ندای لرستان

آخرين مطالب

جنگ دو کره در زمین اوکراین سیاسی

جنگ دو کره در زمین اوکراین
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
جنگ دو کره از لحاظ جغرافیایی تغییر کرده است. این جنگ مانند جنگ دو کره در دهه پنجاه میلادی گرم نبوده و شکل دیگری از جنگ بین این دو کشور متخاصم شکل گرفته است: «جنگ تسلیحاتی در اوکراین». از مدت‌ها پیش شایعه شده است که کره‌جنوبی به اوکراین به‌شکل غیر مستقیم کمک تسلیحاتی می‌کند و خمپاره‌های این کشور توسط کی‌یف علیه روس‌ها به کار گرفته می‌شود. همچنین کره‌جنوبی تحت فشار غربی‌ها کمک مالی نیز به اوکراین کرده است. سال گذشته یونهاپ، خبرگزاری کره‌جنوبی خبر داد که بودجه 590میلیارد وونی را که برای کمک به اوکراین که معادل 393میلیون دلار بوده، امضا کرده است.
 حالا اما پای کره‌شمالی به شکل خیلی محسوس به جنگ اوکراین باز شده و این کشور علاوه بر کمک تسلیحاتی به روسیه، نیرو نیز اعزام کرده است. اعزام نیرو به روسیه بخشی از قرارداد دفاعی دو کشور است که به‌موجب آن هر یک از طرفین چنانچه با خطر دشمن خارجی روبه‌رو شوند، ملزم به کمک هستند. البته این تمام داستان نیست. ارسال تسلیحات پیشرفته روسی به پیونگ‌یانگ در ازای کمک به این کشور، بخش مهمی از این قرارداد بوده که سر و صدای زیادی کرده است. ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه و کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی این قرارداد را در ماه ژوئن در پیونگ‌یانگ امضا کردند. ایالات متحده آمریکا این اتحاد را خطرناک می‌داند و بارها پیونگ‌یانگ را متهم کرده است که در جنگ روسیه با اوکراین، به پوتین مهمات و تسلیحات می‌دهد. روسیه این ادعاها را رد و تاکید می‌کند که این شراکت علیه هیچ‌کس نیست.
به هم خوردن توازن؟
اگر کره‌جنوبی دارای سلاح‌های مدرن‌تر و جنگنده‌های آمریکایی است، کره‌شمالی دارای تسلیحات قدیمی و ساخت شوروی است. کره‌شمالی پس از جنگ دو کره و به‌دلیل اینکه در جبهه شوروی بوده، فاقد سلاح‌های مدرن است.پس از آن هم تحریم‌های همه‌جانبه مانع ورود تسلیحات مدرن به زرادخانه این کشور شد. عمده تسلیحات این کشور متعلق به دوران جنگ سرد و کشور شوروی سابق است. برای همین پیونگ‌یانگ تمرکز خود را روی ساخت موشک قرار داده که به پیشرفت‌های بسیار قابل توجهی دست پیدا کرده است. با این حال این کشور در حوزه دفاع هوایی به اندازه ساخت موشک‌های تهاجمی‌اش پیشرفت نکرده است.
اگر سلاح‌های تدافعی پیشرفته روسی به‌دست کره‌شمالی بیفتد، توازن بیشتری در زرادخانه پیونگ‌یانگ ایجاد خواهد شد. ناظران می‌گویند ارسال تسلیحات پیشرفته به شبه‌جزیره کره می‌تواند وزنه را بیشتر به سمت پیونگ‌یانگ سنگین کند. سی‌ان‌ان در گزارشی نوشت: شین وون سیک، مشاور امنیت ملی کره‌جنوبی روز جمعه به شبکه پخش محلی اس‌بی‌اس گفت: «گمان می‌رود روسیه در ازای اعزام نیروهای پیونگ‌یانگ برای جنگ با اوکراین، تجهیزات دفاع هوایی و موشک‌های ضد هوایی به کره‌شمالی داده است.» شین گفت: «ما درک می‌کنیم که تجهیزات و موشک‌های ضدهوایی به کره‌شمالی برای تکمیل دفاع هوایی ضعیفش در پیونگ‌یانگ ارائه شده است.» شین گفت: «بسته تدارکاتی روسیه همچنین شامل حمایت اقتصادی و فناوری ماهواره‌های جاسوسی نظامی است.»
در این ارتباط دو قانون‌گذار کره‌جنوبی با استناد به گزارشی از سازمان جاسوسی سئول گفتند، گمان می‌رود بیش از 11هزار سرباز کره‌شمالی در منطقه کورسک روسیه مستقر شده باشند و برخی از آنها قبلا در نبردها علیه اوکراین شرکت کرده‌اند. درحالی‌که برخی منابع می‌گویند آمار سربازان بیشتر از رقم 11هزار نیرو است. بلومبرگ با استناد به برخی از گزارش‌های گروه20 می‌گوید که احتمالا کره‌شمالی 100هزار سرباز به روسیه اعزام کند. البته شین گفت که فعلا نیروی بیشتری به مسکو اعزام نشده است. اما اوایل ماه نوامبر، سفیر اوکراین در کره‌جنوبی نیز ارزیابی مشابهی را ارائه کرد. دمیترو پونومارنکو گفت کی‌یف تخمین می‌زند تا 15هزار سرباز کره‌شمالی در منطقه کورسک روسیه و احتمالا در مناطق اشغال‌شده شرق اوکراین مستقر شوند. بنا به گفته او، این نیروها قرار است هر چند ماه یک‌بار جایگزین شوند.
