ندای لرستان

آخرين مطالب

پاندمی «اتوماسیون» پیش روی نیروی کار اقتصادي

پاندمی «اتوماسیون» پیش روی نیروی کار
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - خراسان /مجمع جهانی اقتصاد پیش بینی کرده است که تا 5 سال آینده، 170 میلیون شغل جدید ایجاد خواهد شد و این مشاغل 92 میلیون موقعیت شغلی را از بازار کار کنار خواهند زد. برندگان و بازندگان این پاندمی چه مشاغلی هستند؟ 

ندای لرستان


گزارش «مشاغل آینده» که مجمع جهانی اقتصاد آن را منتشر کرده، نشان می دهد تا 5 سال آینده، بازار کار جهانی در آستانه تحولی قابل توجه قرار دارد و مشاغل متعددی با اختلال مواجه خواهند شد. طبق این یافته، اگر چه تحولات بازار کار موجب ایجاد 170 میلیون فرصت شغلی جدید می شوند، اما انقضای 92 میلیون فرصت شغلی را نیز سبب خواهند شد. پدیده ای که به مانند یک پاندمی، نیروهای کار را در معرض تهدید قرار خواهد داد. به این بهانه و با توجه به گزارش دیگری از این نهاد اقتصادی بین المللی، ابعاد تغییرات بازار کار جهانی و برندگان و بازندگان این بازار را بررسی خواهیم کرد. به آن هایی که برنامه هایی برای توسعه شغلی سال های آینده خود دارند، پیشنهاد می کنیم نگاهی به نتایج بررسی های مجمع جهانی اقتصاد که با توجه به بررسی بیش از 860 عنوان شغلی به دست آمده است، بیندازند.


به گزارش خراسان، مجمع جهانی اقتصاد، اعلام کرده که در اثر تغییر و تحولات بازار کار، تا 5 سال آینده 78 میلیون شغل جدید در سراسر جهان ایجاد خواهد شد. با این حال، این نوید، در خود یک خبر تلخ را نیز دارد و آن این که در این فرایند، 92 میلیون شغل در پی تغییر 40 درصد شایستگی های مورد نیاز در محل کار، ناگزیر به از بین رفتن هستند و در عوض جای آن ها را 170 میلیون فرصت شغلی جدید خواهند گرفت.
همه ماجرا به هوش مصنوعی، فرایند یادگیری عمیق سیستم های پیچیده رایانه ای و نیز تشکیل مجموعه های بزرگ داده بر می گردد که در نهایت و در یک کلمه موجب توسعه اتوماسیون به جای مهارت ها و فعالیت های نیروی کار خواهند شد.
4 سرنوشت کسب و کارها تا 5 سال آینده
به طور کلی برآوردها نشان می دهد که تا 5 سال آینده، دست کم حدود یک چهارم کسب و کارها دستخوش تغییر خواهد شد. این بدان معناست که فرایندهای فناورانه که در بخش قبل به آن ها اشاره شد، تاثیراتی بین صفر تا 100 درصد در کسب و کارها خواهد گذاشت. بر این اساس، 4 سرنوشت کسب و کارها تا 5 سال آینده به صورت زیر است:
1-کسب و کارهای دارای پتانسیل بالا برای اتوماسیون شدن: در این کسب و کارها فعالیت ها عمدتاً توسط فرایندهای رایانه ای و هوش مصنوعی به جای انسان انجام خواهد شد.
2-کسب و کارهای دارای پتانسیل بالا برای ارتقا: در این کسب و کارها، نیروی کار به فعالیت خود ادامه می دهد، با این حال، فناوری های هوش مصنوعی بهره وری انسان را افزایش می دهند.
3- کسب و کارهای دارای پتانسیل کم برای اتوماسیون شدن یا ارتقا: در این کسب و کارها، نیروی کار با کمترین تاثیرپذیری از تحولات هوش مصنوعی به انجام وظیفه ادامه خواهد داد.
4- کسب و کارهای بدون تاثیرپذیری: این کسب و کارها اساساً به گونه ای نیستند که بخواهند تحت تاثیر هوش مصنوعی قرار گیرند.
زنگ هشدار برای چه مشاغلی به صدا درآمده است؟
بررسی ها نشان می دهد مشاغلی که بیشترین توان بالقوه برای اتوماسیون شدن را دارند، شامل مواردی می شوند که رویه های معمول و تکراری در آن ها جایگاه پررنگی دارد و در مقابل به ارتباطات بین فردی کمتری نیاز دارد. در نمودار 1، درصد احتمال اتوماسیون شدن برخی از مشاغل این دسته آمده است. اگر شما جزو این افراد هستید، بهتر است در یک بازه چند ساله، برنامه تغییر شغلی خود را جدی تر پیگیری کنید.
مشاغلی که مهارت های ماشینی بهره وری آن ها را متحول خواهد کرد
مشاغلی که بالاترین پتانسیل را برای ارتقا دارند، آن هایی هستند که عمدتاً به حل مسائل پیچیده به ویژه در حوزه های علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات متکی هستند. البته در بین آن ها نیز مشاغل دیگر نظیر پذیره نویسی بیمه وجود دارد که 100 درصد وظایف آن ها در حیطه به کار گیری سیستم های هوش مصنوعی مولد است. این نکته را هم باید متذکر شد که با گذشت زمان، بسیاری از همین مشاغل دارای بالاترین پتانسیل ارتقا نیز پتانسیل اتوماسیونی شدن را خواهند داشت. در نمودار 2 به برخی از این مشاغل و پتانسیل آن ها برای ارتقا اشاره شده است.
مشاغلی که از خطر پاندمی اتوماسیون فعلاً در امان می مانند
اما برخی مشاغل هم هستند که کمتر تحت تاثیر تحولات فناورانه اخیر قرار خواهند گرفت. ویژگی بارز عمده آن ها این است که به درجه بالایی از تعامل شخصی نیاز دارند و یا فیزیکی هستند. از جمله این مشاغل می توان به متخصصان بهداشت و درمان، معلمان، مشاغل فیزیکی مانند ورزشکاران اشاره کرد. همچنین مشاغل اجتماعی، خدمات اجتماعی و مراقبت های بهداشتی نیز در زمره مشاغل با کمترین پتانسیل اتوماسیون شدن هستند. نمودار 3 به این مشاغل و میزان تاثیرناپذیری آن ها در مواجهه با تحولات بازار کار پرداخته است.
مشاغل نوظهور کدام اند؟
اساس و پایه تحولات بازار کار مبتنی بر هوش مصنوعی است. از همین رو مشاغل نوظهور قابل توجهی نیز در این عرصه به وجود خواهد آمد و یا توسعه خواهد یافت. از آن جمله می توان به این موارد اشاره کرد: مهندسان بهبود کارایی هوش مصنوعی، طراحان رابط و تجربه کاربری، تولیدکنندگان محتوای هوش مصنوعی (با استفاده از منابع مختلف)، متصدیان و مربیان داده (تضمین داده های با کیفیت بالا) و متخصصان اخلاق و حکمرانی داده (برای مقابله با محتواهای نامناسب از نظر اخلاق و حکمرانی).

