هیئت ایرانی در پاریس/ جزئیات ثبت جهانی آثار خرمآباد
گفتگو
بزرگنمايي:
ندای لرستان - مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری لرستان از اعزام هیئت ایرانی به پاریس برای پاسخگویی به جزئیات ثبت جهانی آثار تاریخی خرمآباد خبر داد. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرمآباد، عطا حسنپور، صبح امروز، در جمع خبرنگاران، گفت: دفتر یونسکو و ایکوموس از هیئت ایرانی دعوت کردهاند تا در نشستی یکساعته در تاریخ 26 نوامبر (6 آذر) در مقر یونسکو در پاریس حضور یابند.
او اضافه کرد: برخی پرسشها و نکات فنی پس از بازدید پنجروزه ارزیابان یونسکو از خرمآباد، دربارۀ نحوه حفاظت از آثار تاریخی این شهر مطرح شدهاست.
پلهای تاریخی لرستان؛ میراثی در حال ریزش مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری لرستان، ادامه داد: هیئت اعزامی به پاریس شامل کارشناسان برجسته و باتجربه در حوزه ثبت جهانی است و ما با اعتماد به توانمندیهای این تیم، به یونسکو خواهیم رفت.
حسنپور بیان کرد: امیدواریم که در اجلاس نهایی یونسکو در جولای 2025 (تیرماه 1404) در بلغارستان، غارهای پیش از تاریخ و مجموعه فلکالافلاک خرمآباد بهعنوان بیستونهمین اثر ایران در فهرست میراث جهانی ثبت شود.
او اعلام کرد: امیدواریم جشن ثبت آثار تاریخی خرمآباد در فهرست جهانی، را با حضور مردم ایران در قلعه فلکالافلاک بهزودی برگزار کنیم.
دره خرمآباد، بهعنوان گواهی زنده از تمدنهای کهن در غرب ایران شناخته میشود. تاریخ این منطقه به هزاران سال پیش بازمیگردد و بهدلیل موقعیت جغرافیایی استراتژیک خود، مرکز توجه بسیاری از تمدنها بوده است.
دره خرمآباد در دوران هخامنشیان بهعنوان مسیر ارتباطی و تجاری اهمیت زیادی داشت و در دوران ساسانیان، تحتتأثیر معماری نظامی و دفاعی قرار گرفت.
یکی از بارزترین آثار تاریخی دره خرمآباد، قلعه فلکالافلاک است. این قلعه، که در دوران ساسانیان ساخته شدهاست، در بالای تپهای مشرف به این دره قرار دارد.
فلکالافلاک، که بهطور قابلتوجهی از معماری خاص ایرانی برخوردار است، یکی از نمادهای تاریخ و فرهنگ ایران محسوب میشود و در دوران مختلف بهویژه در دورههای اشکانی و ساسانی اهمیت ویژهای داشته است.
از دیگر آثار باستانی دره خرمآباد میتوان به غارهای پیش از تاریخ اشاره کرد که نشانههایی از سکونت انسانهای اولیه در این منطقه دارند.
برخی از غارهای خرمآباد که به دوران پارینهسنگی بازمیگردند، شاهدی بر تاریخچه طولانی حضور انسان در این منطقه هستند و اهمیت ویژهای در مطالعات باستانشناسی دارند.
انتهای پیام/ 644
لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/993780/