ندای لرستان

آخرين مطالب

چرخش مصرف مواد مخدر از سنتی به صنعتی گفتگو

چرخش مصرف مواد مخدر از سنتی به صنعتی
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - وطن امروز /متن پیش رو در وطن امروز منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
با ورود گسترده روانگردان‌ها و مواد مخدر صنعتی، مصرف مواد مخدر سنتی کاهشی شده و اغلب معتادان دیگر انگیزه‌ای برای مصرف مواد مخدر سنتی ندارند. گل، اودی، شیشه، کریمیکال، کوک و ده‌ها نوع مواد روانگردان دیگر این روزها جای خود را با مصرف تریاک، هروئین و... عوض کرده‌اند؛ مواد خانمان‌سوزی که اثرات مخرب و جبران‌ناپذیری بر روح و روان مصرف‌کنندگان بر جا می‌گذارند. گل و شیشه پرمصرف‌ترین موادی هستند که این روزها جوانان و نوجوانان را درگیر کرده است. شیشه که به کریستال هم معروف است در دسته مخرب‌ترین مواد مخدر قرار دارد و ذهن مصرف‌کننده را به نابودی می‌کشاند به طوری که ریشه برخی جنایت‌ها مصرف همین ماده است. علاوه بر آن، گل نیز که اکنون در سطح وسیعی جوانان و نوجوانان را آلوده کرده است، متاسفانه خیلی‌ها بر این باورند مصرف آن عوارض ندارد، در حالی که این باور کاملا غلط است، زیرا گل ماده مخدری است که همانند سایر ماده‌های مخدر با عوارض‌های زیادی همراه است. مصرف گل در درازمدت آسیب‌های جدی و خطرناکی را بر جسم و روان افراد وارد می‌کند که می‌‌توان به مواردی نظیر قرمزی چشم، یاوه‌گویی، توهم‌زایی، از بین رفتن تمرکز فکری، افزایش مشکلات قلبی و اختلال در صحبت کردن و برقراری ارتباط با سایر افراد اشاره کرد. از عوارض بلندمدت مصرف گل نیز می‌توان مواردی از قبیل تزلزل شخصیتی، اختلال در میل جنسی، ناباروری، کاهش فعالیت سیستم دفاعی بدن و ابتلا به سرطان را نام برد. از مهم‌ترین عوارض مصرف گل به صورت طولانی مدت می‌توان به بروز بیماری‌های روانی مانند اسکیزوفرنی و اختلال دوقطبی و حملات پانیک، آسیب‌های حلق و بینی، افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های جسمانی مانند سرطان‌ و ناراحتی‌‌های تنفسی و عفونت‌های ریوی اشاره کرد. در این باره رئیس سازمان بهزیستی با بیان اینکه با زنانه شدن اعتیاد روبه‌رو هستیم، گفت: الگوی مصرف مواد مخدر در ایران از مواد مخدر سنتی به روانگردان‌ها تغییر کرده است. رئیس سازمان بهزیستی در هفدهمین کنگره اعتیاد بیان کرد: اعتیاد در ایران و جهان مسیر رو به ‌رشدی را طی می‌کند به ‌طوری که تعداد مصرف‌کنندگان مواد مخدر در جهان به 296 میلیون نفر رسیده و ایران نیز وضعیتی بهتر از روندهای افزایشی در جهان ندارد. سیدجواد حسینی ادامه داد: با تغییر الگوی مصرف از سنتی به روانگردان‌ها روبه‌رو هستیم. درمان اعتیاد و بازتوانی امری ضروری و حیاتی است به همین دلیل 1383 مرکز در بهزیستی داریم که جمعیتی 300 هزار نفری از افراد معتاد را تحت پوشش قرار داده است. وی متذکر شد: باید رویکرد ساختاری را در اولویت قرار دهیم، لذا آموزش، مهارت‌آموزی و توجه به محلات و افراد در معرض خطر باید مورد توجه قرار گیرد، ضمن اینکه باید اقدامات پیشگیرانه و آگاه‌سازی را مورد توجه قرار دهیم. 

