افت فشار گاز در 3 استان کشور
گفتگو
بزرگنمايي:
ندای لرستان - فارس / مرکز راهبری شبکه گازرسانی کشور گفت: سرشاخههای شبکه گازرسانی کشور در شمال شرق و شمال غرب کشور دچار کاهش فشار شد.
مسلم رحمانی مدیر مرکز راهبری شبکه گازرسانی کشور با اشاره به تولید و پالایش حداکثری گاز در کشور گفت: نصابهای بی نظیری در حوزه تولید و پالایش گاز کشور در روزهای اخیر به ثبت رسیده و بیش از 855 میلیون مترمکعب و در برخی روزها حتی بیش از 860 میلیون مترمکعب گاز شیرین (فرآوری شده) به شبکه گازرسانی کشور تزریق شده است.
وی با اشاره به سرمای فراگیر در کشورافزود: در 20 استان کشور دمای زیر صفر درجه به ثبت رسیده و این مسئله، باعث افزایش مصرف در بخشهای خانگی، تجاری و صنایع جزء شده است. مصرف روزانه گاز در این بخشها به 600 میلیون مترمکعب در روز رسیده که نسبت به مدت مشابه پارسال، بیش از 120 میلیون مترمکعب یعنی نزدیک به میزان تولید گاز در 5 قطعه میدان گازی پارس جنوبی بیشتر است. تقریبا 70 درصد مصرف در این بخش صورت میگیرد که افزایش 25 تا 26 درصدی را نشان میدهد.
رحمانی با بیان این که با افزایش مصرف در این بخشها و ثابت بودن میزان تولید گاز، گازرسانی به سایر بخشها دچار چالشهایی خواهد شد، اظهار کرد: گازی که باید به صنایع عمده و سایر صنایع یعنی شهرکهای صنعتی و نیروگاهها تحویل داده شود، با افزایش مصرف در بخشهای خانگی، تجاری و صنایع جزء، کاهش خواهد یافت.
وی با بیان این که نیروگاهها مجموعهای از گاز و سوختهای مایع را به عنوان سوخت معادل مصرف میکنند، ادامه داد: نیروگاهها میتوانند از سوختهای جایگزین یعنی نفت کوره و نفتِ گاز (گازوئیل) استفاده کنند و از ابتدای امسال، میزان سوخترسانی به نیروگاهها نسبت به پارسال بیشتر شده که یک علت آن، میتواند افزایش تعداد مشترکان و مصرف برق در کشور باشد.
مدیر مرکز راهبری شبکه گازرسانی کشور همچنین ادامه داد: هر قدر که میزان مصرف گاز در بخشهای خانگی، تجاری و صنایع جزء از 550 میلیون مترمکعب بیشتر شود، سهم گاز از سبد سوخترسانی به نیروگاهها کاهش مییابد و آنها مجبور به مصرف سوخت مایع جایگزین میشوند.
احتمال کاهش گازرسانی به نیروگاهها در هفته آینده
وی بیان کرد: امسال یک ماه زودتر سرما آغاز شده و میانگین دمای هوا نسبت به پارسال بین 4 تا 6 درجه کاهش یافته است. به ازای هر یک درجه کاهش دمای هوا، حدود 25 میلیون مترمکعب مصرف گاز بخش خانگی کاهش پیدا میکند که معادل تولید گاز در یک قطعه از میدان گازی پارس جنوبی است.
رحمانیاظهار کرد: وزارتخانههای نفت و نیرو حداکثر تلاش خود را برای تأمین برق و گاز به صورت پایدار انجام میدهند و تولید را به حداکثر رساندهایم و اکنون، تنها راه جبران ناترازی گاز که اکنون به یک کمبود تبدیل شده، صرفهجویی کردن در همه بخشهای کشور است.
وی در ادامه با بیان این که خط قرمز ترسیم شده برای شرکت ملی گاز، قطع نشدن گاز منازل و واحدهای تجاری است، گفت: پیشبینی میشود که هفته آینده بسیار سرد باشد و مصرف گاز بخشهای خانگی، تجاری و صنایع جزء به 680 میلیون مترمکعب در روز برسد؛ یعنی میزان گازرسانی به نیروگاهها از روز گذشته که 120 میلیون مترمکعب بوده، به مراتب کمتر خواهد شد. نیروگاهها برای تولید برق پایدار، هر روزبه 230 تا 240 میلیون مترمکعب سوخت معادل گاز نیاز دارند.
مدیرمرکز راهبری شبکه گازرسانی کشور تأکید کرد: صرفهجویی فقط مختص به بخش خانگی نیست و بخشهایی مانند کشاورزی نیز میتوانند در گلخانهها با اقدامات ساده مانند تنظیم مشعل و از بین بردن پارگی پوشش گلخانه، بین 20 تا 25 درصد مصرف خود را کاهش دهند. در شهرکهای صنعتی و برخی صنایع کوچکهم بازدیدها نشان دهنده مصارف غیرمتعارف است. باید سریعتر اقدامات لازم را انجام دهند تا شاهد قطعی گاز نباشیم.
وی اظهار کرد: یک تا دو ماه است که اطلاع رسانی لازم را درباره وضعیت تأمین گاز کشور به بخشهای مختلف دادهایم. به بخشهایی که مصارف بالاتر از الگو دارند هم هشدار دادهایم؛ مانند باغویلاها و استخرهای روباز و گرماتابشهای محیطی در اماکن تجاری و تفریحی. میزان هدررفت گاز در بخشهای مختلف از مصرف گاز بسیاری از بخشهای مختلف بیشتر است.
رحمانی تأکید کرد: از مصرفکنندگان و دستگاههای اجرایی مختلف درخواست داریم همکاری کنند. پیشبینی میکنیم که اگر مصرف به این حد برسد، در برخی از نقاط سرشاخهای ما ممکن است مشکل کاهش فشار یا افت جریان گاز پیدا شود.
وی همچنین گفت: از شب گذشته، اُفت فشاری را در شمال غرب کشور، در انتهای شبکه استان اردبیل مشاهده کردیم؛ همچنین در استانهای نیمه شمال شرقی به خصوص در خراسان جنوبی و خراسان رضوی فشار گاز کاهش یافته است. نیاز است که همه استانها به ویژه استانهای نیمه شمالی، شمال مرکز و شمال شرق صرفه جویی بیشتر در مصرف گاز داشته باشند.
لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/997180/