ندای لرستان

آخرين مطالب

همزمانی عید نوروز و ماه رمضان و رونق گردشگری مذهبی در بروجرد گفتگو

همزمانی عید نوروز و ماه رمضان و رونق گردشگری مذهبی در بروجرد
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - از میان مساجد تاریخی این شهر می‌توان به مسجد جامع و مسجد امام خمینی (ره) بروجرد اشاره کرد که این 2 مسجد اکنون در لیست ثبت جهانی قرار دارند که با معماری زیبای سبک اسلامی برای علاقمندان به تاریخ و فرهنگ اسلامی جذابیت خاصی دارد.
خانه تاریخی آیت الله العظمی بروجردی از دیگر بنا‌های تاریخی و مذهبی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است این خانه که در مرکز شهر بروجرد واقع شده و اکنون به موزه تبدیل شده و در مناسبت‌هایی همچون محرم و آیین عزاداری روز‌های عاشورا و تاسوعا افراد علاقمند به این آیین‌ها از جا‌های مختلف کشور به این شهر سفر می‌کنند تا در این مراسم که با شکل و شمایل خاص خود برگزار می‌شود، شرکت کنند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در مناسبت‌های مذهبی بروجرد میزبان آیین‌های خاص و جذب‌کننده زائران و گردشگران از نقاط مختلف کشور است، این ایام فرصتی مناسب برای شناخت فرهنگ مذهبی منطقه و مشارکت در مراسم‌های مذهبی فراهم می‌آورد.
توجه به ارتقای شاخص‌های توسعه همه جانبه در سطح شهرستان بروجرد رویکرد دولت چهاردهم است که این مهم در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با چشم انداز عبور از معبر و تبدیل شدن به مقصد گردشگری دنبال می‌شود.
وجود 280 هکتار بافت تاریخی منسجم و درهم تنیده در مرکز شهر بروجرد زیر ساختی مهیا در راستای توسعه گردشگری و اقتصاد محلی محسوب می‌شود.
این بافت منسجم با جادادن خانه‌های تاریخی فاخر در دل خود نشان دهنده قدمت زندگی شهرنشینی در این منطقه است، علاوه بر مساجد امام خمینی (ره) و جامع، خانه‌های تاریخی بی نظیری در این شهر وجود دارد که از این میان می‌توان به خانه‌های تاریخی آیت الله بروجردی و افتخار الاسلام اشاره کرد، که ثبت ملی آنها نیز انجام شده است.
نگاه ویژه مسوولان برای توسعه گردشگری مذهبی و رونق سفره‌های محلی
یکی از ظرفیت‌های گردشگری در بروجرد توسعه گردشگری مذهبی است که علاقمندان خاص خود را دارد و با معرفی این جاذبه‌ها می‌توان به توسعه این شاخه از گردشگری در بروجرد امیدوار شد، در همین خصوص معاون استاندار و فرماندار بروجرد می‌گوید: گردشگری مذهبی نوعی از گردشگری است که در آن افراد به دلایل مذهبی و زیارتی به مکان‌های مقدس و زیارتگاه‌ها سفر می‌کنند، این نوع گردشگری قدمتی دیرینه داشته و در بسیاری از فرهنگ‌ها و ادیان رواج دارد در بروجرد نیز زمینه‌های این نوع گردشگری فراهم است.
قدرت اله ولدی گفت: با تدوین سند توسعه گردشگری بروجرد به تمام زیرشاخه‌های صنعت گردشگری توجه شده تا براساس ظرفیت‌هایی که در بروجرد وجود دارد چشم انداز توسعه این صنعت را در شهرستان فراهم کرد و این اقدامات به دور از هر گونه بخشی نگری و به صورت جامع و کلی با همکاری همه دستگاه‌های اجرایی مختلف مرتبط دنبال می‌شود.
ولدی با اشاره به انواع گردشگری مذهبی گفت: سفر به اماکن مقدس و زیارتگاه‌ها به منظور انجام اعمال عبادی و زیارت، بازدید از مکان‌های تاریخی مرتبط با مذهبی، شرکت در مراسم و آیین‌های مذهبی و آشنایی با فرهنگ‌های مذهبی و موارد مشابه همه در مجموعه گردشگری مذهبی گنجانده می‌شوند که در شهرستان بروجرد این موارد وجود دارد که همین بیانگر ظرفیت‌های این شهر در زمینه گردشگری مذهبی است و باید معرفی جامع‌تری از این قابلیت‌ها صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه توسعه این نوع از گردشگری به افزایش میزان اشتغال و درآمد زایی برای جوامع محلی می‌انجامد، بیان کرد: در این مسیر تبادل فرهنگی و آشنایی با فرهنگ‌های مختلف و تقویت انسجام اجتماعی و تعامل بین افراد نیز حاصل می‌شود.
فرماندار بروجرد اضافه کرد: علاوه بر اماکن مذهبی، شهر بروجرد دارای آثار تاریخی و باستانی متعددی است که جذابیت گردشگری را افزایش می‌دهد، بررسی جنبه‌های تاریخی و مذهبی این آثار، امکان جذب گردشگران مذهبی را بیشتر می‌کند.
ولدی ادامه داد: گردشگری مذهبی در بروجرد، به عنوان یک شهر تاریخی و مذهبی، با وجود اماکن زیارتی و فرهنگی، پتانسیل بالایی برای توسعه گردشگری را دارد.
