ندای لرستان

آخرين مطالب

سی‌ان‌ان مطرح کرد: فرمول غنی‌سازی در مذاکرات سیاسی

سی‌ان‌ان مطرح کرد: فرمول غنی‌سازی در مذاکرات
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
سی‌ان‌ان در گزارشی با بررسی روند مذاکرات ایران و آمریکا به فرمول پیچیده غنی‏‏‌سازی پرداخته و با اشاره به الگوی برزیل، آلمان و هلند می‌نویسد: اینها کشور‏‏‌هایی هستند که هیچ‏‏‌‌کدام سلاح هسته‏‏‌ای ندارند، اما بخشی از اورانیوم مورد نیاز خود را در داخل کشور غنی‏‏‌سازی می‏‏‌کنند.
مذاکرات روز شنبه به مرحله دشوارتر وارد شده است؛ چرا که گفت‌و‌گو‌ها بر سر جزئیات فنی برنامه هسته‌ای ایران است؛ حوزه‌ای که تهران و واشنگتن همچنان بر سر آن اختلافات عمیقی دارند. مرحله‌ای که در آن واشنگتن به‌صراحت شرایط خود را مطرح کرده است.
مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، روز چهارشنبه اعلام کرد که ایالات متحده معتقد نیست ایران باید به‌طور مستقل اقدام به غنی‌سازی مواد هسته‌ای کند؛ بلکه باید سوخت هسته‌ای مورد نیاز برای برنامه غیرنظامی خود را از منابع خارجی وارد کند. در مقابل، ایران بار‌ها بر این موضع پافشاری کرده است که حق غنی‌سازی اورانیوم براساس معاهده‌های بین‌المللی، غیرقابل‌مذاکره و جزء اصول حیاتی سیاست هسته‌ای این کشور است. 
شبکه خبری سی‌ان‌ان در گزارشی می‌نویسد: هنوز مشخص نیست که آیا ایالات متحده خواستار برچیدن کامل برنامه هسته‌ای ایران شامل بخش غیرنظامی آن است یا اینکه در صورتی که ایران غنی‌سازی اورانیوم داخلی را متوقف کند، ادامه برنامه انرژی هسته‌ای غیرنظامی را بپذیرد. اگرچه بیشتر کشور‌هایی که به‌طور داخلی به غنی‌سازی اورانیوم می‌پردازند، دارای برنامه تسلیحات هسته‌ای نیز هستند، اما کشور‌هایی نیز وجود دارند که چنین نیستند. به گفته انجمن جهانی هسته‌ای، برزیل بخشی از اورانیوم مورد نیاز خود را در داخل کشور غنی‌سازی می‌کند.
از سوی دیگر، کنسرسیوم بریتانیایی- آلمانی- هلندی اورنکو (Urenco) تاسیسات غنی‌سازی را در آلمان و هلند مدیریت می‌کند؛ کشور‌هایی که هیچ‌کدام سلاح هسته‌ای ندارند. این کشور‌ها همچون ایران، عضو معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای سازمان ملل متحد (NPT) هستند. هفته گذشته، کریس رایت، وزیر انرژی ایالات متحده، در گفت‌و‌گو با نیویورک تایمز اعلام کرد که ریاض و واشنگتن در مسیر دستیابی به توافقی قرار دارند که ممکن است به عربستان اجازه غنی‌سازی اورانیوم را بدهد. او در این باره گفت: «مساله اصلی، کنترل فناوری حساس است. آیا راهکار‌هایی وجود دارد که شامل انجام غنی‌سازی در داخل عربستان سعودی باشد؟ بله.» تهران در مذاکرات هسته‌ای، «خطوط قرمز» خود را به‌وضوح مشخص کرده است که شامل «زبان تهدیدآمیز» دولت ترامپ و «مطالبات بیش از حد» درباره برنامه هسته‌ای ایران می‌شود. جمهوری اسلامی همچنین تلاش کرده است توافق احتمالی هسته‌ای را به‌عنوان فرصتی سودآور برای ایالات متحده معرفی کند.
این هفته، عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، از احتمال مشارکت شرکت‌های آمریکایی در برنامه انرژی هسته‌ای ایران سخن گفت و وعده داد که «ده‌ها میلیارد دلار قرارداد بالقوه» در این زمینه وجود دارد. معاون اجرایی موسسه کوئینسی در واشنگتن دی‌سی، اظهار کرد که گفت‌و‌گو‌های فنی بین ایران و آمریکا «چالش‌برانگیز» خواهند بود، چرا که قرار است به مسائلی پرداخته شود که در توافق سال 2015 مورد مذاکره قرار نگرفته بود. او تاکید کرد: «این کار نیازمند تخصص فنی است تا اطمینان حاصل شود ایده‌های مختلف به‌طور عملی قابل‌اجرا هستند.»
دونالد ترامپ هنگام خروج از توافق هسته‌ای در سال 2018، به شدت به محدودیت زمانی ده‌ساله آن حمله و استدلال کرد که حتی در صورت پایبندی کامل ایران به تعهداتش، این کشور می‌تواند پس از انقضای توافق، ظرف مدت کوتاهی به آستانه توانمندی ساخت سلاح هسته‌ای برسد. تریتا پارسی نیز با اشاره به این چالش، خاطرنشان کرد که شاید فرصت‌هایی برای تمدید جدول زمانی محدودیت‌ها وجود داشته باشد، اما هر تلاشی برای تحمیل محدودیت‌های دائمی و بدون تاریخ انقضا، به احتمال زیاد شکست خواهد خورد.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1023186/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عقبگرد یک میلیارد دلاری صادرات فولاد ایران در سال 1403

