ندای لرستان

آخرين مطالب

سرمقاله کیهان/ نقشه راه مواجهه با دشمن سیاسی

سرمقاله کیهان/ نقشه راه مواجهه با دشمن
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - کیهان / «نقشه راه مواجهه با دشمن» عنوان یادداشت روز در روزنامه کیهان به قلم حسن رشوند است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پایان مجلس عزاداری امام جعفر صادق علیه‌السلام در سالروز شهادت آن حضرت‌، سخنانی را مطرح فرمودند که در میان نیروهای انقلاب، بخشی نشان از درک درست از آن فرمایشات و برخی دیگر ناشی از برداشت‌های ذهنی افراد بود. اما آن فراز از سخنان رهبر حکیم انقلاب چه بود که این برداشت‌ها را در ذهن افراد تقویت کرد. ایشان در آن سخنان کوتاه‌، روایتی را در باب قیام امام معصوم و دلیل طولانی‌بودن غیبت و سؤالی که «‌زراره‌» یکی از یاران آن حضرت داشتند، فرمودند:... اگر شیعیان دهنشان قرص بود و افشا نمی‌کردند، شاید همان وقت قضیّه تمام می‌شد؛ و شما ببینید تاریخ چقدر تغییر پیدا می‌کرد! اصلاً مسیر بشر یک مسیر دیگری می‌شد و امروز دنیا، دنیای دیگری بود. یعنی کوتاهی‌های ما، یک‌جا دهن‌لقّی‌مان، یک‌جا کمک نکردنمان، یک‌جا اعتراض کردن بیخودی‌مان، یک‌جا صبر نکردنمان، یک‌جا تحلیل غلطی که از اوضاع می‌کنیم، گاهی تأثیر می‌گذاردـ (آن‌هم) تأثیرات تاریخی‌ـ یعنی این‌جور مسیر را عوض می‌کند؛ لذا خیلی باید مراقبت کرد.» رهبر معظم انقلاب در بیان ویژگی‌های ائمه علیه‌السلام فرمودند که خط ائمه «خط ایستادگی و استقامت» و درس ائمه «درس منطق و استدلال» است.
از جمله نکات مهمی که در این چند جمله کوتاه به نظر می‌رسد، یکی منطق امام بود که رهبری معظم انقلاب قصد داشتند به ما بفهمانند هیچ سخنی از امام و ولی‌خدا بدون منطق نبوده است. یعنی هیچ سخنی از ولی و رهبر جامعه صادر نمی‌شود مگر آنکه منطقی پشت آن خوابیده باشد. نکته مهم دیگر اینکه پیرو یا امت‌، باید مصلحت خود را ارجح‌بر مصلحت‌های امام خویش نداند. جایی اگر امام سکوت می‌کند نباید تندتر و جلوتر از امام خویش حرکت کند و بالعکس‌، جایی اگر امام حرکت کرد او نباید ساکت باشد و این را بداند که هیچ مصلحتی بالاتر از مصلحتی که رهبر جامعه که دلسوزترین فرد به امور مردم است‌، وجود ندارد.آنچه در این نوشتار به‌دنبال طرح و اثبات آن هستیم نحوه مواجهه هوشمندانه و حکیمانه رهبر معظم انقلاب با رفتار و حربه‌های دشمن است که تاکنون یک‌به‌یک خنثی و دشمن را در مواجهه با انقلاب اسلامی با بحران استراتژی مواجه ساخته است و همه اینها ریشه در تعالیم دین و مدیریت منحصر‌به‌فرد معظم‌له در مواجهه با راهبردهای دشمنان دارد. 
