ندای لرستان

آخرين مطالب

نور زیاد خطرناک است علمي

نور زیاد خطرناک است
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - محققان دریافتند که نور زیاد شبانه برای سلامت مغز خوب نیست.

نتایج تحقیق جدید نشان داد افرادی که در مناطقی با آلودگی نوری شبانه بیشتری زندگی می‌کنند، ممکن است در معرض خطر ابتلا به بیماری آلزایمر، به ویژه در میانسالی باشند.
محققان اظهار کردند آلودگی نوری شبانه قوی‌تر از سایر عوامل خطر شناخته شده مانند مصرف الکل، بیماری کلیوی، افسردگی و چاقی با بیماری آلزایمر در افراد 65 ساله و بالاتر مرتبط است البته قرار گرفتن در معرض نور، خطر بیشتری برای مغز افراد زیر 65 سال به همراه دارد؛ شدت نور زیاد در شب مهمترین عامل خطر برای آلزایمر زودرس در این گروه سنی بود.
ساینس گزارش کرد، محقق دانشگاه راش ایالات‌متحده اظهار کرد: ما نشان دادیم در ایالات‌متحده بین شیوع بیماری آلزایمر و قرار گرفتن در معرض نور در شب، به ویژه در افراد زیر 65 سال، ارتباط مثبتی وجود دارد.
آلودگی نوری شبانه - عامل محیطی قابل تغییر - ممکن است عامل خطر مهم برای بیماری آلزایمر باشد. محققان در این تحقیق، نقشه‌های آلودگی نوری 48 ایالت قاره‌ای را تجزیه و تحلیل کردند و آنها را با داده‌های ملی در مورد بروز بیماری آلزایمر و عوامل خطر شناخته شده برای بیماری دژنراتیو مغز مقایسه کردند.
به نظر می‌رسد آلودگی نوری یکی از عوامل خطر آلزایمر برای سالمندان است، اما نتایج نشان می‌دهد که تاثیر آن به اندازه عوامل دیگری مانند دیابت، فشار خون بالا و سکته مغزی نیست اما محققان دریافتند هیچ عامل خطر دیگری از آلودگی نوری برای افراد جوان‌تر از 65 سال پیشی نمی‌گیرد.
به گفته محققان، نتایج نشان می‌دهد افراد جوان ممکن است به‌ویژه به اثرات قرار گرفتن در معرض نور در شب حساس باشند، اگرچه دلیل آن مشخص نیست.
این محققان معتقد هستند ژنتیکی که خطر ابتلا به آلزایمر زودرس در فرد را افزایش می‌دهد بر پاسخ به استرس‌های بیولوژیکی تاثیر می‌گذارد و می‌تواند منجر به افزایش آسیب‌پذیری در برابر تاثیرات نور شبانه شود. علاوه بر این، افراد جوان‌تر به احتمال زیاد در مناطق شهری زندگی می‌کنند و سبک زندگی دارند که ممکن است قرار گرفتن در معرض نور در شب را افزایش دهد.
به گفته محققان، با توجه به این یافته‌ها، افراد ممکن است بخواهند قرار گرفتن در معرض نورهای روشن در شب را محدود کنند. تغییرات آسان برای اجرای آن شامل استفاده از پرده‌های خاموشی یا خوابیدن با ماسک چشم است. این ابزار به ویژه برای کسانی که در مناطقی با آلودگی نوری بالا زندگی می‌کنند مفید است.
محققان افزودند: قرار گرفتن در معرض نور در داخل خانه می‌تواند به همان اندازه مهم باشد. افراد باید قرار گرفتن در معرض نور آبی را که می‌تواند بر خواب تاثیر بگذارد محدود کنند و در خانه خود دیمر نصب کنند.
ایندین نوشت، آلزایمر شایع‌ترین نوع زوال عقل است، اصطلاح کلی برای طیف وسیعی از شرایط که شامل از دست دادن عملکرد شناختی می‌شود شامل تشکیل پلاک‌ها و گره‌ها در مغز و پیری سریع برخی از نورون‌های مرتبط با ذخیره و پردازش حافظه است. علائم اولیه شامل فراموشی است و با پیشرفت بیماری، بیماران بیشتر گیج می‌شوند، راه خود را در اطراف مکان‌های آشنا گم می‌کنند و در برنامه‌ریزی و انجام کارهای ساده با مشکل مواجه می‌شوند.
بر اساس برآوردهای سازمان بهداشت جهانی از سال 2023، بیش از 55 میلیون نفر در سراسر جهان از زوال عقل رنج می‌برند و آلزایمر در تقریبا 75 درصد از این موارد نقش دارد. پیش‌بینی شده است که بین سه تا 9 میلیون هندی از این بیماری رنج می‌برند، این تعداد با افزایش سن جمعیت هند افزایش می‌یابد.
مدیکال نیوز گزارش کرد، تحقیقات در مورد زوال عقل و عواملی که در توسعه آن نقش دارند، با توجه به مسائل نوظهور در محیط به تکامل خود ادامه می‌دهند. هنوز زود است که بگوییم آیا آلودگی نوری ممکن است به خطر زوال عقل کمک کند یا خیر. با این حال، ما می‌دانیم که ایجاد عادات خواب خوب با مزایای سلامتی گسترده‌تری همراه است.
محققان خاطرنشان کردند مکانیسم‌های بالقوه زیادی وجود دارد که از طریق آنها آلودگی نوری شبانه ممکن است بر بیماری آلزایمر تاثیر بگذارند و یکی از آنها نقش اختلال خواب است و تاثیری که این مورد می‌تواند بر فرآیندهای مغز داشته باشد، عامل مهمی است و باید آن را در نظر گرفت. ما می‌دانیم که خواب، نقش مهمی در پاکسازی پروتئین مرتبط با بیماری آلزایمر، معروف به آمیلوئید بتا، از مغز دارد. اگر خواب توسط چیزهایی مانند نور یا اختلال خواب درمان نشده مانند آپنه خواب مختل شود، توانایی مغز ما برای پاکسازی این پروتئین کاهش می‌یابد. علاوه بر این، کیفیت پایین خواب ممکن است تاثیر گسترده‌تری بر سایر عوامل خطر مانند افسردگی، سطح فعالیت بدنی و فشار خون بالا داشته باشد.
در بیماری آلزایمر، تاو و پروتئین دیگری به نام آمیلوئید بتا به شکل پیچیده و پلاک ایجاد می‌شود که در مجموع به‌عنوان توده شناخته شده است و باعث مرگ سلول‌های مغز و کوچک شدن مغز می‌شوند. این امر منجر به از دست دادن حافظه، تغییرات شخصیتی و دشواری در عملکرد روزانه می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/976046/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گروه‌ خونی انسان‌ اولیه کشف شد

