ندای لرستان

آخرين مطالب

معاون بانک مرکزی:‍ پرداخت موبایلی تا پایان سال اجرایی می‌شود سیاسی

معاون بانک مرکزی:‍ پرداخت موبایلی تا پایان سال اجرایی می‌شود
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - تسنیم /معاون بانک مرکزی از اجرایی شدن ‍پرداخت با موبایل به جای کارت بانکی تا پایان سال خبر داد و گفت: تا 6 ماه آینده تمام بانک ها چک الکترونیک صادر می کنند.
نوش افرین واقفی در یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظام های پرداخت اظهار داشت: الان تمام بانک های کشور پذیرنده چک الکترونیکی هستند و 16 بانک صادر کننده چک هستندِ امیدواریم تا 6 ماه آینده تمام بانک های کشور به صادرکننده چک الکترونیک تبدیل شوند.
وی از توسعه جدی صدور الکترونیک چک های الکترونیک در بخش حقوقی خبر داد و گفت: چک هایی که الان صادر می شوند در بخش حقیقی هستند ولی برنامه ریزی شده تا چک های الکترونیک در بخش حقوقی هم صادر شود.
او با تاکید براینکه پرداخت موبایلی تا پایان سال اجرایی می شود؛ به توضیحاتی درباره ریال دیجیتال پرداخت و ادامه داد: در ریال دیجیتال دوره آزمایشی تمام شده و برنامه به توسعه‌پذیری و کاربرد‌ها رسیده است. در حوزه پرداخت‌های بین‌المللی هم پروژه میرشتاب اجرایی شده است. در این حوزه پرداخت مبتنی بر NFC و توکنازیشن انجام شده است.

