ندای لرستان

آخرين مطالب

آیا خیزش زنان هریس را رییس‌جمهور خواهد کرد؟ سیاسی

آیا خیزش زنان هریس را رییس‌جمهور خواهد کرد؟
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - اعتماد /متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
ابوالفضل فاتح| انتخابات امریکا وارد حساس‌ترین مراحل خود شده است. کاندیداها و حامیان پرنفوذشان آخرین تلاش‌های خود را به انجام می‌رسانند و نظرسنجی‌ها به شکل لحظه‌ای تغییرات را رصد می‌کنند و همچنان با ارقام متضاد بر پیش‌بینی ناپذیری انتخابات دامن می‌زنند. 
نگرانی میشل اوباما: میشل اوباما روز شنبه در سخنرانی خود در پنسیلوانیا با حمایت از هریس، از احتمال پیروزی ترامپ ابراز نگرانی کرد و با انتقاد شدید از ترامپ او را «یک فریبکار» خواند و گفت: «اگر انتخابات مسیر درستی را نرود، همه ما از این بازگشت به عقب، آسیب خواهیم خورد. او نظام آموزشی را نابود خواهد کرد، سلامت زنان را نشانه رفته و افراد ثروتمند را بر همه مردم ترجیح خواهد داد.» البته در یک کمپین انتخاباتی این ابراز نگرانی لزوما به معنی پیروز دانستن رقیب نیست بلکه به معنی شدت رقابت و ایجاد انگیزه برای هواداران است. 
آخرین تحولات نظرسنجی‌ها: نسبت به روز گذشته، طبق گزارش موسسه «فایو ترتی ایت» در سطح ملی فاصله هریس با ترامپ نزدیک‌تر شد و به یک درصد رسید.
اما موسسه انگلیسی «یو کی گاو» این فاصله را حدود 3 درصد و به نفع هریس می‌داند. از نظر شانس پیروزی، موسسه «یو کی گاو» اندکی شانس هریس را بیشتر می‌داند. اما امروز موسسه «اکونومیست» شانس ترامپ را 51 به 49 از هریس بیشتر دانست. موسسه اکونومیست گفته است دلیل افزایش شانس ترامپ نسبت به روز شنبه، ناشی از بهبود وضعیت او در ایالت کلیدی «آریزونا» است. در ایالت‌های کلیدی دیگر، طبق جمع‌بندی واشنگتن‌پست اگر صحیح باشد همچنان جورجیا (2+) و کارولینای شمالی (1+) به سوی ترامپ و ویسکانسین (2+) و نوادا (1+)، میشیگان (3+) و پنسیلوانیا (1+) به سوی هریس تمایل نشان داده‌اند که نوعی بهبود در میشیگان نسبت به روز گذشته به نفع هریس است. موسسه «یو کی گاو» هریس را در ایالت کارولینای شمالی نیز (1+) پیشتاز می‌داند. در آماری دیگر موسسه امریکایی «فایو ترتی ایت» که متوسط صدها نظرسنجی‌ها را محاسبه می‌کند و در انتخابات قبل تمایل به بایدن داشت و پیروزی او را به‌درستی پیش‌بینی کرده بود، تا ظهر یکشنبه، شانس ترامپ را 53 به 47 از هریس بیشتر می‌داند. همین موسسه روز شنبه، شانس ترامپ را 51 به 49 می‌دانست که اینک دو درصد پیشرفت نشان می‌دهد.
وضعیت آرای زودهنگام: همزمان آمار منتشره از دیدگاه 70 میلیون رای‌دهنده زودهنگام از سوی 3موسسه واشنگتن پست و نیویورک تایمز و‌ ای‌بی‌سی، تمایل این افراد به هریس را 61 درصد نشان می‌دهد. البته به‌ طور کلی رای‌دهندگان زودهنگام که بیشتر از قشر متوسط و تحصیلکرده هستند، تمایل به دموکرات‌ها دارند و رای‌دهندگان جمهوری‌خواه بیشتر در روز انتخابات حضور پیدا می‌کنند و تمایل چندانی به رای زودهنگام نشان نداده‌اند.