تثبیت و تحکیم اقتدار دفاعی کشور، گسترش و نفوذ منطقه‌ای جمهوری اسلامی‌، حفظ انسجام و وحدت ملی در شرایط تشدید جنگ اقتصادی و روانی دشمن‌، خنثی‌سازی فتنه‌های داخلی‌، شکست راهبرد‌های دشمنان در چند دهه اخیر که برای از بین‌بردن انقلاب اسلامی طراحی و به اجرا در آمده بود، بخشی از دستاورد هدایت‌های حکیمانه و الهی رهبر معظم انقلاب است که از منطق استوار و محکمی که ریشه در مبانی و آموزه‌های دینی دارد، برخوردار است. امروز پرداختن به برخی از پرسش‌ها نظیر چرایی پذیرش مذاکره غیرمستقیم (و البته نه مستقیم)‌، جزئی از یک مفهوم کلی است که اگر منطق آن مفهوم را درک کنیم طبیعی است که در مباحث جزئی گرفتار تنگنای درک مفاهیم کلان‌تر نخواهیم شد.
به نظر می‌رسد که برخی از مبانی و شاخصه‌های منطق رهبر معظم انقلاب در مصاف با نقشه‌های دشمن اینگونه باشد؛
بازار
1- شاخص‌ترین ویژگی نظام اسلامی مبتنی‌بر ارزش‌های الهی نظام را باید «‌منطق عقلایی نظام» دانست که رهبر حکیم انقلاب از آغازین روز زعامت خویش تاکنون‌، تلاش داشته‌اند مبتنی‌بر آن حرکت کنند. رهبر معظم انقلاب در تیرماه 1393 در دیدار مسئولان نظام می‌فرمایند: «محاسبات جمهوری اسلامی از روز اوّل براساس منطق عقلانی بوده است؛ براساس یک قوّه عاقله‌ای بوده است و عناصری که این محاسبات را شکل می‌داده اینها است؛ اوّل، اعتماد به خدا و سنن آفرینش؛ دوّم، بی‌اعتمادی به دشمن و شناخت او. از جمله موارد اعتماد به خدا و سنن آفرینش، اعتماد به مردم است؛ اعتماد به ایمان‌ها است؛ اعتماد به محبّت‌ها است؛ اعتماد به انگیزه‌های صادقانه است؛ اعتماد به صدق مردم است- که امام بزرگوار ما مظهر این اعتماد بود- اعتقاد به خودباوری و اینکه «ما می‌توانیم»؛ تکیه‌ به عمل و پرهیز از بیکارگی؛ اعتماد به نصرت الهی؛ تکیه‌ به تکلیف و مجاهدت در راه تکلیف؛ اینها آن چیزهایی است که از روز اوّل تا امروز مجموعه عناصر قوّه عقلانی نظام اسلامی را- که پایه و زیربنای حرکت او بود- شکل داده است.»
تاکنون این سؤال را از خود داشته‌ایم که آیا شناخت ما نسبت به منطق رهبر عزیز انقلاب در مواجهه با پدیده‌ها و تحولات داخلی و خارجی به اندازه شناخت دشمن نسبت به منطق رهبری درخصوص اعتماد به مردمی که در غالب سخنرانی‌های رهبری به آنها تکیه می‌شود‌، بوده است؟ در یادداشت هفته گذشته به راهبرد کلان ترامپ در دوره اول ریاست‌جمهوری او اشاره داشتم که ترامپ معتقد بود تا یک استراتژی جامع و کلان در رابطه با ایران تدوین نکرده‌ایم‌، نباید در مورد این کشور تصمیم گرفته شود و گفته شد که علت اینکه ترامپ از همان ابتدای روی‌کار آمدن در دور اول بلافاصله از برجام خارج نشد و دوبار آن را تمدید کرد، به‌خاطر فرصت داشتن برای طراحی یک استراتژی جامع و کلان بود. «‌استراتژی جامع و کلان فشار کوتاه‌مدت مادون جنگ برای تهدید موجودیتی ایران‌» که در دوره نخست ریاست‌جمهوری