معاون فناوری های نوین بانک مرکزی افزود: در حال حاضر نزدیک 75 درصد بانک‌های منتخب کشور در پروژه میرشتاب فعالیت دارند و تا پایان دی ماه 30 درصد از فعالان پذیرندگی را نیز به این پروژه اضافه خواهیم کرد تا از فروشگاه‌های کشور نیز امکان خرید با کارت بانکی روسیه فراهم شود.
واقفی با بیان اینکه در حوزه رگولاتوری بانک مرکزی، سه سیاست کلان باید دنبال شود؛ گفت: در حوزه سندباکس باید اقدامات مختلفی برای گسترش دامنه‌های موضوعی و تعداد فراخوان‌ها کار کنیم. در دومین سیاست به هاب نوآوری در حوزه نوآوری مالی نیاز داریم. در حوزه‌هایی مثل رگ‌تک یه شدت نیازمند بازیگران جدید هستیم. شاید مشکل اینجاست که مدل کسب‌وکاری سودآور و با بهره‌وری بالایی در این حوزه تعریف نشده است. باید بخش انتقال دانش با سایر کشور‌های جهان در این زمینه را نیز فعال کنیم.
مومن واقفی گفت: عدم توجه به موقع به حوزه بانکداری باز، موجب عقب ماندن حوزه رگولاتوری و نظارت نسبت به پیشرفت‌های فنی است. یکی از تمرکز‌های اصلی بانک مرکزی در سال آینده حوزه بانکداری باز است و انتظار داریم تا پایان سال آینده بتوانیم آن را به طور کامل مستقر کنیم.
او با بیان اینکه بحث کنونی ما زیست بوم فناوری مالی است که اگر به آن توجه نکنیم با مشکلات عدیده‌ای مواجه خواهیم شد؛ ادامه داد: مسائل فنی راه‌حل‌های مشخصی دارند و تک بعدی بوده و قابلیت تحلیل آن ساده‌تر است، اما شکل گیری زیست بوم ناشی از نیاز به حل مسائل در سایه همکاری مشترک همه بازیگران است. در واقع باید چشم‌انداز مشترک داشته باشیم و این نوآوری جز در سایه یک همکاری و رقابت همکارانه شکل نمی‌گیرد.
وی ادامه داد: در حال حاضر زیست بوم مالی حال خوبی ندارد و چالش‌ها و بن‌بست‌هایی دارد که اگر افرادی که در این همایش هستند، به عنوان فعالان این زیست‌بوم، راه حلی برایش پیدا نکنند، در آینده با مشکلات جدی‌تری هم مواجه می‌شویم.
مومن واقفی افزود: مواردی مانند قواعد و سیاست‌ها، فرهنگ، سیستم‌ها، بازار و ترجیحات مشتریان و مقررات و سیاست‌ها نیز باید مورد توجه قرار گیرند، وگرنه صرفا راجع به مسائل فنی صحبت کرده‌ایم. تاکنون نیز بیشتر بر حوزه فنی تمرکز داشته‌ایم و به پارامتر‌های دیگر کمتر توجه کرده‌ایم. زیست بوم فناوران مالی با اکوسیستم‌های دیگر مثل زیست‌بوم‌های سلامت و تولید هم تعامل دارد و بر آنها اثر می‌گذارد و از آنها اثر می‌گیرد.
معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی اظهار داشت: فقط در حوزه پرداخت و تسویه که یکی از بخش‌های زیست‌بوم فناوری مالی است، در سال 1402، تعداد تراکنش‌هایی به تعداد 70 میلیارد در شبکه شتاب، شاپرک 49 میلیارد، ساتنا 89 میلیون (که نسبت به سال قبل خود 25 درصد رشد داشته است)، پایا 3/3 میلیارد و چکاوک 98 میلیون چک تبادلی پردازش شده است.
وی خاطر نشان کرد: در دهه 1370 تمرکز به سامانه‌های core banking بود و اکنون توسعه سکو‌ها و ظهور نئوبانک‌ها مورد توجه قرار گرفته است. در حال حاضر نیز باید به توسعه زیست بوم بانکداری دیجیتال برسیم که توسعه رگ‌تک‌ها بانکداری باز و سندباکس‌ها و سوبتک‌ها در مسیر قرار دارد.
مومن واقفی در ادامه اظهار کرد: چالش‌های زیست بوم فناوری مالی کشور در شاخص‌های سلامت و سرزندگی اکوسیستم فناوری مالی نمود پیدا می‌کند. شاخص‌های نرخ بقا، منسوخ‌شدگی محدود، دوام ساختار، تداوم تجربه مشتری و پیش‌بینی‌پذیری نشان‌دهنده پابرجایی اکوسیستم است.
معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی افزود: در بخش سرمایه‌گذاری بنظر می‌رسد روند خوب بوده و زیست بوم از نظر اقتصادی بهره‌وری دارد، اما در حوزه نوآوری جایگاه مناسبی نداریم و مدل کسب‌و‌کاری اکوسیستم مالی در حوزه نوآوری عقب‌ماندگی‌هایی دارد.
وی ادامه داد: در بحث تنوع نیز جایگاه مناسبی نداریم و باید برای تنوع‌بخشی به اکوسیستم برنامه‌ریزی کنیم. تقریبا تنها 25 درصد بازیگران اکوسیستم با یکدیگر تعامل و همکاری دارند که نشان می‌دهد که در حوزه تعامل و همکاری بین اعضای اکوسیستم نیز مشکل داریم. وضعیت سلامت و سرزندگی اکوسیستم فناوری‌های مالی کشور مناسب نیست و برای حرکت به سمت ارتقای شاخص‌های این حوزه باید درک مناسبی از مفهوم نوآوری واقعی داشته باشیم.
مومن واقفی تاکید کرد: کلان روندها، نظام جاری فناوری مالی و آشیانه فناوری سه محور اکوسیستم فناوری مالی کشور هستند که به منظور برنامه‌ریزی برای بهبود، باید به هر سه محور و ارتباط آنها با یکدیگر توجه شود.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/993636/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خبر تازه از همسان‌سازی حقوق بازنشستگان