بروجرد شهری با ظرفیت در توسعه گردشگری مذهبی
به گفته مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان 280 هکتار بافت تاریخی منسجم و در هم تنیده مرکز شهر بروجرد وجود دارد که با داشتن آثار تاریخی فاخری همچون مسجد امام خمینی (ره) و مسجد جامع نیز بزرگترین بافت تاریخی کشور را دارد.
عطاء حسن پور می‌افزاید: با احیای این زمینه‌های تاریخی نهفته و آشکار، بروجرد می‌تواند مقصدی برای گردشگران باشد، این شهرستان شهر فرزانگان و مفاخر عالم شیعه از جمله آیت الله بروجردی است و با وجود ثبت ملی شدن خانه ایشان در کنار کهن‌ترین و بزرگترین مسجد غرب کشور می‌توان به ظرفیت گردشگری مذهبی این شهر هم توجه کرد.
وی با بیان اینکه خانه تاریخی آیت الله بروجردی یک موزه تاریخی است که در مرکز شهر قرار دارد، بیان کرد: مفاخری همچون نفیسی، شهیدی، اوستا و زرین کوب هر کدام سهمی در تاریخ ادبیات، مذهب، هنر و فرهنگ ایران زمین دارند که خاستگاه آنها بروجرد است و باید به خوبی معرفی شوند.
وی با اشاره به اینکه گردشگری مذهبی نیز علاقه‌مندان خود را دارد و خانه‌های تاریخی تاریخی می‌تواند برای این نوع گردشگری جذاب باشد، اضافه کرد: نکته‌ای که در مورد گردشگری مذهبی وجود دارد این است که فقط سفر‌های زیارتی نیست، آشنایی با شخصیت‌های مذهبی و بازدید از خانه‌های تاریخی مرتبط با این اشخاص هم در زیرمجموعه گردشگری مذهبی گنجانده می‌شود که شهرستان بروجرد در این زمینه نیز خانه آیت الله بروجردی را به عنوان یک شخصیت برجسته شیعه دارد.
عید نوروز و فطر فرصتی برای رونق گردشگری در بروجرد
رییس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بروجرد گفت: همزمانی ماه مبارک رمضان و تعطیلات نوروزی، فرصت مناسبی برای معرفی بیشتر جاذبه‌های تاریخی و مذهبی شهرستان محسوب می‌شود، این مناسبت‌ها در جذب و ورود گردشگر به شهرستان موثر است و به عبارتی فرصت خوبی برای معرفی جاذبه‌های طبیعی، تاریخی و مذهبی بروجرد است.
مهدی گودرزی با اشاره به اینکه معرفی جاذبه‌ها یکی از ارکان مهم توسعه گردشگری است، اظهار کرد: بروجرد از زمینه‌های خوبی در زمینه گردشگری برخوردار است که باید از فرصت‌های مختلف در جذب مسافر بهره گرفت، این شهرستان با داشتن مساجد و خانه‌های تاریخی در کنار هنر‌های دستی منحصر‌به‌فرد، سالانه مورد استقبال و بازدید گردشگران داخلی و خارجی قرار می‌گیرد.
وی با اشاره به وجود 200 بنای تاریخی در بروجرد بیان کرد: 2 مسجد تاریخی بروجرد شامل مسجد جامع و مسجد امام خمینی (ره) در آستانه ثبت جهانی شدن قرار دارند.
کارشناس میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری بروجرد گفت: شهرستان بروجرد همانند سایر شهر‌های کشور، اماکن مذهبی و بقاع متبرکه دارد که بحث گردشگری مذهبی در این اماکن، همراه با گردشگری علمی و تفریحی است، در شهر‌هایی مانند مشهد و قم به دلیل وجود حرم امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س) و تا حدودی شیراز به دلیل حرم شاهچراغ که اماکنی برجسته در کشور و دنیا هستند، بحث گردشگری مذهبی و مسایل اقتصادی وجود دارد.
حجت اله یارمحمدی افزود: اماکن مذهبی بروجرد در حوزه شهرستان و لرستان شناخته شده و مورد احترام هستند و در سفر‌های تابستانی و نوروزی، مسافران به دلیل گردشگری علمی و تفریحی از این اماکن مذهبی بازدید بیشتری دارند.
وی بیان کرد: نگاه متولیان ادارات مذهبی مانند تبلیغات اسلامی و اوقاف و امور خیریه می‌تواند به این اماکن ویژه باشد و با ساخت اقامتگاه‌ها و محوطه سازی و اجرای برنامه‌های فرهنگی و مذهبی، در معرفی هر چه بیشتر این اماکن و خدمات دهی به زائران گام بردارند.
بروجرد، نگین تاریخی لرستان، در تقارن نوروز باستانی و عید سعید فطر، چهره‌ای نو از گردشگری مذهبی را به نمایش می‌گذارد، مساجد کهن، خانه‌های تاریخی، آیین‌های پرشور مذهبی و شخصیت‌های برجسته مدفون در این خاک، بروجرد را به مقصدی جذاب برای سیاحت معنوی و فرهنگی تبدیل کرده است.
منبع:ایرنا

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1016451/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

باب خطرناکی که ترامپ آن را می‌گشاید؛ جهان در آستانه یک عصر شرارت دیگر؟!

