ندای لرستان

آخرين مطالب

سرمقاله سازندگی/ بودجه دستگاه قضا سیاسی

سرمقاله سازندگی/ بودجه دستگاه قضا
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - روزنامه سازندگی / «بودجه دستگاه قضا» عنوان یادداشت روز در روزنامه سازندگی به قلم سیدمحمود علیزاده‌طباطبایی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
با پایان جنگ تحمیلی در سال 1367 سازمان برنامه و بودجه با تشکیل کارگروه‌هایی مقدمات تنظیم برنامه اول توسعه را فراهم کرد. مسئولیت کارگروه دستگاه‌های عمومی و دفاعی بر عهده من بود. اوایل سال 1368 در سفری که به اهواز داشتم، عده‌ای از قضات دادگستری که در خانه‌های سازمانی شرکت نفت ساکن بودند و مدعی شدند که حقوق یک قاضی با 14 سال سابقه کار ماهیانه حدود 10 هزار تومان و حقوق نگهبان خانه‌های سازمانی شرکت نفت 18 هزار تومان است. من در بازگشت از اهواز با معاونت زیربنایی سازمان، آقای مهندس رهگذر موضوع را مطرح کردم. ایشان گفتند با شروع برنامه اول ما اگر بخواهیم از تکنسین بنگلادشی و کره‌ای استفاده کنیم باید ماهیانه دو هزار دلار (معادل 280 هزار تومان) بپردازیم اما به مهندس فارغ‌التحصیل دانشگاه‌های خودمان مجبوریم حداقل ماهیانه 1000 دلار بپردازیم. وقتی مهندس 140 هزار تومان حقوق می‌گیرد، نگهبان هم باید 18 هزار تومان بگیرد. موضوع را با آقای مسعود روغنی‌زنجانی، رئیس سازمان برنامه و بودجه مطرح کردم و با طرح یک سابقه تاریخی به ایشان گفتم: «با پایان جنگ دوم جهانی، چرچیل نخست‌وزیر انگلیس در دولت از وزرا درباره تاثیر جنگ بر سازمان‌های دولتی سوال کرد. وزیر راه انگلیس اظهار کرد تمامی بنادر، فرودگاه‌ها و راه‌های اصلی آسیب جدی دیده است. وزیر صنعت گفت، صنایع در اثر جنگ تقریباً نابود شده و وزیر نیرو از انهدام نیروگاه‌ها و منابع آب خبر داد. هر یک از وزرا، وضعیت را بحرانی به تصویر کشیدند. چرچیل از وزیر دادگستری که رئیس دستگاه قضایی بریتانیا هم بود وضعیت دادگستری و تاثیر جنگ بر این وزارتخانه را پرسید. او پاسخ داد، دادگستری هیچ آسیبی ندیده و در بهترین وضعیت قرار دارد. چرچیل با اطمینان خاطر گفت پس من هیچ نگرانی‌ای از آینده کشور ندارم، اگر یک دادگستری کارآمد و توانمند داشته باشیم، همه چیز به وضع سابق برمی‌گردد. من به آقای زنجانی گفتم اگر تحول قوه قضائیه را جدی نگیریم، اجرای برنامه با مشکل اساسی مواجه خواهد شد. سازمان برنامه، من را مامور کرد که در تنظیم برنامه قوه قضائیه با این قوه همکاری کنم. آیت‌الله یزدی برای من ابلاغی به‌ عنوان عضو و دبیر شورای عالی برنامه‌ریزی و قضایی صادر کردند اما متاسفانه با دیدگاه تنگ‌نظرانه‌ای که بر دستگاه قضایی حاکم بود هرگز شورای‌عالی برنامه‌ریزی قضایی به صورت فعال تشکیل نشد و به‌رغم آمادگی سازمان برنامه و بودجه برای تامین کلیه نیازهای قوه قضائیه تا پایان تصویب برنامه در دولت و مجلس و به‌رغم پیگیری‌های سازمان برنامه، پیشنهادی از طرف قوه ‌قضائیه به سازمان برنامه نیامد» بعد از دولت مرحوم آیت‌الله هاشمی، سازمان برنامه، کارایی و استقلال خود را از دست داد و من هم دیگر سمت رسمی در سازمان نداشتم و تنظیم بودجه با چانه‌زنی انجام می‌شد. بارها مستقیم با واسطه از رؤسای قوه قضائیه خواستم در فصل بودجه با حضور شخص رئیس قوه در سازمان برنامه، دولت و مجلس حداقل نیازهای قوه قضائیه را تامین کنند اما هیچ‌یک از رؤسای قوه قضائیه شخصاً در این امر مهم دخالت نکردند و با پیگیری موضوع را به مقامات اداری و مالی واگذار کردند و متاسفانه هرگز نیازهای قوه قضائیه در حد مقدورات کشور تامین نشده است. امروز چند سال از سند تحول قضایی می‌گذرد و در این سند شعارهای بسیار خوبی مطرح شده و قرار است، اهداف بلندی که در این سند در نظر گرفته شده از قبیل: کارآمدی، مقابله با فساد، دستیابی به رضایتمندی مردم و اجرای عدالت تا سال 1405 محقق شود.
اگرچه این اهداف، اهدافی کیفی هستند و میزان تحقق آنها قابل اندازه‌گیری نیست اما در 3 سال گذشته، اتفاق خاصی در دستگاه قضایی صورت نگرفته است. اقدامات خوبی به‌خصوص در دوره اخیر شروع شده اما آنچه که مبنا و معیار تحول قضایی است، تحول آدم‌هاست. باید آدم‌هایی پیدا کرد که این تحول را محقق نمایند. حداقل از نظر زندگی روزمره تامین باشند. امروز اجاره یک آپارتمان متوسط در تهران متری 500 هزار تومان است و سقف حقوق قضات دیوانعالی کشور با بیش از 30 سال سابقه کار و مدرک تحصیلی دکتری 60 میلیون تومان است. یعنی قاضی دیوانعالی کشور شما با حقوقش نمی‌تواند یک آپارتمان 140 متری در تهران اجاره کند. شما چگونه می‌خواهید معجزه کنید؟از این قاضی چه انتظاری دارید؟ آیا این قاضی می‌تواند با فسادهای کلانی که منابع عمومی را می‌بلعد، مبارزه کند؟ امروزه در قوه قضائیه باید انگیره حداقل‌ها به وجود آورد. برای قضات عالی‌رتبه فراهم نیست تا چه رسد به قضات دادسراها و دادگاه‌های بدوی. درست است که این مشکل عمومی است و همه کارکنان دولت با این مشکل دست‌وپنجه نرم می‌کنند اما مقابله با فساد، اجرای عدالت و دستیابی به رضایتمندی مردم، نیاز به کارآمدی بیشتر دستگاه قضایی دارد و تا زمانی که حداقل‌های یک زندگی شرافتمندانه برای قضات فراهم نشود، این اهداف دور از دسترس خواهد بود. اکنون که بودجه دولت در حال بررسی است، ضرورت دارد ریاست قوه قضائیه با مذاکره با دولت و مجلس، حداقل‌های تامین زندگی شرافتمندانه برای قضات و کارکنان این قوه را فراهم کنند وگرنه دسترسی به تحول قضایی با تغییر آیین‌نامه قانون امکان‌پذیر نیست.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/987108/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تیم ویرانگر

