جنگ بی جنگ
سیاسی
بزرگنمايي:
ندای لرستان - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
از زمانی که اسد سوریه را به مقصد روسیه ترک کرد، اسرائیل بارها دمشق و سایر نقاط سوریه را بمباران کرده است. تلآویو از خلأ قدرت در سوریه سوءاستفاده کرده و اهدافی را در سراسر این کشور بمباران کرده و مدعی است که هدفش دور نگه داشتن سلاح از دست نیروهای شورشی و تندروها است. به نوشته روزنامه نیویورکتایمز، به محض اینکه روز یکشنبه مشخص شد که در سوریه تغییر رژیم وجود خواهد داشت، اسرائیل یک عملیات هوایی گسترده را آغاز کرد.
به گفته ارتش اسرائیل، تا روز سهشنبه، حداقل 350حمله هوایی انجام داده و سلاحهای سوریه از جمله پهپادها، تانکها، سامانههای پدافند هوایی، کارخانههای تسلیحاتی و مجموعه وسیعی از موشکها و راکتها را از بین برده است. این در حالی است که رهبر شورشیان در واکنش به این حملات گفته که قصد جنگ دیگری ندارد. به گزارش اسکاینیوز، رهبر مخالفان مسلح سوریه در اظهاراتش در واکنش به حملات رژیم اسرائیل به این کشور گفت که این کشور وارد جنگ جدید نخواهد شد. «احمد الشرع» معروف به «ابومحمد الجولانی» رهبر مخالفان مسلح سوریه در اظهاراتی تاکید کرد که ملت سوریه در نتیجه سالها درگیری «خسته و فرسوده» شدهاند و این کشور شاهد جنگ دیگری نخواهد بود. وی در گفتوگوی کوتاه با شبکه اسکاینیوز در اینباره تصریح کرد: «مردم از جنگ خسته شدهاند. بنابراین سوریه برای جنگ دیگری آماده نیست و درگیر جنگ دیگری نخواهد شد.» این اظهارات پس از آن بیان شد که بهعنوان بخشی از تلاش اسرائیل برای بهرهبرداری نظامی از شرایط سوریه، ارتش این رژیم برای اولینبار پس از سال1974 چندین کیلومتر وارد خاک سوریه از سمت بلندیهای اشغالی جولان شد. همچنین کابینه این رژیم با اشغال منطقه جبلالشیخ سوریه و برپایی یک منطقه حائل در این منطقه موافقت کرد. رادیو ارتش این رژیم تاکید کرد: «ارتش اسرائیل قدرت اجرایی در منطقه حائل در مرز سوریه خواهد بود و تسلط بر منطقه حائل در سوریه یک عملیات موقت بهدلیل نگرانی از تهدید شبهنظامیان است.» پیشتر روزنامه «العربی الجدید» در اینباره نوشته بود که در پی بیثباتی اوضاع در سوریه بهدلیل سقوط دولت «بشار اسد» رئیسجمهور این کشور و تسلط مخالفان مسلح بر دمشق، رژیم اسرائیل در تکاپو برای سوءاستفاده از این وضعیت است تا با اجرای سیاست «تفرقه بینداز و حکومت کن» نوعی هرج و مرج و آشوب را در سوریه به راه بیندازد. این رسانه گزارش داد که رژیم اسرائیل همچنین در تلاش برای ماهیگیری از آب گلآلود سوریه است تا از برخی صداهای غیرعادی سوریهای مقیم خارج از کشور برای ترویج ایده عادیسازی روابط با تلآویو و تغییر شکل منطقه استفاده کند.
