شناسایی 208 نقطه پرتصادف در جادههای لرستان
گفتگو
بزرگنمايي:
ندای لرستان - ایرنا / مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای لرستان گفت: 208 نقطه پرتصادف (متفاوت با نقاط حادثه خیز) در راه های استان شناسایی شده است.
عارف امرایی، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای لرستان اظهار کرد: بر اساس ابلاغیه کمیسیون ایمنی راههای کشور حدود 887 نقطه پر تصادف شناسایی و به استانها ابلاغ شده است که از این مجموع حدود 22 نقطه حادثه خیز در حوزه لرستان قرار دارد.
وی ادامه داد: امسال 17 نقطه حادثه خیز در محورهای اصلی استان اصلاح هندسی و ایمن سازی شده است و تلاش می شود پنج نقطه باقی مانده تا پایان سال به طور کامل ایمن شود.
امرایی با تاکید بر اصلاح هندسی چهار خطه هاگفت: 208 نقطه نیز متفاوت از نقاط حادثه خیز بوده اما پر تصادف هستند و سعی میشود شهرستانهایی که بیشترین تصادفات را دارند، تحلیل و راهکارهای لازم تدوین شود.
نیاز 5 "همتی"و جذب تنها 10 درصد اعتبارات استانی
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای لرستان گفت: بر اساس ضوابط اجرایی، موضوع نگهداری و زیرساخت راه های غیرشهری به ویژه راههای فرعی و روستایی از محل اعتبارات استانی است که لرستان از این نظر بسیار ضعیف می باشد.
امرایی اضافه کرد: با وجود گذشت 9 ماه از سال تنها 10 درصد اعتبارات تخصیص پیدا کرده است و اقدامات صورت گرفته از طریق چانه زنی برای جذب اعتبارات سازمان راهداری و ملی ادامه دارد.
وی با اشاره به نیاز حدود 50 هزار میلیارد ریالی برای نگهداری راههای لرستان اظهار داشت: با وجود محدودیت های مالی برای ایمن سازی راه های استان اما امسال حدود 300 کیلومتر آسفالت در محورهای اصلی انجام شده است.
وی ادامه داد: همچنین 70 کیلومتر آسفالت و 80 کیلومتر بهسازی، لایروبی و تنقیه یک هزار و 100 پل و ابنیه جاده ای و تعمیر و بازسازی حدود 63 دستگاه نیز با آغاز بارش ها اجرا شد.
سهم 13 درصدی راه های روستایی در تصادفات فوتی
وی گفت: مقوله فرهنگسازی و به ویژه بحث فرهنگ ترافیک بسیار اهمیت دارد، چراکه بر اساس آمار استخراج شده در هشت ماهه نخست امسال با وجودی که بالاترین مشخصات فنی در بزرگراهها و آزادراهها است، اما بیشترین تصادفات منجر به فوت در این نقاط روی می دهد.
امرایی بیان کرد: 47 درصد تصادفات فوتی در بزرگراه و آزادراه های استان به طول حدود 600 کیلومتر روی می دهد و سهم راه های روستایی به طول بیش از یک هزار و 300 کیلومتر با کمترین مشخصه فنی 13 درصد تصادفات است.
وی ادامه داد: این امر نشان میدهد، کاربران جادهای و رانندگان سرعت مطمئنه را رعایت نمیکنند و چه بسا اگر در این محورها نیز همچون راههای روستایی رعایت کنند، امروز شاهد کاهش تصادفات بودیم.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای لرستان تصریح کرد: بر اساس آمار پلیس راه 50 درصد مصدومان سوانح جاده ای در بیمارستان جان خود را از دست می دهند، 42 درصد سر صحنه تصادف و هشت درصد هم در حین انتقال جان می بازند که این آمار نگران کننده است.
جاده 65 ساله با 138 کشته
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای لرستان با اشاره به عبور یک میلیون زائر اربعین از جاده های لرستان گفت: تصادفات در محور کوهدشت - زانوگه - پل سیمره به طول حدود 46 کیلومتر بسیار بالاست.
امرایی با اشاره به جان باختن 138 نفر در این محور افزود: این محور سال 1338 یعنی حدود 65 سال قبل به بهره برداری رسیده اما حتی یک سانتیمتر توسعه مسیر نداشته است که باید وزارت راه و شهرسازی به ویژه شرکت زیرساخت اهتمام ویژهای در بحث ارتقای آن داشته باشد.
وی همچنین با بیان اینکه هشت هزار و 294 کیلومتر راه شریانی، روستایی و فرعی در لرستان وجود دارد گفت: سهم 172 کیلومتر آزادراه لرستان از کشور 6.1 درصد، 472 کیلومتر بزرگراه، 2.4 درصد، 440 کیلومتر راه اصلی 2 خطه 2.6 درصد و مجموع 570 کیلومتر راه فرعی و 6 هزار و 640 کیلومتر روستایی، 3.1 درصد راه های کشور است.
وی اضافه کرد: از ابتدای امسال تا پایان آبان ماه، 90 میلیون و 973هزار 971 تردد در محورهای مواصلاتی استان به ثبت رسیده است.
لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/998773/