ندای لرستان

آخرين مطالب

رهبران جهان کدام رئیس‌جمهور را ترجیح می‌دهند؟ سیاسی

رهبران جهان کدام رئیس‌جمهور را ترجیح می‌دهند؟
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
با نزدیک شدن به انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده در 5نوامبر، نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که کامالا هریس، معاون دموکرات رئیس‌جمهور و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق جمهوری‌خواه در یک رقابت تنگاتنگ وارد روز انتخابات می‌شوند. به گزارش الجزیره، اما درحالی‌که انتخابات ایالات متحده برای خود آمریکایی‌ها مهم است تا رهبر 4سال آینده خود را ببینند، پایتخت‌های بیشتر کشورهای جهان نیز به‌دلیل ضریب نفوذ آمریکا، منتظر هستند تا نتیجه انتخابات مشخص شود. برخی از کشورها ترجیح می‌دهند هریس رئیس‌جمهور شود و برخی دیگر از آنها ترجیحشان دونالد ترامپ است. در ادامه نگاهی به برخی از این کشورها می‌اندازیم:
ولادیمیر پوتین، روسیه
درحالی‌که رهبر روسیه - شاید به شوخی - گفته است که ممکن است هریس را به‌عنوان رئیس‌جمهور ترجیح دهد، بسیاری از قرائن نشان می‌دهد که پوتین در واقع از پیروزی ترامپ حمایت می‌کند. تیموتی اش، یکی از کارشناسان برنامه روسیه و اوراسیا در چتم‌هاوس به الجزیره گفت: «پوتین به دلایل مختلف ترامپ را به‌عنوان رئیس‌جمهور دوست دارد.» او گفت: «اولا، پوتین فکر می‌کند ترامپ در قبال روسیه نرم است و به او دست می‌دهد تا درباره اوکراین کمک حالش باشد؛ این یعنی کاهش حمایت نظامی از اوکراین و لغو تحریم‌ها علیه روسیه.» او ادامه داد: «فکر می‌کنم پوتین به ترامپ که نگاه می‌کند، تصویری از خود در آینه می‌بیند، یک فرد مستبد و دیوانه. او احتمالا فکر می‌کند ترامپ را درک می‌کند.» این کارشناس می‌گوید: «علاوه بر این، پوتین از سیستم دموکراسی بازار لیبرال غربی «نفرت» دارد و رهبر روسیه فکر می‌کند ترامپ همان نسخه پیشین است و به کاشتن نفاق و هرج‌ومرج ادامه خواهد داد و نهادهایی مانند ناتو و اتحادیه اروپا را تضعیف می‌کند.
شی‌جین‌پینگ؛ چین
شی هنوز به‌طور رسمی کسی را مورد حمایت قرار نداده است. همانند روسیه، هم دموکرات‌ها و هم جمهوری‌خواهان موضع سختی در قبال چین اتخاذ کرده‌اند. ترامپ در دوران ریاست‌جمهوری خود جنگ تجاری را با چین آغاز کرد و در سال 2018 بر 250میلیارد دلار از کالاهای چینی تعرفه وضع کرد. به نظر نمی‌رسد که ترامپ در صورت انتخاب شدن از مواضع خود عقب‌نشینی کند؛ در عین حال که دموکرات‌ها همچنان می‌توانند علیه نفوذ فزاینده چین در سراسر جهان ائتلاف به‌وجود بیاورند. وقتی بایدن رئیس‌جمهور شد، تعرفه‌های ترامپ را حفظ کرد. علاوه بر این، در 13سپتامبر سال جاری، دولت بایدن افزایش تعرفه‌ها را بر برخی محصولات ساخت چین اعلام کرد. در صورت پیروزی هریس، انتظار می‌رود که او با سیاست بایدن در قبال چین رفتار کند. نه ترامپ و نه هریس به جزئیات درباره اینکه مواضعشان در صورت انتخاب شدنشان در قبال چین چه خواهد بود، نپرداخته‌اند. به‌رغم جنگ تجاری ترامپ، او به رابطه خوب خود با شی می‌بالید. پس از اینکه ترامپ در 14ژوئیه از یک سوء‌قصد جان سالم به در برد، گفت که رهبران جهان با او تماس گرفته‌اند. ترامپ تصریح کرد: «من با رئیس‌جمهور شی خیلی خوب کنار آمدم.» ترامپ در یک گردهمایی هم گفت: «او مرد فوق‌العاده‌ای است.» جیا چینگ‌گو، رئیس سابق دانشکده مطالعات بین‌الملل در دانشگاه پکن می‌گوید: «در پشت صحنه، مقامات چینی ممکن است کمی به سمت هریس متمایل شوند.»