او دنبال شد. آن‌ چیزی که در بخش پایانی این استراتژی تاکنون پرداخته نشده یا کمتر به آن توجه شده است، «‌تهدید موجودیتی ایران» است. جالب این است که بدانیم مراکز فکری آمریکا در باز‌کردن تهدید موجودیتی ایران اسلامی به یک نکته بسیار مهم و اساسی اشاره می‌کنند و معتقدند تا زمانی که رهبری نظام جمهوری اسلامی به مردم تکیه داشته باشد‌، موجودیت جمهوری اسلامی و ایران مورد تهدید قرار نمی‌گیرد. به منطق رهبرحکیم و فرزانه انقلاب در واژه‌واژه فراز بالا توجه کنید، اعتماد به مردم در آن موج می‌زند. خب طبیعی است تا زمانی که این منطق وجود دارد تهدیدی جدی متوجه مردم نخواهد بود. در چنین شرایطی‌، بازگشت دوباره ایران به میز مذاکره فی‌ نفسه نگران‌کننده نیست چراکه از یک‌سو تأکید بر مذاکره غیرمستقیم است که با مذاکره مستقیم تفاوت بنیادین دارد و از سوی دیگر در دستگاه محاسباتی رهبری انقلاب‌، منطقی وجود دارد که این منطق می‌تواند دستگاه محاسباتی دشمن را مختل کند مشروط بر‌ اینکه بدون حرکت زیگزاکی، فقط‌و‌فقط نگاه تصمیم‌گیران نظام و مردم به منطق حرکت رهبر انقلاب باشد که اگر همین تبعیت در دوران امامان معصوم علیهما‌ السلام وجود داشت حتما جامعه اسلامی امروز در چنین شرایط و موقعیتی نبود.
همین منطق در کلام حضرت امام(ره) نسبت به مردم نیز وجود داشت. اگر به صحیفه نور که مجموعه سخنان گهر‌بار امام عزیز در دوران حیات پر‌برکتشان بود، نگاه شود‌، در خواهیم یافت که تکرار‌شده‌ترین واژه در گفتارهای حضرت امام(ره) واژه اسلام با فراوانی 2296 مورد و پس از آن‌، واژه «همه» و «مردم یا ملت» به‌ترتیب با 2241 و 1323 مورد در رده بعد تکرار واژگان قرار می‌گیرد. به نظر می‌رسد که این سه واژه «اسلام»‌، «همه» و« ملت» رابطه‌ای تنگاتنگ در تفکر و منطق امام(ره) داشته است که تاکنون رمز ماندگاری انقلاب بوده است.
2- دومین شاخصه از منطق رهبر حکیم انقلاب در مواجهه با دشمن‌، ایستادگی در برابر استکبار است. ایستادگی ایران در برابر استکبار بیش از آنکه یک مسئله سیاسی صرف باشد، یک اصل ایدئولوژیک راهبردی در نظام جمهوری اسلامی است. اصلی که برگرفته از محکمات قرآنی و بینات سیره نبوی و علوی است. رهبر انقلاب براساس همین منطق است که مکرر می‌فرمایند: در برابر این نظام ظالمانه (آمریکا )‌، حرف ایران این است که نه ظلم می‌کنیم و نه زیر بار ظلم می‌رویم. رهبر معظم انقلاب بارها و از جمله در اردیبهشت1397 در دیدار شرکت‌کنندگان در مسابقات بین‌المللی قرآن با اشاره به آیه 29 سوره فتح می‌فرمایند: « مُحَمَّدٌ رَسولُ اللَّهِ وَالَّذینَ مَعَهُ أَشِدّاءُ عَلَى الکُفّارِ رُحَماءُ بَینَهُم تَراهُم رُکَّعًا سُجَّدًا یَبتَغونَ فَضلًا مِنَ اللَّهِ وَرِضوانًا سیماهُم فی وُجوهِهِم مِن