ندای لرستان

آخرين مطالب

لابی‌من در تهران سیاسی

لابی‌من در تهران
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - فرهیختگان /متن پیش رو در فرهیختگان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
سیدمهدی طالبی| قطری‌ها نقش مهمی در میانجیگری‌های منطقه دارند. این نقش تا جایی مهم تلقی می‌شود که در برهه‌ای گفته شد با تشدید تنش‌ها، دوحه در حوزه هسته‌ای هم تلاش کرده نقشی واسطه‌ای ایفا کند. با توجه به ماهیت تحرکات قطر، هرگونه سفر مقامات این کشور، به ویژه در میانه تنش‌ها، دارای ابعاد قابل‌توجهی است.
دیروز چهارشنبه (30 آبان) محمد بن عبدالرحمن آل‌ثانی، نخست‌وزیر و وزیر خارجه قطر وارد تهران شد تا با مقامات ایرانی گفت‌وگو کند. او بعد از ظهر روز گذشته به ترتیب با سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه و سپس مسعود پزشکیان، رئیس جمهور دیدار و گفت‌وگو کرد.
خبر این سفر، تنها یک روز پیش از انجام آن در روز سه‌شنبه به‌شکل رسمی اعلام شده بود؛ مسئله‌ای که نشان می‌دهد این سفر براساس تحولات در جریان، صورت گرفته که نیازمند برنامه‌ریزی یک سفر فوری بوده است.
درخصوص ایران، امروز دو موضوع در جریان وجود دارد که یکی بحث آتش‌بس میان رژیم‌صهیونیستی با غزه و لبنان و موضوع دیگر، احتمال صدور قطعنامه توسط شورای حکام سازمان بین‌المللی انرژی اتمی است.
رسانه‌ها اعلام کرده‌اند این مقام ارشد قطری به دعوت عراقچی به تهران سفر کرده است.
برنامه‌ریزی فوری سفر نخست‌وزیر و وزیر خارجه قطر به تهران و رایزنی‌های فشرده یک روزه او، نشان می‌دهد مسائل بسیار مهمی فراتر از روابط دو کشور در جریان این دیدار‌ها مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
تعدادی از ناظران با توجه به تشدید تنش‌ها در پرونده هسته‌ای، وزیر خارجه قطر را پیام‌آور آمریکایی‌ها در این زمینه دانسته و عده‌ای دیگر نیز براساس نقش سنتی قطر و تحولات مرتبط با جنگ لبنان و غزه، این سفر را با درگیری‌های منطقه‌ای مرتبط می‌دانند.
برای بررسی ابعاد این سفر با سیدرضا صدرالحسینی، کارشناس و تحلیلگر مسائل منطقه گفت‌وگو کرده‌ایم. او معتقد است گفت‌وگو‌های مقامات ارشد دو کشور می‌تواند در موضوعات مهم منطقه‌ای ازجمله موضوع آتش‌بس عادلانه و به‌طورکلی صلح و امنیت منطقه مؤثر واقع شود. در ادامه متن این گفت‌وگو را از نظر می‌گذرانید.
روز چهارشنبه (30 آبان) «محمد بن عبدالرحمن آل‌ثانی»، نخست‌وزیر و وزیر خارجه قطر در جریان سفر خود به تهران، با «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه دیدار و گفت‌وگو کرد. موضوع این دیدار بر چه مسئله‌ای متمرکز بوده است؟ با توجه به هم‌زمانی این سفر با نشست فصلی شورای حکام، برخی آن را با مسئله هسته‌ای مرتبط دانسته‌اند.
روابط دو کشور ایران و قطر روابطی صمیمی و طولانی است. این دو کشور در تحولات منطقه و در تحولات نظام بین‌الملل در گذشته، حال و آینده نقش قابل توجهی را ایفا کرده و می‌کنند. در واقع تعمیق روابط و گفت‌وگوهای دوجانبه می‌تواند بر امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی تأثیر‌گذار باشد. بر این اساس باید توجه داشته باشیم که هردو کشور به عنوان حامیان بخشی از مقاومت در طول سال‌های گذشته فعالیت‌های نزدیکی را با یکدیگر داشته‌اند.
