ندای لرستان

آخرين مطالب

سرمقاله وطن امروز/ رهبری چگونه به وضعیت می‌نگرند؟ سیاسی

سرمقاله وطن امروز/ رهبری چگونه به وضعیت می‌نگرند؟
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - وطن امروز / «رهبری چگونه به وضعیت می‌نگرند؟» عنوان یادداشت روز در روزنامه وطن امروز به قلم جعفر حسن‌خانی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
سرعت و شدت تحولات منطقه موجب آشفتگی تحلیلی و سردرگمی بسیاری شده است. بعد از ماجرای سوریه و تغییر در معادلات منطقه، برخی به عادی‌نمایی وضعیت رو آورده‌اند، برخی سر در گریبان ترس برده‌اند، برخی نیز همصدا با دشمن، وضعیت را پیروزی دشمن و شکست محور مقاومت نامیده‌اند. حال سوالی که مطرح است این است که آیت‌الله خامنه‌ای رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، چگونه به وضعیت نگاه می‌کنند؟ شاید بتوان موارد پیش ‌رو را بخشی از اصول تحلیلی آیت‌الله خامنه‌ای دانست؛ اصولی که می‌تواند هر ناظر سیاسی را در درک بهتر از پدیده‌های سیاسی کمک کند. 
1- درک مرحله‌ای و روندی از وضعیت به جای گیر کردن در تله اکنون: آیت‌الله خامنه‌ای مواجهه ایران با دشمنانش را محدود به یک فضا و زمان نمی‌بینند. ایشان از مواجهه‌ ایران و دشمنی که استکبار و استعمار می‌خوانند و تعین آن را «آمریکا» می‌بینند، درک تاریخمندانه و آینده‌نگرانه دارند. این مواجهه و نبرد گذشته دارد و آینده. یک روند است. تحولات اخیر سوریه مرحله‌ای از مراحل این مواجهه است. با سقوط بشار اسد چیزی تمام نشده است، بلکه مواجهه‌ ایران و دشمنانش وارد مرحله جدیدی شده است. توقف در موقف اکنون در تحلیل ایشان از وضعیت جایی ندارد. درک مرحله‌ای و روندی از وضعیت، مانع انفعال می‌شود، چرا که «خطر انفعال گاهی از خود حادثه بیشتر است». (بیانات 21/9/1403)
2- واقعیت‌آفرینی به جای سازگاری با واقعیت: رهبر انقلاب درک واقع‌بینانه‌ای از وضعیت دارند. ایشان در این هنگامه خطر، واقع‌گرایانه تبیین موضوع و موضع می‌کنند اما این بدان معنا نیست که هر واقعیت صحنه را بپذیرند. آیت‌الله خامنه‌ای می‌دانند بخشی مهم از واقعیت، امکان آفرینش واقعیت‌های جدید در آن است. با همین رویکرد ایشان به جای پذیرش وضعیت اکنون سوریه و فکر کردن به نحوه سازگاری با آن، سیاست واقعیت‌آفرینی را در پیش گرفته‌اند؟ سیاست واقعیت‌آفرینی به زایش در سیاست می‌انجامد نه سازش با آن. سازگاری با واقعیتی که آمریکایی‌ها با همکاری محور اخوانی در منطقه آفریده‌اند در دستورکار ایران و آیت‌الله خامنه‌ای نیست. «پیش‌بینی می‌کنیم مجموعه‌ای قوی و شرافتمند در سوریه نیز سربرآورد، چرا که امروز جوانان سوری چیزی برای از دست دادن ندارند و مدرسه، دانشگاه، خانه و خیابان آنها ناامن است، بنابراین باید با قوت اراده در مقابل طراحان و مجریان ناامنی بایستند و بر آنها فائق آیند». (بیانات 2/10/1403)
3- بسیج ملت‌ها به جای توافق با نیروهای سیاسی و نظامی وابسته: از عجایب تحولات سوریه این است که جولانی، این جوان تازه از گرد راه رسیده، تاکنون با مردم سوریه سخن نگفته است و در تمام مدت حضور خود در دمشق، مشغول دیدار با شخصیت‌ها و رسانه‌های بیگانه‌ای بوده که از او حمایت کرده‌اند اما آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی ایران، در چند سخنرانی اخیر مردم و جوانان سوری را مخاطب قرار داده‌اند. سیاست ایران در قبال دیگر کشورها، هیچگاه استعماری نبوده، بلکه کمک به تصمیم ملی مردمان منطقه، برای مقابله با وابستگی به غرب و آمریکا بوده است. ایران همواره از حرکت‌های ملی و میهنی مردمان آزادی‌خواه منطقه، حمایت کرده و سوریه هم از این قاعده مستثنا نیست. جالب است بدانید یکی از اصلی‌ترین دلایل برکناری «شیخ صبحی طفیلی» نخستین دبیرکل حزب‌الله لبنان، دیدگاه‌های تجزیه‌طلبانه او بوده است. وی مایل بود جنوب لبنان را از لبنان جدا کند تا کشور شیعی تاسیس شود. طفیلی در این راه هیچ حمایتی از ایران دریافت نکرد و از حزب‌الله لبنان برکنار شد، البته این برکناری هم با تصمیم لبنانی بود نه ایرانی. بر همین اساس است که از نظر آیت‌الله خامنه‌ای، سوریه یکپارچه برای همه اقوام سوری است. بر همین اساس هم است که ایشان پیش‌بینی می‌کنند: «مناطق تصرف‌شده‌ سوریه به وسیله‌ جوانان غیور سوری آزاد خواهد شد». (بیانات 21/9/1403)

