ندای لرستان

آخرين مطالب

زمین امروز خنک‌تر است!/ اگر 500 میلیون سال پیش در زمین زندگی میکردیم، کباب می‌شدیم/ عکس علمي

زمین امروز خنک‌تر است!/ اگر 500 میلیون سال پیش در زمین زندگی میکردیم، کباب می‌شدیم/ عکس
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - طبق دقیق‌ترین مطالعه‌ای که تاکنون انجام شده، میانگین دمای سطح زمین در طول 500 میلیون سال گذشته بسیار متفاوت و حتی گرم‌تر از تصور پیشین ما بوده است.

در طول 500 میلیون سال گذشته، سیاره‌ی ما دوره‌های پیوسته‌ی سرما و گرما را پشت سر گذاشته است که درطول آن‌ها، سطح اقیانوس‌ها بالا و پایین و صخره‌های یخی ذوب شده و دوباره تشکیل شده‌اند. در تغییر دما، نور خورشید و کربن دی‌اکسید بازیگران اصلی هستند، اما حالا انسان‌ها نیز در آن نقش دارند.
هر چه دانشمندان بهتر بتوانند داستان آب‌وهوا را از گذشته تاکنون بازسازی کنند، بهتر پیش‌بینی می‌کنند که در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد. میانگین دمای سطح جهانی در 500 میلیون سال گذشته 24 درجه سانتی‌گراد بوده و گاهی‌اوقات به 36 درجه سانتی‌گراد می‌رسیده، در حالی که اکنون حدود 14 یا 15 درجه‌ی‌ سانتی‌گراد است. طبق دقیق‌ترین مطالعه تاکنون که در ساینس منتشر شده است، کمترین میانگین دمای سیاره درحدود 11 درجه‌ی سانتیگراد بوده است.
امیلی جی جود ، نویسنده‌ی ارشد مطالعه و تحلیلگر تحقیقات آب‌وهوا، می‌گوید یافته‌های جدید نشان می‌دهد که با وجود تمام کربن دی‌اکسیدی که اکنون انسان‌ها با سوزاندن سوخت‌های فسیلی به اتمسفر پمپاژ می‌کنند، دما ممکن است بیش‌ازحد انتظار در هزاره‌های آینده افزایش یابد.
در واقع درطول گرم‌ترین دوره‌ها، میانگین دمای سطح زمین در مناطق استوایی به 42 درجه سانتی‌گراد می‌رسید، به این معنی که برخی از مناطق زمینی برای زنده‌ماندن گیاهان و حیوانات بسیار گرم بودند. حتی مناطق قطبی نیز در این زمان‌ها گرم بودند و میانگین دمایشان بیش از 20 درجه سانتی‌گراد بود.

