ندای لرستان

آخرين مطالب

خیز بن‌سلمان برای هسته‌ای شدن؟ سیاسی

خیز بن‌سلمان برای هسته‌ای شدن؟
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - اکو ایران /متن پیش رو در اکو ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
 دولت ترامپ مذاکرات با مقامات سعودی را در مورد توافقی که به عربستان سعودی امکان دسترسی به فناوری هسته‌ای آمریکا و احتمالاً اجازه غنی‌سازی اورانیوم را می‌دهد، از سر گرفته است. این موضوع را «کریس رایت»، وزیر انرژی، در روز یکشنبه اعلام کرد.
به گزارش نیویورک‌تایمز، این توافق که دولت بایدن به‌عنوان بخشی از توافقی گسترده‌تر برای عادی‌سازی روابط عربستان با اسرائیل دنبال می‌کرد، به پادشاهی عربستان اجازه می‌دهد تا یک «صنعت انرژی هسته‌ای تجاری» را توسعه دهد. رایت در ریاض به خبرنگاران گفت که انتظار دارد «تحولات معناداری» در این زمینه طی سال جاری رخ دهد. او گفت: «ما هنوز به جزئیات توافق نرسیده‌ایم، اما به‌نظر می‌رسد که مسیری برای تحقق آن وجود دارد. مسئله اصلی، کنترل فناوری‌های حساس است. آیا راه‌حل‌هایی برای این موضوع وجود دارد که شامل غنی‌سازی در خود عربستان سعودی باشد؟ بله.»
وقتی از او پرسیده شد که آیا این مذاکرات با عادی‌سازی روابط دیپلماتیک عربستان با اسرائیل مرتبط است یا نه، فقط گفت: «روابط همیشه بسته‌ای از توافقات هستند» و افزود که زمینه‌های همکاری بسیاری بین دو کشور وجود دارد.
برای سال‌ها، عربستان از آمریکا خواسته تا در توسعه برنامه انرژی هسته‌ای به آن کمک کند، زیرا مقامات سعودی به‌دنبال راه‌هایی فراتر از نفت برای تأمین انرژی و تنوع‌بخشی به اقتصاد هستند. اما مذاکرات درباره همکاری هسته‌ای متوقف شده بود، بخشی به‌دلیل اینکه دولت عربستان از پذیرش شرایطی که برای جلوگیری از توسعه سلاح هسته‌ای یا انتقال آن به دیگر کشورها طراحی شده بود، خودداری کرد.
یکی از نقاط اختلاف مهم دیگر این بود که آیا عربستان باید اورانیوم را وارد کند یا خودش آن را غنی‌سازی کند، که در صورت امکان، می‌تواند منجر به تولید سوخت برای سلاح‌های هسته‌ای شود.
این توافق در دوران بایدن و در زمانی شتاب گرفت که ولیعهد محمد بن‌سلمان پیشنهاد عادی‌سازی روابط با اسرائیل را در ازای همکاری برای ساخت راکتورهای هسته‌ای و امتیازات دیگر از آمریکا، از جمله تضمین‌های امنیتی، مطرح کرد. اما این مذاکرات با آغاز جنگ اسرائیل و حماس در غزه متوقف شد؛ جنگی که موجب افزایش حمایت از فلسطینی‌ها و دشمنی با اسرائیل در سراسر منطقه، از جمله عربستان شد.
در طول سال‌ها، مقامات سعودی که از بن‌بست در مذاکرات با آمریکا ناامید شده بودند، به دنبال دریافت فناوری هسته‌ای از کشورهایی مانند چین و روسیه نیز بودند.
