میراث 60 هزار سال تمدن بشری در لرستان/ 2600 اثر ملی داریم
گفتگو
بزرگنمايي:
ندای لرستان - استاندار لرستان با بیان اینکه این استان میراثدار 60 هزار سال تمدن بشری است، 2600 اثر ملی در لرستان را نمادی از تاریخ و تمدن ایران معرفی کرد. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرمآباد، سید سعید شاهرخی، صبح امروز، در کنفرانس بینالمللی محیطزیست و سلامت شهری، گفت: قدمت زندگی در لرستان بر اساس یافتههای باستانشناسی به بیش از 60 هزار سال میرسد.
او با بیان اینکه دره خرمآباد نخستین زیستگاه بشر در ایران است، اضافه کرد: این منطقه از دیرباز نقش بیبدیلی در ادامه حیات انسانی و تمدن ایفا کردهاست.
استاندار لرستان ادامه داد: مردم این استان از اصیلترین و ریشهدارترین اقوام کشور هستند که همواره در حفظ امنیت و ارزشهای ملی پیشتاز بودهاند.
لرستان را جهانی کنیم/ نگرش شرقی الگویی برای نجات زمین شاهرخی بیان کرد: مردم لرستان در جریان جنگ تحمیلی، با تقدیم بیش از 6 هزار شهید، ارادت خود را به ایران نشان دادهاند و این پیشینه درخشان افتخاری برای این استان است.
او توضیح داد: لرستان بهدلیل موقعیت جغرافیایی ویژه خود در مسیر شمال به جنوب کشور و برخورداری از آبوهوای چهار فصل، شرایط منحصربهفردی را برای توسعه گردشگری فراهم کردهاست.
استاندار لرستان اشاره کرد: این استان با بیش از 2500 کیلومتر رودخانه و ظرفیت 13 میلیارد مترمکعب آب روان، یکی از غنیترین استانها از نظر منابع آبی بهشمار میرود.
شاهرخی اشاره کرد: وجود اراضی حاصلخیز و مناطق بکر طبیعی، فرصتی بینظیر برای توسعه کشاورزی، طبیعتگردی و گردشگری پایدار در لرستان ایجاد کردهاست.
او تأکید کرد: لرستان با بیش از 5 هزار اثر واجد ارزش تاریخی و فرهنگی، یکی از غنیترین استانهای کشور در زمینه میراثفرهنگی است.
استاندار لرستان اعلام کرد: 2600 اثر این استان تاکنون در فهرست آثار ملی به ثبت رسیدهاست و این آمار لرستان را به رتبه نخست کشور در ثبت آثار ملی تبدیل کردهاست.
شاهرخی اشاره کرد: قلعه فلکالافلاک و سایر بناهای تاریخی خرمآباد ، نقطه عطفی برای رونق گردشگری در لرستان است و امیدواریم این آثار را ثبا جهانی کنیم.
او اعلام کرد: ما مصمم هستیم لرستان را نهتنها بهعنوان مقصدی برای گردشگری داخلی، بلکه بهعنوان یک سرمایه ملی و مقصد گردشگری بینالمللی معرفی کنیم.
استاندار لرستان عنوان کرد: خرمآباد با داشتن آثار تاریخی ثبتشده، طبیعتی بینظیر و موقعیت جغرافیایی خاص، میتواند به یکی از قطبهای مهم گردشگری ایران و جهان تبدیل شود.
شاهرخی بیان کرد: در نخستین جلسهای که با شورای شهر و شهردار خرمآباد داشتم، بر این موضوع تأکید کردم که نباید منتظر طرحهای آمایشی باشیم، زیرا هدف ما توسعه پایدار و افزایش سهم لرستان در حوزه گردشگری است.
او توضیح داد: یکی از مهمترین اهداف ما، ثبت جهانی قلعه فلکالافلاک و دیگر آثار تاریخی خرمآباد است و این آثار که به تنهایی شامل 13 اثر ثبتشده ملی است، میتواند خرمآباد را به یکی از مقاصد مهم گردشگری تبدیل کند.
استاندار لرستان تأکید کرد: این استان با طبیعتی زیبا، تاریخی کهن و مردمانی اصیل، گنجینهای بینظیر در دل زاگرس است و ما باید تمام تلاش خود را برای معرفی این ظرفیتها بهکار ببریم.
انتهای پیام/ 644
لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/992835/