ندای لرستان

آخرين مطالب

دانشمندان هشدار دادند: استفاده مجدد از این ظروف بسیار خطرناک است علمي

دانشمندان هشدار دادند: استفاده مجدد از این ظروف بسیار خطرناک است
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - افراد بسیاری از ظروف پلاستیکی یکبار مصرف مانند بطری‌های آب، ظروف و کیسه‌های پلاستیکی استفاده مجدد می‌کنند، اما آیا این کار امن است؟

استفاده مجدد یکی از قوانین اصلی کمک به طبیعت و کاهش تولید زباله‌های اضافی است، اما آیا باید از این پلاستیک‌های یکبار مصرف دوباره استفاده کرد؟
به نقل از واشینگتن پست، کارشناسان و دانشمندان هشدار داده‌اند که استفاده مجدد از ظروف یکبار مصرف امن نیست. شری میسون، محقق آلودگی پلاستیک در دانشگاه گانن، گفت: «تحقیقات در مورد قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی ناشی از آلودگی پلاستیک در دهه گذشته پیشرفت کرده است و اکنون دانشمندان این مواد شیمیایی را تقریباً در تمام غذا‌هایی که می‌خوریم پیدا می‌کنند.» میسون افزود: «استفاده مجدد از طروف یکبار مصرف پلاستیکی با تأثیری قابل‌توجه بر سلامت انسان همراه است.»
کودکان و زنان از گروه‌هایی هستند که در معرض بیشترین خطر قرار دارند. دانشمندان معتقدند کاهش استفاده مجدد از پلاستیک بهترین رویکرد ممکن برای کاهش این خطرات است. اگرچه پلاستیک در تمام خانه‌ها و زندگی روزمره یافت می‌شود، اما چند راه وجود دارد که می‌توانید قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی مضر را کاهش دهید.
خطر پلاستیک‌های یکبار مصرف
پلاستیک‌های یکبار مصرف مواد شیمیایی و میکروپلاستیک‌ها را وارد محیط زندگی شما می‌کنند. اگرچه مطالعات به طور مستقیم پلاستیک‌های یکبار مصرف و قابل استفاده مجدد را مقایسه نکرده‌اند، کارشناسان می‌گویند نگرانی در مورد پلاستیک‌های یک بار مصرف به دلیل نحوه ساخت آنها است. این پلاستیک‌ها را می‌توان با پوست مقایسه کرد که دائماً در حال ریختن سلول‌های پوستی مرده است. این بدان معناست که یک بطری آب پلاستیکی یکبار مصرف، میکرو و نانوپلاستیک‌ها را در زمان پر کردن مجدد وارد آب می‌کند و یک ظروف پلاستیکی نیز این ذرات را وارد غذا‌ها می‌کنند. دانشمندان نشان داده‌اند که بطری‌های پلاستیکی آب صد‌ها هزار ذره پلاستیکی را وارد آب می‌کنند که بسیاری از آنها نانوپلاستیک‌هایی به اندازه کمتر از یک میکرومتر هستند، یعنی کمتر از یک هفتادم عرض یک تار موی انسان.
حدود 16000 ماده شیمیایی در پلاستیک‌ها یافت می‌شود که بیش از 4200 مورد از آنها بسیار خطرناک در نظر گرفته می‌شوند. از آنجایی که بسیاری از مواد شیمیایی به پلاستیک متصل نیستند، این ترکیبات می‌توانند به غذا یا نوشیدنی‌ها ورود پیدا کنند. مواد سرطان‌زا مانند استایرن نیز در پلاستیک‌ها یافت شده است. اگر پلاستیک در مایکروویو، ماشین ظرفشویی یا حتی در مجاورت یک منبع گرمایی قرار بگیرد، میزان مواد شیمیایی که وارد محیط اطراف خود می‌کند به شدت افزایش می‌یابد. هنگامی که گرما اعمال می‌شود، مولکول‌ها سریع‌تر حرکت می‌کنند، بنابراین در این شرایط برخی از این ذرات راحت‌تر به غذای شما راه پیدا خواهند کرد. خطر گرم کردن پلاستیک در مورد پلاستیک‌های قابل استفاده مجدد مانند بطری‌های آب پلاستیکی محکم‌تر، شیشه شیر و ظروف نگهداری پلاستیکی نیز صدق می‌کند. 