شمارش معکوس؛ سه شنبه فیلترینگ کاهش می‌یابد؟

تهران از کدام نامزد استقبال می‌کند؟

ماجرای پوشیده یک برهنگی

آیا خیزش زنان هریس را رییس‌جمهور خواهد کرد؟

تنش تهران و برلین

سرپرست اداره کل محیط‌زیست لرستان منصوب شد

دلار می‌تازد

کنترل قیمت دلار با مداخله بازارساز

پیش بینی قیمت طلا و سکه 15 آبان 1403

پیش بینی قیمت دلار 15 آبان 1403

تغییر، با زبان هنر و فرهنگ ایجاد می‌شود

آموزش در مقوله تئاتر باید به‌صورت متمادی و طولانی‌مدت باشد

سی و ششمین جشنواره تئاتر لرستان برگزیدگان خود را شناخت

کشف منشأ ایجاد ترس و اضطراب در مغز؛ بارقه امیدی برای یافتن درمان

عکاس ورزشی سیرجانی: لالایی‌ می‌خوانم و عکس می‌گیرم

پایان گفتمان دموکرات‌ها؟

همتی: اقتصاد کشور باید پیش‌بینی‌پذیر شود

زمین در اجرای قانون جوانی جمعیت تامین می‌شود

دستور رئیس جمهور برای واردات به جای جلوگیری از صادرات

رای دیوان درباره تعویق انتخابات نظام مهندسی ساختمان صادر شد

عسل وحشی به قیمت نابودی جنگل‌ها | درختان بلوط نورآباد قربانی سودجویی

تجلیل از 15 اثر در سی و ششمین جشنواره تئاتر لرستان

ویتامینی که کمبود آن سبب کاهش اشتها می‌شود

محورهای شهرستان دلفان به تعمیر و مرمت نیاز دارند

ممکن است حمله ایران به اسرائیل ترکیبی باشد

چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز می‌شود؟

ریزش شدید شاخص بورس در آستانه انتخابات امریکا

چه زمانی منتظر نتایج انتخابات آمریکا باشیم؟

خبرخوش برای ایثارگران ؛ فرآیند تامین مسکن تسهیل می‌شود

حقوق وزرای دولت چقدر است؟

بارندگی شدید راه 50 روستای الیگودرز را مسدود کرد

جلسه تفاهم بنیاد سمنان و سپاه قائم آل محمد (عج) استان و هم افزائی در اجرای اردوهای سیاحتی و زیارتی ایثارگران

جلسه ستاد شاهد آموزش و پرورش استان اصفهان برگزار شد

جلسه کمیته‌های تکریم و جمع آوری آثار شهدا و ایثارگران در استان البرز برگزار شد

بارندگی شدید، راه 50 روستای الیگودرز را مسدود کرد

زندگی در بوموسی گل و بلبل نیست

دیپلمات پیشین: حتی با ترامپ هم امکان مذاکره وجود دارد

دوپارگی؛ تشدید دوقطبی و بی‌ثباتی سیاسی در آمریکا

چالش‌های ایران و آمریکا به روزهای آخر خود نزدیک شده است

عضو اتاق بازرگانی تهران: با این لایحه بودجه به هیچکدام از اهداف برنامه هفتم نمی‌رسیم

استاد دانشگاه برکل: ناترازی ایران با اصلاح توزیع حل نمی‌شود

شیب ریزش قیمت طلا تندتر شد؛ سکه امامی پرچم دار کاهش‌ها شد

همایش پایانی هفتمین دوره جایزه ملی تعالی و پیشرفت برگزار می‌شود

نیم میلیون نفر درگیر پرونده‌های کثیرالشاکی

صف انتظار خرید خودرو؛ مروری به چند خبر برتر دوشنبه 14 آبان

فاز نخست ساختمان استانداری لرستان تا 2 ماه آینده افتتاح شود

تکلیف بودجه حمایتی تئاتر استان‌های کشور مشخص می‌شود

تعداد دقیق دستکندها در کشور قابل شناسایی نیست

هنر تئاتر عرصه‌ای برای بازتاب دردهای بشری است