یک نظرسنجی غیرمنتظره به نفع هریس: در این میان، روز یکشنبه یک نظرسنجی از سوی موسسه «دس موینز رجیستر» منتشر شد که نتیجه‌ای غیرمنتظره و از دیدگاه «فاکس نیوز» شوکه‌کننده در برداشت. این نظرسنجی که در تاریخ 27 اکتبر توسط خانم «سِلزِر» مدیر مشهور موسسه نظرسنجی «سلزر» در ایالت «آیووا» به انجام رسیده و دیروز منتشر شده، هریس را 3 درصد (47 به 44) در این ایالت نسبت به ترامپ پیشتاز نشان می‌دهد در حالی که یک ماه پیش از آن (ماه سپتامبر) طبق نظرسنجی همین موسسه، ترامپ 4 درصد از هریس پیش بوده است. ایالت «آیووا» تنها 6 رای الکترال دارد، اما ایالتی است که از آخرین انتخابات اوباما، دیگر به دموکرات‌ها رای نداده و در دو انتخابات پس از آن هر بار به ترامپ رای داده است و از این رو چرخش احتمالی آن بسیار مهم ارزیابی می‌شود. البته، همزمان نظرسنجی دیگری از سوی موسسه امرسون کالج منتشر شده که ترامپ را در همین ایالت 53 به 43 از هریس پیشتر نشان می‌دهد که در تناقض کامل با نظرسنجی موسسه «دس موینز رجیستر» است. تفاوت این دو نظرسنجی - که هر دو موسسات معتبری هستند - از چند جهت غیرمنتظره است. یکی میزان پیشرفت هریس در «آیووا» از نظرسنجی قبلی موسسه «دس موینز رجیستر» که حدود 7 درصد پیشرفت هریس را نشان می‌دهد و اگر به واقع این نظرسنجی درست باشد در این صورت نشان می‌دهد هریس پیشرفت چشمگیری داشته و احتمالا سه ایالت پنسیلوانیا و ویسکانسین و میشیگان که هم مرز این ایالت هستند و معمولا به دموکرات‌ها رای می‌دهند را باید به حساب هریس و در نتیجه احتمال بیشتر پیروزی او نسبت به روز گذشته دانست. نکته غیرمنتظره دیگر، تفاوت این نظرسنجی با سایر نظرسنجی‌های معتبر است. حساب بسیاری از نظرسنجی‌های حزبی که آمار را به شکل معنی‌داری برای رضایت طرفداران خود، اخذ یا تغییر می‌دهند، جدا. اما تفاوت 13 درصدی بین دو موسسه معتبر، فراتر از دامنه خطا است و نشان‌دهنده آن است که یک جای کار معیوب است. یا نظرسنجی تحت مدیریت خانم «سلزر» خطاست، یا آن همه نظرسنجی‌های دیگر؟ آیا خانم سلزر تمایل جنسیتی خود را به نفع هریس در این نظرسنجی دخالت داده است؟ یا زنان در نظرسنجی‌های قبلی کمتر لحاظ شده‌اند؟ برای روشن شدن موضوع باید منتظر اعلام نتایج شد. 
نقش تعیین‌کننده زنان در سرنوشت هریس: نظرسنجی جدید ایالت «آیووا» یک نکته مهم دیگر نیز دارد و آن تغییر نظر زنان این ایالت نسبت به ترامپ در دو نظرسنجی یاد شده است. در نظر سنجی دوم، زنان به ویژه زنان مستقل، گرایش معنی‌داری به هریس نشان داده‌اند که موجب تغییر وضعیت در ایالت آیووا شده است. اگر چنین باشد، چرا این تغییر را در نظرسنجی‌های دیگر مشاهده نمی‌کنیم؟ صرف نظر از دقت یا عدم دقت نظرسنجی خانم سلزر، نقش زنان در انتخابات 2024 حائز اهمیت است. هم از این رو که یک زن کاندیدای ریاست‌جمهوری است و هم از این بابت که یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های برنامه‌های دو کاندیدا موضوع سقط جنین است. موضوعی که ترامپ در آن رویکرد محافظه‌کارانه و هریس رویکرد لیبرال را در پیش گرفته‌اند و هر کدام از این رویکردها در زندگی زنان امریکا به ویژه زنان در سن بارداری و خانواده‌های جوان تاثیرات شگرفی خواهد داشت. به همین دلیل هم هست که تا این لحظه طرفداران هریس مهم‌ترین دلایل حمایت از او را برنامه هریس در سقط جنین، بهداشت و درمان و همچنین ارزش‌های دموکراسی امریکایی دانسته‌اند. در حالی که طرفداران ترامپ برنامه او در کنترل تورم، مهاجران و جرایم را دلیل اصلی حمایت از او برشمرده‌اند. به ‌طور کلی در انتخابات امریکا، نژاد، تحصیلات و جنسیت نقش‌آفرینی ویژه‌ای دارد. به گونه‌ای که در 24 سال اخیر اکثریت مردان و زنان که فاقد تحصیلات دانشگاهی هستند به جمهوری‌خواهان و اکثریت واجدان مدارک دانشگاهی به دموکرات‌ها تمایل نشان داده‌اند. در انتخابات اخیر 60 درصد