4- درک قدرت معنایی و انسانی در کنار قدرت نظامی: برای آیت‌الله خامنه‌ای تجهیز شدن مقاومت به علم و فناوری‌های روز، سیاست مداوم و تعطیلی‌ناپذیر است اما در نزد ایشان بسنده کردن به تجهیزات و فناوری جایی ندارد. درست است که ایشان درک رمانتیک از سیاست ندارند، لذا بنای جایگزینی سیاست‌های فرهنگی به جای اقدامات نظامی را ندارند اما ایشان می‌دانند قدرت انقلاب اسلامی در معنایی است که آفریده و اراده‌های انسانی را شکل داده. ایشان می‌دانند پدیده مقاومت نمی‌تواند فقط تکیه بر ابزار و فناوری داشته باشد. ایشان می‌دانند مزیت نسبی محور مقاومت در اراده‌های انسانی و نظام معنایی است که دارد. 
از همین رو است که ایشان بر این نظرند که «جبهه‌ مقاومت یک سخت‌افزار نیست که بشکند یا از هم فرو بریزد یا نابود شود. «مقاومت» یک ایمان است، یک تفکر است، یک تصمیم قلبی و قطعی است». (بیانات 21/9/1403)
درک وجه معنایی و انسانی پدیده مقاومت، بنیاد قدرتمند و ریشه‌دار بودن این پدیده را آشکار می‌کند و التفات به این قدرت وجه دیگری از اقدامات و سیاست‌ها را پیش چشم می‌گشاید. با این درک از پدیده مقاومت، می‌توان اقدامات بسیاری را در دستور کار قرار داد. مانایی در معنا است و معنا برانگیزاننده است. از الزامات پیروزی در جنگ‌ها داشتن نظام معنایی بسیج‌کننده است. ایران این ابزار را دارد و مهم‌تر از آن اینکه آیت‌الله خامنه‌ای می‌دانند که ایران چنین ابزاری را داراست.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/999936/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اعلام زمان نشست خبری سرمربیان پرسپولیس و خیبر خرم آباد

زمان قطعی برق خرم آباد امروز چهارشنبه 5 دی (خاموشی برق)

کشف ریزپلاستیک‌ها در خون و بافت‌های مهم بدن

روستای گازه لرستان، تفرجگاهی برای علاقه‌مندان به طبیعت

6 مصدوم و یک فوتی در تصادف محور کوهدشت

اینفوگرافی/ جالب‌ترین فواید دوستی به بهانه روز بزرگداشت دوستی

کیهان نوشت: نجابت شهید رئیسی و فرار به جلو مقصران طلبکار!

