کار شد

9 گونه بومی ایران را بشناسید | این حیوانات فقط در ایران زیست می‌کنند | پروانه ایران‌دخت تا امپراتور کوه‌های لرستان

شناسایی یک نوع میکروب معده با قدمت بیش از 100هزار سال

پنج توصیه مهم و کاربردی برای از بین بردن نفخ

سیستان‌و‌بلوچستان در آغوش ایران‌

دیپلمات پنهان

رایتل صدرنشین سرعت  اینترنت همراه به روایت آمار رگولاتوری

عضو کمیسیون صنایع مجلس: بهترین بازار برای عرضه خودرو بورس کالا است

پاداش 50 میلیون تومانی برای گزارش مراکز غیرمجاز استخراج رمز ارز

مهدی پازوکی: دستیابی به رشد اقتصادی و تورم تک رقمی با حذف بودجه‌های غیرضروری ممکن است

رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور منصوب شد

عرضه انواع سکه طلا در حراج 5 آذرماه مرکز مبادله ایران

رئیس انجمن قطعه‌سازان: تولید خودرو درست شود، قیمت بازار کاهش می‌یابد

استاد دانشگاه: حمایت از بخش کشاورزی فقط در حد قانون است

یک پیش‌بینی جالب قیمت طلا تا 20 روز آینده

خسارت دیدگان قطع برق بخوانند

نفرات برتر تنیس روی میز پیشکسوتان بانوان لرستان معرفی شدند

تأکید بر اقناع‌سازی در انتشار اخبار/ فرصت‌ها شناسایی شود

هشدار هواشناسی برای محصولات کشاورزی/ 24 استان منتظر بارندگی باشند

هشدار؛ رگبار و رعد و برق در 24 استان | احتمال آبگرفتگی معابر در این مناطق

بارش شدید باران در 24 استان کشور/ هشدار هواشناسی صادر شد

بارش و باران در 24 استان

لرستان|موشن‌گرافی بیانات امام خامنه‌ای در مورد فرهنگ بسیجی

عکس/ اتفاق جالب در جام حذفی ایران

پیش‌ بینی آب و هوای لرستان در 24 ساعت آینده؛ شنبه 3 آذر

رگبار و رعد و برق در 24 استان

آزادی 30 زندانی جرائم غیرعمد لرستان در هفته بسیج