ندای لرستان

آخرين مطالب

سرمقاله خراسان/ پالرمو و CFT را بدون امتیاز، مصوب و اجرا نکنید سیاسی

سرمقاله خراسان/ پالرمو و CFT را بدون امتیاز، مصوب و اجرا نکنید
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - خراسان / «پالرمو و CFT را بدون امتیاز، مصوب و اجرا نکنید» عنوان یادداشت روز در روزنامه خراسان به قلم ابوالفضل چمندی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
اپیزود اول:
در آوریل 1990، کمتر از یک سال پس از تأسیس،FATF گزارشی حاوی مجموعه‌ای از 40 توصیه را با هدف ارائه یک برنامه جامع اقدام برای مبارزه با پول‎شویی و تامین مالی تروریسم منتشر کرد. در فوریه 2012، توصیه‌های اصلاح شده‌ای را برای پوشش موضوعاتی مانند تأمین مالی سلاح‌های کشتارجمعی نیز منتشر و در ژوئن 2019، استانداردهای خود را شامل رمزارزها منتشر کرد.
اپیزود دوم:
ایران در دسته‌بندی FATF از سال 2010 میلادی به علت اتهام‌های وارده به عدم شفافیت تامین مالی فعالیت های هسته‌ای در لیست سیاه قرار گرفته، هرچند از سال 2008 میلادی برای خروج از فهرست کشورهای مشکوک، قوانینی را که مورد تأیید این نهاد بوده، تصویب و ابلاغ کرده است. سال 2012 (1391) ایران تقاضای عضویت در FATF را مطرح کرد. ژوئن 2015 (خرداد 1394) FATF با درخواست عضویت ایران موافقت کرد. سال 2016 (1395) با تصویب قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم و پذیرش مشروط برنامه مبارزه با پول‎شویی توسط ایران، کشورمان از لیست سیاه FATF خارج شد.

با وجود همکاری ایران با FATF، ادامه تحریم‌های بانکی ثانویه آمریکا در بین سال های 1395تا 1397 نتوانست روابط بانکی بین‌المللی را بهبود بخشد؛ حتی خط اعتباری اروپا در چارچوب برجام با عنوان «اینستکس» هم هیچ گاه عملیاتی نشد.
رژیم صهیونیستی در سال 1397(2018) به عضویت FATF درآمد.
اسفند 1398 به دلیل نپیوستن ایران به دو کنوانسیون پالرمو و CFT (کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم) مجدد نام ایران در لیست سیاه قرار گرفت.
اپیزود سوم:
 پیشنهادهایی در نهاد FATF مصوب می‌شود که همه 40 عضو آن رای موافق داشته باشند. یعنی برای این که ایران از لیست سیاه خارج و عضو این نهاد تاسیسی شود بایستی رژیم صهیونیستی، عربستان سعودی، کانادا، ایالات متحده و 36 عضو دیگر رای مثبت بدهند.
در حال حاضر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که در مرزهای شرقی و غربی کشور با تروریست های تجزیه طلب درگیر است به عنوان یکی از ارکان مهم امنیت ملی ایران در لیست گروه‌های تروریستی آمریکا و کانادا قرار دارد و موضع رژیم صهیونیستی نیز درباره این رکن امنیت ساز ایران پرواضح است.
اگر ایران با موافقت رژیم صهیونیستی و آمریکا! بتواند عضو این نهاد مالی شود، سایر اعضا برای هر تصمیمی بایستی نظر موافق ایران را جلب نمایند و این یک دستاورد بسیار بزرگ به‌حساب می آید، اما در کمال تعجب، قانون FATF پس از درگیری غرب با روسیه در اوکراین روی دیگری از خود نشان داد.
با شروع جنگ اوکراین، مسکو که عضو رسمی این نهاد مالی بود، عضویتش به تعلیق درآمد و تحت تحریم های شدید قرار گرفت. این در حالی‌است که رژیم صهیونیستی از حدود یک سال و نیم قبل شدیدترین حملات را علیه نوار غزه آغاز کرده و در دادگاه‌های بین المللی محکوم شده اما عضویتش در FATF تعلیق نشده است؛ همچنین عربستان سعودی پس از تجاوز به یمن نیز عضویتش به تعلیق درنیامد.
آمریکا در دوران ترامپ از توافق برجام و توافق محیط زیستی پاریس خارج شد و اعلام کرد این دو توافق‌نامه منافع آمریکا را تامین نمی کند.
از طرفی مجلس نمایندگان آمریکا طی مصوبه ای، چند روز قبل دادگاه بین المللی لاهه را که حکم بازداشت قصاب غزه، نخست وزیر جعلی رژیم صهیونیستی را صادر کرده بود، تحریم کرد.
این که آمریکایی ها بر اساس منافعشان همه قوانین و کنوانسیون‌ها را زیرپا می‌گذارند، امری بدیهی و اثبات شده است؛ اما آیا با تصویب پالرمو و CFT ، ایران می‌تواند از لیست سیاه خارج شود و اگر خارج شود با وجود تحریم‌ها، تاثیری بر اقتصاد کشور خواهد داشت؟
تجربه سال های 92 تا 98 که امضای برجام، خروج از برجام توسط آمریکا و قرار گرفتن مجدد ایران در لیست سیاه بوده نشان می دهد که بدون رفع تحریم‌ها، FATF هیچ مشکلی را حل نخواهد کرد، هرچند با انتشار و اشتراک اطلاعات مالی دستگاه‌های امنیت ساز کشور با این نهاد تاسیسی گروه G7، قوای دفاعی ملت ایران در معرض تهدید جدی قرار خواهند گرفت.
به نظر می رسد دولت بایستی پیوستن به پالرمو و CFT را به عنوان یک اهرم و امتیاز در چانه زنی های احتمالی آینده(آن هم مشروط) در چارچوب رفع تحریم‌ها برای خود محفوظ بداند و نه این که بدون کسب امتیاز دست به چنین اقدام پرخطری بزند‌.
هرچند بر اساس گزارش نهادهای بین‌المللی، با برداشتن تحریم ها 70 درصد مشکلات اقتصادی کشور پابرجاست و این یعنی بایستی اصلاحات اقتصادی داخل اولویت نخست دولت باشد اما برای رفع تحریم ها نیز تلاش صورت بگیرد.
ایران بایستی بر اساس منافع ملی مشهود و نه تفسیرپذیر در کنوانسیون‌های بین المللی عضو گردد (همان کاری که دقیقا طرف خارجی انجام می دهد) چراکه تاریخ کشورمان پر است از این معاهده های بین‌المللی که با بی دقتی مذاکره کنندگانمان، به ایرانِ عزیز ضربه های غیرقابل ترمیم وارد آمده است.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1005581/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله آرمان ملی/ ابعاد حضور در کرملین

