تریبون های روشن تندورها
سیاسی
بزرگنمايي:
ندای لرستان - آرمان ملی /متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
حمید شجاعی| «هزینهسازی»؛ «هزینهتراشی» و «ایجاد التهاب و تنش» اینها عملکردهایی است که تندروها در مقاطع مختلف در کشور داشتهاند و جز این مسائل دستاورد دیگری برای ملت و کشور به ارمغان نیاوردهاند.
چه زمانیکه در سالهای مختلف در خیابانها تجمع کرده و علیه مسائل مختلف شعار دادهاند که البته همچنان این رویه ادامه دارد و چه زمانیکه در نهادهای حکومتی مثل دولت یا مجلس نشسته و به فراخور موقعیت به پیشبرد منویات خود مشغول بودهاند همواره چیزی جز مشکل برای جامعه به ارمغان نیاوردهاند. نگاهی به خواستهها و مطالباتشان نیز نشانی از خواستهها و مطالبات جامعه ندارد و اساسا هر چه آنچه مطالبه مردم است اینها بر خلاف آن صحبت و مطالبه میکنند. چه اینکه اگر نگاهی به خواستهها و مطالبات آنها بیندازیم هیچگاه صجبت از مشکلات مردم و مطالبات مردم نمیکنند و صرفا مسائل مدنظر خود طرح و ارائه میکنند. در انتخابات مجلس یازدهم که با یک نگاه کامل خالصسازانه انجام شد و پس از رد صلاحیتهای گسترده و همچنین عدم مشارکت جدی و تاثیرگذار مردم تندروها و دلواپسان با حداقلیترین رای ممکن وارد مجلس شدند از همان ابتدا بنای تندروی را بر علیه دولت بنا نهاددند و در هر موضوعی به پزشکیان و دولتش تاختهاند. چه اینکه از زمان تشکیل این مجلس تا کنون چیزی جز تندروی و طرح مسائل حاشیهای و پرداختن به دولتمردان و عملکردها چیز دیگری در راستای حرکت در جهت حل مشکلات جامعه ندیدیم. به واقع تندروها مخالف هرگونه تعامل با دنیا، حرکت در جهت توسعه و حل مشکلات کشور هستند و حیات و تنفس خود را در شرایط بحرانی و تنشآلود میبینند و حتی از اینکه کشور را به ورطه جنگ بکشانند نیز ابایی ندارند. رویکردهایی واپسگرا و متصلب که برای جامعه و کشور همچون سمی مهلک عمل میکند و باید این تفکر و آنهاییکه این تفکر را نمایندگی میکنند هر چه بیشتر به حاشیه رانده شوند.
حمله، از تریبون مجلس!
روز دوشنبه بود که در جریان جلسه علنی مجلس یک نماینده تندرو تهران با لحنی تند و آلوده به ناسزا به اظهارات اخیر برخی مقامات دولتی درباره لزوم مذاکره با آمریکا و کمک به آسیبدیدگان آتشسوزیهای اخیر در این کشور واکنش نشان داد. مهدی کوچکزاده با خواندن بخشی از صحبتهای علی عبدالعلیزاده، معاون رئیسجمهور اظهار کرد: «ما گفتوگو میکنیم باید بریم مذاکره کنیم بالاخره نمیشود که مسائل کشور را روی هوا نگه داشت». وی گفت: «همین کسانیکه 40 سال است به امید مذاکره با آمریکا کشور را روی هوا نگه داشتند، طلبکار هم شدند.» وی خطاب به رئیس مجلس عنوان کرد: «معاون رئیسجمهوره چکاره است که با آمریکا مذاکره کند. چه کسی باید توی دهن او بزند رفیق حاج قاسم یا من آقای قالیباف؟ وی ادامه داد: آقای عبدالعلیزاده اگر این حرفا را جلوی مردم تبریز میزد، مردم تبریز دهانش را خرد میکردند. اینها میخواهند مملکت راه به آمریکا بفروشند. نماینده تهران ادامه داد: من بهعنوان یک مالیاتدهنده ایرانی راضی نیستم یک قران از مالیات من قبل از اینکه خرج غزه بشود برای لسآنجلسیهای... (ناسزا) خرج شود. وی در خطابی بیادبانه گفت: «سخنگوی دولت میخواهد خودش را آدم نشان بدهد و برای غزه سخنرانی میکند». نکته جالب اینجاست که این نمایندگان تندرو تهران منتظر فرصتی هستند که به دولت و اظهارات دولتمردان بتازند و کاری هم با مشکلات اقتصادی مردم، گسترش فقر در جامعه و... ندارند. پرسش دیگر اینکه اینها چند درصد رای مردم را دارند که این چنین بیمحابا به دولتمردان حمله میکنند؟ به واقع نمایندگانی که با 100 تا 400 هزار رای به مجلس رفتهاند، فکر میکنند نماینده مردم هستند؟ از طرف دیگر سخنگوی دولت یا سایرین درخصوص کمک به مردم آمریکا که در آتشسوزی کالیفرنیا آسیب دیدهاند حرف اشتباهی نزدهاند. چرا که برخلاف مواجهه کشورها با یکدیگر که مواجهای سیاسی است؛ مواجهه مردم ایران با مردم همه کشورهای جهان، مواجههای انسانی و بشردوستانه است که ریشه در آداب و فرهنگ ایران زمین دارد و هر آسیبدیدهای که نیاز به کمک داشته باشد در هر جای جهان، خواه در غزه باشد و خواه در آمریکا یا هر کجای جهان، ملت ایران به آنها کمک میکند. لذا به نظر میرسد آنها که امروز مساله کمک به مردم آسیبدیده آمریکا را ملعبه سیاسیبازیهای خود میکنند، بعید نیست که به مردم خود نیز نگاه سیاسی داشته باشند و حتی نسبت به آوارگان غزه نیز نگاهی این چنین داشته باشند.
واکنشها به کوچکزاده
اظهارات اخیر کوچکزاده، نماینده تندرو تهران با واکنشهای گستردهای از سوی فعالان سیاسی مواجه شد. محمد مهاجری، فعال سیاسی اصولگرا، با انتقاد از ادبیات کوچکزاده اظهار داشت: «ادبیات و رفتار برخی نمایندگان نشاندهنده ضعف در تربیت سیاسی و عدم درک صحیح از منافع ملی است». یک نماینده ادوار مجلس گفت: «چهرههایی مانند کوچکزاده پیش از این کارهایی کردهاند که بهخوبی آنها را میشناسیم. شما زبان تلخ احمدینژاد بودهاید و ما پوست و گوشتتان را میشناسیم. منصور حقیقتپور بیان داشت: «امروز برای امثال کوچکزاده غیرقابل تصور است که کسی بیاید و میدان را از آنها بگیرد و در ادامه منزوی بودن را تجربه کنند. اگر قرار است با آمریکا مذاکره کنیم، مملکت صاحب دارد و به امثال کوچکزاده ربطی ندارد، باید از چنین چهرههای پرسید که چکارهای؟ تندروها، حلقه ورشکستهای هستند، زیرا از مردم شکست سختی خوردند و با این نوع ادبیات سخیف قصد دارند تا خودشان را مجدد بازیابی کنند، مانند کسیکه در دریا وضعیت غرقشدگی داشته باشد به هر چیزی چنگ میزند تا خود را نجات دهد». همچنین صادق زیباکلام، فعال سیاسی، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «من فقط یک سوال از جناب کوچکزاده نماینده محترم تهران دارم. تعداد واجدان شرایط رایدادن در اسفند 1402 در تهران بیش از 6 میلیون نفر بود. جناب کوچکزاده عزیز شما نمایندگی چند تن از آنها را مینمایید؟» همچنین، علی بیگدلی، تحلیلگر مسائل سیاسی، تأکید کرد: «نه جلوتر از رهبر حرکت کنیم، نه آنچنان عقب بیفتیم». محمد فاضلی جامعهشناس نیز در ایکس نوشت: «بدون اینکه بداند و بفهمد و بخواهد کمپین من راضی نیستم درباره هزینهکردن مالیات و منابع عمومی راه انداخت. حالا همه میتوانند بگویند راضی نیستند منابع مالیات و هر منبع عمومی دیگری کجا هزینه شود. اصلا فکر نمیکرد این جوری بشود. عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد. داستانیه!» رضا رشیدپور در واکنش به اظهارات مهدی کوچکزاده نماینده مجلس درباره مردم لسآنجلس توییتی در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد. رشیدپور در این توییت نوشت: «کوچک عزیز، حداقل دویست هزار نفر از ایرانیها در لسآنجلس درگیر آتشسوزی هستند. روزگار هم طوری چرخیده که تو روی اون صندلی نشستی. حداقل در این مورد، بزرگ هم هیچی لااقل متوسط باش و به هموطنت «پفیوز» نگو. باریکلا عزیزم».
لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1004733/