ندای لرستان

آخرين مطالب

سرمقاله سازندگی/ برگ‌های مهم‌ ایران سیاسی

سرمقاله سازندگی/ برگ‌های مهم‌ ایران
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - روزنامه سازندگی / «برگ‌های مهم‌ ایران» عنوان یادداشت روز در روزنامه سازندگی به قلم سیدحسین مرعشی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
مهم‌ترین مساله امروز ایران که می‌توان آن را مهم‌ترین مساله خاورمیانه نیز دانست، مذاکرات ایران و آمریکا در مسقط است. همه مراکز تصمیم‌گیری منطقه همچنین نگاه بسیاری از سیاستمداران ایرانی، مدیران جمهوری اسلامی و کارشناسان به این مذاکرات دوخته شده است. در این گفت‌وگو، هر دو طرف باید به این واقعیت توجه داشته باشند تنها راهی که می‌تواند منافع ملت ایران، کشورهای خاورمیانه و حتی منافع آمریکا را تأمین کند، رسیدن به توافق است. هر گزینه‌ای غیر از توافق می‌تواند پیامدهای منفی برای ایران، منطقه و جهان به همراه داشته باشد.
وقتی مذاکراتی با این سطح از اهمیت در شرف آغاز است نباید چنین تصور شود که یک طرف باید تمام خواسته‌هایش محقق شود و طرف دیگر همه مطالباتش را نادیده بگیرد. مذاکره‌ای در این سطح باید به‌دور از یک‌جانبه‌گرایی، یک گفت‌وگوی برد- برد باشد. لازمه چنین توافقی این است که دو طرف از مواضع سرسختانه‌ای که تا امروز داشته‌اند به نفع [رسیدن به توافق] کوتاه بیایند.
در پاسخ به این پرسش که چقدر می‌توان به نتیجه‌بخش بودن این مذاکرات امیدوار بود، باید گفت که در شرایط فعلی ایالات متحده با پدیده‌ای به نام ترامپ مواجه است؛ شخصیتی که با وجود برخی جلوه‌های قاطعیت، تاکنون دستاورد مهمی نداشته است. ترامپ وعده داده بود که بحران اوکراین و روسیه را حل کند اما در عمل با موانع جدی مواجه شده است. روس‌ها در برابر او سرسختی نشان می‌دهند و اروپایی‌ها نیز حاضر نیستند، کوچک‌ترین امتیازی به روسیه بدهند زیرا نگران امنیت مرزهای شرقی خود هستند. آن‌ها بر این باورند که هرگونه امتیازدهی به روسیه، می‌تواند تهدیدی پایدار برای امنیت اروپا تلقی شود. بنابراین مواضع اروپایی‌ها با موضع ترامپ تفاوت جدی دارد. از سوی دیگر، روس‌ها نیز نمی‌خواهند بعد از آغاز یک جنگ پرهزینه بدون دستاورد صحنه را ترک کنند. در حوزه اقتصاد نیز ترامپ در جنگ تجاری با کشورهای مختلف به نقطه‌ای رسیده که مجبور شده تعرفه‌ها را- جز در مورد چین- برای 90 روز تعلیق کند. او اکنون نیاز دارد که حداقل با ایران به توافقی دست یابد تا بتواند آن را نخستین دستاورد مهم دوره دوم ریاست‌جمهوری‌اش معرفی کند. ایران نیز در موقعیتی قرار گرفته که علاقه‌مند است از فضای مجادله و کشمکش به سمت یک دیپلماسی اقتصادی برد- برد حرکت کند. ظرفیت‌های ایران می‌تواند موتور محرکه اقتصاد جهانی باشد و در عین حال به رشد اقتصادی خود و حتی آمریکا کمک کند. ترامپ باید اهمیت دیپلماسی اقتصادی را درک کند و آن را به عنوان یکی از محورهای مهم گفت‌وگوهای روز شنبه بپذیرد. ایران در قبال تعدیل برنامه هسته‌ای‌اش، می‌تواند مقصد سرمایه‌گذاری‌های گسترده بین‌المللی، از جمله سرمایه‌گذاران آمریکایی، باشد؛ سرمایه‌گذاری‌هایی که ظاهرا در بالاترین سطوح با آن‌ها موافقت شده است. ترامپ باید این موقعیت جدید اقتصادی را به رسمیت بشناسد. توافقی که هم به سود ایران و هم به سود آمریکا باشد. چراکه تمامی گزینه‌های جایگزین که تاکنون مورد بحث قرار گرفته‌اند، گزینه‌هایی پرهزینه و خسارت‌بار بوده‌اند. امیدواریم که دو طرف با نگاهی واقع‌بینانه و احترام متقابل، چشم‌اندازی سازنده به آینده داشته باشند.
ایران برگ‌های مهمی برای بازی در اختیار دارد و می‌تواند در واکنش به تهدیداتی که از سوی ترامپ مطرح شده از توان هسته‌ای خود بهره بگیرد. با این حال هر راهی غیر از توافق سیاسی و تکیه بر یک دیپلماسی اقتصادی فعال، تنها بحران‌های تازه‌ای در خاورمیانه ایجاد خواهد کرد و گره‌های جدیدی بر گره‌های پیشین خواهد افزود.
بازار
نمایندگان ایران و آمریکا که پای میز مذاکره می‌نشینند باید با درک دقیق از واقعیت‌های امروز منطقه و شرایط داخلی کشورشان، گام‌هایی شجاعانه و مؤثر برای حل و فصل مسائل بردارند. دیپلماسی تنها راه‌حلی است که می‌تواند، در پیوند با دیپلماسی اقتصادی به نتیجه مطلوب برسد. بسیار امیدوارم که این روند به نتایجی ارزشمند و سازنده در روزهای آینده منجر شود.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1019178/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله وطن امروز/ حواس‌مان به دوستان‌مان هست