روزنامه نیویورکتایمز هم در ارتباط با حملات اخیر اسرائیل نوشت: مقامات اسرائیلی میگویند سلاحها و تاسیسات نظامی را نابود میکنند تا آنها را از دست افراطگرایان دور نگه دارند. گروه شورشی که سرنگونی رئیسجمهور بشار اسد را رهبری کرد، قبلا با القاعده مرتبط بود و هنوز از سوی ایالات متحده و سازمان ملل بهعنوان یک گروه تروریستی شناخته میشود. بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل روز سهشنبه مدعی شد: «ما هیچ قصدی برای دخالت در امور داخلی سوریه نداریم، اما قطعا قصد داریم هر کاری را که برای تضمین امنیت خود لازم است انجام دهیم.» کارزار جنگی رژیم صیهونیستی در دو روز گذشته از نظر گستردگی استثنایی بوده و تلاش میکند تا اطمینان حاصل کند که هر کسی که در سوریه به قدرت میرسد، بهطور قابل توجهی خلع سلاح شود. این حملات ماهها پس از تشدید حملات هوایی اسرائیل به سوریه صورت میگیرد. اما به گفته تحلیلگران، بمبارانهای گسترده این هفته بسیار جامعتر و ویرانگرتر برای تواناییهای نظامی سوریه بوده است. یسرائیل کاتز، وزیر جنگ اسرائیل روز سهشنبه به کشتیهای موشکی این رژیم بهخاطر تکمیل «انهدام نیروی دریایی سوریه» تبریک گفت. اما حمله هوایی شدید به سوریه در چنین لحظه شکنندهای زنگ خطر را در میان برخی از جامعه بینالمللی به صدا درآورد. گیر پدرسن، نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه روز سهشنبه در ژنو به خبرنگاران گفت: «این حملات باید متوقف شود.» وی افزود: «درحالیکه گروههای سوری تلاش میکنند یک انتقال منظم به یک دولت جدید را انجام دهند، بسیار مهم است که ما شاهد هیچ اقدامی از سوی هیچدار و دستهای نباشیم؛ چراکه ممکن است امکان وقوع این تحول در سوریه را از بین ببرد.» سازمان ملل همچنین نسبت به اقدامات اسرائیل در صحنه سوریه ابراز نگرانی کرد. روز شنبه، حتی قبل از ترک کشور از سوی اسد، نیروهای اسرائیلی برای اولینبار پس از 50سال وارد خاک سوریه شدند. آنها از آن زمان کنترل یک منطقه حائل غیرنظامی به مساحت 155مایل مربع در بلندیهای جولان را بهدست گرفتهاند که از زمان جنگ1973 در خاورمیانه توسط نیروهای سازمان ملل در حال مدیریت بوده است. این منطقه به قلمرو تحت کنترل سوریه نزدیک است. اسرائیل جولان را در طول جنگ1967 خاورمیانه به اشغال خود درآورد و بیشتر آن را در سال1981 ضمیمه کرد. درحالیکه بیشتر جهان این منطقه را بهعنوان سرزمین سوریه تحت اشغال اسرائیل میداند، اسرائیل اما به این خواست جهانی توجهی ندارد. گیدئون سار، وزیر امور خارجه اسرائیل مدعی بوده که تهاجم اسرائیل به منطقه حائل تحت کنترل سازمان ملل «محدود و موقتی» است. استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل به خبرنگاران گفت که حضور نیروهای اسرائیلی در منطقه نقض توافقنامه1974 است که منطقه حائل را ایجاد کرد. وی گفت: «نباید هیچ نیروی نظامی یا فعالیتی در منطقه وجود داشته باشد.»
نتانیاهو روز دوشنبه مدعی شد که توافقنامه1974 بهدلیل اینکه نیروهای سوری که از برخی از مناطق حائل محافظت میکنند، پستهای خود را رها کردهاند، از بین رفته است. مقامات مصری گفتهاند که اقدامات اسرائیل «نقض قوانین بینالمللی، تضعیف وحدت و یکپارچگی خاک سوریه و سوءاستفاده از بیثباتی کنونی برای اشغال بیشتر سرزمینهای سوریه است.» مصر از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواست که «موضعی قاطعانه در برابر حملات اسرائیل به سوریه اتخاذ کند و حاکمیت آن را بر تمام سرزمینهایش تضمین کند.» ارتش اسرائیل اعلام کرد که حملات هوایی این رژیم بسیاری از قابلیتهای نظامی سوریه را از بین برده است. اهداف آن شامل فرودگاهها، آشیانهها، سازههای نظامی، پرتابگرها، مواضع تیراندازی، حداقل 15کشتی نیروی دریایی و دهها سایت تولید سلاح بود. ارتش اسرائیل اعلام کرد که حملات علیه نیروی دریایی سوریه همچنین دهها موشک دریا به دریا را با برد 50 تا 120مایل منهدم کرده است. به گزارش خبرگزاریهایی که این تصاویر را پخش کردند، عکسهای روز سهشنبه از سوریه، قایقهای غرقشده در یک کارخانه کشتیسازی، ساختمانهای متلاشیشده و بقایای سوختهشده یک مرکز تحقیقات علمی را نشان میدهد که با برنامه تسلیحاتی این کشور مرتبط بوده است.
لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/997155/