پلاستیک سیاه به ویژه خطرات خاصی را به همراه دارد. تحقیقات نشان داده است که پلاستیک سیاه موجود در سینی‌ها، ظروف پخت و پز و سایر اشیاء آشپزخانه، حاوی سطوح بالایی از مواد ضد شعله هستند. این مواد شیمیایی سمی با اختلالات هورمونی، عوارض در دستگاه تولید مثل و افزایش خطر سرطان مرتبط هستند. محققان دریافتند که پلاستیک‌های سیاه می‌توانند به دلیل روش‌های اشتباه بازیافت به مواد بازدارنده شعله آلوده شوند. انجمن بین المللی آب نیز اعلام کرده است استفاده مجدد از ظروف نوشیدنی یکبار مصرف به دلیل خطرات بالقوه سلامتی ناشی از رشد باکتری‌ها و آلودگی توصیه نمی‌کند.
نحوه استفاده از پلاستیک در خانه
کارشناسان معتقدند نگرانی در مورد مواد شیمیایی و میکروپلاستیک‌ها در درجه اول در مورد مواد غذایی و نوشیدنی‌ها وجود دارد، زیرا در این صورت به طور مستقیم وارد بدن می‌شوند. آنها افزودند که استفاده مجدد از پلاستیک‌های یکبار مصرف مانند کیسه‌های مواد غذایی یک نگرانی عمده نیست. تأثیر میکروپلاستیک‌ها احتمالاً به سن فرد بستگی دارد و بزرگترین نگرانی محققان کودکان و افراد در سنین باروری هستند. در واقع قرار گرفتن در معرض میکروپلاستیک‌ها یکی از عواملی است که به طور مستقیم با کاهش باروری در بزرگسالی در ارتباط است.
کارشناسان معتقدند مهمترین کاری که باید انجام دهید این است که از قرار دادن پلاستیک در معرض گرما خودداری کنید. هرگز ظروف پلاستیکی را در مایکروویو قرار ندهید. همچنین توصیه می‌شود در صورتی که ماشین ظرفشوییی از آب گرم استفاده می‌کند، ظروف پلاستیک را داخل آن قرار ندهید. اگر از بیرون غذا سفارش می‌دهید، بهتر است غذا را در اسرع وقت به ظرف غیر پلاستیکی منتقل کنید و هنگام مایکروویو کردن غذا حتماً از بشقاب‌های معمولی استفاده کنید.
بطری‌های آب شیشه‌ای و فلزی نسبت به بطری‌های پلاستیکی قابل استفاده مجدد ایمن‌تر هستند، بنابراین هنگام مسافرت یا خروج از خانه برای انجام امور، حتما آنها را همراه داشته باشید. اگرچه ایده آل است که تمام پلاستیک‌های موجود در آشپزخانه خود را حذف کنید، متخصصان توصیه می‌کنند بر ظروف آشپزی تمرکز کنید و ظروف ذخیره سازی‌شیشه‌ای یا فلزی انتخاب کنید. تمیز کردن مرتب ظروف پلاستیکی نیز می‌تواند به کاهش خطرات آنها کمک کند. تهویه مناسب خانه، تمیز کردن و گردگیری منظم نیز می‌تواند به کاهش تجمع مواد شیمیایی مضر در محیط اطراف شما کمک کند.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/996231/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

علت سقوط اتوبوس به دره در محور پلدختر به اندیمشک

چالش اعتباری در حوزه ایمن‌سازی راه‌های لرستان؛ 17 نقطه پرتصادف رفع شد

اطلاعیه سازمان وظیفه عمومی درباره حادثه تلخ واژگونی اتوبوس سربازان در لرستان

روایتی از تلاش بنیاد علوی در کوهدشت؛ از احداث راه روستایی تا ساخت خانه محرومان

روایتی از خدمات بنیاد علوی در کوهدشت؛ از احداث راه روستایی تا ساخت خانه

جا دادن یک زمین فوتبال روی یک قاشق چای‌خوری!