رایت روز یکشنبه گفت: «مهم است که شریک اصلی در این زمینه ایالات متحده باشد. این‌که احتمالاً این موضوع زیر سؤال رفته بود، نشان‌دهنده روابط غیرسازنده بین آمریکا و عربستان در سال‌های اخیر است.»
اما این توافق با موانع متعددی روبه‌رو است. آمریکا برای همکاری هسته‌ای، کشورها را ملزم می‌کند تا استانداردهای بالایی از منع گسترش سلاح هسته‌ای را رعایت کنند، که در برخی موارد شامل ممنوعیت غنی‌سازی اورانیوم و بازفرآوری سوخت در خاک آن کشورها می‌شود. این توافق باید توسط کنگره بررسی شود، که می‌تواند آن را رد کند. 
در گذشته، اعضای هر دو حزب کنگره با این توافق مخالفت کرده‌اند، از جمله «مارکو روبیو» که اکنون وزیر امور خارجه است. منتقدان توافق می‌گویند این موضوع بسیار خطرناک است؛ چراکه شاهزاده محمد بن‌سلمان بارها گفته که اگر جمهوری اسلامی ایران، رقیب منطقه‌ای عربستان، برنامه هسته‌ای خود را توسعه دهد، عربستان نیز چنین خواهد کرد.
در حالی که دولت ترامپ در حال مذاکره با ریاض است، مذاکرات هسته‌ای با جمهوری اسلامی ایران را نیز از سر گرفته است. شاهزاده محمد همچنین خواهان توافقی است که به عربستان اجازه غنی‌سازی داخلی اورانیوم را بدهد. او معتقد است که پادشاهی ذخایر عظیم اورانیوم دارد، هرچند تاکنون نتیجه اکتشاف‌ها این بوده که «از نظر اقتصادی مقرون به صرفه» نیستند.
حامیان این توافق استدلال می‌کنند که اگر ایالات متحده وارد عمل نشود، عربستان سعودی فناوری هسته‌ای را از کشوری به دست خواهد آورد که الزامات امنیتی کمتری دارد.
به گفته رایت مقامات دولت ترامپ که به ریاض سفر کرده‌اند، با مقامات سعودی درباره موضوعاتی مانند انرژی، معدن، مواد معدنی حیاتی و تغییرات اقلیمی گفت‌وگو کرده‌اند. او افزود که توافقی گسترده‌تر برای افزایش همکاری میان دو کشور در زمینه توسعه منابع انرژی «در تاریخی بعد» امضا خواهد شد.
رایت همچنین گفت که مقامات آمریکایی درباره قیمت نفت یا سطح تولید با همتایان سعودی خود صحبت نکرده‌اند. ترامپ گفته که می‌خواهد انرژی ارزان‌تر شود و اعلام کرده که از عربستان سعودی و اوپک خواهد خواست تا قیمت نفت را کاهش دهند. از زمانی که او تعرفه‌هایی را اعمال کرد و سپس بسیاری از آن‌ها را کاهش داد، قیمت نفت حدود 10 دلار در هر بشکه کاهش یافته است.
با این حال، پادشاهی عربستان به قیمت‌های بالاتر نفت نیاز دارد تا برنامه‌های پرهزینه ولیعهد محمد بن‌سلمان را تأمین مالی کند، از جمله وعده افزایش 600 میلیارد دلاری در تجارت و سرمایه‌گذاری در ایالات متحده، رقمی معادل دو سوم کل صندوق سرمایه‌گذاری دولتی عربستان.
رایت که پیش از انتصاب به عنوان وزیر انرژی، مدیر اجرایی در صنعت فرکینگ بوده، هرگونه اختلاف در سیاست نفتی بین دو کشور را کم‌اهمیت جلوه داد. او گفت: «من در پادشاهی عربستان سعودی توافق کاملی را می‌بینم که راه بهتر کردن دنیا، تولید بیشتر انرژی است، نه کمتر.»
بازار

