ندای لرستان

آخرين مطالب

برای خرید نوشت افزار کمتر از 2 تا 4 میلیون حساب نکنید! اقتصادي

برای خرید نوشت افزار کمتر از 2 تا 4 میلیون حساب نکنید!
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - مهر /عضو هیئت‌مدیره اتحادیه نوشت‌افزار گفت: کالاهای نوشت‌افزاری که صرفاً مصرف دانش‌آموزی دارند 80 درصد آن در داخل تولید می‌شود و 20 درصد مابقی وارداتی است اما نوشت افزارهایی که در رده دبیرستان و دانشگاه و حرفه‌ای تر قرار می‌گیرد دقیقاً برعکس است یعنی 80 درصد این نوشت افزارها وارداتی و 20 درصد مابقی تولید داخل است.
با توجه به آغاز سال تحصیلی جدید، بررسی وضعیت بازار نوشت افزار که حجمی در حدود 12 تا 15 هزار میلیارد تومان -در سال- دارد، نشان می‌دهد که طی یک ماه گذشته بازار مانند سالهای قبل آنطور که باید و شاید رونق نگرفته بود. در سال‌های گذشته مردم در این فصل حجم قابل توجهی از لوازم‌التحریر و نوشت افزار مورد نیاز فرزندان خود را خریداری می‌کردند اما طی چند سال گذشته مردم در سطح خرده فروشی کمتر خرید می‌کنند؛ در واقع به علت کاهش قدرت خرید، مردم معمولاً این کالاها را در طول سال تأمین می‌کنند، به شکلی که به جای خرید در یک نوبت، نیازهای خود را در چند نوبت در طول سال خریداری می‌کنند.
از سویی دیگر آنطور که فعالان این صنعت می‌گویند طی سال‌های اخیر برخی از سازمان‌ها و نهادها با ایجاد نمایشگاه‌های فصلی باعث شدند اشخاص غیر صنفی و غیرحرفه‌ای که آشنایی چندانی با این صنف ندارند محصولات ارزان‌قیمت و بی‌کیفیت به مردم عرضه کنند که همین مسئله کار فروشندگان واقعی نوشت افزار را با مشکل مواجه کرده است.

نکته دیگر آنکه بیشترین تمرکز اتاق اصناف و ناظران روی صنف و واحدهایی است که پروانه کسب دارند و فعالیت می‌کنند و در اغلب موارد نظارت خاصی بر فعالیت سایر افراد که به صورت غیرصنفی به خصوص در نمایشگاه‌ها مشغول به کار هستند، ندارند.
جواد چراغی عضو هیئت‌مدیره اتحادیه نوشت‌افزار با بیان اینکه معمولاً برگزارکنندگان نمایشگاه تیمی را ایجاد می‌کنند که نظارت لازم را داشته باشند؛ اما اینکه تا چه میزان موفق هستند جای سوال است، می‌گوید: سازوکار برخی نمایشگاه‌ها به شکلی است که تولیدکنندگان کالاهای خود را به‌صورت مستقیم عرضه می‌کنند که هم کیفیت کالاهایشان مورد قبول است و هم قیمت‌های منطقی دارند؛ اما یک سری اشخاص با ارتباطاتی که دارند در نمایشگاه‌هایی مانند نمایشگاه نوشت‌افزار و یا نمایشگاه پوشاک شرکت می‌کنند و مالیاتی هم نمی‌پردازند.
این وضعیت در حالیست که همانگونه که اشاره شد بازار نوشت افزار برخلاف سال‌های گذشته که در ماه‌های شهریور و مهر رونق می‌گرفت حتی در این دو ماه نیز رونق آنچنانی ندارد و فروش کالا در این بازار تقریباً با رکود همراه است.
بازارِ گران!
نکته دیگر در این بازار آنکه، قیمت اغلب کالاها با قدرت خرید مصرف کنندگان تناسبی ندارد؛ کمترین هزینه‌ای که می‌توان برای خرید لوازم التحریر پرداخت بین 2 تا 4 میلیون تومان است؛ به عنوان نمونه قیمت یک دفتر مشق ساده به طور متوسط 70 تا 200 هزار تومان است و اگر خانواده‌ها حتی 10 دفتر بی کیفیت تهیه کنند، هزینه این تعداد دفتر مشق برای یک دانش آموز بین 700 هزار تومان تا 2 میلیون تومان می‌شود. برای مداد، اتود، مداد رنگی، خودکار، خط کش، تراش و پاک کن هم باید در ارزان‌ترین حالت ممکن حداقل 800 هزار تا یک میلیون تومان پرداخت کرد. در کنار این موارد اگر قرار باشد برای کیف هم هزینه‌ای شود یک کوله پشتی ساده و معمولی برای کودکان مقطع ابتدایی بین 600 هزار تا یک میلیون تومان است، اما برای بزرگسالان بسته به مارک و کیفیت آن، قیمت‌ها از 800 هزار تومان شروع می‌شود و تا نزدیک 10 میلیون تومان هم می‌رسد.
بر همین اساس هم فعالان صنف نوشت افزار می‌گویند سال به سال از میزان خرید کالا در این حوزه کاسته می‌شود و افراد ترجیح می‌دهند یا به صورت تکی (مثلاً یک مداد یا یک دفتر) خرید یا اینکه در طول سال مایحتاج خود را تهیه کنند.
محسن گلستانی، رئیس اتحادیه صنف نوشت افزار تهران در این خصوص می‌گوید: اگر قبلاً یک جعبه مداد برای دانش آموز خریداری می‌شد، الان به صورت دانه‌ای خرید می‌کنند. پیک تقاضا لوازم التحریر کاهش یافته و میزان تقاضا از شهریور تا مهر، به طول سال انتقال پیدا کرده است.
چند درصد از نوشت افزارها وارداتی هستند؟
 موضوع دیگر اما مربوط به سهم کالاهای وارداتی از بازار می‌شود؛ کالاهای وارداتی عمدتاً قیمت‌های بالایی دارند و اصلاً قابل قیاس با سایر کالاها نیستند. در این حوزه بعضاً مشاهده شده که قیمت یک خودکار میلیونی است و اگر قرار باشد تمام ابزارهای مورد نیاز از برندهای خارجی تهیه شود قطعاً هزینه‌های گزافی را روی دست خانوار می‌گذارد.
جواد چراغی در این رابطه می‌گوید: به صورت کلی 60 درصد از نوشت افزارها تولید داخل و 40 درصد مابقی وارداتی هستند.
عضو هیئت‌مدیره اتحادیه نوشت‌افزار تصریح می‌کند: کالاهای نوشت‌افزاری که صرفاً مصرف دانش‌آموزی دارند 80 درصد آن در داخل تولید می‌شود و 20 درصد مابقی وارداتی است اما نوشت افزارهایی که در رده دبیرستان و دانشگاه و حرفه‌ای تر قرار می‌گیرد دقیقاً برعکس است یعنی 80 درصد این نوشت افزارها وارداتی و 20 درصد مابقی تولید داخل است.
به گفته او، علت وارداتی‌بودن 80 درصد از نوشت افزارها این است که تولید آن‌ها در حجم کم به صرفه نیست و در صورتی مقرون به صرفه است که در حجم بالا تولید شوند.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/978294/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ضرورت ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی در باغ های بروجرد