واجدان مدارک دانشگاهی هریس را و تنها 38 درصد ترامپ را گزینه خود دانسته‌اند. در حالی که در میان افراد فاقد مدارک دانشگاهی تنها 43 درصد هریس را منتخب خود دانسته‌اند و این رقم برای ترامپ 54 درصد است. شکاف دیگر در نژاد بوده است. به گونه‌ای که اکثر بسیار بالای سیاهپوستان (90 درصد)، اسپانیایی‌زبان‌ها (64 درصد) به دموکرات‌ها و اکثریت نسبی سفیدپوستان (54 درصد) به جمهوری‌خواهان گرایش نشان داده‌اند. اما نکته حایز اهمیت آن است که به‌ طور کلی زنان نسبت به مردان، تمایل بیشتری به دموکرات‌ها داشته‌اند. به گونه‌ای که در آخرین نظرسنجی ‌ای‌بی‌سی/ ایپسوس، 56 درصد زنان گفته‌اند اگر در انتخابات شرکت کنند به هریس و 42 درصد به ترامپ رای می‌دهند. در حالی که این میزان در میان مردان برعکس یعنی 45 درصد به هریس و 51 درصد به ترامپ است. با توجه به آمار فوق و با توجه به رقابت نزدیک دو کاندیدا، به نظر می‌رسد میزان شرکت زنان به‌ویژه زنان سیاهپوست (با 93 درصد تمایل به هریس) و زنان مستقل از هر رده سنی و زنان جوان (18 تا 39 سال) که بیشترین تمایل (66 درصد) را در میان همه گروه‌های سنی به هریس نشان داده‌اند، می‌تواند در انتخاب یا انتخاب نشدن نخستین رییس‌جمهور زن امریکا نقشی اساسی ایفا کند. 
پیشتازی زنان در رای‌دهی زودهنگام: در همین پیوند یادآور می‌شود که در آخرین آمار از شرکت‌کنندگان در رای دهی زودهنگام در ایالت‌های هفت‌گانه چرخشی تاکنون زنان 55 درصد و مردان 45 درصد رای‌دهندگان را شامل شده‌اند. به عبارتی زنان 1.4 میلیون بیش از مردان در رای‌دهی زودهنگام این ایالت‌ها مشارکت کرده‌اند. تا همین جا مشارکت بیشتر زنان نسبت به مردان، در صورت تداوم می‌تواند نشانه مثبتی برای آمار نهایی هریس محسوب شود. اما اینکه آیا میزان نهایی مشارکت زنان با توجه به گرایش اکثریت مردان سفیدپوست به ترامپ (57 درصد)، در حدی خواهد بود که پیروزی هریس را تضمین کند؟ باید صبر کرد. 
جمع بندی: تقریبا تمام نظرسنجی‌های ایالت‌های کلیدی در دامنه خطا قرار دارد و فاصله دو کاندیدا در همه ایالت‌ها کمتر از 4 درصد است. اما اینکه جهت خطا در هر ایالت لزوما به نفع کدام کاندیداست تا روشن شدن نتایج انتخابات، مشخص نخواهد شد و از این روست که پیش بینی نتیجه نهایی بسیار دشوار شده. ممکن است در برخی ایالت‌ها آرای یک کاندیدا و در برخی دیگر آرای کاندیدای دیگر بیشتر یا کمتر پیش‌بینی شده باشد. اگر فرضا خطای نظرسنجی‌ها در 7 ایالت، آرای هریس را بیشتر از واقع پیش‌بینی کرده باشند، در این صورت ترامپ نظیر سال 2016 با حداکثر 312 رای الکترال پیروز انتخابات خواهد شد. از سوی دیگر، چنانچه جهت خطا در پیش‌بینی‌ها آرای ترامپ را بیشتر از واقع دیده باشد، در این صورت هریس حداکثر با 319 رای الکترال رییس‌جمهور امریکا خواهد بود. تا ظهر یکشنبه، بیشتر نظرسنجی‌ها همچنان شانس ترامپ را بیشتر می‌بیند. ترامپ گفته است اگر او رییس‌جمهور نشود، حتما تقلب شده است. اما اگر نظرسنجی‌ها در دامنه خطا باشد یا نظرسنجی غیرمنتظره «آیووا» درست از آب در بیاید، احتمالا وضعیت هریس باید بهتر از آن چیزی باشد که تا به حال گزارش شده است و در این صورت، او نخستین رییس‌جمهور زن امریکا خواهد شد. 
نکته آخر آن که به‌روز‌ترین نظرسنجی‌ها حداقل مربوط به یک یا دو روز قبل است. لذا در انتخاباتی که «به مو بند است»، علاوه بر دامنه خطای نظرسنجی‌ها، نباید تحولات روزها و ساعات آخر را نادیده گرفت. ادامه دارد...