رکورد معاملات‌ روزانه گواهی شمش طلا شکسته شد

مهلت برگزاری مجامع سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت تمدید شد

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس: مذاکرات رفع کامل فیلترینگ 14 ماه زمان می‌برد

اعلام آمادگی وزارت ارشاد برای برگزاری رویدادهای ملی و بین‌المللی در کیش

سرمقاله دنیای اقتصاد/ بحران انرژی؛ درس‌های تاریخی از ایالات‌متحده

سرمقاله سازندگی/ مبارزه با فساد

دبیر پیشین شورای عالی فضای مجازی: هزینه خرید فیلترشکن از یارانه پرداختی دولت برای بنزین بیشتر است

گام اول رفع محدودیت فیلترینگ‌ها با واتس‌اپ و گوگل‌پلی برداشته شد

صورتحساب الکترونیک گوشی همراه منتظر یک ابلاغ

گوگل پلی چرا فیلتر شده بود؟

فیروزآبادی: با ایجاد شبکه ملی اطلاعات تا حدی به خودکفایی رسیدیم

تقلب در تأمین ذخایر استراتژیک برنج

آستین رباتیک امکان لمس کردن را در واقعیت مجازی فراهم می‌کند

پدر اپیدمیولوژی نوین ایران دار فانی را وداع گفت

کاهش آثار بلایای طبیعی با ابتکار مهندسان ایرانی

هر دلفین صدای خاص خود را دارد!

سرمقاله خراسان/ راه‌های بی‌نتیجه با تداوم فیلترینگ

سه دلیل افزایش قیمت تخم مرغ در روزهای اخیر

آگهی دعوت به مجمع عمومی عادی سالیانه به طور فوق العاده شرکت پتروشیمی فیروزآباد

روستای گازه لرستان، تفرجگاهی برای علاقه‌مندان به طبیعت+فیلم

قیمت انار 30 درصد کاهش یافت

7 کشته و زخمی در تصادف محور کوهدشت

نویسندگان لرستانی توان نگارش کتب کنگره شهدا را دارند

دولت از برنامه‌های توسعه‌ای لرستان حمایت می‌کند

هشدار جاسوس اسرائیلی درباره عواقب قدرت گرفتن جولانی

فرصت اندک ترامپ برای رسیدن به توافقی محدود با ایران

بورس فردا باز است؟

خبری خوش برای 51 هزار نفر از بازنشستگان کشوری

افت دمای شبانه در لرستان

چرا میلیون ها زن در انگلیس ساعت 3:29 صبح از خواب بیدار می‌شوند؟

حمله آتشین اوکراین؛ پوتین تهدید به پاسخی ویرانگر کرد

شایعه‌ای که با تکذیبش اشاعه یافت!

تکرار آزمون طالبان در شام؟

پاتک دلار به سیاست‌های ایران

جامه خاکستری سوریه برای عربستان

پیش بینی قیمت طلا و سکه 5 دی 1403

صحبت های رییس کمیسیون کشاورزی از جاماندن زعفرانی ایرانی از بازار بین‌المللی

تحلیلی از معاملات امروز بازار سهام؛ تخته گاز خودرویی‌ها در بازار سرمایه

با یک ثبت نام ساده 5 میلی‌ طلای رایگان جایزه بگیرید

بعد از سقوط سوریه، عراق را هم به کانون تهدید علیه ایران تبدیل خواهند کرد؟

ساختار اینترنت در ایران از لحاظ حقوقی مغشوش است

2ماه قبل از وقایع سوریه در نشست ویژه ایران و روسیه چه گذشت؟

شمال غزه: «مرگ با گلوله یا مرگ با نبود درمان»