بیش از 28 هزار مشترک پرمصرف برق در لرستان ملزم به نصب کنتور هوشمند شدند
گفتگو
بزرگنمايي:
ندای لرستان - به گزارش بازار، همایون بختیاری افزود: بر اساس دستورالعمل جدید شرکت توانیر، امسال کنتورهای هوشمند برای تمامی مشترکان خانگی مناطق گرمسیری، مشترکان خانگی مناطق عادی با مصرف بیش از 2.5 برابر الگو و مشترکان تجاری با مصرف ماهیانه بیش از یک هزار کیلووات ساعت نصب خواهد شد.
وی ادامه داد: پیش از این کنتورهای هوشمند برای مشترکان کشاورزی، صنعتی، عمومی و اداری نصب شده بود، اما در سال جاری دامنه این طرح گسترش یافته و مشترکان پرمصرف نیز شامل این برنامه شده اند.
معاون فروش و خدمات مشترکان شرکت توزیع برق لرستان تصریح کرد: در این راستا حدود 24 هزار مشترک خانگی پلدختر (تعرفه گرمسیری) و سایر مناطق استان که 2.5 برابر الگوی مصرف هستند به همراه چهار هزار و 400 مشترک تجاری باید تا پایان امسال، نسبت به نصب کنتور هوشمند فهام اقدام کنند.
نحوه و هزینه نصب کنتور هوشمند
بختیاری یادآور شد: برای تمامی مشترکان مشمول، پیامک ارسال و باید با مراجعه به ادارات برق شهرستان، نسبت به دریافت و نصب کنتور اقدام کنند که می توانند از شرایط اقساط 24 ماهه نیز بهره مند شوند.
وی افزود: در حال حاضر هزینه نصب کنتور هوشمند تک فاز فهام 66 میلیون ریال و سه فاز نیز 76 میلیون ریال و مراحل نام نویسی و دریافت آن به صورت غیرحضوری از طریق سامانه" برق من" نیز امکانپذیر است.
معاون فروش و خدمات مشترکان شرکت توزیع برق لرستان با تاکید بر اینکه در نهایت تمامی مشترکان برق باید نسبت به نصب کنتور فهام اقدام کنند، اظهار داشت: چنانچه مشترکان مشمول در این خصوص اقدام نکنند، واحد حقوقی شرکت توزیع برق استان نسبت به انجام اقدامات قانونی پیگیر خواهد بود.
چرا کنتور هوشمند؟
بختیاری در خصوص مزایای کنتور هوشمند گفت: نصب کنتور هوشمند برق توسط مشترکان گام مهمی در راستای مدیریت مصرف، کاهش خاموشی ها و جلوگیری از هدررفت انرژی است.
وی افزود: صنعت برق ایران جایگاه بالایی در رتبه بندی جهانی دارد و از تکنولوژی های به روز استفاده می کند که یکی از این اقدامات، نصب کنتور هوشمند به جای کنتورهای قدیمی است که علاوه بر اندازه گیری دقیق مصرف انرژی، امکان ثبت داده های مختلف مثل ولتاژ، جریان کیفیت و توان برق تحویلی به مشترکان را دارد.
معاون فروش و خدمات مشترکان شرکت توزیع برق لرستان تصریح کرد: کنتورهای هوشمند برق شرایط بحرانی، حوادث طبیعی یا استفاده غیرمجاز از برق را رصد می کنند تا صنعت برق بتواند با شناسایی به موقع این موارد، از افت ولتاژ جلوگیری و نسبت به مدیریت بهبود کیفیت برق اقدام نماید.
بختیاری گفت: با نصب کنتور هوشمند نیازی به حضور مامور برق و کنتورخوانی نیست که این امر در کاهش خطا و مشکلات قرائت کنتور کمک می کند و مهمتر اینکه مصرف برق مشترک، قابل کنترل می شود.
وی با اشاره به اینکه استفاده از این نوع کنتور به منظور اندازه گیری دقیق انرژی برای همچنین برای نصب پنل خورشیدی، ضروری است افزود: این کنتورها می توانند به بهینه سازی مصرف کمک کنند چراکه مشترک به طور لحظه ای در جریان میزان مصرف قرار می گیرد و نسبت به مدیریت مصرف اقدام می کند که این امر موجب کاهش خاموشی ها می شود.
به گفته معاون فروش و خدمات مشترکان شرکت توزیع برق لرستان تاکنون در سراسر لرستان 33 هزار و 922 کنتور هوشمند برای مشترکان کشاورزی، صنعتی، عمومی و اداری نصب شده است.
لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1017973/