ندای لرستان

آخرين مطالب

تاثیر شوخی و خنده در دنیای خشک علم

دانشمندان باید شوخی کنند! سیاسی

دانشمندان باید شوخی کنند!
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - محققان می‌گویند وجود مقداری شوخی و طنز به دنیای علم کمک می‌کند و دانشمندان باید شوخ‌طبع باشند.

طنز و طنازی هرگز در ارتباطات علمی جای خود را پیدا نکرده است. دانشمندان اغلب از استفاده از یک رویکرد همراه شوخ‌طبعی پرهیز کرده‌اند، به این دلیل که استفاده از شوخی در طول ارتباطات علمی ممکن است اعتبار آنها یا اعتبار یافته‌های آنها را تضعیف کند.
با این حال، یک پژوهش جدید این مفهوم را به چالش می‌کشد. مطالعه الکساندرا لین فرانک(Alexandra Lynn Frank)، دانشجوی دکترا در کالج ارتباط جمعی گرِیدی دانشگاه جورجیا نشان داد که شوخ‌طبعی مناسب می‌تواند هم دوست داشتنی و ارتباط دهنده باشد و هم درک مخاطب از مشروعیت پیام علمی دانشمندان را افزایش دهد.
مطالعه فرانک و همکارانش مبتنی بر تحقیقات قبلی است که نقش شوخ‌طبعی در ارتباطات علمی، به ویژه در زمینه پست‌های رسانه‌های اجتماعی توسط دانشمندان را بررسی می‌کند. هدف آن پر کردن این شکاف با بررسی نحوه واکنش افراد به طنز و در عین حال ارائه بینش‌های عملی برای ارتباط‌دهندگان علم است.
این پژوهش همچنین بر روی محتوای مرتبط با هوش مصنوعی، با استفاده از کاریکاتورهایی که توسط یک دانشمند خیالی به نام دکتر جیمی دوون(Jamie Devon) در شبکه اجتماعی X پست شده بود، متمرکز شد.
طنز به کار رفته در این محتواها به سه دسته تقسیم می‌شود. اول طنز ملایم، دوم انسان‌گرایی (به تصویر کشیدن حیوانات یا اشیاء با ویژگی‌های انسانی) . سوم، ترکیبی از هر دو.
روش‌شناسی
این مطالعه از یک نظرسنجی آنلاین با یک آزمایش داخلی استفاده کرد که در آن شرکت‌کنندگان از انجام یک نظرسنجی اطلاع داشتند، اما از جنبه آزمایشی آن بی‌اطلاع بودند. برای اطمینان از یک نمونه متنوع، 2212 شرکت‌کننده با استفاده از نمونه‌گیری سهمیه‌ای همسو با داده‌های سرشماری ایالات متحده انتخاب شدند.
به هر یک از شرکت کنندگان یکی از هشت نسخه از یک مکالمه خیالی توسط دکتر «دوون» نشان داده شد که شامل یک کارتون در مورد هوش مصنوعی بود. طنز آن در چهار دسته بدون شوخ طبعی، انسان‌گرایانه، شوخی و ترکیبی از هر دو دسته‌بندی می‌شد.
شرکت‌کنندگان پس از مشاهده محتوا میزان خنده‌دار بودن آن را ارزیابی کردند و گفتند که چقدر این دانشمند را دوست‌داشتنی می‌دانند و اینکه آیا محتوای مشاهده شده را شکل معتبری از ارتباط علمی می‌دانند یا خیر.
یافته‌های مطالعه
فرانک می‌گوید سیاستمداران، سرگرمی‌ها و تبلیغ‌کنندگان از طنز برای ارتباط با مردم استفاده می‌کنند، زیرا انتقال ایده‌ها با رویکردی ساده‌تر، احتمال کمتری دارد که موجب استدلال و رد پیام یا شخص ارائه‌دهنده آن شود.
وی گفت: طنز می‌تواند به تلاش‌های ارتباطی دانشمندان کمک کند، اما تنها در صورتی که مردم هم فکر کنند آنها خنده‌دار هستند.
با این حال، فرانک اضافه کرد که طنز باید مؤثر باشد و واقعاً باعث خشنودی مخاطب شود، در غیر این صورت می‌تواند اثر معکوس داشته باشد.
این مطالعه اشاره کرد که اشکال خشن طنز را می‌توان تهاجمی دانست که ممکن است اعتبار منبع اطلاعات علمی را تضعیف کند.
فرانک خاطرنشان کرد که بینش‌های حاصل از این مطالعه مهم هستند، زیرا می‌توانیم به دانشمندان در توسعه استراتژی‌های ارتباط عمومی کمک کنیم.
این پژوهش همچنین نشان می‌دهد که استفاده از کنایه یا هدف قرار دادن مستقیم افراد باید متوقف شود. زمانی که شوخ‌طبعی به طور متفکرانه به کار رود، می‌تواند به دانشمندان کمک کند تا با مردم ارتباط برقرار کنند و ایده‌های پیچیده را در دسترس‌تر و جذاب‌تر کنند.
در ادامه این مطالعه آمده است که این کار نه تنها حسن نیت ایجاد می‌کند، بلکه می‌تواند با اطلاعات نادرست به روشی غیر تقابلی مبارزه کند.
علاوه بر این، طنز، پتانسیل ایجاد کنجکاوی را دارد و افراد را تشویق می‌کند تا موضوعات علمی را بیشتر بررسی کنند.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1014318/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله آرمان امروز/ واکنش‌های دیپلماتیک به حوادث سوریه