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/987300/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تیم ویرانگر

شمارش معکوس؛ سه شنبه فیلترینگ کاهش می‌یابد؟

تهران از کدام نامزد استقبال می‌کند؟

ماجرای پوشیده یک برهنگی

آیا خیزش زنان هریس را رییس‌جمهور خواهد کرد؟

تنش تهران و برلین

سرپرست اداره کل محیط‌زیست لرستان منصوب شد

دلار می‌تازد

کنترل قیمت دلار با مداخله بازارساز

پیش بینی قیمت طلا و سکه 15 آبان 1403

پیش بینی قیمت دلار 15 آبان 1403

تغییر، با زبان هنر و فرهنگ ایجاد می‌شود

آموزش در مقوله تئاتر باید به‌صورت متمادی و طولانی‌مدت باشد

سی و ششمین جشنواره تئاتر لرستان برگزیدگان خود را شناخت

کشف منشأ ایجاد ترس و اضطراب در مغز؛ بارقه امیدی برای یافتن درمان

عکاس ورزشی سیرجانی: لالایی‌ می‌خوانم و عکس می‌گیرم

پایان گفتمان دموکرات‌ها؟

همتی: اقتصاد کشور باید پیش‌بینی‌پذیر شود

زمین در اجرای قانون جوانی جمعیت تامین می‌شود

دستور رئیس جمهور برای واردات به جای جلوگیری از صادرات

رای دیوان درباره تعویق انتخابات نظام مهندسی ساختمان صادر شد

عسل وحشی به قیمت نابودی جنگل‌ها | درختان بلوط نورآباد قربانی سودجویی

تجلیل از 15 اثر در سی و ششمین جشنواره تئاتر لرستان

ویتامینی که کمبود آن سبب کاهش اشتها می‌شود

محورهای شهرستان دلفان به تعمیر و مرمت نیاز دارند

ممکن است حمله ایران به اسرائیل ترکیبی باشد

چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز می‌شود؟

ریزش شدید شاخص بورس در آستانه انتخابات امریکا

چه زمانی منتظر نتایج انتخابات آمریکا باشیم؟

خبرخوش برای ایثارگران ؛ فرآیند تامین مسکن تسهیل می‌شود

حقوق وزرای دولت چقدر است؟

بارندگی شدید راه 50 روستای الیگودرز را مسدود کرد

جلسه تفاهم بنیاد سمنان و سپاه قائم آل محمد (عج) استان و هم افزائی در اجرای اردوهای سیاحتی و زیارتی ایثارگران

جلسه ستاد شاهد آموزش و پرورش استان اصفهان برگزار شد

جلسه کمیته‌های تکریم و جمع آوری آثار شهدا و ایثارگران در استان البرز برگزار شد

بارندگی شدید، راه 50 روستای الیگودرز را مسدود کرد

زندگی در بوموسی گل و بلبل نیست

دیپلمات پیشین: حتی با ترامپ هم امکان مذاکره وجود دارد

دوپارگی؛ تشدید دوقطبی و بی‌ثباتی سیاسی در آمریکا

چالش‌های ایران و آمریکا به روزهای آخر خود نزدیک شده است

عضو اتاق بازرگانی تهران: با این لایحه بودجه به هیچکدام از اهداف برنامه هفتم نمی‌رسیم

استاد دانشگاه برکل: ناترازی ایران با اصلاح توزیع حل نمی‌شود

شیب ریزش قیمت طلا تندتر شد؛ سکه امامی پرچم دار کاهش‌ها شد

همایش پایانی هفتمین دوره جایزه ملی تعالی و پیشرفت برگزار می‌شود

نیم میلیون نفر درگیر پرونده‌های کثیرالشاکی

صف انتظار خرید خودرو؛ مروری به چند خبر برتر دوشنبه 14 آبان

فاز نخست ساختمان استانداری لرستان تا 2 ماه آینده افتتاح شود

تکلیف بودجه حمایتی تئاتر استان‌های کشور مشخص می‌شود

تعداد دقیق دستکندها در کشور قابل شناسایی نیست

هنر تئاتر عرصه‌ای برای بازتاب دردهای بشری است