ندای لرستان

آخرين مطالب

سرمقاله شرق/ پس‌مانده انتخابات 2020 مقالات

سرمقاله شرق/ پس‌مانده انتخابات 2020
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - شرق / «پس‌مانده انتخابات 2020» عنوان یادداشت روز در روزنامه شرق به قلم احمد غلامی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
بسیاری بر این باورند در انتخابات 2024 آمریکا تفاوتی جدی بین دونالد ترامپ و کامالا هریس در سیاست خارجی وجود ندارد. محل منازعه در مسائل داخلی آمریکا‌ست. همین تحلیلگران اختلاف‌نظر در سیاست خارجی را بیش از آنکه عمل‌گرایانه باشد، رتوریک (سخنورانه) می‌دانند و تأکید می‌کنند تفاوت فقط در لحن گفتار است وگرنه هریک ناگزیرند به کارهای مشابه دست بزنند. در مسائل داخلی هم اختلاف جدی فقط در چند مورد است و یکی از آنان مسئله مهاجران است. رئیس‌جمهور سابق آمریکا، ترامپ، درصدد است این تفاوت را بیش از اندازه بزرگ و ضروری جلوه دهد. او در سخنرانی‌هایش به نوعی از مهاجران حرف می‌زند که گویا باندهای تبهکاری آمریکا را اشغال کرده‌اند. او با صراحت آمریکا را «کشور اشغال‌شده» می‌نامد با مهاجرانی که تهدیدی جدی برای دموکراسی آن هستند. در‌واقع ترامپ در سخنرانی‌های انتخاباتی خود می‌خواهد این‌گونه القا کند که مهاجران، «ژویی‌سانس» (لذت) مردم آمریکا را ربوده‌اند. او می‌خواهد یک «دیگری» بسازد و نشان بدهد مسبب وضع موجود بیگانگان داخلی هستند، کسانی که موجب شده‌اند ژویی‌سانس آنان از دست برود و برای در امان‌ ماندن از این دیگری راهی جز بازگشت به هویت ملی وجود ندارد. معمولا هویت‌سازی از طریق «پس‌مانده‌های» دوره‌های تاریخی گذشته صورت می‌گیرد. آنچه ‌ژیژک به آن «شیء مطلق ملی» می‌گوید. همان پروژه‌ای که ترامپ آن را دنبال می‌کند تا از نگرانی و ترس مردم آمریکا برای افزایش آرای خود و پیروزی بر رقیبش بهره‌برداری کند. او به حامیانش این‌گونه القا می‌کند این دیگری (مهاجران) است که زندگی و دموکراسی آمریکا را تهدید می‌کند. همان کاری که اپوزیسیون خارجی ایران درصدد است با جامعه ناراضی ایران به نفع خود انجام بدهد؛ یعنی بازنویسی روایت‌های تاریخی گذشته با دیگری‌سازی که دست بر قضا زمینه‌هایی هم برای آن وجود دارد. اما تجربه تاریخی دیگری‌سازی برای رسیدن به شیء مطلق ملی نشان داده این امر به هرچه بینجامد به آزادی، رفاه و دموکراسی منجر نخواهد شد. اگر سرمایه‌داری اضطراب‌آفرین است و مدام امیال جدید می‌آفریند و در آن از زندگی پایدار خبری نیست، جامعه شبه‌سرمایه‌داری‌ای همچون ایران هم دچار اضطراب ناشی از فقر است که پشت در هر خانه‌ای خوابیده است. با این وجود، وضعیت اپوزیسیون ایرانی داخل آمریکا تراژیک است؛ آنان از یک سو به پیروزی ترامپ دل بسته‌اند و از سوی دیگر در مواجهه با پروژه شیء مطلق قومی ترامپ قرار دارند. کامالا هریس روی دیگر سکه است؛ او