انتقام‌گیری سیاسی به بهانه «حجاب» در اطراف بهارستان

سرمقاله اعتماد/ برای فهم ظریف باید دشمنان خارجی‌اش را شناخت

پشت پرده میزبانی بن سلمان از مذاکرات اوکراین

دولت ترامپ بازداشت خانواده‌های مهاجران را از سر گرفت

تشدیدنظارت برصادرات پس از پرونده جنجالی اظهار برنج به جای مس

معاون پزشکیان: نظام بانکی بنگاه‌داری بلد نیست

خوانندگی زنان با کدام قواعد فقهی و قانونی مغایرت دارد؟

سرمقاله هم میهن/ فراتر از تندروی

زیر پوست نامه ترامپ

سرمقاله جمهوری اسلامی/ واقعیت‌هایی درباره قانون حجاب

واکنش انتقادی پزشکیان به گزارش وزیر جهاد کشاورزی

عضو کانون انجمن صنفی کارگران: نمایندگان کارگران در شورای عالی کار، در سرکوب دستمزدها نقش دارند

برنامه‌ریزی برای حمایت از زندانیان غیرعمد در لرستان

رشد اجرای سیاست‌های کیفری نوین در لرستان

اعلام دلایل قطعی‌های اخیر برق در الیگودرز

جلسه شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت استان اردبیل برگزار شد

آغاز مرحله سوم طرح کالابرگ الکترونیکی برای 254 هزار خانوار لرستانی

16 پرونده کالای قاچاق به تعزیرات حکومتی بروجرد ارجاع شد

سرمقاله دنیای اقتصاد/ قرعه فال به نام امارات

تغییر کانال میانجی‌گری

سرمقاله سازندگی/ تردید بر میانجیگری مسکو

پزشکیان: مدیران فقط خبر می‌دهند وای تورم اما نمی‌دانند گیر کجاست؟

رقابت در نیمکت‌های خیبر و چادرملو؛ دو مربی جوان مقابل هم

اینفوگرافی/ 6 عادت که روزتان را خراب می‌کند

نفس‌های آخر دیپلماسی هسته‌ای؟

جوزف نای: ترامپ در 8 هفته 80 سال قدرت نرم آمریکا را به باد داد

سرمقاله خراسان/ شهیدی که هنوز دل‌ها برایش می‌سوزد

صدور 3.5 میلیون سند حدنگاری از شروع اجرای قانون الزام

آخرین وضعیت خرید مردم با کالابرگ

پزشکیان خطاب به رئیس سازمان برنامه و بودجه: خداوکیلی هیچ وزارتخانه‌ای از داده‌های شما استفاده نمی‌کند

چالش‌های مذاکرات ایران و امریکا

زمان قطعی برق خرم آباد امروز پنجشنبه 23 اسفند (خاموشی برق)

همبستگی برای آزادی زندانیان غیرعمد در لرستان

کمک های خیرخواهانه فعال اقتصادی پایان ندارد / اهدا 2 میلیارد تومان برای آزادی زندانیان لرستانی

از ارتقا 23 پله ای مخابرات لرستان تا اختصاص 55 هکتار ملک جهت احداث مسکن کارکنان

حمایت از زندانیان غیرعمد؛ رویکرد قوه قضائیه و تلاش‌های خیران در لرستان

هشدار زودهنگام ابتلا به آلزایمر در چشم نمایان شد

دیدار کارکنان بنیاد و خانواده های معظم شهدا با نماینده ولی فقیه و امام جمعه سمنان به مناسبت بزرگداشت روز شهید

چرا خلخالی پدرشوهر مهستی را اعدام کرد؟

شهادت 26 نفر در حمله موشکی به بروجرد

دانشمندان باید شوخی کنند!

رسانه آمریکایی مطرح کرد: بازی هسته‌ای ایران و ترامپ

قطعه جدید محسن چاوشی برای سریال جدید شهاب حسینی/ویدیو

باید ارزش‌ها، آرمان‌های انسانی و اسلامی در محیط کار حاکم شود

پیدا شدن 600 تن سیب زمینی احتکار شده در ازنا خرم آباد

کار خیری که مضاعف جبران می‌شود

زندانیان جرائم مالی غیرعمد لرستان بالای 250 میلیون تومان محکومیت دارند

این موجود مرگ را از دور پرتاب می‌کند!

کمبود زیرساخت‌های تخصصی، چالش اصلی توسعه ورزش‌های آبی در لرستان