ندای لرستان


ارتباط قوی‌تری بین سطوح کربن دی‌اکسید جو و میانگین دمای جهانی وجود دارد
جود می‌گوید: «احتمالاً در طول نیم‌میلیارد سال گذشته چندین دوره وجود داشته که مناطق خاصی غیرقابل‌سکونت بوده یا تنوع زیستی در آن مناطق بسیار کم بوده است.»
تیم جود همچنین ارتباط قوی‌تری نسبت به انتظارات قبلی، بین سطوح کربن دی‌اکسید در جو و میانگین دمای جهانی یافت. تیم انتظار داشت در طول چنین بازه‌ی طولانی‌ای رابطه‌ی کربن دی‌اکسید و دما به دلیل عوامل دیگر، مانند درخشان‌شدن خورشید، ضعیف‌تر شود. جود می‌گوید: «این تعجب‌آور بود و نشان می‌دهد که غلظت کربن دی‌اکسید اتمسفر نقش مهم‌تر از آنچه قبلاً تصور می‌شد، در تنظیم آب‌وهوای زمین بازی می‌کند.»
دکتر جود گفت: «ما نمی‌گوییم [دمای زمین] فوراً گرم می‌شود. اما در دراز مدت، سیاره احتمالاً گرم‌تر از آنچه قبلاً فکر می‌کردیم خواهد شد.» او گفت که در این میان، انسان‌ها به سرعت و تقریباً 40 میلیارد تن در سال، کربن دی‌اکسید را به آسمان اضافه می‌کنند که اثرات فاجعه بارتری نسبت به تغییرات تدریجی و زمین‌شناسی گذشته زمین خواهد داشت.
دکتر جود می‌گوید زمانی که کربن دی‌اکسید و دما به سرعت تغییر می‌کنند، سایر چیزهای روی سیاره نمی‌تواند سرعت خود را حفظ کند. محیط‌زیست با سرعتی بسیار بالا برای موجودات زنده درحال تغییر است و باعث می‌شود که انقراض‌های دسته‌جمعی را تجربه کنیم.
کارشناسان مدت‌ها است می‌دانستند که در بیشتر 500 میلیون سال گذشته و اَبَردوران پیدازیستی، زمین گرم‌تر از حال حاضر بوده و ورقه‌های یخی بزرگی نداشته است؛ اما دقیقا چقدر گرم بوده؟
تحقیقات دکتر جود نشان داد که میانگین دمای سطح زمین در طول 500 میلیون سال گذشته بین 11 درجه سانتی‌گراد تا 36 درجه سانتی‌گراد در نوسان بوده است. آخرین دوره‌ی گرمای شدید یا «گرمخانه» حدود 56 میلیون سال پیش بوده که گیاهان و حیوانات گرمسیری در قطب شمال زندگی می‌کردند. سپس دمای زمین کاهش یافت تا اینکه انتشار گازهای گلخانه‌ای ناشی از انسان باعث افزایش شدید در یک قرن و نیم گذشته شد.
نسبت ایزوتوپ‌های اکسیژن در برخی از پوسته‌های فسیلی می‌تواند دمای گذشته اقیانوس را نشان دهد، اما این ایزوتوپ‌ها فقط مختص یک قسمت از اقیانوس هستند. مدل‌های اقلیمی یک نمای کلی جهانی ارائه می‌دهند، اما از آنجایی که عدم قطعیت زیادی در مورد شرایط در گذشته‌های دور وجود دارد، مدل‌ها ممکن است به طور گسترده‌ای از واقعیت فاصله داشته باشند. بنابراین برای کشف آب‌وهوای گذشته‌ی زمین، دکتر جود و تیمش داده‌های فسیلی را با مدل‌های کامپیوتری ترکیب کردند.
در دراز مدت، زمین احتمالاً گرمتر از آنچه قبلاً فکر می‌کردیم خواهد شد
نسبت ایزوتوپ‌های اکسیژن در پوسته‌های باستانی به تعیین دقیق دمای اقیانوس‌ها کمک کرد، در حالی که مدل‌ها تصویری گسترده‌تر و جهانی ارائه کردند. تیم تحقیقاتی با اجرای صدها شبیه‌سازی و داده‌های ایزوتوپی را برای اصلاح تاریخ دمای زمین در طول 500 میلیون سال گذشته مطابقت دادند. این روش ابتکاری، به نام جذب داده‌ها، هرگز به طور سیستماتیک در چنین جدول زمانی گسترده‌ای استفاده نشده بود.
با وجود نقاط قوت، این رویکرد بر فرضیاتی در مورد دقت فسیلی و مناطق بدون داده تکیه دارد. اگرچه این یافته‌ها قطعی نیستند، پایه‌ای برای مطالعات اقلیمی آینده ایجاد می‌کنند و بینشی در مورد چگونگی تکامل آب‌وهوای زمین و زندگی ارائه می‌دهند.
جود تاکید می‌کند که تغییرات سریع آب‌وهوا در گذشته به انقراض دسته جمعی منجر شد. با افزایش سرعت گرمایش امروز، بشریت با چالش‌های جدی، از کمبود آب گرفته تا بالاآمدن سطح دریا مواجه است که به‌طور بالقوه حیاتی‌ترین اکوسیستم‌ها و جوامع ما را تهدید می‌کند. درک گذشته ممکن است به ما در مسیریابی آینده کمک کند.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/980793/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روایت رسانه آمریکایی از سیاست‌های شکست‌خورده بایدن در غرب آسیا