حادثه سقوط اتوبوس به دره 9 فوتی و 22 مصدوم داشته است

آیا تهران به سمت بازدارندگی هسته‌ای می‌رود؟

اسلام‌ستیز و هوادار اسرائیل؛ عامل سعودیِ حمله مرگبار در آلمان کیست؟

تناقض آماری مسئولان از حادثه سقوط اتوبوس به دره

تاثیر سیاسی گریه پزشکیان

عبور از دست‌اندازهای تاریخی

بازگشت نیروهای ایران از سوریه، از ادعاهای پوتین تا پاسخ‌های تهران

امریکا خود را برای ایران هسته‌ای آماده می‌کند

چرا سفر پزشکیان به قاهره مهم بود؟

از ممنوعیت حضور زنان تا ذوق‌زدگی ورود آنها

آینده دین و مرجعیت دینی در ایران

گزینه‌های پایان جنگ اوکراین

برای اشک‌های پزشکیان! جامعه ما قساوت‌زده و خشونت‌زده است

آیت‌الله منتظری و دفاع از مظلوم

پیش بینی بورس یکشنبه 2 دی 1403

فروش بیش از 597 هزار سکه طلا طی 50 حراج

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه منصوب شد

پیش بینی قیمت دلار 2 دی 1403

تعقیب و گریز نرخ‌های رسمی و غیررسمی ارز

پیش بینی قیمت طلا و سکه 2 دی 1403

معاون اول رئیس‌جمهور: چاره‌ای جز اصلاح قیمت‌ها نداریم

18 مصدوم حادثه واژگونی اتوبوس در بیمارستان‌های خوزستان بستری هستند

تناقض در آمار حادثه سقوط اتوبوس به دره؛ چند نفر فوت و مصدوم شده‌اند؟

سقوط اتوبوس به دره در لرستان + ویدیو

تحولی در آبادانی و توانمندسازی مناطق محروم لرستان

توضیح نماینده مجلس درباره حادثه سقوط اتوبوس به دره/ جاده‌ای که 50 سال ایمن‌سازی نشده!

تشکیل پرونده قضایی درباره سقوط یک دستگاه اتوبوس در لرستان

تشریح حادثه سقوط اتوبوس به دره در محور اندیمشک پلدختر از زبان رییس پلیس راه لرستان

جزئیات تازه حادثه دلخراش برای سربازان خوزستانی در لرستان؛ 9 نفر فوت شدند + عکس

جزئیات حادثه دلخراش برای سربازان خوزستانی در لرستان؛ 9 نفر فوت شدند + عکس

جزئیات تازه از حادثه واژگونی اتوبوس سربازان در پلدختر

سقوط مرگبار اتوبوس به دره در پلدختر + عکس ها

برای سقوط اتوبوس در پلدختر، پرونده قضایی تشکیل می‌شود

پرونده قضایی برای سقوط اتوبوس در پلدختر تشکیل می‌شود

جزییات حادثه واژگونی اتوبوس اندیمشک ‌اعلام شد/ فوت 7 سرباز

خواب زمستانی برای انسان

تاکید مدیرعامل سازمان برای ارتقاء سطح خدمات فرودگاهی به عنوان دروازه ورود گردشگران به کیش

اعلام اسامی مصدومان واژگونی اتوبوس در محور اندیمشک به پلدختر

نمره خیلی خوب زاکانی  به خودش!

روزنامه اصولگرا مطرح کرد: کدام هسته سخت؟

چرا ارتباط ایران با افکار عمومی جهان اسلام و منطقه ضعیف است؟

برخورد جناحی با یک رفتار انسانی

مسیریابی در سوریه جدید

دنیای سیاه؛ گزارشی درباره یک فاجعه پزشکی