برنامه سئول چیست؟
کره‌جنوبی نمی‌خواهد استفاده احتمالی از سربازان کره‌شمالی در جنگ روسیه علیه اوکراین را بی‌پاسخ بگذارد. یون سوک یول، رئیس‌جمهوری کره‌جنوبی اعلام کرد که دولت سئول نمی‌تواند بی‌تفاوت بماند؛ درحالی‌که هزاران سرباز کره‌شمالی برای نبرد در روسیه آموزش می‌بینند. او تصریح کرد: «استقرار نیروهای کره‌شمالی در روسیه نقض مستقیم منشور سازمان ملل و قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل است. این یک تحریک است که امنیت جهانی را تهدید می‌کند.» به گزارش خبرگزاری آلمان، کره‌جنوبی پیش از این اقدامات مشخصی را مطرح کرده که ممکن است در واکنش به این موضوع انجام دهد.
این اقدامات شامل گام‌های دیپلماتیک و اقتصادی هستند. اما اکنون برای اولین‌بار صحبت از ارسال تسلیحات به شکل مستقیم به اوکراین نیز به میان آمده است. «چو تائه یول»، وزیر امور خارجه کره‌جنوبی در یک جلسه پارلمانی گفت: «فکر نمی‌کنم در موقعیتی باشیم که بتوانیم بی‌عمل بمانیم، اگر این موضوع به تهدیدی برای امنیت ما تبدیل شود.» وی در پاسخ به پرسش یکی از نمایندگان پارلمان که آیا دولت کره‌جنوبی به‌طور مستقیم ارسال تسلیحات به اوکراین را در نظر دارد یا نه، پاسخ داد که همه گزینه‌ها روی میز است. به گفته او اقدامات مشخص به میزان خدماتی که کره‌شمالی از روسیه دریافت می‌کند، بستگی خواهد داشت.
تسلیحات ساخت پیونگ‌یانگ در روسیه
پیونگ‌یانگ علاوه بر 10هزار سرباز، سلاح‌های سنگین شامل هویتزرها و راکت‌اندازهای چندگانه نیز به روسیه ارسال کرده است. ناظران می‌گویند که مسکو برای 40کیلومتر پیشروی معادل پنج لشکر زرهی تجهیزات از دست داده است. این تجیهزات می‌تواند دوباره تدارکات جنگی روسیه را احیا کند. گفته می‌شود که حدود 50هویتزر سنگین خودکششی (توپخانه متحرک) تولیدشده در کره‌شمالی و حدود 20راکت‌انداز چندگانه به روسیه ارسال شده‌اند. این اطلاعات به نقل از منابع موثق توسط فایننشال‌تایمز گزارش شده است. توپخانه‌های دوربرد کره‌شمالی اکنون ظاهرا به نزدیکی کورسک رسیده‌اند تا از ضدحمله روسیه علیه نیروهای اوکراینی که به منطقه نفوذ کرده‌اند، حمایت کنند. هویتزرهای «کوکسان» که چند روز پیش در یکی از ایستگاه‌های راه‌آهن روسیه مشاهده شدند، بردی تا 50کیلومتر دارند. بر اساس تحلیل کارشناسان نظامی غربی و اوکراینی، روسیه برای ضدحمله در کورسک حدود 50هزار سرباز را مستقر کرده است که بیش از 10هزار نفر از آنها جنگجویان کره‌شمالی هستند.
مسکو تهدید می‌کند
روسیه می‌گوید که استفاده احتمالی اوکراین از تسلیحات کره‌جنوبی در میدان نبرد، روابط دوجانبه بین مسکو و سئول را «ویران» خواهد کرد. آندری رودنکو معاون وزیر امور خارجه روسیه به خبرگزاری دولتی تاس گفت: «سئول باید آگاه باشد که استفاده احتمالی از تسلیحات کره‌جنوبی برای کشتن شهروندان روسیه در نهایت روابط بین کشورهای ما را نابود خواهد کرد.» به گزارش خبرگزاری آنادولو، رودنکو استدلال کرد که کره‌جنوبی ارسال تسلیحات آتی خود به اوکراین را به همکاری دوجانبه بین روسیه و کره‌شمالی مرتبط می‌کند؛ رویکردی است که می‌تواند منجر به «پیامدهای بسیار منفی» شود. معاون وزیر امور خارجه، مقامات کره جنوبی را متهم کرد که موضوع گزارش استقرار نیروهای کره‌شمالی در روسیه را «بیش از حد بزرگ» می‌کنند. با این حال چه این خبرها بزرگ شده باشد چه نه، به‌نظر می‌رسد پای دو کره به جنگ اوکراین باز شده است؛ خیلی واضح‌تر از پیش.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/994188/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جشن در جنوب لبنان، اندوه در شمال اسرائیل