تصویری از زیبایی مخمل کوه لرستان

در آستانه هفته کار و کارگر صورت گرفت

رایزنی فرماندار جهت تاسیس شعبه بانک صنعت و معدن در دورود

معارفه سرپرست جدید اداره آب و فاضلاب کوهدشت

دیدار معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با استاندار لرستان

قطع برق با عدالت و اولویت مراکز حساس در صورت ناترازی انجام می‌شود

رایزنی فرماندار دورود جهت رفع مشکل شرکت‌های گاز و سیمان دورود

ضرورت رونق کسب و کار در راستای بهبود معیشت مردم شهرستان خرم آباد

بازدید فرماندار خرم‌آباد از شهرک بسیجیان دره‌گرم خرم‌آباد

شصت ثانیه خبری

خرید تضمینی پیاز آغاز شد

به یاد قربانیان حادثه بندرعباس (عکس)

سرمقاله صبح نو/ واکاوی حادثه بندر از منظر سیاسی

بازی اردوغان از یمن و اردن تا لبنان و سوریه

قیمت جدید کارخانه‌ای محصولات ایران خودرو

قیمت ریال عربستان و شرایط دریافت ارز مسافرتی حجاج

قربان نجفی، بازیگر سریال ستایش خواننده شد

کنسرت محمد علیزاده لغو شد

ابرقویی: همه تیم‌ها در خرم‌آباد کار سختی دارند

رسانه علاوه بر انعکاس مشکلات باید نقاط مثبت را هم منعکس می‌کند

تجلیل از خانواده معظم شهدای شاخص سوادآموزی لرستان

مدیر کل آموزش و پرورش استان:شبکه ارتباطی قوی بین خانواده ،معلم و دانش آموز تشکیل می شود

مدیریت ناترازی برق در لرستان

تحلیل ضرورت سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در لرستان

سرمقاله وطن امروز/ بحران در بحران؛ فقدان تحلیل روایی در رسانه‌های ما

سرمقاله اطلاعات/ درس‌های انفجار بندر

افت یکدست قیمت ها در بازار سکه و طلا؛ دلار درجا زد

جانبازان مشاورانی دلسوز برای مسئولان بنیاد شهید و امور ایثارگران هستند

داستانی از تلاش، عشق و موفقیت

سرمقاله شرق/ روایت زندگی بیان واقعیت یا بازآفرینی آن

سرمقاله جوان/ نبرد‌های ترکیبی و قدرت ایجاد اختلال ادراکی

دبیرکل اولین همایش ملی حقوق بانکی تشریح کرد: تحول حقوق بانکی، از نظریه تا اجرا در نظام اقتصادی کشور

آیت‌اله سید مصطفی محقق داماد در اولین همایش ملی حقوق بانکی: شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» می‌تواند نقطه عطف اقتصاد کشور باشد

بازگشت بورس به روند صعودی

مقام صنعت سیمان: اگر گازمان را قطع کنند، مازوت می‌سوزانیم!

توسط وزیر علوم تشریح شد: آسیب‌شناسی و نقد بانکداری بدون ربا در افتتاحیه اولین همایش حقوق بانکی

موی تای کاران لرستان خوش درخشیدند / کسب 5 مدال و راهیابی به اردوی تیم ملی

ذخایر خون تکمیل است؛ اهدای خون را به روز‌های آتی موکول کنید

دستگیری جاعل اسناد در بروجرد

توسعه ارائه خدمات رفاهی و درمانی در مجتمع ایثار گلستان

مسابقات ورزشی مدارس شاهدلرستان با معرفی قهرمانان برتر به کار خود پایان داد

سرمقاله کیهان/ نقشه راه مواجهه با دشمن

سرمقاله همشهری/ چرا رفتار آمریکا تغییر کرده است؟

مسئولیت نگهداری کالا در گمرک با چه کسی است؟

برق گران شد

بیش از 17 هزار کارگاه در لرستان تحت پوشش خدمات بهداشت حرفه‌ای قرار گرفتند

رئیس شورای اسلامی شهرستان خرم آباد منصوب شد

سرمقاله ایران/ اردبیل؛ پایتخت سرمایه‌گذاری آسان

زورآزمایی فنی در سایه بیم و امید