نیاز تهران به 6 هزار مگاوات برق در تابستان؛ مردم صرفهجویی کنند
سیاسی
بزرگنمايي:
ندای لرستان - ایرنا / رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ گفت: با توجه به بررسیها و پیشبینیها، نیاز مصرف شبکه شهر تهران در تابستان امسال بیش از 6 هزار و 250 مگاوات برق باشد که نیاز است مردم با صرفهجویی ما را در تامین آن همراهی کنند.
کامبیز ناظریان اظهار کرد: اما برای مدیریت مصرف در سطح کلان و مدیریت انرژی در سطح این شهر برنامهریزی شده از سال گذشته انجام شده و براساس 14 مگاپروژهای که وزارت نیرو برنامهریزی کرده یکی از این پروژهها یا رویکرد مربوط به مصرف مدیریت انرژی است تا تابستان با کمترین محدودیت سپری شود.
وی ادامه داد: براساس برنامهریزیهای انجام شده در این رابطه 36 بسته مدیریتی مصرف برق برای گذر از تابستان سال جاری طراحی شده و از آبان ماه سال گذشته برنامهریزی منسجمی در این باره صورت گرفته که فصل تابستان را با کمترین محدودیت مدیریت کنیم.
بازار ![]()
45 درصد مصرف برق در زمان پیک مربوط به سامانههای سرمایشی است
ناظریان افزود: با توجه به نقش سامانههای سرمایشی و اینکه 40 تا 45 درصد مصرف در زمان پیک مربوط به سامانههای سرمایشی است پیشبینی میشود بیش از 2 هزار و 500 مگاوات میزان پیک در تابستان سال جاری مربوط به این سامانهها باشد.
به گفته وی، اقدامات گسترده در حوزه مدیریتی مصرف میتواند به این موضوع کمک کند که از فصل تابستان با کمترین مشکل کمبود برق عبور کنیم.
وی ادامه داد: در این خصوص همانگونه که مردم همیشه همراهی کردهاند و با برنامهریزی در حوزه برق صرفهجویی دارند، کنترل دمای سرمایشی و تنظیم دما بر روی عدد 25 یعنی دمای آسایش، تعدیل در مصارف روشنایی، استفاده از نور طبیعی و عدم استفاده از لوازم پُرمصرف در زمان پیک میتواند صرفهجویی مناسبی داشته باشیم.
به گفته وی، امیدواریم با این صرفهجویی شبکه شهر تهران را مدیریت میکنیم البته در سازمانها، نهادها و ادارات با توجه به مصرف قابل توجه برق، انتظار داریم در این بخش و حتی اصناف بتوانیم ضمن صرفهجویی، مدیریت مصرف انرژی را هم داشته باشیم تا با توجه به محدودیتهایی که وجود دارد از تابستان سال جاری بدون مشکل گذر کنیم.
رشد هشت درصدی مصرف برق در زمان پیک
مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ درباره میزان مصرف برق این شهر نیز گفت: در این کلانشهر بیش از هفت درصد مصرف کل کشور مربوط به پایتخت است.
وی یادآور شد: در مقایسه این آمارها شهر تهران در سال گذشته نسبت به سال 1402 در مصرف انرژی چهار درصد رشد و در مصرف پیک هشت درصد رشد داشتهایم.
ناظریان گفت: بیشترین مصرف در مردادماه با 12 درصد رشد بود بنابراین باید در حوزه سامانههای سرمایشی مدیریت شود و مشترکان شهر تهران با 10 درصد صرفهجویی میتوانند به مدیریت و پایداری شبکه در شهر تهران کمک کنند.
وی اضافه کرد: در شهر تهران 65 درصد از مشترکان بخش خانگی الگوی مصرف را رعایت میکنند و عدد قابل توجهی است و با توجه به وجود سه میلیون و 500 هزار مشترک خانگی، مابقی بالای الگوی مصرف، برق بیشتری مصرفه میکنند.
مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ ادامه داد: همچنین 15 تا 20 درصد نزدیک الگو و سه درصد مشترکان شهر تهران مشترکان پُرمصرف هستند که 10 درصد مصرف را به خود اختصاص دادهاند که این موضوع در برنامههای کنترل و مدیریت انرژی شهر تهران قرار گرفته است.
ناظریان تاکید کرد: کنترل مصرف مشترکان پُرمصرف در تهران در دستور کار قرار گرفته تا این با مدیریت بهتر مصرف خود را کاهش دهند در صورتی که برای مصرف بالای خود برنامهریزی نداشته باشند برای محدودیت مصرف آنها برنامههایی داریم.
وی افزود: ما نسبت به ظرفیت تولید و مصرف برق در تهران یک نوع ناترازی داریم و برای جبران این ناترازی اگر بتوان همه ابزارهای مدیریتی مصرف و انرژی را به درستی بکار بگیریم میتوانیم با کمترین محدودیت دچار فصل تابستان عبور کنیم.
رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ یادآور شد: امیدواریم با همراهی مردم و اقدامات انجام شده با کمترین محدودیت از این زمان هم عبور کنیم.
مردم 10 درصد صرفهجویی در مصرف برق داشته باشند
مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ گفت: در این کلانشهر حدود یک هزار و 500 مگاوات برنامه مدیریت مصرف باید داشته باشیم که همان 10 درصد صرفهجویی به ازای هر مشترک میشود و اگر این صرفهجویی انجام شود با کمترین محدودیت از تهران عبور خواهیم کرد.
وی ادامه داد: در تابستان بحث مدیریت پیک را داریم و باید روی این موضوع مدیریت کرد و آموزش مردم در این زمینه و تمرکز بر ساعات مصرف میتواند تاثیر داشته باشد لذا 10 درصد صرفهجویی هر مشترک و مدیریت مصرف در این زمینه کارساز است.
ناظریان اضافه کرد: در بخش خانگی یک ظرفیت مهم و پُرتراکم در این زمینه وجود دارد یعنی 65 درصد شهروندان الگوی مصرف 300 کیلووات ساعت در ماه را یعنی 65 درصد مردم رعایت میکنند.
وی اظهار کرد: برای بخش خانگی سیاست تشویقی را در نظر گرفتهایم که به ازای هر کیلووات ساعت صرفهجویی برق برای شهروندان تهرانی حدود 2 هزار تومان پاداش صرفهجویی داده می شود.
ناظریان افزود: سال گذشته 3.5 میلیون مشترک در تهران، مشمول قانون صرفهجویی در مصرف برق شدند و برای 1.5 میلیون مشترک صورتحساب بدون هزینه برق ارسال شد یعنی این مشترکان هیچ هزینهای برای مصرف برق خود در طول یک یا دوره پرداخت نکردند.
به گفته وی، پارسال 10 میلیون پیامک اطلاعرسانی برای مشترکان ارسال کردیم و همه مشترکان براساس نوع مصرف پیامکهای متفاوتی را از سوی این شرکت دریافت میکنند.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه 25 درصد مصرف مربوط به بخش اصناف است باید با تغییر ساعت و یا کاهش ساعت در زمان پیک بتوان صرفهجویی لازم را داشت که این موضوع نیازمند برنامهریزی است تا از این طریق 150 مگاوات صرفهجویی داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ گفت: در حوزه ادارات و دستگاهها 12 درصد مصرف در تهران مربوط به این نهادهاست لذا باید صرفهجویی و مدیریت مصرف در ادارات از طریق مختلف بویژه تغییر ساعات کاری را دنبال کرد.
لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1021291/