سرمقاله صبح نو/ یمـن و تغییر معادلات منطقه

وبسایت آمریکایی مطرح کرد: مذاکراتی فراتر از قاب تلویزیون‌ها

سرمقاله اطلاعات/ چرا اسرائیل در پی خلع سلاح مقاومت است؟

عمر اتوبوس‌های برون‌شهری 5 سال بیشتر شد

درخواست رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو برای تعادل در بازار: سیاست‌های اقتصادی و ارزی اصلاح شود

پرداخت مطالبات درمانی بازنشستگان در سال 1403، تا پایان اردیبهشت‌

سامانه خودنویس ابزاری برای مقابله با سوداگری در حوزه مسکن

معامله 546 هزارگواهی سپرده زعفران در بورس کالا

هنر انقلابی باید مدعیان دروغین را رسوا کند

هنرمند لرستانی برگزیده مسابقه خوشنویسی خط عربی «الرقیم» کشور قطر شد

استاندار لرستان حامی بی‌چون‌وچرای خیبر وتوسعه ورزش نامی ماندگار برای ثبت در تاریخ

گزینه تیم ملی امید هستم ولی اولویتم موفقیت خیبر است

مدیرعامل شرکت توزیع برق لرستان خبر داد:کشف 15 دستگاه ماینر غیرمجاز در خرم‌آباد

شهردار مرکز لرستان:تمام معابر مشکل‌دار خرم‌آباد امسال آسفالت می‌شوند

قهرمانی دلفان در مسابقات کشتی فرنگی نونهالان لرستان

تحول ترافیکی خرم‌آباد با اجرای دو پروژه کمربندی

مدارس لرستان و خرم‌آباد فردا 31 فروردین به علت آلودگی هوا تعطیل است؟ | تعطیلی مدارس لرستان فردا یکشنبه 31 فروردین 1404

دیدار سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران

نشست شورای مشاوران وزرا در امور ایثارگران وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی برگزار شد

شناسایی 14 فضای معماری جدید در فصل هفتم کاوش حریره شهر تاریخی حریره کیش

توقیف 48 دستگاه وسیله نقلیه متخلف در پلدختر

دیپلماسی در سایه بی‌اعتمادی

سرمقاله ایران/ سفر شاهزاده خالد بن سلمان زمینه‌ساز نظم نوین منطقه‌ای

سکانس دوم مذاکره از نگاه «فعال اصلاح‌طلب»

سرمقاله کیهان/ چالش هسته‌ای و پاشنه‌آشیل آمریکا

سرمقاله همشهری/ عربستان و مقاومت؛ صلح موقت یا آرامش پیش از توفان؟

سرمقاله شرق/ قرن گم‌شده

سرمقاله ابتکار/ آیا همه راه‌ها به رم ختم می‌شود؟

سرمقاله جوان/ مصائب چسبندگی قیمت‌ها

افزایش 29 درصدی صادرات محصولات کشاورزی در سال 1403

روبل روی دلار را کم کرد

راهنمای خرید بهترین پرینتر اداری برای کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ

افزایش 40 درصدی تسهیلات مشاغل خانگی در سال جاری

آغاز تجاری‌سازی نسل پنجم تلفن همراه (5G) در رایتل

افت قیمت ها در بازار سکه و طلا؛ دلار در کانال 85 هزار تومانی ماند

رشد 45 هزار واحدی بورس و عبور از تراز 3 میلیون واحدی

واردات 5.5 میلیارد دلار بنزین در 1404 با مصرف روزانه 138 میلیون لیتر

وزیر رفاه: 17 میلیون نفر از دریافت یارانه حذف می‌شوند

حضور مدیرکل آموزش و پرورش لرستان در اختتامیه مسابقات قرآن و عترت

مزار شهدای بروجرد غبارروبی و گلباران شد

تا سال 1410 واحد مسکونی ناایمنی در سطح روستاهای لرستان نداریم

برگزاری اختتامیه چهل و سومین دوره مسابقات قرآن، عترت و نماز لرستان با معرفی برگزیدگان

المپیاد ورزشی مدارس پسرانه سمپاد لرستان؛ رقابتی پرشور برای کشف استعدادها

معدوم سازی 4 تن مواد غذایی لوازم آرایشی و بهداشتی فاسد در دورود

رژه مقتدرانه ارتش در لرستان

کشف ماینرهای غیرمجاز در خرم‌آباد

کسب مدال برنز فرنگی‌کار لرستانی در جام «شاهد»

«دلفان» قهرمان مسابقات کشتی فرنگی نونهالان لرستان شد

سعید دقیقی: همه عِرق و تعصبم در حال حاضر باشگاه خیبر خرم‌آباد است