أَثَرِ السُّجودِ؛ اینها خصوصیّات مؤمن است، قرآن می‌گوید این‌جوری باید باشید. اوّلش «أَشِدّاءُ عَلَى الکُفّار» است؛ در مقابل کفّار سخت ایستادن، مثل خاکریزهای نرمی که قابل نفوذ است نبودن، مثل سدّ مستحکمی در مقابل کفّار ایستادن. مسلمان‌ها باید در مقابل استکبار بِایستند؛ مسلمان‌ها باید در مقابل زورگویی آمریکا و بقیّه‌ زورگوهای عالم بِایستند؛ اگر این را رعایت نکنند، اگر این مرزها را توجّه نکنند، ذلیل خواهند شد، دچار فساد خواهند شد، دچار عقب‌ماندگی خواهند شد که الان این متأسّفانه اتّفاق افتاده است.»
3- سومین شاخص از منطق رهبر انقلاب در مواجهه با دشمن و تحولات جاری‌، منطق و راهبرد «مقاومت» به‌عنوان پرسودترین و کم‌هزینه‌ترین راهبرد همیشه مورد تأکید رهبرعزیز انقلاب بوده است. رهبر انقلاب همواره گزینه‌ قطعی ملّت ایران در مقابل دشمن را مقاومت دانسته و یادآور می‌شوند: در این رویارویی، در این مقاومت، او وادار خواهد شد به عقب‌نشینی و بحث مقاومت هم بحث برخورد نظامی نیست؛ این که حالا بعضی هم مسئله‌ جنگ را در روزنامه و در فضای مجازی و مانند اینها مطرح می‌کنند حرف بیخودی است. جنگی بنا نیست انجام بگیرد و به توفیق الهی انجام هم نخواهد گرفت. نه ما دنبال جنگیم و آنها هم به صرفه‌شان نیست که دنبال جنگ باشند و می‌دانند که به صرفه‌شان نیست... این برخورد، برخورد اراده‌ها است؛ این رویارویی، رویارویی اراده‌ها است؛ و اراده‌ ما از آنها قوی‌تر است. ما علاوه‌‌بر اراده‌ قوی، توکّل به خدا را هم داریم. ذلِکَ بِاَنَّ اللهَ مَولَی الَّذینَ ءامَنوا وَ اَنَّ الکافِرینَ لا مَولی لَهُم؛ آنها مولا ندارند؛ ما متّکی به اراده الهی هستیم.»
4- و البته مهم‌ترین شاخص و منطق رهبر حکیم انقلاب در این مواجهه‌، توکل بر خدا و اعتماد به وعده الهی است. رهبر معظم انقلاب در طول 46 سال گذشته بسیاری از وعده‌های الهی را عیناً دیده و تجربه کرده‌اند. ایشان بهترین یاور را همین نیروی الهی می‌دانند؛ به‌همین دلیل است که می‌فرمایند: «ما علاوه‌ بر اراده‌ قوی، توکّل به خدا را هم داریم. «ذلِکَ بِاَنَّ اللهَ مَولَی الَّذینَ ءامَنوا وَ اَنَّ الکافِرینَ لا مَولی لَهُم»؛ آنها مولا ندارند؛ ما متّکی به اراده‌ الهی هستیم.تا زمانی که این شاخصه‌ها مبنای منطق رهبر عزیز و حکیم انقلاب است و تا زمانی که مردم به عنوان نقطه اتکای نظام پشت ولی خود و منطق او ایستاده باشند، هیچ قدرتی را یارای مواجهه با چنین نظام و مردمی نیست و در این صورت، نه نشستن پشت میز مذاکره با دشمن تهدید است و نه یاوه‌گویی‌های او مبنی بر تهدید نظامی ایران.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1023208/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خرید تضمینی پیاز آغاز شد