ندای لرستان

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1003639/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله آرمان ملی/ تحولات جدید در لبنان

خنجر از پشت به مردم زدن یعنی همین دفاع از گران‌سازی

سرمقاله اعتماد/ نقطه عطف نظام رسانه‌ای

عطریانفر: نگاه‌ هاشمی به توسعه آمرانه بود

زمان آخرین مهلت انتخاب خودروهای وارداتی

زمان سیزدهمین عرضه اولیه امسال مشخص شد

قیمت طلا جهانی افزایش یافت

نخستین شهرک ویلایی نهضت ملی مسکن درحال ساخت

ثابتی: زنگنه اندازه سن من وزیر بوده، اگر مقصر ناترازی‌ها او نیست پس لابد من مقصرم!

تتر 2 دلاری می شود؟! واقعیت یا شایعه؟

32 دستگاه ماشین آلات سنگین راهسازی خریداری شد

نجات 3 کوهنورد گرفتار در اشترانکوه

طلب 750 میلیارد تومانی شرکت برق لرستان از مشترکین

آزادی 13 زندانی جرائم غیرعمد در لرستان به مناسبت روز پدر

اینفوگرافی/ 6 گام عملی برای جلوگیری از افزایش وزن

سرمقاله هم میهن/ تکرار مفید یا مُمِلّ؟

سرمقاله آرمان امروز/ تغییر پایتخت یا تغییر سیاست؟

رئیسی، صادرات نفت را بدون FATF به 1/5 میلیون بشکه رساند

ثبت گرم ترین سال زمین پس از انقلاب صنعتی در 2024

آخرین مهلت انتخاب خودروهای وارداتی تا پایان امشب

فعالیت بدنی، خطر بیماری‌های مزمن را کاهش می‌دهد

کوهنوردان مفقود شده در "اشترانکوه" لرستان نجات یافتند

مناسبت روز/ شنبه، 22 دی

سرمقاله خراسان/ جوزف عون و معادله جدید قدرت در لبنان

سرمقاله دنیای اقتصاد/ میوه تحمل

سرمقاله همشهری/ تهدیدی در پس یک تمکین

نقره داغ شدن مشترکان پر مصرف با افزایش تعرفه پلکانی گاز

رمزارز‌ها زیر ذره‌بین قانون

تزریق حیات به رگ‌های کشاورزی لرستان/ سرمایه‌گذاری 4.6 میلیارد تومانی بنیاد علوی

پاندمی «اتوماسیون» پیش روی نیروی کار

تولید «اسپرم سمی» در پشه های نر

لرستان بارانی می‌شود

جنگ اسرائیل با بیمارستان ‏ها

بازار آشفته مسکن به سمت ساماندهی پیش می‌رود؟

انقلاب سبز در کلمبیا

بیت کوین رایگان تنها با ثبت‌نام بدون قرعه کشی (فرصت محدود)

بازی دوستانه تیم‌های فوتبال استقلال و خیبر خرم‌آباد

وال‌ استریت ژورنال: ایلان ماسک عرصه سیاسی اروپا را به هم ریخته است

ترامپ تجارت جهانی را تهدید می‌کند

پیش بینی بورس شنبه 22دی 1403

پیش بینی قیمت طلا و سکه 22 دی 1403

روغن خوراکی 15 درصد گران شد

صادرات کالا و خدمات چه کمکی به اقتصاد کشورها می‌کند؟

دستمزد منطقه‌ای به امسال می‌رسد؟

جزئیات واگذاری زمین‌های رایگان به کارگران

تساوی خیبر و سایپا در دیداری تدارکاتی

شهادت عزت ابدی است که در تاریخ می‌ماند

کدام استان‌ها شنبه 22 دی تعطیل هستند؟‌

از رفیق پوتین تا اپورتونیست خائن

ارز مجازی طلا نیست