ندای لرستان

آخرين مطالب

استراتژی مبهم ترامپ درباره خاورمیانه سیاسی

استراتژی مبهم ترامپ درباره خاورمیانه
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - اقتصاد نیوز /متن پیش رو در اقتصاد نیوز منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
ناظران با استناد به استراتژی چهار ساله دولت اول ترامپ در ارتباط با ایران و اسرائیل براین باورند که دولت دوم ترامپ نیز بعید است بتواند زمینه را برای کاهش تنش‌ها هموار کند، بالاخص آن که رئیس جمهوری تازه نفس کاخ سفید به احتمال بالا بر گسترش توافق ابراهیم و تعریف بازیگرانی چون عربستان و کویت متمرکز خواهد شد.
 نشریه آبزرور با انتشار یادداشتی مدعی شد، تعداد بسیار کمی از کشورهای اروپایی از پیروزی دوباره دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده خوشحال شدند. در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ، یعنی چهار سال پیش، او با اتحادیه اروپا به عنوان یک کودک لوس رفتار کرد که شایسته توجه کمتری است. از سوی دیگر، در خاورمیانه، ریاست جمهوری ترامپ تأثیر زیادی داشت. ترامپ توافق هسته‌ای با ایران را که به اصطلاح برنامه جامع اقدام مشترک نامیده می‌شود، ترک کرد و 10 سال مذاکره با تهران را کنار زد. او همچنین سفارت آمریکا را از تل‌آویو به شرق بیت المقدس منتقل کرد - اقدامی نمادین که راست‌گرایان اسرائیل را بسیار خوشحال کرد.-
با این همه ریاست بایدن نیز برای خاورمیانه چندان مفید نبود. بایدن نتوانست زمینه را برای احیای برجام هموار کند و سفارت را به تل‌آویو بازگرداند. ایالات متحده همچنین با حمله هفتم اکتبر حماس به اسرائیل شوکه شد و همزمان نتوانست اسرائیل را از حمله به غزه و بعد از آن لبنان منصرف کند. علاوه بر این، بایدن در توقف حملات حوثی‌ها به کشتی‌های باری در باب المندب ناموفق بود و همین گزاره مسیر تجارت جهانی را مختل کرد. از همین رو شکست هریس چندان ناراحت کننده نبود.
دکترین خاورمیانه ترامپ تکرار می‌شود؟
این نشریه در ادامه مدعی شد، در مورد خاورمیانه، سوال این نیست که آیا ترامپ موثرتر از بایدن خواهد بود یا خیر. برای بسیاری در منطقه، این موضوع بی‌معنی است. سوال اصلی این است که استراتژی ترامپ برای خاورمیانه چه خواهد بود؟ پاسخ به این سوال به واسطه «افزایش حمایت‌ها از اسرائیل» بسیار ساده است و واقعیت ژئوپلیتیکی منطقه را در نظر نمی‌گیرد.