به یاد قربانیان حادثه بندرعباس (عکس)

سرمقاله صبح نو/ واکاوی حادثه بندر از منظر سیاسی

بازی اردوغان از یمن و اردن تا لبنان و سوریه

قیمت جدید کارخانه‌ای محصولات ایران خودرو

قیمت ریال عربستان و شرایط دریافت ارز مسافرتی حجاج

قربان نجفی، بازیگر سریال ستایش خواننده شد

کنسرت محمد علیزاده لغو شد

ابرقویی: همه تیم‌ها در خرم‌آباد کار سختی دارند

رسانه علاوه بر انعکاس مشکلات باید نقاط مثبت را هم منعکس می‌کند

تجلیل از خانواده معظم شهدای شاخص سوادآموزی لرستان

مدیر کل آموزش و پرورش استان:شبکه ارتباطی قوی بین خانواده ،معلم و دانش آموز تشکیل می شود

مدیریت ناترازی برق در لرستان

تحلیل ضرورت سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در لرستان

سرمقاله وطن امروز/ بحران در بحران؛ فقدان تحلیل روایی در رسانه‌های ما

سرمقاله اطلاعات/ درس‌های انفجار بندر

افت یکدست قیمت ها در بازار سکه و طلا؛ دلار درجا زد

جانبازان مشاورانی دلسوز برای مسئولان بنیاد شهید و امور ایثارگران هستند

داستانی از تلاش، عشق و موفقیت

سرمقاله شرق/ روایت زندگی بیان واقعیت یا بازآفرینی آن

سرمقاله جوان/ نبرد‌های ترکیبی و قدرت ایجاد اختلال ادراکی

دبیرکل اولین همایش ملی حقوق بانکی تشریح کرد: تحول حقوق بانکی، از نظریه تا اجرا در نظام اقتصادی کشور

آیت‌اله سید مصطفی محقق داماد در اولین همایش ملی حقوق بانکی: شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» می‌تواند نقطه عطف اقتصاد کشور باشد

بازگشت بورس به روند صعودی

مقام صنعت سیمان: اگر گازمان را قطع کنند، مازوت می‌سوزانیم!

توسط وزیر علوم تشریح شد: آسیب‌شناسی و نقد بانکداری بدون ربا در افتتاحیه اولین همایش حقوق بانکی

موی تای کاران لرستان خوش درخشیدند / کسب 5 مدال و راهیابی به اردوی تیم ملی

ذخایر خون تکمیل است؛ اهدای خون را به روز‌های آتی موکول کنید

دستگیری جاعل اسناد در بروجرد

توسعه ارائه خدمات رفاهی و درمانی در مجتمع ایثار گلستان

مسابقات ورزشی مدارس شاهدلرستان با معرفی قهرمانان برتر به کار خود پایان داد

سرمقاله کیهان/ نقشه راه مواجهه با دشمن

سرمقاله همشهری/ چرا رفتار آمریکا تغییر کرده است؟

مسئولیت نگهداری کالا در گمرک با چه کسی است؟

برق گران شد

بیش از 17 هزار کارگاه در لرستان تحت پوشش خدمات بهداشت حرفه‌ای قرار گرفتند

رئیس شورای اسلامی شهرستان خرم آباد منصوب شد

سرمقاله ایران/ اردبیل؛ پایتخت سرمایه‌گذاری آسان

زورآزمایی فنی در سایه بیم و امید

چالش جدید سهامداران

مراسم عزاداری بوشهری‌ها با حضور محسن شریفیان/ ویدئو

پلی که گَرگَر را حذف کرد؛ تسهیل تردد عشایر شمال خوزستان و لرستان

رئیس جدید دفتر نظارت و بازرسی انتخابات لرستان معرفی شد

ذخایر خون تکمیل است؛ اهدای خون را به روزهای آتی موکول کنید

جامعه کارگری لرستان بیش از 204 شهید تقدیم انقلاب کرد

آب پشت سدهای لرستان «ته» کشید

نوری خاص و عجیب در لحظه شروع زندگی جنین/ ویدئو

معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد کیش از رفع موانع و تسهیلات صادرات از این منطقه خبر داد

حمله «کیهان» به تحلیل هم‌میهن درباره انفجار بندر شهید رجایی

سرمقاله اعتماد/ مذاکرات هسته‌ای در عمان: رقص دیپلمات‌ها بر لبه پرتگاه