مشهد در نشست وزیران اکو میزبان حدود 100 میهمان خارجی می‌شود

معاون وزیر نفت: ناترازی‌ انرژی در کشور یک مسئله جدی است

تخلیه‌ی 14.5 میلیون تن کالاهای اساسی در بنادر کشور

چگونه شانس برنده شدن جایزه 10 میلیارد تومانی بلو را داشته باشیم؟/ بازی برد و بخت

درگیری لفظی درباره تنظیم بازار گوشت قرمز بر روی آنتن صدا و سیما

چند نفر از شما فیلترشکن دارید؟

توقف صادرات گاز ایران به عراق تکذیب شد

نرخ دلار در مرکز مبادله ایران 53 هزار تومان شد

سازمان هواشناسی هشدار نارنجی‌ داد

سرمای شدید هوا و بارش برف و باران در این مناطق/ هشدار هواشناسی صادر شد/ سامانه بارشی تازه در راه است

مدیریت ارشد استان ازنقش‌آفرینی خیرین حوزه سلامت لرستان حمایت می کند

ثبت جهانی دره خرم آباد یکی از دغدغه های مدیریت ارشد استان است

وسایل نقلیه توقیفی در بروجرد ظرف 3 ماه آینده تعیین تکلیف شوند

خانه کشتی خرم‌آباد تجهیز شد

پیش‌بینی آب‌گرفتگی معابر و سیلابی شدن رودخانه‌های فصلی لرستان

مصرف انرژی تغییر رنگ هشت‌پاها به اندازه 25 دقیقه دویدن انسان

تاکید محمد کبیری بر ارتقاء ارائه خدمات به مراجعه کنندگان بیمارستان کیش

توسعه و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی کیش کلید خورد

خیر ازنایی زمینه آزادی 10 زندانی جرایم غیرعمد را فراهم کرد

پیگیری وضعیت خشکاندن و قطع درختان تپه شهدای گمنام خرم‌آباد

سارقان اماکن دولتی در خرم‌آباد دستگیر شدند

سرمقاله همشهری/ گرم مثل خانه

عصر جدید پایداری

سرمقاله شرق/ چراغ‌ها را چه کسی خاموش کرد

سرمقاله جمهوری اسلامی/ از انقلاب لشکر گرسنگان بترسید

سرمقاله جوان/ برای هر دامی آماده باش!

سرمقاله رسالت/ انتظار انتقام

سایه جنگ جهانی سوم بر جهان

سرمقاله وطن امروز/ در حکم دیوان لاهه چه دستاوردی نهفته است؟

سرمقاله سازندگی/ علیه سیاست‌های دفعی

پاسخ نماینده سابق مجلس به اظهار نظر مشاور رئیس جمهور در رابطه با ارزان بودن قیمت بنزین در ایران

زخم بیکاری؛ 3 میلیون جوان ایرانی نه شاغلند نه محصّل!

سخنگوی دولت: در جلسه شورای عالی فضای مجازی، بر سر رفع فیلترینگ به وفاق رسیده‌ایم

معاون بانک مرکزی:‍ پرداخت موبایلی تا پایان سال اجرایی می‌شود

واکنش وزیر صمت به تخلفات انتخابات اتاق اصناف؛ «بررسی می‌شود»

مجبور نیستید بدون تخفیف خرید کنید

ارسال مقررات رمزپول به زودی به هیات عالی بانک مرکزی

نامه 108 نماینده مجلس به رئیس‌جمهور برای افزایش وام مسکن

کاهش 12 درصدی ورودی آب به سدها؛ 56 درصد ظرفیت سدها خالی است

جزئیات تازه از ماجرای ادعای هک بانک‌ها و دستگیری یک نفر

«درهالتاج» اصفهان آسمانی شد

پیش‌ بینی آب و هوای لرستان در 24 ساعت آینده؛ دوشنبه 5 آذر

2 هشدار هواشناسی لرستان/ احتمال سیلابی‌شدن مسیل‌ها

هشدار هواشناسی نسبت به نفوذ توده هوای سرد به کشور

هشدار نارنجی هواشناسی؛22 استان تحت تاثیر توده هوای سرد

دیدار کبیری با فرمانده بسیج سپاه کیش در سالروز تشکیل بسیج

واکنش کاربران به موزیک ویدیوی جدید کامران تفتی در فضای مجازی/ ویدئو

فوری ؛ دستگیری کارکنان شهرداری به جرم دریافت رشوه

جریمۀ 4717میلیارد تومانی برای اصناف متخلف در لرستان