در حال حاضر هم که در بخشی‌هایی از منطقه، از جمله در غزه و لبنان، آتش‌افروزی‌های رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکایی‌ها به چشم می‌خورد، قطعاً گفت‌وگوهای مقامات ارشد دو کشور می‌تواند در موضوعات مهم منطقه‌ای از جمله موضوع آتش‌بس عادلانه و به طور کلی صلح و امنیت منطقه مؤثر واقع شود.
پس می‌توان گفت این دیدار با موضوع هسته‌ای مرتبط نبوده است؟
باید توجه داشته باشیم که بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی معمولاً با شاخص‌هایی مورد شناسایی قرار می‌گیرند. آنچه که درباره نقش قطر در حوزه انرژی و موضوعات منطقه‌ای مرتبط با مقاومت مطرح می‌شود، قطعاً نسبت به موارد دیگر شاخص‌تر و قابل اعتمادتر است.
بر اساس آنچه اشاره کردید، نقش و پیام قطر به احتمال فراوان با موضوع غزه و آتش‌بس احتمالی در منطقه مرتبط است. با توجه به مطرح شدن آتش‌بس، سؤالاتی در این خصوص ایجاد می‌شود. در روزهای اخیر شاهد سفر «آموس هوکشتاین» فرستاده ویژه آمریکا در امور لبنان، به بیروت و دیدارش با «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان بودیم. هوکشتاین قرار است سفری به تل‌آویو نیز داشته باشد. با توجه به این تحولات، موضوع آتش‌بس در چه وضعیتی قرار دارد؟ آیا رژیم صهیونیستی پذیرفته گام‌هایی واقعی را برای آتش‌بس بردارد؟ به هرحال نتانیاهو و دولت وی در بیش از یک‌سال اخیر اراده‌ای برای آتش‌بس نداشته و اغلب کارشکنی کرده‌اند. آیا در این نوبت نتانیاهو با توجه به فشارهای مقاومت و حمله موشکی اخیر لبنانی‌ها به تل‌آویو حاضر به قبول آتش‌بس می‌شود؟
واقعیتی وجود دارد. آتش‌بس در مقطع کنونی قطعاً به معنای شکست همه جانبه رژیم صهیونیستی و آمریکا است. در شرایطی که در طول 14 ماه گذشته که ماشین جنگی رژیم در مقابل صبر، تحمل و مقاومت مردم غزه و لبنان به گل نشسته، مطرح کردن موضوع آتش‌بس به مفهوم ایجاد معبری برای فرار رژیم صهیونیستی است.
هیچ یک از افراد مؤثر در منطقه که منتسب به مقاومت هستند، موضوع آتش‌بس را فراموش نمی‌کنند و این موضوع به عنوان یک دغدغه همیشگی در طول یک‌سال گذشته برای آن‌ها مطرح بوده و به دنبال آن حرکت کرده‌اند. اما در شرایط کنونی طرح صلح آمریکا و آتش‌بس آمریکایی در منطقه به مفهوم پذیرش آتش‌بس در زیر آتش بمباران سرزمین‌های اشغالی توسط مقاومت است؛ چرا که راهبرد ناجوانمردانه و فتنه‌انگیز رژیم صهیونیستی در تحمیل راهبرد خود به نتیجه نخواهد رسید.
نگاه مقاومت به شرایط آتش‌بس مطرح شده چیست؟
مقاومت واسطه‌گری یا میانجی‌گری هرجریان، هرتفکر و هر مقامی را برای رسیدن به آتش‌بس و صلح پایدار می‌پذیرد؛ بنابراین سفر وزیر خارجه قطر نیز در این رابطه می‌تواند مؤثر باشد؛ اما آنچه که مشخص است بیان آتش‌بس در شرایط کنونی و به ویژه در چهارچوب طرح صلح آمریکایی‌ها مورد پذیرش نخواهد بود. بحث آتش‌بس و صلح به عنوان یک موضوع قطعی برای مقاومت مطرح است؛ اما نه هر آتش‌بسی که رژیم بتواند از آن در زمان فشار مقاومت، استفاده کند.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/992933/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جدال حساس فرد البرز و خیبر خرم آباد در جام حذفی

