ندای لرستان

آخرين مطالب

روند کاهشی واردات شکر به کشور؛ قیمت شکر به زیر نرخ مصوب رسید اقتصادي

روند کاهشی واردات شکر به کشور؛ قیمت شکر به زیر نرخ مصوب رسید
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - ایسنا /عضو هیات مدیره و سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران از کاهش واردات شکر در سال جاری از یک میلیون و 250 هزار تن به 725 هزار تن خبر داد و اظهار کرد: در سال جاری هم با تغییراتی که صورت گرفته واردات شکر به پایین‌تر از میزان سال گذشته برسد، در نتیجه کشور، بنابر گفته وزیر جهاد کشاورزی به خودکفایی نزدیک است.
شکر به عنوان یک ماده غذایی پرمصرف حداقل برای 400 محصول نقش مهمی در سفره خانوار، صنایع مختلف از جمله شیرینی و شکلات، نوشیدنی‌ها و داروسازی ایفا می‌کند. با توجه به نیاز سالانه کشور به بیش از 2 میلیون و 200 هزار تن شکر، که در سال جاری حدود 80 درصد آن از تولید داخل و 20 تا 23 درصد از طریق واردات تأمین می‌شود، خودکفایی در تولید 100 درصدی شکر را به یکی از اهداف کلیدی و دست یافتنی وزارت جهاد کشاورزی تبدیل کرده است.
حدود 65 تا 70 درصد تولید شکر کشور از چغندرقند و مابقی از نیشکر تأمین می‌شود، در این میان مصرف خانوار 400 تا 500 هزار تن، صنایع 600 هزار تن و نوشابه‌ها 550 تا 600 هزار تن و مقداری مصرف نیز در سایر آمارها، برآورد شده است. نیاز به واردات هم فعلاً 400 تا 500 هزار تن است که وزارت جهاد کشاورزی با همکاری کشاورزان و صنعت به دنبال راهکارهایی برای افزایش تولید داخلی و کاهش وابستگی به واردات است.