اجرای موسیقی لرستان، ایرج رحمانپور

بازگشت مازوت؟

پاسخ‌های حقوقی به اتهامات سیاسی

بازگشت پیروزمندانه؛ جشن در جنوب لبنان، اندوه در شمال اسرائیل

مذاکره با اروپا؛ بازی حاصل جمع‌ صفر یا برجامی‌سازی جامعه؟

نقش لاریجانی

سفرنامه مهاجرانی؛ حال و هوای بیروت و فلسطین

جنگ دو کره در زمین اوکراین

بازگشت لاریجانی

بازگشت قالیباف به پیشاپزشکیان؟

پرسش بزرگ در بغداد و دمشق؛ بازی ترامپ در زمین تهران؟

مسئول بسیج سازندگی لرستان معرفی شد

میز چهارضلعی ژنو

نرخ جدید گاز مایع اعلام شد

تخصیص 5 هزار ربع سکه ضرب 1403 در حراج شماره 40

وزیر نفت: برای فروش نفت هم اپک هست هم اپک پلاس

سلاح‌ورزی: بازگشت ترامپ زنگ خطر جدی برای اقتصاد ایران است

واردات 1.6 میلیارد دلاری موبایل در 8 ماه

فرشاد مؤمنی: ایران در اسارت بانک‌های خصوصی قرار گرفته است

شیوه جدید خرید؛ پای رمز ارز به معاملات مسکن باز شد

مرگ 300 انسان توسط خودروهای شوتی

فیلم|نخستین یادواره شهدای صنعت برق لرستان

ضرورت داشتن پیوست فرهنگی در تمام فعالیت‌های جهاد

خانواده شهید نقوی در گردهمایی معاونان فرهنگی جهاددانشگاهی تجلیل شد

بارش 100 میلی‌متری در شول‌آباد/ یخبندان گسترده در راه است

مشخصات دو لاله فاطمی که در لرستان تدفین می‌شوند

آتش‌سوزی یک واحد مسکونی در دلفان؛ نجات 2 نفر و فوت یک زن

قانون حجاب چگونه نوشته شد

افشاگری سردار

عبور تهران-باکو از دالان تنش

منازعه اوکراین قابل‌پیش‌بینی نیست!

مصوبه ممنوعیت واردات بنزین در کمیسون تلفیق مجلس تکذیب شد

دبیر انجمن خودروسازان: قیمت‌ها منصفانه شد

معاون اسبق وزیر اقتصاد: دولت بدهی 600 همتی خودش به بانک‌ها را قبول ندارد

واردات بیش از 61 تن شمش طلا در 8 ماهه امسال

آغاز واریز 2 میلیون تومان به حساب بازنشستگان لشکری

آخرین تغییرات نرخ سکه وطلا؛ خودنمایی دلار در انتهای کانال 69 هزار تومان

ثبت رکورد جدید مصرف بنزین

خرید و فروش شبانه‌روزی طلا حتی با 100 هزارتومان

فرشاد مومنی: وزارت اقتصاد و سازمان برنامه تعداد شرکتهای دولتی را نمی‌دانند

احتمال رکود سنگین مسکن در آینده نزدیک

پاسخ وزارت ارشاد به اعتراض گروه لیان برای لغو کنسرت‌شان

انهدام 32 باند مواد مخدر در لرستان/ 2672 دستگیر شدند

اخذ 145 میلیارد تومان مجوز برای آسفالت راه‌‌های خمین

بزرگداشت «محمدرضا روزبه» در اردیبهشت 1404

کار جهاد دانشگاهی برداشتن موانع و انجام فعالیت‌های علمی است

مفاخر لرستان بخشی از هویت این سرزمین هستند

استاندار لرستان: ارتش نماد خدمت و افتخار و پشتوانه محکم نظام است

کشف بیش از 397 کیلوگرم مواد مخدر در لرستان