آبزرور مدعی است، اگرچه ترامپ در مورد مسائل خاورمیانه چندان مانور ندارد، اما برخی از اقدامات دوره قبلی او سرنخ‌هایی از برنامه‌اش در اختیارمان قرار می‌دهد. ترامپ در سال 2020 میزبان امضای دو قرارداد بود: یکی بین اسرائیل و امارات متحده عربی و دیگری بین اسرائیل و بحرین. توافق هایی که حول محور عادی سازی روابط طرفین امضا شد.
این توافقنامه‌ها که از آن تحت عنوان پیمان آبراهام یاد می‌شود، توسط جرد کوشنر، داماد و مشاور ویژه ترامپ مقدمه سازی و اجرایی شد. ترامپ چند روز قبل از اینکه مشعل را به بایدن بدهد، میزبان دو مراسم دیگر برای امضای توافق با اسرائیل بود، این بار سودان و مراکش برای عادی سازی رابطه با اسرائیل خیز برداشتند. در این توافق‌ها، چهار کشور عربی اسرائیل را به رسمیت شناختند و روابط دیپلماتیک و اقتصادی کامل را با این بازیگر برقرار کردند. این توافق بخشی از به اصطلاح طرح صلح ترامپ برای خاورمیانه بود. از نظر ترامپ این کشورها دشمن متحدان ایران، کشورهایی مانند سوریه و بازیگران غیردولتی مانند حزب‌الله، حماس، حوثی‌ها و اخوان المسلمین هستند. اردوگاه دیگر متشکل از کشورهایی است که به دنبال بازتعریف معادلات منطقه در راستای اهداف و منابع خود هستند و بیش از هر چیز از تغییر و دوری از غرب نفرت دارند. این کشورها عبارتند از عربستان سعودی، امارات متحده عربی، مصر، اردن و بحرین. اسرائیل تلاش دارد در اردوگاه دوم جایگاه مستحکم‌تری به دست بیاورد.
گسترش دامنه توافق ابراهیم و رویارویی با ایران
آبزرور در ادامه یادداشت ادعایی‌اش آورد، ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری خود تمام تلاش خود را برای تضعیف اردوگاه نخست انجام داد. تصمیم برای خروج از توافق هسته‌ای با ایران، حضور در نشست ضد تروریسم در ریاض، پایتخت عربستان، که طی آن هم صدا با عبدالفتاح سیسی، رئیس‌جمهور مصر و ملک سلمان، پادشاه عربستان، دست روی کره‌ای درخشان گذاشت. در این میان توافق‌نامه ابراهیم و تصمیم ترامپ برای انتقال سفارت به شرق بیت المقدس همگی در قاب این استراتژی قابل تبیین است.
این نشریه مدعی است، به این ترتیب به احتمال زیاد ترامپ در چهار سال آینده همین استراتژی را دنبال خواهد کرد. چنین گزاره‌ای احتمالاً بدان معناست که ترامپ بیشتر از بایدن از اسرائیل در مبارزه با گروه‌های انقلابی مانند حماس و حزب‌الله حمایت خواهد کرد. بالاخص آن که براساس سیاست فعلی نتانیاهو، فضای کمتری برای مذاکره با این گروه‌ها وجود خواهد داشت.
به ادعای این نشریه، می‌توان انتظار داشت که ترامپ به هر اهرمی متوسل شود تا بین اسرائیل و عربستان سعودی و احتمالاً کویت توافقی حاصل شود.
با این حال، مهمترین سوال این است که آیا ترامپ مایل به پیروی از تمایل نتانیاهو برای حمله ادعایی به ایران است؟ بایدن از حملات اسرائیل به اهداف ایران بسیار ناراضی بود زیرا می‌ترسید که این امر منجر به یک جنگ منطقه‌ای بزرگ‌تر شود. به ادعای آبزرور در صورت وقوع یک رویارویی ادعایی بین اسرائیل و ایران، ایالات متحده مجبور می‌شود در کنار اسرائیل وارد جنگ شود. بایدن متوجه شد که این گزاره ممکن است باعث درگیری بزرگ منطقه‌ای و حتی فرامنطقه‌ای شود.
در این میان مواضع کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز قابل تامل است، به ادعای این نشریه، شاید این گروه از بازیگران از تحت فشار قرار گرفتن ایران استقبال کنند، اما بعید است خواهان رویارویی منطقه‌ای باشند؛ رویارویی که تهدیدی جدی برای منافعشان قلمداد خواهد شد.
ساناز نفیسی

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/991302/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

افت‌وخیز پروژه ریلی لرستان

پیش بینی بورس شنبه 26 آبان 1403

کارگران زغال‌سنگ زیر خط فقر

پیام تبریک مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس لرستان به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی

35 درصد از جمعیت شهری لرستان ساکن بافت‌های فرسوده هستند

سرنوشت کوهنورد کوهدشتی مشخص شد

استراتژی مبهم ترامپ درباره خاورمیانه

خطاهای فاحش دموکرات‌ها در انتخابات آمریکا

ترامپ در مسیر ریگان؛ آیا تاریخ تکرار می‌شود؟

راز رستگاری اقتصادی نیوزیلند

اقتصاد آمریکا حال خوشی ندارد!