نیز با هراس‌افکنی در دل طبقه بورژوازی آمریکا، تلاش می‌کند به بهانه صیانت از دموکراسی، رقیب را ناهنجار جلوه داده و موجبات شکستش را فراهم کند. از این‌رو در اغلب سخنرانی‌هایش به اعتراضات پیشین آمریکا که در آن حامیان ترامپ کاخ کنگره آمریکا (Capitol Building) را اشغال کرده‌اند، اشاره می‌کند. کامالا هریس می‌خواهد به پاشنه آشیل ترامپ ضربه بزند و به بهانه صیانت از دموکراسی، او را تحت‌ فشار بگذارد. این رقابت بیش از آنکه یک رقابت انتخاباتی یا به گفته دونالد ترامپ رقابتی بین دو حزب باشد، رقابت بین دو تفکر است. حتی اگر این وضعیت ظاهرسازانه باشد، با این وجود نخبگان و نمایندگان نهادهای دموکراتیک آمریکا را از سرانجام این انتخابات در چگونگی پذیرش شکست رقبا نگران کرده است. هرچقدر تنش و اختلاف‌نظر در مسائل داخلی جدی است، در مسائل خارجی به‌خصوص در مسائل منطقه خاورمیانه هر دو نامزد انتخاباتی کار متفاوتی نخواهند کرد. 
یکی از تحلیلگران آمریکایی، استیون.آ کوک (ستون‌نویس فارن‌پالیسی)، بر این باور است در سیاست خارجی خاص خاورمیانه کار چندانی از هر دو نامزد برنمی‌آید. او باور دارد دولت بایدن به‌طور قاطع تمایل نداشت با ایران مواجهه‌ای جدی داشته باشد، حتی در این اواخر می‌کوشید ایرانیان را برای حل مسئله هسته‌ای ‌پای میز مذاکره بکشاند. او می‌گوید‌ ترامپ نیز در زمان ریاست‌جمهوری‌اش مواجهه جدی با ایران نداشت و تفاوت دولت ترامپ و بایدن بیش از هر چیز در لحن و گفتار خصمانه ترامپ خلاصه می‌شود نه در عمل. این تحلیلگر باور دارد در زمان ترامپ هیچ اقدام جدی‌ای علیه ایران صورت نگرفت و حتی زمانی‌که ایران پهپاد آمریکایی را در خلیج‌ فارس سرنگون کرد، هیچ نشانه‌ای از برخورد با ایران وجود نداشت. استیون.آ کوک می‌گوید: «مسئله دیگر خاورمیانه برای نامزدهای آمریکا، مسئله دو دولت در جنگ میان فلسطین و اسرائیل است. با اینکه هر دو نامزد ایده‌های متفاوتی را دنبال می‌کنند، ‌یک هدف دارند و آن چگونگی به‌وجود‌آمدن دو دولت و صلح است. مسئله سوم، عادی‌سازی تناقضات منطقه است. ترامپ و هریس به دنبال عادی‌سازی روابط اسرائیل با کشورهای عربی از‌جمله عربستان هستند، اما این کار بدون قطع‌نامه‌ای که آینده فلسطینیان را تضمین کند دور از دسترس خواهد بود». انتخابات 2024 ریاست‌جمهوری آمریکا یک تفاوت اساسی با انتخابات 2020 دارد و آن چیزی نیست جز اینکه هیچ ناگفته‌ای باقی نمانده است و بازیگران (نامزدها) همه برگ‌های خود را رو کرده‌اند و همین امر باعث شده ایرانیان حساسیت خود را به این انتخابات از دست بدهند. گویا این انتخابات پس‌مانده انتخابات 2020 است که اثرگذاری‌اش را از دست داده است.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/986722/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله دنیای اقتصاد/ تحمیل ریسک سیستماتیک به بانک‌ها