رئیس سازمان بهزیستی ابراز کرد: 16 هزار میلیارد تومان در سال برای اشتغال مددجویان ارائه می‌کنیم اما باید رویکرد خود را تغییر دهیم تا مددجو به چرخه زندگی برگردد. حسینی با اشاره به توجه به محله‌محوری در بهزیستی، متذکر شد: 115 هزار مدرسه در کشور داریم که طرح 760 محله با 760 مدرسه برای انجام طرح پیشگیری و آموزش محله‌ور را در این مدارس و محله‌ها شروع کردیم به ‌طوری 993 مربی را آموزش دادیم و به این مدارس می‌روند. وی با اشاره به طرح مانا در کشور، افزود: برنامه آگاه‌سازی زنان یا توجه به زنانه شدن اعتیاد مورد توجه قرار گرفته و برای 25 هزار زن آموزش‌های تاب‌آورانه را شروع کرده‌ایم.
آمادگی جامعه پزشکی برای مبارزه با اعتیاد
شانس ابتلا به اعتیاد در محله‌هایی که در آنها آمار اعتیاد بالاست، 5 تا 6 برابر بیشتر است، از این رو ضروری است بحث پیشگیری از اعتیاد به صورت محله‌محور مد نظر قرار گیرد. رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، با عنوان این مطلب که مدیریت اعتیاد دچار گسیختگی است، مشکلات صنفی پزشکان را مانع مشارکت آنان در نظام درمان معتادان دانست. 
محمد رئیس‌زاده در مراسم افتتاحیه هفدهمین کنگره علمی دانش اعتیاد گفت: 10 هزار نفر از پزشکان ما در مراکز ترک اعتیاد به فعالیت مشغول هستند، این در حالی است که می‌توانیم پزشکان بیشتری را که در مراکز بهداشتی فعالیت دارند، در امر درمان معتادان سهیم کنیم اما به دلیل مشکلات صنفی که این افراد درگیر آن هستند، عملاً این امر میسر نیست. وی افزود: از آنجا که اعتیاد پدیده‌ای پیچیده و چندلایه است، با 2 مفهوم مافیا که همان عامل اقتصادی اعتیاد است و قربانی که همان شخص معتاد است، مواجه هستیم. رئیس‌زاده ادامه داد: در صورت رفع مشکلات صنفی پزشکان بویژه حل مشکلات مربوط به آیین‌نامه‌های سلیقه‌ای، جامعه 400 هزار نفری آنان آماده همکاری در جهت رفع معضل اعتیاد است. 
در این مراسم، علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: آمارها نشان می‌دهد شانس ابتلا به اعتیاد در محله‌هایی که در آنها آمار اعتیاد بالاست، 5 تا 6 برابر بیشتر است، از این رو ضروری است بحث پیشگیری از اعتیاد را به صورت محله‌محور پیش ببریم. وی با اشاره به اینکه شانس ابتلا به اعتیاد در کودکانی که یکی از والدین آنان معتاد هستند، 10 برابر بیش از سایرین است، تصریح کرد: بحث پیشگیری از اعتیاد را باید از سطح مدرسه و با آموزش مهارت‌ها برای مقابله با آن شروع کنیم. رئیسی ادامه داد: 2 هزار کارشناس بهداشت و درمان در کشور مشغول به فعالیت هستند که این افراد از پتانسیل مناسبی در سطح کشور برای خدمت به حوزه پیشگیری و درمان اعتیاد برخوردارند. 
وی ادامه داد: گام اول شناخت پدیده اعتیاد و گام بعدی پذیرش آن است. باید بپذیریم معضل اعتیاد در کشور در انواع مختلف مانند اعتیاد به الکل وجود دارد و گام سوم اقدام برای درمان است.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1010849/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله شرق/ کابینه ناساز با امید ملت