میزان تولید چغندر قند در سال جاری چقدر بوده است؟
در سال زراعی جاری تولید 2 میلیون و 170 هزار تن چغندرقند پاییزه از سطح 31 هزار هکتار اراضی در شش استان کشور ثبت شده است. این میزان تولید، بالاترین رکورد در تاریخ کشت چغندرقند پاییزه در ایران بود. همچنین، مدیریت بهینه منابع آب در کشت پاییزه چغندرقند منجر به صرفه‌جویی بیش از 652 میلیون مترمکعب آب در 10 سال اخیر شده است. با توجه به اینکه کشت چغندرقند در 75 هزار هکتار از اراضی کشاورزی انجام و حدود 4 میلیون تن چغندرقند تولید می‌شود، به نظر می‌رسد با بهره‌گیری از کشت پاییزه، امکان دستیابی به خودکفایی در تولید شکر وجود دارد. محققان و مدیران وزارت جهادکشاورزی هم بر این نکته تأکید دارند که با برداشت بیش از 5 میلیون تن چغندرقند، می‌توان به خودکفایی ملی در تولید شکر دست یافت.
طی هفته‌های گذشته غلامرضا نوری قزلجه - وزیر جهاد کشاورزی - در اولین نشست خبری خود با عنوان اولین نشست با عنوان ارائه گزارش عملکرد 100 روزه، به حمایت از تولید داخلی و به خودکفایی رسیدن در تولید داخلی در محصولاتی همچون شکر، محصولات گرمسیری، گوشت قرمز و ...تاکید کرد. در ادامه این مطلب به میزان تولید داخل و واردات و چگونگی رسیدن به خودکفایی در این محصول پرداخته شده است.
علت نابسامانی‌های بازار شکر طی سال گذشته
حسین فرهادی - عضو هیات مدیره و سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران - در گفت‌وگو با ایسنا، درباره خودکفایی در تولید شکر اظهار کرد: در سال گذشته بازار شکر نابه‌سامانی‌هایی را متحمل شد و این شرایط برآمده از این بود که دولت به واردات شکر ارز 28 هزار و 500 تومانی اختصاص می‌داد، این اتفاق از یک سو سبب می‌شد کشت چغندر و نیشکر در داخل کشور برای کشاورزان صرفه اقتصادی نداشته باشد و از سوی دیگر تخصیص این ارز به واردات باعث می‌شد قیمت شکر در داخل کشور نسبت به قیمت آن در کشورهای همسایه بسیار پائین‌تر باشد که این امر علاوه بر اینکه به قاچاق شکر از ایران به کشورهای همسایه می‌انجامید سبب می‌شد تفاوت قیمت مصوب شکر و قیمت آن در بازار آزاد سود کلانی را نصیب محتکران کند.
افزایش قیمت شکر در تالار دوم؛ راهکاری برای توقف احتکار و شکر
وی ادامه داد: در اواخر اردیبهشت ماه سال جاری جلسه‌ای که در وزارت صمت برگزار شد منبع تامین ارز شکر از تالار یک به تالار دوم تغییر داد و نرخ ارز تخصیصی از 28 هزار و 500 تومان به 42 هزار و 200 تومان تغییر یافت و این سبب افزایش قیمت مصوب شکر شد و در پی افزایش قیمت مصوب دیگر نه احتکار شکر و نه قاچاق آن صرفه اقتصادی نداشت و علاوه بر آن کشت چغندر سودده شد و افزایش پیدا کرد.
سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی افزود: علاوه بر این دولت در سال جاری اقدام به خرید تضمینی چغندر نیشکر و اعلام کرد که در سال زراعی 1403-1402 چغندر قند بهاره با عیار 16 درصد را هر کیلو حدود 3900 تومان و چغندر قند پاییز را با عیار 15 درصد هر کیلو 3800 تومان خریداری می‌کند و این امر به افزایش کشت این محصول انجامید.
کاهش واردات شکر و تامین بخش اعظم نیاز کشور از تولیدات داخل
وی تصریح کرد: اکنون قیمت شکر در بازار آزاد حتی از قیمت شکر دولتی پایین‌تر است و این امر سبب شده تقاضای واقعی شکر در بازار خود را نشان دهد و هر آنچه در بازار عرضه می‌شود به مصرف‌کننده نهایی برسد.
فرهادی در ادامه ضمن اشاره به اینکه نیاز سالانه شکر در کشور 2.2 میلیون تن است، از کاهش واردات شکر خبر داد و گفت: واردات شکر در سال 1401 حدود یک میلیون و 250 هزار تن بود، این رقم در سال 1402 به 725 هزار تن کاهش پیدا کرد و پیش‌بینی می‌شود در سال جاری هم با تغییراتی که صورت گرفته واردات شکر به پایین‌تر از میزان سال گذشته برسد، در نتیجه کشور، بنابر گفته وزیر جهاد کشاورزی به خودکفایی نزدیک است؛ البته برای برآورد دقیق میزان وابستگی کشور به واردات شکر باید تا اردیبهشت سال آینده صبر کرد با این حال رویه‌های حاکم بر بازار شکر کشور نشان می‌دهد فاصله چندانی با خودکفایی نداریم.
سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی در پایان تصریح کرد: واردات شکر خام بیشتر از کشورهای برزیل و هندوستان صورت می‌گیرد و در کارخانجات داخلی که بیشتر در استان خوزستان هستند به شکر سفید تبدیل و به بازار عرضه می شود.

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1005863/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نصف مردم جهان زیر خط فقر؛ ثروت میلیاردرها جهش کرد

قیمت سیب زمینی کاهش می‌یابد

قیمت هرکیلوگرم سیب زمینی به 60 هزار تومان رسید

رشد 33 درصدی پرداخت وام ازدواج در دولت چهاردهم

حراج سکه در مرکز مبادله چه اثری بر قیمت و حباب سکه داشته است؟

تلاطم بازارها؛ آخرین وضعیت قیمت طلا و ارز

تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره

استاد دانشگاه شهید بهشتی: انتقال پایتخت به سواحل مکران حرف عجیبی بود

مدیریت دخل و خرج با محصولی به نام «گزارش مالی»