عقلای قوم با یکدیگر ائتلاف کنند

چهارشنبه‌های خشم پایداری

ایران و آمریکا در دوران ترامپ

اتفاق رانا بازار خودرو را شوکه کرد

گروهی که ترامپ آن‌ها را پولدار کرد

افتتاح کتابخانه پل‌دختر پس از 16 سال وقفه

پزشکیان: هر کسی از راه می‌رسد نسخه اقتصادی می‌پیچد

کشف فرار مالیاتی یک رستوران با سوء استفاده از کارتخوان قصابی

آیین عطر افشانی و غبارروبی گلزار شهدای خرم آباد برگزار شد

جزیره کیش در توسعه اقتصاد دریایی نقش محوری دارد

امام جمعه کیش: اجرای قانون مناطق آزاد ضامن رفع مشکلات

تاکید امام جمعه اهل سنت کیش بر لزوم اجرای قوانین چگونگی اداره مناطق آزاد

رحیم سرهنگی: حضور آقایان همتی و مسرور به واسطه تجربیات و تخصص، به رفع مشکلات مناطق آزاد کمک شایانی می کند.

وزیر اقتصاد پای گفتگوی فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران جزیره کیش نشست

پشت پرده پیامک های آلوده در بهارستان

اختراع دوباره چرخ! انتقاد «سازندگی» از طرح انتقال پایتخت

نگرانی از بازی قیمتی با سوخت در لایحه بودجه 1404

لابی‌من در تهران

آزمون دشوار ایران و غرب

قیمت نهایی کارخانه‌ای محصولات ایران‌خودرو اعلام شد

واکنش وزیر دادگستری به افزایش قیمت خودرو

توضیحات وزیر نیرو درباره پروژه انتقال آب از چابهار به استان‌های شمالی

آغاز واردات برنج در سیستان و بلوچستان

دولت ها قادر به سرمایه‌گذاری برای رفع ابرچالش های زیست‌ محیطی نیستند

قطب انجیر سیاه ایران صنایع تبدیلی ندارد

خرم‌آباد به اتحادیه بین‌المللی شهرهای تاریخی می‌پیوندد

اجرای پروژه‌های زیست‌محیطی مشترک بین خرم‌آباد و آنکارا

سفیر مالزی: روابط ایران و مالزی در کشاورزی تقویت می‌شود

خداحافظی تهرانی‌ها با پایتخت‌؟

قول توقف غنی‌سازی 60 درصدی

اسرائیل پشت قطعنامه پیشنهادی اروپا است

پیشنهاد جنجالی رئیس‌‌جمهور به مرد سایه‌ها

فرصت‌های ترامپیزم

بورس سرانجام اول شد

افزایش عرضه گوشت طیور و گوشت قرمز

پزشکیان: ناترازی‌های ‌برق را برطرف خواهیم کرد

بهره‌‌برداری کتابخانه شماره 2 پلدختر پس از 16 سال

تأکید نماینده پلدختر بر احداث سدهای بن‌لار و چولهول

یک کشف جدید و جالب محققان درباره گنجشک‌ها

جذب سرمایه و توسعه اقتصاد دیجیتال دو دستور کار منطقه آزاد کیش

همتی: برای توسعه دریامحور تمام تلاش خود را به کار خواهیم گرفت

مالزی برای سرمایه‌گذاری پایدار در حوزه کشاورزی لرستان آماده است

پرونده ثبت جهانی دره خرم آباد از سوی یونسکو در دست بررسی است

افتتاح ایستگاه پمپاژ سرنجه زیودار معمولان

ایست به تراکنش های کلان «بدون بابت»

افزایش تعرفه گاز برای مشترکین بسیار پرمصرف

وزیر کار: جان کارگران معدن‌های سنتی در خطر است

شهردار خرم‌آباد رئیس کمیته محیط‌زیست و سلامت شهری مجمع شهرداران آسیایی شد

اعطای حکم کمیته محیط‌ زیست مجمع شهرداران آسیایی به شهردار خرم‌آباد