انتقاد صاحبان صنایع لرستان از قطعی برق واحدهای تولیدی
گفتگو
بزرگنمايي:
ندای لرستان - به گزارش خبرنگار مهر، محمد خاکی عصر امروز چهارشنبه در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی لرستان در سخنانی با اشاره به موضوع ناترازی برق در لرستان و تأثیر آن بر فعالیت واحدهای تولیدی، اظهار داشت: ناترازی انرژی از چند سال پیش واحدهای تولیدی ما را دچار مشکل و موجب اخلال در تولید شده است.
وی با بیان اینکه واحدهای تولیدی استان در زمستان مشکل گاز و در تابستان مشکل برق را داشتهاند، عنوان کرد: این روند ادامه داشت تا امسال که تشدید شد، ما در کشور حدود 94 هزار مگاوات تولید برق داریم، کسری که الان داریم بین 18 تا 20 هزار مگاوات است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
رئیس اتاق بازرگانی لرستان در ادامه سخنان خود، بیان داشت: برای اینکه این کسری برق جبران شود، نیازمند سرمایهگذاری بین 30 تا 35 میلیارد دلار منابع مالی هستیم.
خاکی در ادامه با اشاره به شرایط استان لرستان دراینرابطه، گفت: در تولید برق در استان لرستان کمبود نداریم، بیش از دو هزار مگاوات ظرفیت برق داریم، اما هزار مگاوات تولید برق بهصورت واقعی داریم.
وی گفت: مصرف برق در استان حدود 950 مگاوات است.
قطع برق واحدهای صنعتی لرستان همچنان ادامه دارد
رئیس اتاق بازرگانی لرستان با تأکید بر اینکه با این اوصاف مازاد تولید برق در استان داریم، افزود: در شهرکهای صنعتی نسبت به صنایع دیگر میزان مصرف برق بهشدت پایینتر است، در استان هم اصلاً صنعت بزرگی برای مصرف برق بالا نداریم.
خاکی با تأکید بر اینکه در خیلی از قوانینی که در کشور وضع شده مانند ارزشافزوده، درآمدهای مالیاتی و… تأکید میشود که درآمدهای هر استان برای آن استان باید در نظر گرفته شود، عنوان کرد: این در حالی است باوجود پایینبودن تولید و همچنین نبود صنایع بزرگ در لرستان، این استان مانند دیگر استانها تابع قوانین کشوری میشود.
وی ادامه داد: از تولیدی که در استان داریم هیچ استفادهای نمیکنیم و برنامه قطع برق واحدهای صنعتی کماکان ادامه دارد و قطع برق در لرستان مانند بقیه استانهای کشور است.
رئیس اتاق بازرگانی لرستان با بیان اینکه تقاضای ما این است که حداقل کنترل مصرف برق در لرستان به نماینده دولت و استاندار تفویض شود تا بر اساس ماده 25 قانون بهبود محیط کسبوکار که میبایست برای قطع برق حتماً شورای تأمین تصمیمگیری کند، استاندار تصمیمگیری کند و واحدهای صنعتی ما نیازی به قطع برق نداشته باشند، افزود: در حال حاضر علاوه بر ناترازی، کمبود و قطع برق، تعبیر تعرفه نرخ برق دوباره از ماه گذشته برای واحدهای تولیدی لحاظ شده و صورتحساب ما به تفاوت هم برای واحدهای صنعتی ارسال شده است.
شهرکهای صنعتی لرستان فیدر برق اختصاصی ندارند
خاکی، تصریح کرد: همین موضوع باعث شده که صنعت ما با مشکل مواجه شود.
وی بر لزوم توسعه نیروگاههای خورشیدی در کنار شهرکهای صنعتی استان تأکید کرد و گفت: توسعه نیروگاههای صنعتی در کل استان در قالب نیروگاههای مقیاس کوچک نیز میتواند دراینرابطه اثرگذار باشد.
رئیس اتاق بازرگانی لرستان در ادامه با تأکید بر اینکه بخشی از منابع به سمت تولید برق نیروگاههای تجدیدپذیر و مقیاس کوچک سوق داده شود، ادامه داد: شهرکهای صنعتی لرستان فیدر برق اختصاص ندارند و در این راستا باید برق اختر اقدامات لازم را برای رفع این مشکل انجام دهند.
خاکی با بیان اینکه فقط دو شهرک صنعتی استان فیدر برق اختصاصی دارند که آنها میتوانند قطع برق را کنترل کنند، افزود: در بقیه شهرکهای صنعتی فیدر اختصاصی برق وجود ندارد، برق باختر از طریق شرکت توزیع برق استان این فیدرهای اختصاصی برق شهرکهای صنعتی را هر چه سریعتر نصب کند.
کد خبر 6294250
لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/992757/