سرمقاله روزنامه جوان/ انتقال پایتخت؟ شوخی می‌کنید؟!

آخرین سهمیه سوخت پاییز شارژ شد

توضیح سخنگوی سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها درباره پرداخت نشدن یارانه برخی دهک ها: یارانه هیچ‌کس حذف نشده است

سکه امامی از نیمه 52 میلیون تومان عبور کرد؛ تثبیت دلار در کانال 69 هزار تومان

وزیر کار: ما تا می‌خواهیم یک کاری بکنیم می‌گویند برو جلوی دزدی را بگیر!

لرستان را جهانی کنیم/ نگرش شرقی الگویی برای نجات زمین

تیم داوری بازی فرد البرز - خیبر اعلام شد+ پوستر لرتباران

پیگیر عضویت خرم‌آباد در اتحادیه شهرهای تاریخی هستیم

نخبگان و مدیران به حل مشکلات اجتماعی توجه بیشتری داشته باشند

میراث 60 هزار سال تمدن بشری در لرستان/ 2600 اثر ملی داریم

حوزه هنری لرستان در «رویداد محله باهنر» درخشید

تعهد لرستان به برنامه‌های جهانی کاهش کربن تا سال 2050

بسیج نیرویی گمنام و استوار در مسیر خدمت و مقاومت است

خرم‌آباد به اتحادیه بین‌المللی شهرها می‌پیوندد

لزوم ورود اداره کل تبلیغات اسلامی استان به اخذ وجه نامتعارف کانون مداحان از صاحبان عزا در خرم ‏آباد

یک رستوران و کارگاه سمنوپزی در بروجرد پلمب شد

بدهی 700 میلیون دلاری وزارت نفت، دلیل عدم واریز یارانه؟

کبیری مدیرعامل کیش: رقبای کیش در ایران نیستند باید نگاهمان بین‌المللی شود

فنی یا سیاسی‌؟

سرمقاله هم میهن/ سرحد عدم

فروش سکه‌های حراجی به مرز 500 هزار سکه رسید

سخنگوی سازمان هدفمندی: منابع یارانه هنوز تامین نشد

تامین 45.5 میلیارد دلار ارز واردات

کارشناس خودرو: 29 نهاد در خودروسازی کشور دخالت می‌کنند

مهرداد قنبری: با حمایت هواداران‌مان ملوان را شکست می‌دهیم/ هدف ما بقا در لیگ است

شهردار خرم‌آباد: ظرفیت‌های گردشگری لرستان در تراز بین‌المللی است

جدول برنامه زمانبندی خاموشی برق خرم آباد امروز و فردا پنجشنبه 1 آذر و جمعه 2 آذر 1403

خرم‌آباد یکی از کهن‌ترین شهرهای دنیا است

استاندار لرستان: ثبت جهانی دره خرم‌آباد یک فرصت بی‌بدیل است

راهپیمایی جمعه های خشم در استان های البرز، خراسان رضوی و لرستان برگزار می شود

سفر سرزده به باغ ملی

پاسخ «کیهان» به «انتخاب»: عصبانیت از واقع‌بینی تحلیلی

سرمقاله وطن امروز/ تداوم حیات خودروسازان با پول مردم

مدیرعامل راه‌آهن ایران: جا به جایی ریلی مسافر در کشور پنج درصد کاهش یافته است

سرانه پایین مطالعه در لرستان

اینفوگرافی/ دانستنی‌های جالب شهر اصفهان

سرمقاله کیهان/ استقامت، دشمنان خارجی و شبهه‌آفرینان داخلی

سرمقاله اعتماد/ وفاق ملی برای حفظ بنیان اخلاقی جامعه

با دورزدن قانون مجلس به اروپا برای تحریم‌ها پاداش ندهید!

اعلام برنامه‌های وزیر صنعت، معدن و تجارت در زاهدان

مدیر عامل شرکت ملی نفت: تولید روزانه نفت 60 هزار بشکه افزایش یافت

فعالیت 130 کتابدار در 59 کتابخانه عمومی لرستان

سرمقاله شرق/ فلفل و خال مهرویان

سواری دولت به خودروسازان

اظهارات سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس درباره قانون همسان‌سازی بازنشستگان

عبور بیت‌کوین از 97 هزار دلار

تسنیم: یارانه آبان واریز نشد

مناسبت روز/ پنج‌شنبه، 1 آذر

سرمقاله خراسان/ تحول؛ یک مطالبه 40 ساله