ندای لرستان

آخرين مطالب

ناکامی سیاسی ستاره‌های آمریکا برابر ماسک سیاسی

ناکامی سیاسی ستاره‌های آمریکا برابر ماسک
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
زینب کاظم‌خواه| وقتی ایلان ماسک تصمیم گرفت که توئیتر را بخرد و آن را تبدیل به ایکس کند، خیلی‌ها نمی‌دانستند که هدف اصلی او از این خرید بزرگ چیست، اما دو سال بعدش او تمام قدرت خود را به‌عنوان منبع اخبار لحظه‌ای برای میلیون‌ها کاربر استفاده کرد تا نتیجه‌ی انتخابات ریاست‌جمهوری 2024 را به‌نفع دونالد ترامپ تغییر دهد. ایلان ماسک که پیش از این‌ خود را یک میانه‌رو تعریف کرده بود، در ماه‌های قبل نظراتش را در عرصه‌ی سیاسی مطرح کرد.
او نظرش را درباره‌ی تئورهای‌های توطئه‌ی نژادپرستی سیاست‌های مهاجرت دولت بایدن، «ویروس ذهنی ووک» ـ اصطلاح محافظه‌کاران برای توصیف اهداف ترقی‌خواهان ـ اعلام کرد، همچنین درباره‌ی این هشدار داد که اگر جمهوری‌خواهان در نوامبر در انتخابات ریاست‌جمهوری برنده نشوند، کشور محکوم به فناست. ایلان ماسک با این اعتقادات با خریدن توئیتر آن را به ماشین پیام شخصی و سیاسی تبدیل کرد و تمام تلاش‌اش را کرد تا ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا شود.
ایلان ماسک نه‌فقط ثروتمندترین فرد جهان، بلکه پرفالوئرترین آدم در شبکه‌ی اجتماعی ایکس است که از همان ابتدا یک‌تنه پشت دونالد ترامپ ایستاد، کلی انرژی و وقت و خروارها پول در حمایت از ترامپ خرج کرد تا او را دوباره‌ در مقام ریاست‌جمهوری آمریکا ببیند. او از هیچ کاری دریغ نکرد؛ فقط در یک دوره‌ی سه‌ماهه چیزی حدود 75 میلیون دلار به گروه‌های حامی ترامپ کمک مالی کرد و با این رقم رکورد این را زد که ازجمله بزرگ‌ترین حامیان مالی جمهوری‌خواهان شود.
اما ایلان ماسک که برای کشیدن سمت‌هایش یک قطار هم کم است ـ از نقش داشتن در شرکت هوافضایی اسپیس اکس، صاحب شرکت خودروسازی تسلا، رئیس شبکه‌ی اجتماعی ایکس ـ پیش از این اعلام کرده بود که حامی نامزدهای دموکرات بوده و خود را میانه‌رو توصیف کرده بود، اما در این دوره از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از این‌رو به آن‌رو شد و در چرخشی عجیب به راست گرایش یافت و از ترامپ حمایت کرد.
شاید بتوان ریشه‌ی این چرخش را به دورانی نسبت داد که ماسک، پلتفرم توئیتر را خرید و ترامپ دوباره به پلتفرمی که نامش به ایکس تغییر یافت، بازگشت. ترامپ که در توئیتر حضور بسیار فعالی داشت بعد از حمله‌ی ششم ژانویه هوادارانش به ساختمان کنگره، حساب کاربری‌اش مسدود شد. درحالی‌که ترامپ قبلاً اعلام کرده بود که ماسک در دوره‌ی قبلی ریاست‌جمهوری‌اش کمک‌هایی به او کرده بود، با بازگرداندن ترامپ به شبکه‌ی ایکس، دوستی‌اش را علنی کرد و با حمایت از نامزدی او در انتخابات، میخ دوستی‌اش را محکم‌تر کوبید. 
حمایت تمام‌قد از ترامپ
ایلان ماسک برای اثبات این دوستی که خیلی‌ها می‌گویند منافع شخصی بسیاری برای کسب‌وکارش وجود دارد، در دوران تبلیغات برای انتخابات اعلام کرده بود که تا روز انتخابات ریاست‌جمهوری هر روز به‌صورت تصادفی به یکی از حامیان ترامپ یک میلیون دلار می‌دهد. 
او برای حمایت از کمپین ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، یک کمیته‌ی اقدام سیاسی (PAC) به نام «آمریکاپک» هم ایجاد کرد. هدف این کمیته، جلب مشارکت رأی‌دهندگان و کمک به آن‌ها در ثبت‌نام در ایالت‌های مهمی بود که نتایج انتخابات احتمالاً رقابتی است.‌ ایلان ماسک در هواداری از ترامپ سنگ‌تمام گذاشت؛ از انتقاد و تکه انداختن به سلبریتی‌هایی که کامالا هریس را تبلیغ می‌کردند تا انتقاد از این نامزد ریاست‌جمهوری.
او در بحبوحه‌ی تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری آن‌قدر تند رفته بود که گفته بود، اگر هریس پیروز شود این آخرین انتخابات خواهد بود؛ به این معنا که او باور داشت با انتخاب او دیگر ایالات‌متحده وجود نخواهد داشت. این آش انتقاد از هریس آن‌قدر شور شده بود که بعد از دو سوءقصد علیه ترامپ گفته بود، این سوءقصد نشان داد که ترامپ وضع موجود را به چالش می‌کشد و هریس چنین نیست و در پستی در فضای مجازی خطاب به هریس گفته بود: «ترور یک عروسک خیمه‌شب‌بازی، بی‌ارزش است.»
