ندای لرستان

آخرين مطالب

مساله نفوذ در ایران جدی است مقالات

مساله نفوذ در ایران جدی است
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - آرمان ملی /متن پیش رو در آرمان ملی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
نگاهی به اتفاقات و تحولات داخلی، منطقه و نظام بین‌الملل نشان می‌دهد که تغییرات به سرعت اتفاق می‌افتد و اگر در قبال این تغیرات موضع درست و محکمی‌ اتخاذ نگردد شاید مضرات و زیان آن در ادامه گریبانگیر شود.
یکی از این مسائل که بسیار هم بر روی آن تاکید شده از جمله خود مقام معظم رهبری بر روی آن تاکید داشتند مساله «نفوذ» بوده است. مساله‌ای که کم و بیش در برخی ادوار و مقاطع وجود داشته و موجبات واردآوردن آسیب به کشور را نیز فراهم آورده است. هر چند که نفوذ را باید بحث گسترده‌‌تری در نظر گرفت و آن را در شئون مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و حتی فرهنگی و هنری بررسی کرد. اما آنچه که به واقع بیش از بقیه حوزه‌ها موجبات خسران و ضرر برای ایران شده نفوذ سیاسی و امنیتی بوده که بارها نیز در خصوص آن صحبت شده است. لذا اگر بگوییم که در ماجرای ترور بسیاری از چهره‌های مطرح نظامی‌ یا دانشمندان هسته‌ای و... نفوذ رخ داده سخنی به گزافه نرفته است. به‌عنوان مثال در ماجرای ترور شهید اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران، یا شهادت سیدحسن نصرا... دبیر کل حزب‌ا... لبنان یا چهره‌های موثر حزب‌ا... احتمال اینکه نفوذ رخ داده باشد کم نیست. کما اینکه دشمن نیز بر پایه همین امر برنامه خود را پیش می‌برد و اتفاقا در این خصوص باید هوشیار بود و تا حد ممکن اجازه نفوذ را نداد و اگر هم به هر دلیلی نفوذی انجام شد آن را شناسایی و مقابله کرد. به نظر می‌رسد هر چه این نگاه به صورت شفاف جاری باشد پروژه نفوذ به حداقل رسیده و با موفقیت کمتری همراه خواهد بود. هر چند که در این میان نباید از تلاش‌های شبانه‌روزی دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی کشور که ضامن امنیت کشور هستند نیز به سادگی بگذریم. اما از دست دادن چهره‌های ارزشمند و خدوم چه در کشور و چه در منطقه باعث بروز خساراتی می‌گردد که شاید جبران‌پذیر نباشد. با این حال آنچه مسلم است باید تاکیدات مقام معظم رهبری در این خصوص مورد نظر دستگاه‌های مسئول قرار گیرد تا کشور بیش از پیش از احتمال نفوذ و تبعات آن در امان باشد.
به درگیری علاقه نداریم
مشاور مقام معظم رهبری درخصوص دو جمله کلیدی ایشان یعنی «نه تعلل کنیم نه شتاب‌زده عمل کنیم»، «نه کوچک‌انگاری کنیم نه بزرگنمایی» و تاثیر این جملات در میدان و دیپلماسی اظهار داشت: همه باید قبول کنند که ما زندگی می‌کنیم برای صلح نه برای جنگ. جنگ هم پدیده‌ای است که یک زمانی ضرورت دارد. اما همه تلاش می‌کنند که جنگ‌ها کمتر باشد و تا آنجا که می‌شود از آن پرهیز کرد و از طرق دیپلماتیک مسائل را حل کرد. این به این معنا نیست که ما پای اعتقادات‌مان نیستیم اما مهم این است که اول از جنگ شروع می‌شود یا از صلح. علی لاریجانی بیان داشت: اینکه شما خارج از سرزمین خود از امنیت ملی دفاع می‌کنید، ضعف شما نیست. قدرت