بزرگنمايي:
ندای لرستان - برقدزدی ماینرها به یکی از چالشهای جدی و مهم صنعت برق کشور تبدیل شده است تا متولیان امر به فکر اتخاد اقدامات تنبیهی و تشویقی برای کاهش این حجم مصرف بیفتند.

محمد الهداد، معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر پیش از این گفته بود: «برآوردها نشان میدهد که حدود 700 هزار ماینر غیرمجاز در کشور به استخراج غیرقانونی رمزارز مشغولند که با توانی در حدود 2000 مگاوات، به طور مستقیم در افزایش مصرف برق و تشدید ناترازی شبکه تاثیرگذارند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
» بر اساس آمارهای موجود در شرکت توانیر ماینرهای غیرمجاز کشف شده تا بهحال مصرفی معادل 800 مگاوات داشتهاند
وی همچنین اضافه کرد که «بر اساس آمارهای موجود در شرکت توانیر ماینرهای غیرمجاز کشف شده تا بهحال مصرفی معادل 800 مگاوات داشتهاند و این میزان معادل برق مصرفی دو استان خراسان شمالی و جنوبی است، این در حالی است که همچنان حدود 2 هزار مگاوات برق غیرمجاز توسط ماینرهای غیرمجاز کشف نشده مصرف میشود و این عدد معادل 2.5 برابر ظرفیت تولید نیروگاه اتمی بوشهر است.»
طی سال گذشته و در قالب طرح برخورد با استخراج غیرقانونی «رمزارز» به گفته متولیان بیش از 240 هزار دستگاه ماینر غیرمجاز از سطح کشور جمعآوری شده که لرستان در این میان سهمی بیش از چهار هزار ماینر داشته است.
چهار هزار و 600 دستگاه ماینر غیر مجاز شناسایی شد
رضا آریایی سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان در این رابطه به رسانهها گفت: در طول سال 1403 تعداد چهار هزار و 600 دستگاه ماینر غیر مجاز شناسایی و جمع آوری شده است.
وی ادامه داد: تاکنون طی سال گذشته چهار هزار و 100 ماینر در استان منهدم شده است.
آریایی اضافه کرد: با برنامه ریزی انجام شده 500 دستگاه ماینر دیگر نیز به زودی امحا میشود.
هر ماینر معادل یک واحد مسکونی!

سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان با تشریح خسارات فعالیت ماینرها به شبکه برق گفت: هر کدام از این ماینرها به تنهایی در طول 24 ساعت شبانه روز معادل یک واحد مسکونی دارای همه امکانات زندگی به راحتی میتوانند برق مصرف کنند.
نحوه امحای فنی ماینرها
«علی سبزوار» مدیرکل جمعآوری و فروش اموال تملیکی لرستان هم با تشریح اقدامات انجام شده برای امحای فنی ماینرها گفت: دستگاههای ماینر به سه قطعه «فن»، «برد الکترونیکی» و «پوسته» قطعه بندی و تفکیک میشوند.
وی بیان کرد: بردها و فنها را اداره کل اموال تملیکی لرستان در یک مزایده به فروش میگذارد.
سبزوار ادامه داد: پوستههای ماینرها که 100 درصد آلومینیومی هستند را هم در یک مزایده دیگری به فروش میگذاریم.
هزار و 700 میلیون تومان مبلغ ریالی امحا و فروش ماینرها

مدیرکل جمعآوری و فروش اموال تملیکی لرستان یادآور شد: خوشبختانه در استان لرستان ما شاید بیشترین عملکردمان در راستای امحا و فروش همین ماینرها بوده است.
سبزوار یادآور شد: مبلغ ریالی امحا و فروش ماینرها در لرستان تقریباً هزار و 700 میلیون تومان بوده است.
پاداش برای گزارش فعالیت ماینرها
علیرغم اینکه شاهد استفاده از برق غیرمجاز یا برق دزدی برای ماینینگ هستیم، اما متولیان امر در صنعت برق با «دادهکاوی» به دنبال شناسایی «ماینرها» هستند. در کنار این روش گزارشهای مردمی و شکایت از افت ولتاژ نیز به کمک آمده است تا ماینرهای غیرمجاز شناسایی شوند.
مردم موارد مربوط به فعالیت ماینرها را به سامانه 5121 3000 اعلام کنند
«شیرزاد جمشیدی» مدیرعامل شرکت توزیع برق لرستان هم گفت: ما از مردم عزیز خواهش میکنیم که موارد مربوط به فعالیت ماینرها را به سامانه 5121 3000 اعلام کنند.
وی یادآور شد: ما برای هر کدام از این گزارشات به صورت محرمانه پاداش در نظر گرفتیم.
جمشیدی بیان کرد: به ازای هر ماینر یک میلیون تومان به گزارش دهنده پاداش میدهیم.

مدیرعامل شرکت توزیع برق لرستان ادامه داد: در طول ایام تعطیل اگر گزارشی داشته باشیم مبلغ پاداش دو برابر خواهد بود.
بنابراین گزارش، معاون برق و انرژی وزیر نیرو پیش از این گفته است که «هر دستگاه ماینر به دلیل مصرف شبانهروزی برق، معادل مصرف ماهانه 10 خانوار ایرانی برق مصرف میکند.»
این مراکز غیرمجاز، علاوه بر تحمیل هزینههای سنگین به اقتصاد کشور، موجب تشدید ناترازی برق میشوند و از همین رو ضرورت دارد با این رویه نادرست مقابله کنیم، چرا که این مراکز با استفاده از برق یارانهای، هزینههای میلیاردی را به کشور تحمیل میکنند و باعث کاهش ظرفیت تأمین برق برای بخشهای خانگی و صنعتی میشوند.
کد خبر 6423941