بنیامین نتانیاهو
بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، علنا از هیچ یک از نامزدها حمایت نکرده است. با این حال، به‌طور گسترده اعتقاد بر این است که او به سمت پیروزی ترامپ تمایل دارد. نتانیاهو در دوره اول ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ با او رابطه بسیار خوبی داشت. در سال2019، ترامپ در شورای اسرائیلی-آمریکایی گفت: «یهودیان هرگز دوستی بهتر از رئیس‌جمهور فعلی آمریکا در کاخ سفید نداشته‌اند.» این احساسات متقابل بود. نتانیاهو در بیانیه‌ای در سال2020 گفت که ترامپ «بزرگ‌ترین دوستی است که اسرائیل تا به حال در کاخ سفید داشته است.» روابط ترامپ و نتانیاهو پس از انتخاب بایدن تیره شد. وقتی بایدن سوگند یاد کرد، نتانیاهو به او تبریک گفت. ترامپ در مصاحبه‌ای گفت که احساس می‌کند به‌خاطر این موضوع به او خیانت شده است.
با این حال، نخست‌وزیر اسرائیل تلاش‌هایی را برای احیای مجدد پیوند قدیمی انجام داده است. نتانیاهو در جریان سفر به آمریکا در ماه ژوئیه امسال، از ترامپ در اقامتگاه مارالاگو در فلوریدا دیدن کرد. آکسیوس گزارش داد که یکی از متحدان نتانیاهو حتی قبل از دیدار این دو به مارالاگو سفر کرده بود تا قطعاتی از کتاب نتانیاهو را بخواند که در آن از ترامپ تمجید کرده است. نخست‌وزیر اسرائیل همچنین ویدئویی را در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرد که در آن از سوءقصد به ترامپ در تجمعی در پنسیلوانیا در ماه ژوئیه ابراز تعجب کرد که این ویدئو توسط ترامپ در شبکه اجتماعی خود یعنی تروث‌سوشال بازنشر شد. در عین حال، دولت بایدن در بحبوحه جنگ اسرائیل علیه غزه، جایی که طبق گزارش آژانس بشردوستانه سازمان ملل متحد OCHA تا 29 اکتبر، 43هزار و 61فلسطینی جان باخته‌اند، به کابینه نتانیاهو کمک‌های دیپلماتیک و نظامی تزلزل‌ناپذیری نشان داده است.
از زمان آغاز جنگ اسرائیل علیه غزه در 7اکتبر سال گذشته، دولت بایدن میلیاردها دلار کمک نظامی به اسرائیل ارسال کرده است. 4اکتبر گذشته، بایدن در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که نمی‌داند آیا نتانیاهو عمدا توافق آتش‌بس در غزه را امضا نمی‌کند یا نه، اما برخی از گزارش‌ها نشان می‌دهد که نخست‌وزیر اسرائیل برای تاثیرگذاری در انتخابات آمریکا (و احتمالا پیروزی ترامپ) از امضای آتش‌بس خودداری می‌کند. رئیس‌جمهور آمریکا می‌گوید: «هیچ دولتی به اندازه من به اسرائیل کمک نکرده است. هیچ‌کدام، هیچ‌کدام، هیچ‌کدام! و من فکر می‌کنم بی‌بی باید این را به خاطر داشته باشد.»
اروپا و رهبران ناتو
