ندای لرستان

آخرين مطالب

وزیر نیرو: میزان بارش‌ها در 19 استان با کاهش چشمگیر مواجه بوده سیاسی

وزیر نیرو: میزان بارش‌ها در 19 استان با کاهش چشمگیر مواجه بوده
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - انتخاب / وزیر نیرو با بیان اینکه میزان بارش‌ها در 19 استان با کاهش چشمگیر مواجه بوده و با خشکسالی جدی رو به رو هستیم، گفت: در چنین شرایطی رویکردهای مبتنی بر «سازگاری با کم آبی» ضروری‌ترین اصل در دستیابی به امنیت پایدار آبی و همچنین توسعه پایدار کشور است.
عباس علی آبادی روز یکشنبه در پیامی به مناسبت روز جهانی آب نوشت: روز جهانی آب مصادف با 22 مارس (دوم فرودین ماه) با هدف آگاهی بخشی و ارزش گذاری جهانی به عنصر حیات‌بخش زندگی یعنی آب و همچنین یادآوری عدم دسترسی صدها میلیون انسان به آب شرب سالم و پایدار نامگذاری شده است.
این در حالی است که با گذشت بیش از یک دهه از تلاش و تمرکز سازمان ملل متحد و تحت تاثیر تغییرات شتابان اقلیمی، چالش‌های موجود هر روز شدیدتر و پیچیده‌تر از گذشته خود را به زندگی بشر و محیط زیست او تحمیل کرده است، چنانکه مناطق پربارش با بارندگی بیشتر و مناطق کم آب با تشدید کم آبی و خشکسالی‌های متوالی دست و پنجه نرم می‌کنند.
بازار
در این بین سرزمین کهن و بزرگ ایران به عنوان بخشی از خاورمیانه و با اقلیم تاریخی خشک و نیمه خشک بیش از دیگر نقاط با معضلات تغییر اقلیم دست به گریبان است و هم اکنون اثرات این پدیده را در قالب تغییر الگوهای بارشی، افزایش دمای هوا و خشکسالی های تکرار شونده شاهدیم، چنانکه در سال آبی جاری نیز میزان بارش‌ها در 19 استان کشور با کاهش چشمگیر مواجه بوده و در سال آبی جاری با خشکسالی جدی رو به رو هستیم.
خوشبختانه وزارت نیرو با درک صحیح شرایط و تمرکز بر مسئله آب در برنامه‌ریزی‌های کلان خود تدابیر و اقدامات متعددی را به کار بسته است، از جمله اینکه منابع آب شیرین از چرخه مصارفی چون صنعت و آبیاری فضای سبز خارج شده و آب نامتعارف همچون آب دریا و پساب بازچرخانی شده جایگزین شود؛ آب‌های سطحی و رواناب‌های فصلی تا حد امکان مهار و به منابع پایدار آبی تبدیل ‌شوند، اتلاف آب به ویژه در بخش کشاورزی مدیریت شده و راندمان آب در تولید محصولات کشاورزی افزایش یابد، هدر رفت آب در شبکه کاهش یافته و به طور کلی بهره‌وری منابع آبی کشور با مدیریت علمی و فناورانه به بیشترین حد ممکن برسد.
به عبارت دیگر رویکردهای مبتنی بر «سازگاری با کم آبی» همانگونه که پیشنیان خردمند ما به آن دست یافته و سرلوحه کار و زندگی خود قرار داده بودند، ضروری‌ترین اصل در دستیابی به امنیت پایدار آبی و همچنین توسعه پایدار کشور است.
بر این اساس ضروری است به پشتوانه میراث کهن و ارزشمند خود پاسداشت آب را سرلوحه زندگیمان قرار داده و با رفتار مسئولانه در برابر آب در خانواده، مدرسه، محل کار، مزرعه، کارخانه و کارگاه تداوم رفاه و آسایش اکنون خود و آینده فرزندانمان را تامین و تضمین کنیم.
سازمان ملل متحد شعار روز جهانی آب در سال 2025 را «حفاظت از یخچال‌های طبیعی» اعلام کرده است، چرا که پدیده نامیمون تغییر اقلیم با شتاب بخشی به روند آب شدن این ذخایر دائمی و طبیعی، جریان رودخانه‌ها و رواناب‌های پایدار را به خطر انداخته و در نتیجه زندگی بشر را با مخاطره تامین امنیت غذایی، ناپایداری جمعیتی و اکوسیستم‌های طبیعی مواجه کرده است.
ضروری است ما نیز همسو با رویکردهای بین المللی و با پیش‌دستی بر بحران‌ها علاج واقعه را پیش از وقوع کرده و ضمن اتخاذ تدابیر و اقدامات لازم، تمامی امکانات خود را در راستای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر به عنوان شاه بیت کاهش هر بیشتر گازهای گلخانه‌ای و عامل گرمایش زمین و آب شدن یخچال‌ها و همچنین مدیریت خشکسالی و کم آبی به کار بندیم.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1015907/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تنگ تر شدن حلقه استبداد اردوغانی در ترکیه

