ندای لرستان

آخرين مطالب

سرمقاله شرق/ افسانه رشد 8 درصدی مقالات

سرمقاله شرق/ افسانه رشد 8 درصدی
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - شرق / «افسانه رشد 8 درصدی» عنوان یادداشت روز در روزنامه شرق به قلم سیدمصطفی هاشمی‌طبا است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
ظاهرا در کشور ما قانون برای اجرانشدن، برنامه برای عملی‌نشدن، اعداد برای تشفی خاطر و امید به آینده است. در قانون‌های برنامه پیشرفت (و نه توسعه!) همواره رشد هشت درصد پیش‌بینی شده و علاوه بر آنکه اصل قانون برنامه در هیچ دوره‌ای اجرا نشده، طبعا رشد هشت درصد هم حاصل نشده است، رشد هشت درصد در تولید ناخالص ملی.
البته مقامات مسئول که خود باید عامل این رشد باشند، دائم از عدم رشد هشت درصد شکایت دارند. مردم نمی‌دانند این مقامات از چه کسی شکایت دارند و جست‌وجوی مردم برای پیداکردن متشاکی هم بی‌فایده است، زیرا مثل آدم‌های نامرئی دیده نمی‌شود. در عین حال رئیس‌جمهور و معاون اول ایشان می‌گویند برای رسیدن به رشد هشت درصد باید 200 میلیارد دلار پول داشته باشیم. ظاهرا چشم به منابع «من غیر یحتسب» دارند زیرا می‌دانند که درآمد ارزی ما همه صرف مخارج خورد و خوراک مردم و کمک به خروج سرمایه و ادامه فعالیت‌های قاچاقچیان می‌شود. پس به جای آنکه بگویند رشد هشت درصد حاصل نمی‌شود، می‌گویند 200 میلیارد دلار لازم داریم. مثل اینکه به جای آنکه بگویند بحران ارزی، بحران آب و سایر بحران‌ها را داریم، واژه ناترازی را ابداع کرده‌اند و البته با وجود آنکه هنوز به تصویب فرهنگستان نرسیده، آن را به کار می‌برند.