اکثریت رهبران اروپایی هریس را به‌عنوان رئیس‌جمهور ایالات متحده ترجیح می‌دهند. اولاف شولتز، صدراعظم آلمان به خبرنگاران گفت: «من او را به خوبی می‌شناسم، او مطمئنا رئیس‌جمهور خوبی خواهد بود.» ترامپ چندین بار تهدید به خروج از ناتو کرده است. با این حال، پولیتیکو گزارش داد که مشاوران امنیت ملی و کارشناسان دفاعی او می‌گویند بعید است که او از ائتلاف خارج شود.
نارندرا مودی، هندوستان
درحالی‌که نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند در دوران ریاست‌جمهوری ترامپ رابطه نزدیکی با ترامپ داشت، مودی همچنین یکی از اولین رهبران جهان بود که پیروزی بایدن را در انتخابات سال2020 تبریک گفت. چیتیج باجپای، پژوهشگر ارشد آسیای جنوبی، برنامه آسیا-اقیانوسیه در اندیشکده چتم‌هاوس مستقر در بریتانیا، به الجزیره گفت: «من معتقد نیستم که مودی ترجیح زیادی برای یک نامزد نسبت به نامزد دیگر داشته باشد.» باجپایی ادامه داد: «درجات بالایی از اجماع دو حزبی در واشنگتن درباره تعمیق روابط با هند و تلقی آن به‌عنوان یک شریک راهبردی بلندمدت وجود دارد.»
ژاپن
بر اساس تحلیل منتشرشده توسط وب‌سایت ژاپنی «نیپون کامونیکیشن»، برای متحد آمریکا، ژاپن، پیروزی ترامپ ممکن است به این معنا باشد که او تمرکز خود را به سیاست داخلی معطوف کرده و همکاری با ژاپن را کاهش می‌دهد، تعرفه‌ها را افزایش می‌دهد و همچنین انتظار دارد ژاپن هزینه‌های نظامی خود را افزایش دهد. با این حال ژاپن با افراد نزدیک به ترامپ از جمله بیل هاگرتی، سفیر سابق ارتباط برقرار کرده‌اند، فردی که گفته می‌شود نامزد مهم وزارت خارجه در دولت ترامپ خواهد بود.
استرالیا
بن دوهرتی، خبرنگار استرالیایی برای گاردین نوشت: «برای استرالیا، پیروزی ترامپ سوالات زیادی را ایجاد خواهد کرد.» دوهرتی افزود که بسیاری در استرالیا بر این باورند که ترامپ در صورت انتخاب مجدد، احتمالا از توافق پاریس خارج خواهد شد که می‌تواند نفوذ ائتلاف غیررسمی آب و هوا، گروه آمبرلا، که استرالیا بخشی از آن است را تضعیف کند. استرالیا همچنین با چین رابطه تجاری دارد و پیروزی ترامپ می‌تواند به معنای جنگ تجاری با چین باشد که این برای اقتصاد استرالیا مضر است.
کره‌جنوبی
کره‌جنوبی متحد اصلی ایالات متحده در اقیانوس هند و اقیانوس آرام است. درحالی‌که رئیس‌جمهور این کشور، یون سوک یول، به صراحت از یک نامزد حمایت نکرده است، روابط بین کره‌جنوبی و ایالات متحده در دوران بایدن شکوفا شده است. در تحلیلی که در موسسه بروکنیگز منتشر شد، گفته شده است که کره‌جنوبی در دولت ترامپ از اینکه به اندازه کافی در امور نظامی مشارکت نداشته، ناراحت است. از سوی دیگر، «دولت بایدن برای مقابله با تهدید هسته‌ای کره شمالی کار چندانی انجام نداده است. ادوارد هاول، مدرس روابط بین‌الملل در دانشگاه آکسفورد، به الجزیره گفت: با این حال، بایدن بر تقویت روابط دوجانبه و سه جانبه بین واشنگتن، توکیو و سئول متمرکز شده است.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/987071/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تیم ویرانگر