گرچه ترامپ ثروتمندترین و یکی از معروف‌ترین‌های دنیای فناوری را در کنار خود داشت و حتی ماسک شب انتخابات را کنار ترامپ سر کرد، اما سلبریتی‌ها در این دوره از انتخابات حسابی از او رو برگرداندند. در هر کمپین انتخاباتی‌ ترامپ که آهنگی از گروهی یا خواننده‌ای پخش می‌شد، فردایش صدای اعتراض‌شان بلند می‌شد؛ نمونه‌اش گروه رولینگ استونز بود که بعد از پخش آهنگ‌شان به ترامپ هشدار دادند در صورت پخش ترانه‌های آن‌ها در جریان فعالیت‌های انتخاباتی خود، این گروه اقدام قانونی خواهد کرد.
سلین دیون هم یکی دیگر از هنرمندانی بود که به استفاده از آهنگ «قلبم ادامه خواهد داد» که ترانه‌ی فیلم تایتانیک هم بود، اعتراض کرد و گفت، استفاده از این آهنگ یا اقدامات مشابه را تأیید نمی‌کند. 
حمایت سلبریتی‌ها از هریس
در این انتخابات سلبریتی‌های زیادی از کامالا هریس حمایت کردند؛ از رابرت دنیرو و استیون اسپلیبرگ گرفته تا جورج کلونی، جولیا رابرتز و خیلی دیگر از بازیگران هالیوود. حتی تیلور سوئیف هم تمام‌قد پشت کامالا هریس ایستاد. او در پستی در اینستاگرام به همراه گربه‌ا‌ش بنجامین باتن، پس از مناظره‌ی کامالا هریس و دونالد ترامپ نامزدهای دموکرات و جمهوری‌خواه انتخابات، نوشت: «من در انتخابات ریاست‌جمهوری به کامالا هریس رأی می‌دهم زیرا او برای حقوق و اهدافی مبارزه می‌کند که من هم به آن‌ها اعتقاد دارم.»
او که پای پست‌اش را با نام «بانویی بدون بچه و با گربه» امضاء کرده بود که طعنه‌ای بود به جی‌ دی ونس، معاون ترامپ در کارزار انتخاباتی، صراحتاً اعلام کرده بود که در انتخابات ریاست‌جمهوری 2024 به کامالا هریس و تیم والز رأی خواهد داد.
موضوعی که حسابی ایلان ماسک حامی دوآتشه‌ی ترامپ را کفری کرد و در واکنش به ابراز حمایت این خواننده مشهور آمریکایی در شبکه‌ی ایکس خود نوشت: «باشه تیلور تو بردی، من بهت یه بچه می‌دم و با جون و دل از گربه‌ات نگهداری می‌کنم.» جنیفر لوپز، لیدی گاگا و کیتی پری؛ سه خواننده‌ی معروف دیگر هم طرفداران‌شان را ترغیب کرده بودند که به کامالا هریس رأی دهند. 
رشته‌هایی که پنبه شد
این‌که بسیاری روی طرفداری سلبریتی‌ها در رأی آوردن حساب باز کرده بودند، به‌خاطر این بود که در دوره‌های گذشته‌ی ریاست‌جمهوری، حمایت آن‌ها باعث بالا رفتن رأی یک کاندیدا شده بود. مثلاً بعد از این‌که اوپرا وینفری پس از انتخابات مقدماتی دموکرات‌ها در سال 2008 از باراک اوباما حمایت کرد، محققان داده‌های اشتراک مجله‌ی اپرا، فروش کتاب و نتایج انتخابات را تجزیه و تحلیل کردند و متوجه شدند که حمایت اوپرا بهتر از حد انتظار عمل کرده است. آن‌ها به این نتیجه رسیدند که حمایت خانم وینفری منجر به یک‌میلیون رأی اضافی برای اوباما در انتخابات مقدماتی شده بود.
همچنین بسیاری از سلبریتی‌ها، دور قبل ریاست‌جمهوری از جو بایدن حمایت کردند، از جرج‌ آر.‌آر. مارتین، نویسنده «بازی تاج و تخت»، تام هنکس بازیگر برنده‌ی اسکار گرفته تا باربارا استرایسند خواننده و بازیگر، جورج کلونی، رابرت دنیرو، مدونا، رابرت ردفورد، داستین هافمن، لئوناردو دی‌کاپریو، نیل یانگ، راب راینر و جولیا لوییس درایفوس و...
حتی بعضی از تحقیقات صورت‌گرفته درباره‌ی این موضوع ثابت کرده است که حمایت افراد مشهور در انتخابات، جایی که رأی‌دهندگان مجبورند بین نامزدهای مشابه انتخاب ‌کنند، تأثیر زیادی دارد. در این موارد، زمانی که رأی‌دهندگان تصمیم نگرفته‌اند که به کدام نامزد رأی دهند، نظر یک سلبریتی مورد اعتماد می‌تواند به طور قابل توجهی بر انتخاب آن‌ها تأثیر بگذارد. 
اما در‌حالی‌که کامالا هریس و خیلی‌های دیگر روی حمایت سلبریتی‌ها از هریس حساب باز کرده‌ بودند، اما آمریکایی‌ها گویی چندان وقعی به حرف‌های آن‌ها ننهادند و راه خودشان را رفتند و ترامپ برای بار دوم رئیس‌جمهور آمریکا شد و رشته‌های دموکرات‌ها که روی تأثیر سلبریتی‌ها حساب باز کرده بودند، پنبه شد.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/988476/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ایمان از دست رفته آمریکایی به ساختار سیاسی

