ندای لرستان

آخرين مطالب

صادرات ایران به ازبکستان کاهش یافت؛ تجارت ترجیحی در دستور کار اقتصادي

صادرات ایران به ازبکستان کاهش یافت؛ تجارت ترجیحی در دستور کار
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - ایلنا / رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ازبکستان گفت: صادرات ایران به ازبکستان در سال 1403 نسبت به سال 1402 کاهش داشته است، این کاهش البته چشمگیر نبوده اما آنچه سبب‌ساز آن شده قوانین صادراتی ایران است.
موسی آقایی، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ازبکستان شرحی از آخرین وضعیت تجارت دو کشور ارائه کرد و گفت: روابط ایران و ازبکستان از نظر سیاسی و اقتصادی در سطح مطلوبی قرار دارد و تاکنون 120 تاجر ازبکی برای حضور در اکسپوی 2025 ایران ثبت نام کرده‌اند، علاوه بر این کمیسیون مشترک ایران و ازبکستان نیز قرار است 25 اردیبهشت ماه در تهران برگزار شود و احتمال زیادی وجود دارد که در این رویداد موضوع برقراری تجارت ترجیحی میان دو کشور نهایی شود با این حال اما صادرات ایران به ازبکستان در سال 1403 نسبت به سال 1402 کاهش داشته این کاهش البته چشمگیر نبوده اما آنچه سبب‌ساز آن شده قوانین صادراتی ایران است.
وی افزود: بخش زیادی از تجارت ایران و ازبکستان را صادرات ایران به این کشور تشکیل می‌دهد و از مجموع ارزش 500 میلیون دلاری که سالانه از تجارت طرفین حاصل می‌شود تنها حدود 170 میلیون دلار آن شامل واردات ازبکستان به ایران است.
آقایی ادامه داد: مصالح ساختمانی به ویژه سیمان، ادوات کشاورزی و محصولات پتروشیمی اصلی‌ترین کالاهایی هستند که از ایران به ازبکستان صادر می‌شود و اگر قوانین موافقی برای صادرات در ایران برقرار بود تاکنون ارزش تجارت دو کشور از یک میلیارد دلار نیز فراتر می‌رفت البته چشم‌انداز تجارت سالانه یک میلیارد دلار چند سال است که ترسیم شده و بر تحقق آن نیز تاکید می‌شود اما یکی از موانع آن چنانچه اشاره شد قوانین صادراتی کشور ماست. 
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ازبکستان درباره دلیل توقف واردات پنبه از ازبکستان به ایران اظهار کرد: تا سال 2022 واردات ادامه داشت اما رویکرد ازبکستان در جایگاه یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان پنبه جهان در صادرات این کالا تغییر کرده و این کشور با هدف تغییر صادرات از مواد اولیه تولید با کالاهای با ارزش افزوده بیشتر از سال 2023 صادرات نخ را جایگزین صادرات پنبه کرده است این کشورها بنا دارد در سال‌های آینده صادرات پارچه و در ادامه پوشاک را جایگزین صادرات نخ کند تا صادرات آن هر چه بیشتر به محصولات نهایی سوق یابد. 
وی از کشور ترکمنستان به عنوان واسطه نقل و انتقال کالا میان ایران و ازبکستان یاد کرد و گفت: بازرگانان گاه با عدم همکاری از سوی ترکمن‌ها هم مواجه هستند و برای حل این مشکل نمایندگان دولت‌های سه کشور به طور ویژه وزرای راه باید با یکدیگر مذاکره داشته باشند زیرا انتقال کالا بین ایران و ازبکستان با حمل جاده‌ای و ریلی از خاک ترکمنستان صورت می‌گیرد.
آقایی در پایان به برقراری خطوط هوایی میان دو کشور نیز اشاره و خاطرنشان کرد: هفته‌ای دو پرواز رفت و برگشت در روزهای پنج‌شنبه و یکشنبه میان ایران و ازبکستان برقرار است. 
بازار

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1022667/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رشیدخان، قهرمانی که با ترانه‌اش جاودانه شد/ ویدئو