چرا علی‌اف در به چالش کشیدن پوتین جسور شده است؟

نرخ عوارض پنج آزادراه‌ دولتی تغییر کرد

آخرین وضعیت پرداخت سود سهام عدالت به مردم

تا 200 میلیون وام بدون ضامن ویپاد؛ ترا‌بانک پاسارگاد

تعیین و تکلیف حذف کارت سوخت خودرو در سه ماه اول 1404

واردات خودرو به مناطق آزاد مجاز شد

افزایش مجدد قیمت لبنیات تکذیب شد

پزشکیان: تمام تلاشمان را می‌کنیم امسال تابستان قطعی برق نداشته باشیم

سرپرست سازمان بنادر منصوب شد

نمی‌توان تتلو را اعدام کرد

در دیدار هیات مدیره کانون بازنشستگان خرم آباد با نمایندگان شهرستان مطالبات بازنشستگان تامین اجتماعی خرم آبادبی واسطه با نمایندگان مجلس مطرح شد

افزایش 2 درصدی مصرف برق در لرستان

تجهیز ناوگان هلال احمر لرستان به 17 خودروی جدید

کاروان شادی «فجر» مهمان شهرهای لرستان می‌شود

ثبت‌نام بیش از هزار لرستانی در طرح «40 هزار حافظ قرآن 40 هزار شهید»

10 هزار هکتار از اراضی کشاورزی لرستان تثبیت شد

جزییات تازه از قتل سه خواهر بروجردی

طرح گازرسانی به 31 روستای لرستان آماده بهره برداری است

آیا باز گرداندن مغز مرده به زندگی امکان پذیر است؟

مراسم جشن میلاد امام علی (ع) و روز پدر در بنیاد استان البرز برگزار شد

نشست نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران با روسای کارگروه‌های نخبگان شاهد و ایثارگر

سرمقاله شرق/ شبحی سرگردان به نام نئولیبرالیسم

سرمقاله جمهوری اسلامی/ سیاست خارجی از تئوری تا تجربه

سرمقاله جوان/ این همه تغییر مقابل روسیه برازنده شما نیست!

سرمقاله وطن امروز/ همدردی با LA؟

پزشکیان: با حقوق 20-25 تومان نمی‌شود در تهران زندگی کرد

بیت کوین باز هم رکورد جدیدی از خود به جا گذاشت

رشد یکدست قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار به کانال 81 هزار تومان رسید

ریزش 42 هزار واحدی شاخص بورس

عارف: قبول داریم که دولت بنگاه دار خوبی نیست

مقام اتاق بازرگانی: برای خرید موتورسیکلت 500 میلیون وام می‌دهند، ولی حاضر نیستند 150 میلیون برای پنل خورشیدی بدهند!

پزشکیان: ما گازوئیل را لیتری 300 تومان می‌فروشیم، بیرون 60 هزار تومان است

تتلو به تیتر یک گاردین تبدیل شد

فرهاد فخرالدینی از بیمارستان مرخص شد

کشاورزی و دامداری لرستان؛ رشد کشت گندم و 500دامداری ناتمام

تاکید مدیر عامل برق لرستان بر ادامه پویش دو درجه مصرف کمتر

تاکنون 8 ایستگاه پمپاژ در لرستان راه اندازی شده است

کسب رتبه دوم اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران در فرایند ارزیابی عملکرد دستگاه‌های اجرایی استان اصفهان

مددکار بنیاد باید اخلاق و مدیریت حرفه‌ای داشته باشد

17 دستگاه خودرو به ناوگان امدادی هلال احمر لرستان افزوده شد

سرمقاله ایران/ آگاه‌سازی و خرافه‌زدایی در سیره پیامبر اعظم(صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم)

بلایی که بر سر اقتصاد اسرائیل آمد

سرمقاله کیهان/ آقای پزشکیان و لایه پنهان جنگ

هدیه روسی-ایرانی به تحلیف ترامپ

سرمقاله همشهری/ پیش بینی رهبر انقلاب و ماجرای ایمان ما

دیوار بلند بی‌اعتمادی

حذف رسمی سامانه ارز نیما بعد از هفت سال

فاجعه نشت نفت در دریای سیاه؛ بدترین بحران زیست‌محیطی قرن 21

اختصاص منابع نفتی به هوش مصنوعی