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1019766/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمایه خارجی؛ سراب یا واقعیت؟ ‌

سرمقاله کیهان/ گناه نابخشودنی

گاردین مطرح کرد: توافق مرحله‌ای یا یکباره؟

سرمقاله همشهری/ یک اشتباه درباره نسبت ما ‌و آمریکا

واکنش قالیباف به تذکرات نمایندگان درباره قطعی و ناترازی برق

سروش سپهر، به دنبال ایفای نقش موثر در تحقق شعار سال

قیمت انس جهانی طلا از مرز 3300 عبور کرد

عضو کمیسیون صنایع مجلس: فشار مالیاتی بر مسکن خالی، مانع تولید می‌شود

جزئیات اجرای طرح کالابرگ؛ هیچ یک از دهک‌ها حذف نمی‌شوند

وزیر نیرو: تابستان بهتری پیش رو داریم

شجاعت و تدبیر ارتش جمهوری اسلامی ستودنی است

جذب بیش از 3 هزار حامی ایتام در لرستان

آماده گسترش همکاری‌های اقتصادی، گردشگری و صنعتی هستیم

آغاز توزیع سبد غذایی برای مادران باردار لرستانی

نظام‌نامه مددکاری و طرح پایش سلامت جامعه ایثارگری اجرایی می‌شود

توانمندسازی و افزایش مهارت نیروی انسانی بنیاد شهید و امور ایثارگران مورد توجه قرار می‌گیرد

توزیع سبد غذایی برای مادران باردار و شیرده لرستانی

مهری که در آموزش مشق می شود و در عمل جاری..

هشدار مسمومیت با قارچ‌های سمی در لرستان

لرستان آمادگی صادرات دارویی و کشاورزی به بلاروس را دارد

سرمقاله آرمان امروز/ رمزگشایی از صحبت های جدید ترامپ

انتقاد «کیهان» از «شرق»: چرا از رؤیافروشی و خسارت آفرینی درس نمی‌گیرند؟!

چرخش مواضع در منطقه

سرمقاله اعتماد/ مذاکره مانع جنگ تحمیلی دوم

قالیباف: مجلس ترک فعل‌ها در مساله ناترازی برق را پیگیری و برخورد می‌کند

دهک 4 از وام ودیعه 400 میلیونی حذف شد

تکمیل جاده کوهدشت خرم‌آباد ‌180 میلیارد اعتبار می‌خواهد

دستگاه‌های متولی فرهنگی برای موضوع عفاف و حجاب اقدام کنند

بازدید سرپرست موسسه ایثار از مرکز فرهنگی ، ورزشی و توانبخشی ایثار قم با هدف ارتقای خدمات به ایثارگران

تشرف بیش از 950 زائر لرستانی به حج تمتع

هشدار مصرف مسمومیت با قارچ‌های سمی در لرستان

پایش آب شرب هزار و 648 روستای لرستان

ایجاد 1‍0 هزار و 500 فرصت شغلی برای مددجویان کمیته امداد لرستان

سرمقاله هم میهن/ پایانی بر توجیهات

غرب‌باوران داخلی در جاده‌ خاکی برجام 2

سقف وام‌ ودیعه‌ مسکن‌ مستاجران افزایش یافت

رای دیوان عدالت اداری برای مشاغل سخت و زیان‌آور

آغاز قطع موقت آب مشترکان بد مصرف تهران

بلاروس خواستار گسترش روابط اقتصادی با ایران شد

بهار؛ بهترین زمان بازدید از دشت لاله ‌های واژگون

تعطیلی ادارات استان لرستان پنجشنبه 28 فروردین 1404 اعلام شد؟ / جزئیات خبر تعطیلی ادارات خرم آباد فردا پنجشنبه بیست و هشتم فروردین

42 هزار تن انواع ماهی در لرستان تولید شد

شریعتمداری: ترامپ با صدای بلند فکر می‌کند!

سرمقاله سازندگی/ سیاست‌گذاری اقتضائی

جزئیات حقوق بازنشستگان در سال 1404؛ افزایش 20درصدی سالانه و متناسب‌سازی

لایحه دوفوریتی دولت برای حذف یارانه سه دهک پردرآمد

زیرساخت، پازل گردشگری لرستان را نساخت!

دانشمندان فاز کوانتومی عجیب و غریبی را مشاهده کردند که زمانی غیرممکن به نظر می رسید

پیش بینی وضعیت جوی، دریایی ودمایی" استان هرمزگان" در امروز چهارشنبه 27 فروردین

آغاز مرحله دوم خرید کالابرگ الکترونیک برای 254 هزار خانوار لرستانی