شماست. تبعاتی هم دارد. شما هم باید قبول کنید که باید هزینه بدهید و در عوض نفعش را هم می‌برید. وی افزود: من تصورم این است که هم باید در میدان آمادگی کافی داشته باشند هم از ظرفیت دیپلماسی درست استفاده کنیم. این دیپلماسی که باید این کار را بکند نمی‌تواند یک دیپلماسی نمایشی باشد بلکه باید دیپلماسی استراتژیک باشد. رئیس اداور مجلس بیان کرد: متن مناقشه فعلی در منطقه است اما سطحش تاثیرگذاریش، استراتژیک است. بنابراین دیپلماسی آن هم باید در همین سطح هایپولتیک باشد و خرد نیست. به همین دلیل فکر می‌کنم که باید در هر دو عرصه آمادگی وجود داشته باشد. این بحران بالاخره خاتمه پیدا می‌کند. منتها باید با لوازمش به آن توجه شود. خیلی مهم است که عمق مطلب درست درک شود و با مردم دقیقا موضوع بیان شود که احساس نکنند جمهوری اسلامی‌ واقعا علاقه‌مند به درگیری است.
ماجرای ترورها
لاریجانی در خصوص پروژه نفوذ در کشور و ثاثیرات آن اظهار کرد: نمی‌توانم بگویم که در کدام بخش ولی می‌دانم که به هر حال یک حوادثی مثل ترورها رخ داد، چه برای دانشمندان هسته و چه برای غیره که نشان می‌داد اینها نفوذی کرده‌اند. کشف‌اش خیلی مهم است. چه تعدادش و چه از نظر کیفیت مهم است. بنابراین باید روی این مساله حساس بود و سرنخ‌هایش را به دست آورد که الان این حساسیت به وجود آمده است. رئیس اسبق شورای عالی امنیت ملی در خصوص ماجرای پیجرها و احتمال نفوذ در حزب‌ا... لبنان عنوان کرد: نمی‌دانم آیا واقعا براساس نفوذ بوده یا رفتاری که داشته‌اند. مثلا در قضیه پیجرها نمی‌توانیم بگوییم نفوذ بوده است. ولی تمهید درازمدتی داشته‌اند. یکی از نکاتی که این روزها می‌گویند این است که ایران چون در این ماجرای اخیر از حماس حمایت کرد، همین باعث شد که اینها به سوی ایران آمده‌اند اما واقعیت موضوع این نیست. در مورد پیجرها، حدود 15 سال بر روی آن کار کرده‌اند. برای حالا نیست. یعنی طرحی را اندیشیده بودند که باید این پیجر درست کنند، در 4 تا کشور شرکت بزند، چگونه بازاریابی کنند و به دست حزب‌ا... بدهند و سپس در یک لحظه 3 هزار نفر را دچار مشکل کنند. روی این موضوع کار شده بود. پس شما یک حریفی دارید که سال‌ها فکر می‌کند و در یک لحظه به شما لطمه می‌زند. مربوط به یکسال اخیر هم نیست. وی در خصوص موضع ایران در خصوص آتش‌بس در جنگ غزه و لبنان تاکید کرد: آتش‌بس امری نیست که به این سادگی خارج شود. به هر حال هر چقدر این مسائل به‌صورت کم هزینه‌تر حل شود به نفع مسلمانان و مظلومان است. یعنی ما که اینجا نشسته‌ایم باید توجه کنیم که آنها زیر بمباران هستند و ما برای دفاع از زن و مرد و... تلاش کنیم. چه در میدان و چه در دیپلماسی. بنابراین آتش‌بس حتما چیزی است که ما فکر می‌کنیم و مفید است. وزیر خارجه ما هم که به کشورهای مختلف سفر کرده‌اند، همین تلاش را داشته‌اند. تا ماجرا گسترش پیدا نکند. اما باید آمادگی از هر جهت باید داشت. اما اولویت این است که از راه‌های ساده‌تر موضوع حل شود.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/986769/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نظرسنجی‌ها برنده انتخابات آمریکا را نشان نمی دهند