ناکامی سیاسی ستاره‌های آمریکا برابر ماسک

رونمایی از یک بازار جدید برای ارز؛ توضیحات مهم وزیر سابق اقتصاد

معاون وزیر نفت: 72درصد وابسته به‌ گازیم

ثبات در بازار لاستیک

صید کوسه ماهیان ممنوع

آخرین وضعیت قیمت جهانی نفت

نقش‌آفرینی بسیجیان لرستان در رزمایش «الی بیت‌المقدس»

رزمایش 30 هزار نفری «الی بیت‌المقدس» در لرستان

بسیجیان و رزمندگان لرستانی در دوران دفاع مقدس خوش درخشیدند

جوانان امروز ما با عزمی راسخ برای حفظ کیان انقلاب اسلامی ایستاده‌اند

توجه به جنبه «رزمی» بسیج در کنار سایر حوزه‌های فعالیت آن

لرستان صدر نشین شرکت دانش آموزان در مسابقات قرآن، عترت و‌ نماز

با وجود بسیج هیچ دشمنی جرأت تهدید انقلاب اسلامی را نخواهد داشت

لزوم تسهیل در بازدید مردم از بنا‌های تاریخی

رزمایش «الی بیت‌المقدس» در لرستان برگزار شد

دستور وزیر میراث فرهنگی برای بازدید مردم از بنا‌های تاریخی

تاکید امام جمعه کیش بر اهمیت بهره‌گیری از ظرفیت‌های بومی و نقش کیش در تحقق اهداف ملی

تقدیر از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش بعنوان سفیر ورزش در همایش پیاده روی خانوادگی صبح و نشاط

و ناگهان عادل

عزم جدی برای جلوگیری از تماس های تبلیغاتی مزاحم

آغاز ثبت گمرکی آیفون مسافری در فرودگاه امام خمینی

راندمان نیروگاه‌های ایران بالاتر از فرانسه، چین و آلمان

برگزاری رزمایش 30 هزار نفری «الی بیت‌المقدس» در لرستان

رزمایش 30 هزار نفری «الی بیت‌المقدس» در لرستان برگزار شد

برگزاری رزمایش 30 هزارنفری الی بیت المقدس در لرستان

جوانان امروزی با عزم راسخ‌تر برای حفظ انقلاب ایستاده‌اند

فایده باورنکردنی نوشیدنی محبوب ایرانی‌ها

مراسم تجلیل از همسران جانبازان نخاعی برگزار شد

آغاز رزمایش الی بیت‌المقدس در لرستان

چرا موهای برخی قبل از 30 سالگی سفید می‌شود؟

حمله موشکی بی‌سابقه در تاریخ نبرد حزب الله لبنان علیه اسرائیل

بازگشت قاتل

دوباره ترامپ؛ درباره انتخاب‌های سختی که پیش رو داریم

سنا در اختیار جمهوری‌خواهان

مطالبات زنان، 100 روز پس از انتخابات

میانجیگری بین تهران و تل‌آویو بی‌معناست

غرق ‏نشدنی؛ نگاهی به کابینه احتمالی ترامپ

مکانیسم ماشه با ترامپ فعال می‌شود؟!

شوک اقتصادی ترامپ

نوه رهبر سابق شوروی نوشت: راز پیروزی ترامپ

تحلیل «فارن پالیسی» از سیاست خارجی به سبک ترامپ

معاون وزیر مسکن دولت رئیسی ادعای خانم وزیر را رد کرد

تردد بیش از 2 میلیون خودرو بدون بیمه در کشور

وزارت نفت و وزارت اقتصاد رکورددار پرداخت به کارکنان

چند درصد دانش‌آموختگان ایرانی فرصت اشتغال پیدا کرده‌اند؟

کاهش عرضه گوشت تنظیم بازاری به دلیل کاهش پروازهای خارجی

مصوبه آزاد سازی واردات آیفون به گمرکات کشور ابلاغ شد

مصرف گاز ایران 3.5 برابر میانگین جهانی

غوغای پژو 207 در بازار خودرو