حقایقی که حمله اسراییل به ضاحیه برای لبنان روشن می‌کند

دست خالی رسانه‌های مرجع در برابر معاویه‌سازی سعودی‌ها

سلام سکه به کانال 103 میلیون تومانی؛ دلار ردیف جدید را فتح کرد

مالیات بر ارزش افزوده طلا و جواهر 10 درصد شد

افزایش بیش از 11 هزار واحدی شاخص کل بورس

استفاده 86 درصدی مردم از طرح ملی کالابرگ

شناسایی 48مورد تغییر کاربری غیرمجاز در استان

نونهالان بروجرد قهرمان لیگ آزاد کشتی لرستان شدند

تیم کشتی شهید «هادی» خرم‌آباد قهرمان لیگ فرنگی نونهالان لرستان شد

مردم لرستان از قطع درختان در روز «انس با طبیعت» پرهیز کنند

رهاسازی ٨ قطعه کبک وحشی به دامان طبیعت خرم‌آباد

بیش از 779 هزار خودرو وارد لرستان شد

پایش هزار و 294 کیلومترمربع از اراضی باغی و زراعی در لرستان

ساعت پخش زنده بازی استقلال و خیبر خرم آباد از تلویزیون + پخش آنلاین و شبکه 3

ورود بیش از 779 هزار خودرو به استان لرستان

رشد قیمت طلا در بازار؛ دلار به کانال 104 هزار تومانی رسید

مسابقات فوتبال جام نوروز روستای خرم آباد اراک

151 هزار مسافر نوروزی در لرستان اسکان یافتند

مبارزه با «سن غلات» در 1230 هکتار از مزارع لرستان

نرخ بیکاری در لرستان تک‌رقمی می‌شود

تغییرات مدیریتی لازمه تحول در لرستان است

نمایندگان از دخالت در انتصابات پرهیز کنند؛ لرستان نیازمند تحول است

شناسایی 48 مورد تغییر کاربری اراضی کشاورزی در لرستان

رشد 42 درصدی بازدید از جاذبه‌های تاریخی و طبیعی لرستان

پایان مسابقات کشتی لیگ آزاد نونهالان لرستان

بازی خیبر خرم آباد و استقلال

توزیع مرغ منجمد دولتی در بروجرد

شناسایی 48 مورد تغییر کاربری غیرمجاز در لرستان

پناهگاه 50 ساله لک‌لک‌ها در لرستان؛ سفر به روستای کپر جودکی

تقدیر استاندار لرستان از حضور گسترده مردم استان در راهپیمایی روز قدس

قیمت نفت برای سومین هفته متوالی افزایش یافت

مصرف بنزین در تعطیلات نوروز 1404 به 164 میلیون لیتر رسید

سیگنال نرخ ارز به قیمت مسکن

باشگاه استقلال تهران با آرایش تهاجمی و انگیزه انتقام‌جویی، در پی پیروزی مقابل خیبر خرم آباد

ایجاد سالانه 20 هزار شغل در لرستان قابل تحقق است

سفری به دیار تالاب‌ها

ترکیب آبی پوشان برای بازی با خیبر با یک ابهام/ ساعت بازی امشب استقلال- خیبر خرم آباد

حضور پرشور جامعه معظم ایثارگری استان اردبیل در راهپیمایی روز جهانی قدس

قول معاون اول رئیس‌جمهور برای پیگیری مطالبات کیش؛ نوید تحولات در سه ماه آینده

اسکان بیش از 150 هزار مسافر نوروزی در لرستان

هشدار مبارزه شیمیایی با آفت سِن در 4 شهر لرستان

مشخص شدن 478 طرح اولویت‌دار در لرستان

«استقلال، انتقام» یا «خیبر، هتریک»؟

تأکید هاشمی نیا بر همدلی و هماهنگی برای تحقق اهداف مشترک استان به نفع مردم

لزوم همدلی و همکاری برای توسعه استان

اهمیت همکاری نهادها در تحقق اهداف اشتغال‌زایی و توسعه زیرساخت‌ها

مبلغ کمک معیشت ماهانه جانبازان و معلولان در سال 1404 اعلام شد

تعداد سبدگردان‌های بورس به 130 شرکت رسید

علیرضا حقیقی و 15 سال بدون برد مقابل استقلال؛ امشب طلسم شکسته می‌شود؟