ایران در مقابل گزینه‌‏های بد و بسیار بدتر مخیر شده‌‏است

ورود مین‌‌‌های دریایی به معادله امنیتی منطقه

زمزمه بازگشت دوباره خودرو به بورس

هشدار هسته‌ای و موشکی ایران

مساله نفوذ در ایران جدی است

سناریوهای بنزینی

یحیی سریع نیاز داریم!

حبس کودکی؛ گزارشی از زندگی مادران زندانی و بچه‌‏هایشان در زندان‌ها

برنامه بی بی برای واشنگتن

برنامه‌ریزی برای تامین امنیت غذایی با آمار دقیق در بخش کشاورزی

استاد اقتصاد: میزان افزایش حقوق کارمندان در لایحه بودجه 1404 کافی نیست

فعال عدالتخواه: نظام جامع رفاه، تکلیفی که دو دولت به آن عمل نکردند

سردرگمی بازارها در سایه تنش‌های منطقه‌ای

صحبت های رئیس کمیسیون تحول اتاق بازرگانی از عدم تطبیق برنامه هفتم با واقعیت اینترنت کشور

3 سوت طلا رایگان هدیه طلاسی به کاربران آخرین خبر

وزیر اقتصاد: بیمه ایران باید به روزهای اوج خود بازگردد

روایت تجارت نیوز از آمار تکان‌دهنده از تعداد مستاجران‌ زیر خط فقر!

چگونه مدیر محصول شویم و به سرعت پیشرفت کنیم؟

تفکیک وزارتخانه راه و شهرسازی در صحن مجلس بررسی می‌شود

تغییر معادلات بازار‌ها؛ دلار روی قله ایستاد و سکه دوباره افزایشی شد

حضور نفیسه روشن در کنسرت علی یاسینی/ واکنش عجیب خانم بازیگر به تشویق مردم!/ ویدئو

موسیقی مورد علاقه زنان و مردان در ایران/ اینفوگرافی

یک خواننده‌ی موسیقی پاپِ کشور، به‌دلیل نارضایتی‌اش از صدای کنسرت، پول بلیتِ مخاطبان را برگرداند

احداث دانشکده علوم پزشکی از مطالبات جدی مردم بروجرد است

پیش‌بینی بارش‌های شدید؛ لرستان در وضعیت هشدار

بیش از 18 میلیارد ریال از درآمدهای عمومی لرستان وصول شد

یک ملی پوش دیگر محروم شد!

محرومیت بازیکن خیبر به دلیل عدم حضور در تیم جوانان

افتتاح پروژه 54 واحدی مسکن مددجویان خرم‌آباد تا 2 ماه آینده

پیشرفت 33 درصدی سد مخمل‌کوه خرم‌آباد

کوهدشت در بحران بی‌آبی/ سد معشوره تکمیل شود

بحران تأمین مالی سد مخمل‌کوه/ پیشرفت 33درصدی پروژه

لرستان باید به بهشت سرمایه‌گذاری تبدیل شود

"تیم کیان شنای گلستان" قهرمان سومین دوره مسابقات لیگ شنای آب‌های آزاد کشور در کیش

هشدار نارنجی هواشناسی نسبت‌به ورود سامانه بارشی به لرستان

کوهدشت در بحران بی‌آبی؛ سد معشوره تکمیل شود

دیدار استاندار لرستان و مالک باشگاه خیبر با وزیر ورزش

سرمقاله ایران/ نسل‌کشی مستمر و جایگاه منظومه ملل متحد

وفاق در قم

سرمقاله همشهری/ پرونده‌ اصلی: غنی‌سازی‌ جرأت!

سرمقاله شرق/ پس‌مانده انتخابات 2020

سنت‌شکنی دولت وفاق ملی؛ تثبیت اهل سنت در کابینه

سرمقاله ابتکار/ بنزین گران شود یا خیر؟

سرمقاله رسالت/ اروپایی که دیگر مستقل نیست!

سرمقاله قدس/ بازی زرگری صهیونیست‌ها برای جبران شکست از ایران

سرمقاله وطن امروز/ اعتیاد به غلط‌نویسی!

شورش دیگری در راه است؟

آماده شدن گسترده ارتش آمریکا برای جنگ احتمالی با چین

مداخله درهمی در بازار ارز؛ قیمت دلار کاهشی می‌شود؟