شاید هم عدم رشد هشت درصد تولید ناخالص ملی را با درک صحیح علمی و دلسوزی برای سرزمین ایران و آینده‌نگری عمدا انجام می‌دهند تا بقایای ایران به هر مقدار به نسل‌های آتی برسد و سرزمین خشک و خالی را تحویل آیندگان ندهند. تعجب نکنید، اینها خیلی ایران‌دوست هستند و چهارچشمی برای ایران مضطرب‌اند. می‌پرسید چرا؟ البته باید این مسئله روشن شود که عامل اصلی تولید ناخالص داخلی و رشد اقتصادی ایران چیست؟
بسیار ساده باید بگوییم نفت و گاز! اگر نفت و گاز نباشد و در داخل به کار گرفته نشود و به خارجیان فروخته نشود، نه چرخ‌های کشور می‌چرخد و نه ارزی به دست می‌آید که با آن بتوانیم مواد اولیه کارخانجات را بخریم و نه قادر به خرید تجهیزات حساس نفت و گاز و صنایع معمولی و نظامی هستیم . پس نفت و گاز است که برق تولید می‌کند و کارخانجات حرکت می‌کنند، سیستم حمل‌ونقل به کمک آن عمل می‌کند، نفت چاه‌های کشاورزی را فعال می‌کند و باعث تولید کشاورزی می‌شود. حالا نگاه کنیم به اینکه با استخراج نفت و گاز شیره کشور مکیده می‌شود و هر چه بیشتر این امر صورت گیرد، کشور تهی‌تر می‌شود و سرزمین ایران شرایط زیستی خود را بیشتر از دست می‌دهد.
چون هر چه تولید صنعتی و کشاورزی و حمل‌ونقل بیشتر شود، آلودگی آب و هوا و نشست زمین و شورشدن آن و خرابی جاده‌ها و خرابی کامیون‌ها و استهلاک خودروهای درون‌سوز با تکنولوژی قدیمی بیشتر می‌شود. بنابراین مقامات دلسوز ما دریافته‌اند که افزایش تولید ناخالص ملی مترادف افزایش تکیدگی سرزمین است بنابراین در افزایش تولید ناخالص ملی جانب احتیاط را رعایت می‌کنند و می‌بینیم که در ناترازی برق، اول برق واحدهای تولیدی قطع می‌شود و انتصاب مدیران ناوارد در واحدهای صنعتی هم مؤید این امر است. نکته قابل ذکر که شاید هم گفته شده، آن است که نمی‌توان تولید ناخالص ملی ایران را با کشورهای پیشرفته مقایسه کرد.
تولید ناخالص ملی ایران که با تکنولوژی قدیمی انجام می‌شود، یعنی هزینه‌های مترتب بر تولید (علاوه بر راندمان انسانی) بسیار بیشتر از کشورهای پیشرفته است و ما برای تولید صنعتی، کشاورزی یا خدمات، دو برابر یا بیشتر هزینه می‌پردازیم (عدد دو برابر دقیق نیست و کارشناسان بهتر می‌توانند عدد واقعی را بیان کنند). ما چه کار می‌کنیم؟ با سیستم عقب‌مانده می‌خواهیم تولید کنیم و رشد هشت درصد داشته باشیم و خوشبختانه این رشد را نداریم زیرا اصل چگونگی تولید ناخالص کشور باید اصلاح شود و عواملی که با کمترین هزینه مثل جذب توریست می‌تواند تولید ناخالص ملی را افزایش دهد، ارج بگذاریم و به نام جاسوسی با آن قهر نکنیم. البته همان‌طور که در هفته‌های گذشته نمایشگاه‌هایی از ابداع و ابتکارات گذاشته شده بود و مورد تأیید و تقدیر قرار گرفت، می‌توانیم با افتخار به این دستاوردها نگاه کنیم، اما مجموعه تغییرات و پیشرفت‌های مورد نیاز کشور بسیار بیشتر از این اقلام است. نگاه کنیم که حدود 20 میلیون خودروی پرمصرف در کشور وجود دارد. کدام فناوری موجود و نمایشگاهی می‌تواند به اصلاح آنها مبادرت کند.
کدام ابداع و ابتکار می‌تواند خیل عظیم کامیون‌های پرمصرف که 95 درصد ترابری کشور را تشکیل می‌دهد، اصلاح کند و چگونه می‌توان باربری پنج‌درصدی راه‌آهن را که با سرعت متوسط پنج کیلومتر در ساعت است، به 30 درصد و سرعت 60 کیلومتر رساند؟
توجه شود همه اینها اعداد و ارقام درشت در تولید ناخالص ملی هستند. درواقع می‌توان گفت اعدادی کاذب که وقتی جمع می‌شوند و تولید ناخالص ملی را تشکیل می‌دهند، ما روی آن حساب می‌کنیم، درحالی‌که هم در مقایسه با دیگر کشورها از لحاظ کمی ضعیف است و هم ماهیتا در مقایسه با واقعیت روز دنیا کیفیت پایین‌تری دارد و در نهایت‌ فشار زیادی روی سلامت سرزمین ایران می‌گذارد.
خلاصه آنکه با سیستم فعلی تولید و خدمات، هر‌چه بیشتر به دنبال افزایش تولید ناخالص ملی برویم، لطمه بیشتری به ایران –‌به سرزمین کهن و مام میهن‌- ‌وارد کرده‌ایم، پس همان بهتر که مقامات حکومتی دانسته یا ندانسته، عمدا یا سهوا نتوانند تولید ناخالص ملی را افزایش دهند. آیا ماهیت تولید ناخالص داخلی می‌تواند بهبود یابد و افزایش آن به ایران صدمه وارد نکند؟
داستان ما داستان این دولت و آن دولت، این وزیر یا آن وزیر نیست، همه نوع آن را آزمایش کرده‌ایم، چپ و راست، دانشگاهی و حوزوی، غرب‌گرا و شرق‌گرا اما در طول سال‌های گذشته داستان چگونگی به‌دست‌آوردن تولید ناخالص ملی با صرف هزینه‌های ثروت ملی ادامه دارد. هیچ‌کس نگفته که تولید ناخالص ملی باید به ثروت کشور اضافه و ایران را به‌روز کند. هرچه ادامه داشته، تکیده‌کردن سرزمین ایران، کاستن از ثروت ملی و کهنه‌شدن تدریجی امکانات زیربنایی کشور بوده است. آیا این روند به عمد بوده یا به جهل؟ به هر حال باید تغییر کند.
منصفانه باید قضاوت کرد و بی‌طرفانه اندیشید. شاید سخت و دلگیرانه باشد که ترسم نرسی به کعبه‌ای اعرابی.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1012586/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

زلزله سیاسی در فرانسه

عبور قیمت سکه از 102 میلیون تومان

راز آب زلال و شفاف استخر: تجهیزات تصفیه آب استخر ویلا

بازدید مسئولین از خانه شهید اسماعیل هادیان در کوهدشت

ماهی‌های خرم‌آباد به «بهشت» می‌روند!