واکنش احساسی به بزرگترین عملیات اخراج مهاجران از آمریکا؛ استوری سلنا گومز و پاسخ دولت ترامپ چه بود؟

پیش بینی قیمت دلار 10 بهمن 1403؛ دلار سرکش شد!

پیش بینی قیمت طلا و سکه 10 بهمن 1403

سه بازیکن جدید خیبر: فولاد، فولاد، نساجی!

تفاوت فیزیکی مردان و زنان طی یک قرن گذشته بیشتر شده است

نتیجه تحقیقات تازه: پدران ممکن است استرس دوران کودکی خود را از طریق اسپرم‌ به فرزندشان منتقل کنند

خروج سامانه بارشی از استان لرستان

عصر ایران: قالیباف؛ نگران سرنوشت دست‌پُختِ دوم و سوم برای دست‌پُخت اول؟

پیش بینی جدید آرتور هیز از سقوط قیمت بیت کوین

پیش بینی بورس چهارشنبه 10 بهمن 1403

رئیس نظام پزشکی شیراز: دستمزد پزشکان در ایران 500 درصد عقب‌تر از نرخ واقعی است

پانزده هزار میلیارد تومان، به طرح کالابرگ تزریق شد

پیش بینی هواشناسی خرم آباد طی 24 ساعت آینده | پیش بینی وضعیت آب و هوا لرستان فردا چهارشنبه 10 بهمن ماه 1403 | هواشناسی لرستان

واگذاری 2 هزار میلیارد تومان از املاک مازاد در لرستان

«پرچم هرگز بر زمین نخواهد افتاد»؛ ویدئوی تازه حزب الله لبنان (زیرنویس فارسی)

بازگشت بزرگ به شمال؛ پرچم فلسطین بر فراز «نتساریم» برافراشته شد

روایت سریع‌القلم از داووس 2025؛ مهم‌ترین چالش بین‌­المللی ترامپ چیست؟

بذرپاش: 400 هزار زمین در زمان شهید رئیسی به مردم داده شد

روایت اقتصاد ایران در 9 بهمن ماه

فرستاده ترامپ به اراضی اشغالی فلسطین سفر می‌کند

عملکرد طلای جهانی متفاوت شد

2 میلیون و 200 هزار قطعه ماهی زینتی در بروجرد پرورش داده می‌شود

محمد جواد محمدی راهی خیبر خرم آباد شد

تاکید بر اهمیت هم‌افزایی دستگاه‌های فرهنگی و هنری برای بهتر برگزار شدن جشن‌های انقلاب

وقوع سانحه رانندگی در جاده ازنا به اراک چهار مصدوم بر جا گذاشت

شرکت مدیر کل بنیاد مازندران در مراسم تشییع پیکر دو ایثارگر در قائمشهر

هشدار منظور درباره معامله طلا در بورس با نرخ غیرواقعی دلار

سالانه یک میلیون شغل در برنامه هفتم محقق می شود؟

جزئیات مصوبه خودرویی مجمع تشخیص؛ درآمد دولت 28 همت زیاد شد

آغاز شناسایی املاک رها شده در خرم‌آباد؛ اخطار شهرداری به مالکان

احداث 22 پایگاه اورژانس 115 در لرستان

توپخانه‌ای علیه ظریف

وزیر اقتصاد خبر داد: ساخت 324 مدرسه با تخصیص منابع مالیاتی

انتقاد رییس انجمن پالایشگاه روغن‌سازی از عدم اصلاح نرخ خوراک

رئیس اتحادیه املاک: تقاضا برای آپارتمان های زیر قیمت افزایش یافت

انقلاب «مسکن» در لرستان/ نور امید به روستاها تابید

فارن پالیسی: دژ ایران همچنان مستحکم است

علت نوسانات قیمت سیب زمینی مشخص شد

جریمه تاخیر بیمه موتور و ماشین بخشوده شد

معامله 104 میلیون دلار در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران

روز سیاه ثروتمندترین افراد جهان؛ 108 میلیارد دلار دود شد

تدوام روند افزایشی قیمت طلا تا پایان هفته

تدوین و اجرای 161 پروژه در سطح کشور برای رفع تنش آبی

پایان ماه‌عسل نظام جولانی

سهم 65 درصدی صادرات محصولات کشاورزی از مراودات ایران و روسیه

رئیس اتاق اصناف: بی‌ثباتی نرخ ارز باعث عرضه قطره‌چکانی کالا می‌شود

نفت به کف قیمت نزدیک شد

حداقل و حداکثر عیدی امسال جامعه کارگری چقدر است؟

فاجعه گرانی بلیت هواپیما تا 300 درصد!