روایت تجارت نیوز آمار بیکاران کشور

آغاز پذیرش دانشجو در دانشگاه جامع علمی کاربردی لرستان

اهداء خون زیباترین و انسانی‌ترین جلوه انفاق است

درخشش دانش‌آموزان دبستان مالک اشتر 2 بروجرد در مسابقات سراسری قرآن، عترت و نماز

لرستان میزبان 5 جشنواره فجر می‌شود

توقیف خودروی حامل بیش از 19 کیلوگرم تریاک در دورود

مزایده هزارمیلیاردی اموال تملیکی لرستان برگزار می‌شود

جشنواره ملی مد و لباس زاگرس اردیبهشت سال آینده در لرستان برگزار می‌شود

آغاز کاشت 20 هزار اصله نهال در خرم‌آباد برای توسعه کمربند سبز شهری

مزایده 1000 میلیارد ریالی املاک اموال تملیکی لرستان

سرمقاله جوان/ دولت و خطای هاله‌ای

سرمقاله رسالت/ احتمال تکرار تجربه موسسات غیر مجاز در بازار طلا

آماده‌باش خرس روسی و اژدهای زرد برای ماراتن با ترامپ

سرمقاله وطن امروز/ برنامه‌ها را برای اجرا نشدن نمی‌نویسند

10 اتوبوس برقی چینی در تهران وارد مرحله تست اولیه شد

گروه صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس، برترین شرکت ایران شد. پیشتازی «فارس» در فروش، صادرات، ارزش بازار و ارزش افزوده بر اساس IMI-100

محاسبه نرخ آبونمان آب تغییر کرد

اعلام قیمت گوسفند زنده و انواع گوشت گوسفندی

توانیر اعلام کرد؛ قبوض برآوردی برق صرفا جهت اطلاع مشترکان صادر می‌شود

قیمت بلیت اتوبوس‌های برون شهری 25 درصد افزایش یافت

رییس کمیته نفت مجلس: باید تا جایی که می‌توانیم از خام فروشی فاصله بگیریم

بهره برداری از 9 طرح ورزشی ویژه دانش آموزان لرستان در دهه فجر

کشاورزان لرستانی برق مصرفی خود را از طریق پنل خورشیدی تامین کنند

تشریح برنامه‌های فرهنگی و هنری دهه فجر در استان لرستان

تثبیت بیش از 10 هزار هکتار به عنوان اراضی غیرملی در لرستان

کشف اشیاء باستانی هزار ساله در لرستان

سرپرست اداره کل تعاون کار ورفاه اجتماعی لرستان ؛ توسعه اماکن ورزشی با هدف تامین سلامت روحی و جسمی کارگران در اولویت است

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد مازندران با 147 تن از جامعه ایثارگری

دهه فجر امسال، جلوه‌ای از ایثار و پاسداشت امنیت با یاد شهدای انقلاب

مدارس شاهد، پرچمدار علم و اخلاق در مسیر ازرش‌های شهدا هستند

انتصاب مدیرکل دفتر نوسازی و تحول اداری بنیاد شهید و امور ایثارگران

انتصاب سرپرست اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان فارس

رویش پنج هزار اصله نهال در بام خاطره‌های خرم‌آباد

استراتژی مواجهه با ترامپ

سرمقاله جمهوری اسلامی/ سیاست خارجی از تئوری تا تجربه-2

سرمقاله همشهری/ حماس؛ پیروز میدان نبرد فاتح عرصه اخلاق

سرمقاله شرق/ لزوم شناخت ترامپ

سرمقاله ابتکار/ گفتمان وفاق؛ بایدها و نبایدها

خداحافظی همزمان با کارت سوخت و بنزین 1500 تومانی؟

روند کاهشی واردات شکر به کشور؛ قیمت شکر به زیر نرخ مصوب رسید

مدیر گروه اقتصاد پژوهشگاه نیرو: تمرکز بیش از حد روی انرژی‌های تجدید‌پذیر، هدایت غلط عامدانه است