6 گروه متخلف زیست‌محیطی در لرستان دستگیر شدند

پلمب 10 واحد صنفی متخلف در لرستان؛ 500کیلو گوشت فاسد کشف شد

تولید نفت آمریکا به کمترین میزان در 11 ماه گذشته رسید

پلمب 10 واحد صنفی متخلف در لرستان/ 500کیلو گوشت فاسد کشف شد

پیام تسلیت مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس لرستان به مناسبت درگذشت همسر شهید«احمد باباخانی» و مادر شهید «محمود بابا خانی»

سرنوشت واردات خودرو و حقوق ورودی خودرو در سال 1404

عارف: اولویت مهم دولت حمایت از بخش خصوصی است

سهامداران عدالت حتما بخوانند

قطع 12 ساعته آب در انتظار مشترکان بدمصرف آب تهران

بیت‌کوین در مسیر صعودی گام برداشت

امحای 4100 دستگاه ماینر غیرمجاز در لرستان

کاهش 35 درصدی تصادفات نوروزی در بروجرد

معمای عجیب کرکسی که در سنگ آتشفشانی زنده ماند

پیش‌بینی جدید مشاوران املاک درباره قیمت مسکن در سال 1404

ریزش بورس آمریکا به خاطر ترس از رکود

طلای جهانی حوالی رکورد جاخوش کرد

دیدار مدیران باشگاه فرهنگیورزشی پلیمرخلیج فارس باامام جمعه خرم آباد و نماینده ولی فقیه در لرستان

دیدار مدیران باشگاه فرهنگی ورزشی پلیمرخلیج فارس باامام جمعه خرم آباد و نماینده ولی فقیه در لرستان

پیام تبریک مدیرشعب بانک رفاه کارگران لرستان به مناسبت دوازدهم فروردین ماه روز جمهوری اسلامی

تبریک مدیرکل ورزش و جوانان استان بمناسبت عید سعید فطر

به دنیای رنگارنگ صنایع‌دستی لرستان را سر بزنید

پیام تبریک استاندار لرستان به مناسبت روزجمهوری اسلامی ایران

دوازدهم فروردین تجلی قدرت ملت در تعیین سرنوشت خویش است

آمار تولید و فروش خودروهای مونتاژی در سال گذشته

در سال گذشته چند نفر وام فرزندآوری گرفتند؟

عکس جذاب نانسی عجرم در عید فطر

جاده جدید امپراطور شاهراه چین یا میدان نبرد جهانی؟!

کنسرت سالار عقیلی در پاریس/ ویدئو

ورود 700 هزار مسافر نوروزی به لرستان

تعریف 2 بزرگراه در کوهدشت/ تکمیل «واریانت چنار» تا 6 ماه

صحبت‌های سالار عقیلی و نحوه انتخاب اسمش/ ویدئو

پیام تبریک فرمانده لشکر 84 پیاده لرستان

پیام تبریک استاندار لرستان به مناسبت روز جمهوری اسلامی ایران

داستان آفریدن ترانه گل ارکیده، اثر ایلیا منفرد چیست؟

جشن عید فطر در کوهدشت؛ نمایش وحدت و همدلی مسلمانان

شناسایی 7 مورد تغییر کاربری اراضی کشاورزی در لرستان

همه راه‌ها دوباره به چین می‌رسد

بهمن 1403؛ بازگشت ترامپ و این‌بار امضای بخش‌نامه فشار حداکثری با دعوت به مذاکره

بیش از 4 میلیون و 168 هزار جلد سند روستایی و شهری صادر شد

استراتژی چین برای تسلط بر بنادر جهان

طلا، دلار یا مسکن، بهترین سرمایه‌گذاری در سال 1404 چیست؟

آیا مالیات اضافی کارگران به آنها بازگردانده می‌شود؟

742 هزار مسافر نوروزی از جاذبه‌های تاریخی و طبیعی لرستان دیدن کردند

پیش بینی هواشناسی خرم آباد 24 ساعت آینده | وضعیت آب و هوا لرستان فردا سه شنبه 12 فروردین ماه 1404 | آب و هوای خرم آباد در روز 13 بدر + هواشناسی لرستان

4100 دستگاه ماینر در لرستان امحا فنی شد