فردا شنبه 6 اردیبهشت 1404 مدارس این استان ها تعطیل شد؟

پشت‌صحنه گفت‌وگوهای ایران و آمریکا در مسقط

پیش بینی بورس شنبه 6 اردیبهشت 1404

تغییر ترجیحات ارزی در فروردین

ضرر کم‌درآمدها از قیمت‌گذاری دستوری شیر

پیش بینی قیمت طلا و سکه 6 اردیبهشت 1404

اعلام جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در سال 1404

حوزه علمیه لرستان، حائز رتبه برتر پژوهشی کشور شد

تعطیلی مدارس فردا 6 اردیبهشت 1404 / شنبه کدام استان‌ها تعطیل است؟

قطع برق مشترکان پرمصرف در لرستان

برگ برنده؛ چشم‌انداز مذاکره ایران و آمریکا

تفاهم گازی بزرگ میان ایران و روسیه؛ جزئیات اعلام شد

پیش بینی قیمت دلار 6 اردیبهشت 1404

عدم همراهی قیمت مسکن با کاهش دلار

تظاهرات علیه فستیوال کوچه: فستیوال نامشروع مایه ننگ بوشهر/ ویدئو

آلزایمر از پدر به ارث می‌رسد یا مادر؟

انتصاب یک اسرائیلی به عنوان مسئول میز ایران

شرایط بهره مندی از طرح رایگان چکاپ سلامت اعلام شد

یک فعال کارگری: دلار 79 درصد زیاد شد، مزد کارگر فقط 45درصد

امضای توافقنامه همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه

تفاهم گازی بزرگ ایران و روسیه

جزئیات بسته حمایت از مستاجران چیست؟

پیش بینی وضعیت آب و هوا لرستان فردا شنبه 6 اردیبهشت ماه 1404 | هواشناسی خرم آباد در 24 ساعت آینده + هواشناسی لرستان

تکریم مدیر کل بنیاد مازندران از مادر شهید سید جعفر مظفری در قائمشهر

جزیره کیش، کانون تبادل نظر برای تدوین سند جامع توسعه دانش بنیان و فرهنگی، اجتماعی و گردشگری مناطق آزاد

امضای تفاهم‌نامه همکاری گردشگری میان هفت منطقه آزاد کشور

تهیه وتصویب بسته درآمدهای پایدار موضوع دیدار کبیری با پورمحمدی

قیمت جهانی طلا کاهش یافت

ابلاغ نحوه اجرای تسویه و تهاتر بدهی‌ها و مطالبات دولت

هشدار سطح زرد هواشناسی برای لرستان؛ احتمال رگبار، رعدوبرق و خیزش گردوخاک

پیام تسلیت مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران لرستان در پی درگذشت مادر شهید والامقام «مراد سگوند»

آیا ترامپ نظم بین‌المللی را به حال خود رها کرده است؟

برپایی میز خدمت بانک رفاه کارگران در لرستان پاسخگویی مستقیم به مطالبات مردم و بازنشستگان در اولین روز هفته کارگر

اهانت به مقدسات مذاهب در راه‌وروش پیشوایان معصوم نیست

شاخص آلودگی هوا در 8 منطقه به وضعیت قرمز رسید | هوای اهواز، ‌ ناسالم برای گروه های حساس

چهارمین روز هوای آلوده در خرم‌آباد؛ هشدار به گروه‌های حساس

توصیه رئیس اتحادیه طلا به خریداران مسکوکات

رشد 15 درصدی کاردانو؛ نهنگ‌ها در حال خرید مجدد

انفعال و ذلت دولت‌های عربی و اسلامی در مورد غزه مایه شرم آنها است

شاهرخی: انفعال و ذلت دولت‌های عربی و اسلامی در مورد غزه مایه شرم آنها است

اندیشکده استرالیایی: چرا ایران و آمریکا توافق می‌خواهند؟

توافقنامه هجدهمین کمیسیون همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه امضا شد

چند روزه می توان 1500 واحد را ساخت؟

برداشت غیرمجاز 7 میلیارد مترمکعب از منابع آبی کشور

انتقاد امام جمعه خرم‌آباد از سیاسی‌کاری در انتصابات

چهارمین روز آلوده لرستان در سال جاری ثبت شد

کاروان «لبخند با برکت» در لرستان/ ارائه 300 خدمت دندان‌پزشکی

5000 مهندس پروانه‌دار در خدمت ساخت‌وساز لرستان+ فیلم

نمایندگان به‌دنبال منافع عمومی باشند نه انتصابات فردی