فرار مالیاتی اصناف چقدر است؟

مصباحی‌مقدم: دریافت‌کنندگان تسهیلات برای تولید، راستی‌آزمایی می‌شوند

اقامت مسافران نوروزی در 219 کلاس بروجرد

راه کنترل تورم از نگاه یک کارشناس اقتصادی

آخرین وضعیت قیمت برنج خارجی در بازار

پیش بینی رئیس بانک مرکزی درباره نرخ تورم در سال آینده

ابهام خطرناک درباره توافق پوتین - ترامپ درباره ایران

ترامپ می‌تواند در انتخابات بعدی آمریکا دوباره نامزد شود؟

توی شهر خرم آباد برای چند تا خانواده خونه گرفتم با رهن کامل و سندشون پیش خودمه؛ هر سری که میرم اضافه تر میشن !

این شما و این مرد ویژه بازی نوروزی استقلال

مهران، تهران، خیبر؛ مهران احمدی مرد ویژه بازی نوروزی استقلال

آیا چای، آب را تصفیه می‌کند؟

جمع‌آوری 23 معتاد متجاهر در خرم‌آباد

تدارک 85 مدرسه برای اسکان مهمانان نوروزی در خرم‌آباد

خدمات‌رسانی نیرو‌های هلال‌احمر به مناطق خسارت دیده از سیل فیروزآباد

آماده‌باش نیروهای آتش‌نشانی در محل اسکان مهمانان نوروزی خرم‌آباد

حذف چهار صفر از واحد پول امسال نهایی می‌شود؟

داشتن پسر می‌تواند باعث پیری سریع‌تر مغز والدین شود

گفتگوی دو نفره در خواب/ ویدئو

دیدار مدیر کل بنیاد مازندران از سه خانواده سه شهیدی

دیدار مدیر عامل بیمه دی کشور و مدیر کل بنیاد مازندران با والدین شهید گشت نورد در ساری

وقتی سخنگوی کاخ سفید فرانسوی‌ها را تحقیر کرد (زیرنویس فارسی)

5 شهرستان لرستان با تنش آبی روبه‌رو هستند

ماه دوم 1403؛ سقوط بال‌گرد رییس جمهور در ورزقان

خیز نوعثمانی‌ها برای مصادره نوروز!

اردوغان در استانبول به‌دنبال چه چیزی است؟

افزایش 6 درصدی مصرف بنزین در روز نخست فروردین

تنش آبی در 5 شهر لرستان/ تأمین آب با «کمندان» و«مخمل‌کوه»

برگزاری دیدار تدارکاتی خیبر و هوادار

شناسایی 5 مورد تغییر کاربری اراضی کشاورزی در خرم‌آباد

پایان تاریخ یا جنگ تمدن‌ها؟

توالی خشکسالی و سیلاب در بهار 1404

اسکان مسافران نوروزی در مدارس

تابستانی خشک در راه است

بازگشایی جاده دورود ـ عمارت

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «رحیمی»

1404آرزو برآورده شد / در کمپین «1404 آرزو» بیش از 166میلیارد تومان وام به کاربران بلو تعلق گرفت

هیچ برنامه‌ای برای ثبت‌نام سهام عدالت مشمولان جدید وجود ندارد

زمان پرداخت مرحله دوم کالابرگ از زبان رئیس سازمان برنامه‌

شاعر و نویسنده لرستانی درگذشت

بازدید بیش از 87 هزار گردشگر از جاذبه‌های گردشگری لرستان

رانش زمین در دورود و تخریب 5 پل الیگودرز

87 هزار مسافر نوروزی از جاذبه‌های طبیعی و تاریخی لرستان دیدن کردند

اقامت 44 هزار مسافر نوروزی در لرستان

خسارت بارندگی به 100 کیلومتر جاده در الیگودرز

8 مرکز اقامتی و خدمات مسافرتی لرستان اخطار گرفتند

توضیحات مهاجرانی درباره تشکیل کارگروه «سرمایه‌گذاری برای تولید»

وزیر نیرو: مردم در پروژه‌های صنعت برق سهامدار می‌شوند

ادامه حیات فرزند، شرط بهره مندی از وام فرزندآوری نیست