شمارش معکوس؛ سه شنبه فیلترینگ کاهش می‌یابد؟

تهران از کدام نامزد استقبال می‌کند؟

ماجرای پوشیده یک برهنگی

آیا خیزش زنان هریس را رییس‌جمهور خواهد کرد؟

تنش تهران و برلین

سرپرست اداره کل محیط‌زیست لرستان منصوب شد

دلار می‌تازد

کنترل قیمت دلار با مداخله بازارساز

پیش بینی قیمت طلا و سکه 15 آبان 1403

پیش بینی قیمت دلار 15 آبان 1403

تغییر، با زبان هنر و فرهنگ ایجاد می‌شود

آموزش در مقوله تئاتر باید به‌صورت متمادی و طولانی‌مدت باشد

سی و ششمین جشنواره تئاتر لرستان برگزیدگان خود را شناخت

کشف منشأ ایجاد ترس و اضطراب در مغز؛ بارقه امیدی برای یافتن درمان

عکاس ورزشی سیرجانی: لالایی‌ می‌خوانم و عکس می‌گیرم

پایان گفتمان دموکرات‌ها؟

همتی: اقتصاد کشور باید پیش‌بینی‌پذیر شود

زمین در اجرای قانون جوانی جمعیت تامین می‌شود

دستور رئیس جمهور برای واردات به جای جلوگیری از صادرات

رای دیوان درباره تعویق انتخابات نظام مهندسی ساختمان صادر شد

عسل وحشی به قیمت نابودی جنگل‌ها | درختان بلوط نورآباد قربانی سودجویی

تجلیل از 15 اثر در سی و ششمین جشنواره تئاتر لرستان

ویتامینی که کمبود آن سبب کاهش اشتها می‌شود

محورهای شهرستان دلفان به تعمیر و مرمت نیاز دارند

ممکن است حمله ایران به اسرائیل ترکیبی باشد

چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز می‌شود؟

ریزش شدید شاخص بورس در آستانه انتخابات امریکا

چه زمانی منتظر نتایج انتخابات آمریکا باشیم؟

خبرخوش برای ایثارگران ؛ فرآیند تامین مسکن تسهیل می‌شود

حقوق وزرای دولت چقدر است؟

بارندگی شدید راه 50 روستای الیگودرز را مسدود کرد

جلسه تفاهم بنیاد سمنان و سپاه قائم آل محمد (عج) استان و هم افزائی در اجرای اردوهای سیاحتی و زیارتی ایثارگران

جلسه ستاد شاهد آموزش و پرورش استان اصفهان برگزار شد

جلسه کمیته‌های تکریم و جمع آوری آثار شهدا و ایثارگران در استان البرز برگزار شد

بارندگی شدید، راه 50 روستای الیگودرز را مسدود کرد

زندگی در بوموسی گل و بلبل نیست

دیپلمات پیشین: حتی با ترامپ هم امکان مذاکره وجود دارد

دوپارگی؛ تشدید دوقطبی و بی‌ثباتی سیاسی در آمریکا

چالش‌های ایران و آمریکا به روزهای آخر خود نزدیک شده است

عضو اتاق بازرگانی تهران: با این لایحه بودجه به هیچکدام از اهداف برنامه هفتم نمی‌رسیم

استاد دانشگاه برکل: ناترازی ایران با اصلاح توزیع حل نمی‌شود

شیب ریزش قیمت طلا تندتر شد؛ سکه امامی پرچم دار کاهش‌ها شد

همایش پایانی هفتمین دوره جایزه ملی تعالی و پیشرفت برگزار می‌شود

نیم میلیون نفر درگیر پرونده‌های کثیرالشاکی

صف انتظار خرید خودرو؛ مروری به چند خبر برتر دوشنبه 14 آبان

فاز نخست ساختمان استانداری لرستان تا 2 ماه آینده افتتاح شود

تکلیف بودجه حمایتی تئاتر استان‌های کشور مشخص می‌شود

تعداد دقیق دستکندها در کشور قابل شناسایی نیست

هنر تئاتر عرصه‌ای برای بازتاب دردهای بشری است