اختتامیه طرح نوجوانه های صالحین در دورود

گزارش مهم شبکه عبری از همکاری «تلویزیون سعودی» با ارتش اسرائیل

بازار عجیب اجاره پراید برای کار؛ روزی 300 هزار تومان بده، ماشین بگیر!

یک حکم و دو هوا؛ محرومیت 100 درصدی «خیبر» و 50 درصدی «استقلال»!

اعتراض مهاجری: آیا 12 هزار نفر بطری داخل زمین پرتاب کردند؟

تمرین خیبر پیش از بازی با تراکتور

واژگونی خودرو در لرستان یک فوتی و چهار مصدوم برجای گذاشت

ادامه روند شرایط جوی نسبتا آرام در لرستان

گلایه سرمربی تیم خیبر خرم آباد از اعضای کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال

بازسازی عملیات نصر 4 در الشتر

مادر معظم شهیدان محمودنژاد آسمانی شد

ضدتوسعه؛ بررسی آثار روشنفکری بر توسعه اقتصادی و سیاسی

بدهی انگلیس به بالاترین میزان در 60 سال اخیر رسید

تولید قراردادی راهکار خودکفایی در گوشت قرمز

رکورد حراج شمش طلا در مرداد ماه شکسته شد

برای خرید نوشت افزار کمتر از 2 تا 4 میلیون حساب نکنید!

حواشی ساخت هتل 30 طبقه در ولنجک تهران

تداوم کاهش تولید خودروی شرکتهای بورسی در مرداد ماه

لحظه سکته قلبی و مرگ خواننده پاپ حین اجرا روی صحنه/ ویدئو

مهمترین رویداد‌های ورزشی لرستان در آخرین روز تابستان 1403

افسوس علیرضا بیرانوند برای بازی در خرم‌آباد

دنیا قدرت و توانمندی جمهوری اسلامی را باور کرده است

رژه نیروهای مسلح در لرستان برگزار

ناحیه کنترل حرکت چشم در مغز بر فرآیندهای تصمیم گیری تأثیرگذار است

تجلیل از خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران البرزی

تزریق واکسن آنفلوانزا به جامعه ایثارگری استان زنجان

حریق گسترده در سراب نیازخاوه دلفان

آیا دهلی نو با ارسال سلاح به اوکراین به مسکو خیانت کرد؟

تحلیل کارشناس CNN از سخنرانی نصرالله: پیام مبارزه‌طلبی بود

یارانه کمک معیشتی خانوارها افزایش خواهد یافت؟

کورس قیمت مسکن از فرمانیه تا فلوریدای جنوبی

سخنگوی ایران‌ایر: مقصر گرانفروشی بلیت هواپیما چارترکنندگان هستند

پیش‌بینی واردات 3 میلیارد دلار بنزین در سال جاری

خط‌ونشان اسکوچیچ برای خرم‌آباد

نمایش اقتدار با تجهیزات نظامی/رژه نیروهای مسلح در لرستان

دانشگاه لرستان جز 10 دانشگاه برتر کشور قرار گرفت

گزینه‌های روسیه در صورت «ورود مستقیم ناتو» به جنگ اوکراین

میدان نبرد ایران و روس

ریزش یورو در برابر پوند رکورد زد

قیمت هر کیلو گوشت منجمد چند؟

صادرات بیش از 637 میلیون دلار کالا از مرز مهران به عراق

زمان واریز سهمیه بنزین مهرماه اعلام شد

رواج فروش دلاری مسکن در مناطق لوکس تهران

پیشنهاد 30 لیتر بنزین مجانی برای هر ایرانی

جولان رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا/در اوج اقتدار هستیم

هیچ کلاس درسی در اول مهر بدون معلم نخواهد بود

طلسم 2500 روزه مهاجری مقابل تراکتور!

2 پرواز فوق‌العاده در فرودگاه خرم‌آباد دایر شد

دیدار خیبر خرم‌آباد و تراکتور بدون تماشاگر شد