اکوایران: کمترین ورودی پول خارجی به ایران در دولت قبل بوده است

الحاق 2336 هکتار زمین به طرح نهضت ملی مسکن در 6 ماهه امسال

صحبت های عضو کمیسیون بودجه از شکست اجرایی در طرح مالیات بر خانه‌های خالی

وزارتی که نه کار می‌آورد نه رفاه

بزرگداشت روز ملی حافظ در لرستان

ثبت بیش از 11 هزار ولادت در لرستان

مدیرکل ارشاد لرستان: حافظ بخشی از هویت ملی است

دستگیری پنج گروه متخلف زیست محیطی در سلسله لرستان

پل عشایری «دورک» الیگودرز به بهره‌برداری رسید

افتتاح بزرگترین چمن‌مصنوعی غرب کشور در بروجرد

برقراری راه ارتباطی 350 خانوار عشایری الیگودرز

خطر اشغال همیشگی غزه

مهار دوگانه در بازار ارز و سکه

گرانی عجیب چند کالای اساسی؛ برنج چند شد؟

قیمت دیوان حافظ نفیس نجومی شد!

راست و دروغ چند خبر اقتصادی؛ از تهران گران‌ترین شهر دنیا تا ثبات دلار

پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه 21 مهر 1403

فرزین: پلتفرم‌تسویه پرداختهای فرامرزی بریکس ایجادشود

دیوان حافظ محبوب‌ترین اثر در تاریخ ایران/ حافظ هویت ماست

اجرای برنامه های محیط زیستی در لرستان

چرا دانشمندان هوش مصنوعی، جایزه نوبل فیزیک را گرفتند؟

آیا نیروهای کره شمالی در جنگ علیه اوکراین شرکت دارند؟

غول‌های نفتی حامی مالی اصلی ترامپ شدند

روایت تجارت نیوز از تاثیر حضور مهاجران بر مشکلات اقتصادی و معیشتی

تأکید استاندار لرستان بر رفع مشکلات روستای امامزاده محمد(ع) الیگودرز

وعده صادق 2 ضربات سنگینی را به پیکر پوسیده اسرائیل وارد کرد

امام جمعه موقت خرم آباد:‌ عملیات وعده صادق 2 اقتدار نظام را به جهان ثابت کرد

اقتدار جمهوری اسلامی ایران در وعده صادق برای دشمنان محرز شد

اقتدار ایران در وعده صادق برای دشمنان محرز شد

حضور رهبر معظم انقلاب در نماز جمعه موجب وحشت دشمنان شد

عملیات وعده صادق 2 اقتدار نظام را به جهان ثابت کرد

امام جمعه بروجرد: حضور رهبر معظم انقلاب در نماز جمعه موجب وحشت دشمنان شد

مراسم «شعر مقاومت» در دانشگاه لرستان برگزار شد

کیش، قطب تولید خودروهای برقی خواهد شد

قلع‌وقمع ساخت‌وسازهای غیرمجاز در حریم راه‌های کوهدشت

سی‌ان‌ان: آمریکا برای احیای آتش‌بس اسرائیل و حزب‌الله فشار نمی‌آورد

هشدار رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران درخصوص قحطی کالاها

طلای جهانی با سقوط دلار بالا رفت؟

اظهارات مهم دبیر سابق شورای عالی فضای مجازی درباره فیلترینگ

پایان هفته دوم لیگ دسته یک تفنگ بانوان با برتری دانشگاه آزاد

مامانِ یاسر

معلم هنوز در روستای امامزاده محمد الیگودرز مستقر نشده‌ است

اردوی جهادی چشم‌پزشکی در مناطق محروم پلدختر+تصاویر

جاده دسترسی به امامزاده محمد بن حسن (ع) الیگودرز به بهره‌برداری می‌رسد

پیگیری برای سفر سفیر چین به الیگودرز

تقدیر امام جمعه اهل سنت و بومیان جزیره کیش از حمایت‌های مدیرعامل در توسعه بومگردی

اندیشکده غربی مطرح کرد: خاورمیانه در نقطه صفر

پهلودهی کشتی 70 هزار تنی کنجالۀ سویا در بندر شهید رجایی

آخرین وضعیت قیمت گوشت قرمز