حباب سکه به 8 میلیون و 150 هزار تومان رسید

پیش بینی قیمت طلا و سکه 26 آبان 1403

نرخ مشارکت اقتصادی در مناطق شهری بالا رفت؛ در مناطق روستایی پایین

عضو هیات علمی دانشگاه: قیمت مسکن در دو دهه گذشته 500 برابر و دلار 80 برابر شده است

پیش‌فروش قطارهای آذر در اسنپ‌تریپ + تا 10 درصد تخفیف ویژه‌ی کاربران آخرین خبر

آغاز برداشت گاز از مخازن ذخیره به دلیل افزایش شدید مصرف

روایت اقتصاد آنلاین از رکود سنگین در بازار مسکن

نور ایمانِ و ظلم‌ستیزی هرگز خاموش نمی‌شود

برپایی نمایشگاه طریق‌الاقصی در مصلای الغدیر خرم‌آباد

آئین استقبال از پیکر «شهید احمد زارعی»در فیروزآباد برگزار شد+فیلم

علت مرگ نوزاد پلدختر مشخص شد

نوزادی به‌دلیل نبود متخصص بیهوشی در بیمارستان، جان خود را از دست داد

طرح “تولید نوار نقاله استیل کورد و منجید دار الشتر” 20 درصد پیشرفت داشت

کمبود پزشک در پلدختر با گفتاردرمانی حل نمی‌شود

مغز چگونه خاطرات را تجدید می‌کند؟

فارن‌افرز: تاب‌آوری محور مقاومت را نباید دست‌کم گرفت

صبر؛ کارت بازی پوتین با ترامپ

از خودروهای وارداتی چه خبر؟

پیش‌بینی ایسنا از بازار بازار طلا و سکه

پیش‌فروش بلیت 10 شرکت ریلی مسافری از فردا 26 آبان

رویداد رمزآتی؛ از ضرورت شفافیت در قانون‌گذاری تا توسعه در صنعت رمز ارز

روایت ایسنا از مقاومت‌هایی برای تصویب طرح ساماندهی نیروهای شرکتی

پیش بینی نفت 40 دلاری درصورت لغو طرح کاهش تولید اوپک پلاس

آخرین وضعیت از قیمت جهانی طلا

شتاب ژاپن برای احیای صنعت تراشه

خودرو از قیمت گذاری دستوری خارج می شود؟

معاون وزیر راه و شهرسازی: دولت گذشته مسکن مهر را بدون آب و برق به مردم تحویل داد

فوت دردناک یک نوزاد در پل‌دختر به دلیل نبود متخصص بیهوشی

اهدای خون خادمین هیئت محبین امیرالمومنین (ع) در کوهدشـت + فیلم

توضیحاتی درباره نبود متخصص بیهوشی در پلدختر و فوت یک نوزاد

نمایش ورشوسازی بروجرد در تهران/ صنایع فراموش‌شده احیا شود

افتتاح خانه کشتی شهرداری خرم‌آباد+ فیلم

نارضایتی مردم از فرایندهای استخدامی غیرشفاف در لرستان

کمک 4 میلیارد و 900 میلیون تومانی مردم بروجرد به جبهه مقاومت

عملکرد مدیرانی که در چند دولت مسئولیت داشته‌اند بررسی شود

علت مرگ تلخ یک نوزاد در پلدختر چه بود؟

پیکر شهدای مدافع امنیت، فردا شنبه در جهرم، خفر و فیروزآباد تشییع می‌شود

بزرگترین مرجان دریایی جهان/ ویدئو

واکنش شبکه بهداشت پلدختر به خبر فوت یک نوزاد