سرمقاله جوان/ آشفته‌بازار شرکت‌های دولتی

سرمقاله قدس/ هشدارهای سریال «معاویه» برای سیما و سینمای ما

ترامپ حریف همسویی ایران و شیخ‌نشین‌ها می‌شود؟

جزئیات شارژ کالابرگ الکترونیکی برای دهک‌های چهارم تا هفتم

کاهش مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی و نهاده‌ها از 10به 1درصد

افزایش عرضه حبوبات در بازار برای تنظیم قیمت‌ها

پورمحمدی: یارانه این ماه زودتر از موعد پرداخت می‌شود

اتحادیه قنادان: شیرینی شب عید تغییر نرخ نخواهد داشت

دیدار مشاور و دستیار رهبری با خانواده شهیدان عبداللهی

سرمقاله جام جم/ شرط اول شکل‌‌گیری مذاکرات ایران و آمریکا

سرمقاله همشهری/ مهمل و پوچ

موافقت مجلس با اصلاح جداول بودجه 1404 کل کشور

ناراستار، روایتی از خلاقیت و امید به آینده بازی‌سازی ایران در گفت‌وگو با علی نظری

نرخ طلا و سکه گارد صعود به خود گرفتند

معاون پارلمانی رئیس‌جمهور: تلاش می کنیم دستمزد کارگران متناسب با نرخ تورم باشد

گودرزی: افزایش حقوق به میزان تورم تحقق یافتنی نیست

رشد 6 هزار واحدی شاخص بورس

بیش از بانک سود کنید، با اطمینان بیشتر!

سخنگوی هیات رئیسه مجلس: احتمال افزایش حقوق کارگران بالای 30درصد زیاد است

تقویت فرهنگ اسلامی با ترویج فرهنگ ایثار و شهادت

بی‌اخلاقی با میراث رئیسی

سرمقاله ایران/ جنجال بر سر زبان مادری

«معاویه»ی لامنس!

سرمقاله کیهان/ رئیسی چرا خار چشمِ جریان تحریم و تحریف شد؟

وزیر نفت: فعلا برنامه‌ای برای سهمیه بنزین نوروزی نداریم

آغاز حراج سکه‌های 86 از ساعت 12 امروز

اظهارات پورمحمدی از زمان واریز مرحله دوم کالابرگ الکترونیکی

نوری قزلجه: کالاهای مورد نیاز مردم برای عید تأمین است

توضیحات وزیر کار از قطع یارانه 100 هزار نفر در پایان اسفند ماه

پیام سرپرست اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اصفهان به مناسبت سالروز 22 اسفند

لینک نظرسنجی برنامه‌های هفته بزرگداشت شهدا منتشر شد

12 هزار لرستانی در دولت چهاردهم از اینترنت پرسرعت بهره‌مند شدند

برپایی یادواره شهدای محله پاچنار در خرم‌آباد

سرمقاله هم میهن/ چه کسانی ترور کردند؟

گاردین: دولت آمریکا دیگر متحد ما نیست، مافیاست

دورخیز برای استیضاح دوم؟

سرمقاله آرمان ملی/ سناریوی جدید علیه ایران

کلاه آمریکایی بر سر اوکراین

سرمقاله اعتماد/ چگونه بنزین سیاستمدار شد؟

سه سناریوی دلار در سال آینده

سقف صدور کارت هدیه پنج میلیون تومان شد

فاکتور هزینه‌های شب عید؛ قیمت شیرینی و آجیل در بازار چقدر است؟

زی‌تازی با هویت جدید؛ تجربه خرید محصولات کودک و نوجوان را متحول کرده‌ایم

سال سخت آبی!

مرگ مشکوک خواننده معروف کره‌‌ جنوبی

سخنرانی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان یزد: همگان در برابر خون شهدا مسئولیت دارند

انتصاب مدیرکل دفتر مسکن و تسهیلات رفاهی بنیاد شهید و امور ایثارگران

اینفوگرافی/ پیرترین و جوان‌ترین استان‌های کشور

سرمقاله دنیای اقتصاد/ تورم در اقتصاد ایران پدیده‏‏‌ای پولی است یا ارزی؟