ندای لرستان

آخرين مطالب

سی‌ان‌ان: ترامپ چگونه جهان را تا آستانه بحران پیش برده است؟ سیاسی

سی‌ان‌ان: ترامپ چگونه جهان را تا آستانه بحران پیش برده است؟
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
دونالد ترامپ 100 روز اول حضورش در کاخ سفید را صرف هدایت اقتصادی کرده که جهان را تا آستانه بحران پیش برده، اعتبار آمریکا را به عنوان یک پناهگاه امن مالی به خطر انداخته و ترس را در میان رای‌‌‌دهندگانی و اعتماد خود را به رهبری او از دست داده‌‌‌اند، افزایش داده است.
به گزارش سی‌‌‌ان‌‌‌ان، آمریکایی‌‌‌ها به‌‌‌شدت به‌‌‌دنبال رهایی از قیمت‌‌‌های بالای مواد غذایی بودند و وعده ترامپ مبنی بر مقرون‌‌‌به‌‌‌صرفه کردن دوباره آمریکا در نوامبر 2024 را پذیرفتند و تا حدودی مردم دلشان به اقتصاد پیش از همه‌‌‌گیری تنگ شده بود؛ دورانی که خود او رئیس‌‌‌جمهور بود. اما رئیس‌جمهور عمدا و به تنهایی سیاست‌هایی را اتخاذ کرد که مطمئنا قیمت‌‌‌ها را حتی بیشتر افزایش می‌دهد؛ می‌تواند به کمبود منجر شود و مدیران عامل و مشاغل کوچک را با هرج و مرج و احتمالا رکود اقتصادی مواجه کند. ترامپ در تلاش است تا اساسی‌‌‌ترین اصلاحات اساسی اقتصاد ایالات‌متحده و جهان را در چند نسل اخیر انجام دهد و قاطعانه معتقد است که می‌تواند با استفاده از تعرفه‌های «زیبا» برای اعمال قدرت اقتصادی ایالات‌متحده و در هم شکستن رقبای تجاری، عصر طلایی افسانه‌‌‌ای اواخر قرن نوزدهم را دوباره خلق کند. اما رئیس‌‌‌جمهور در حالی که طرح بازنشستگی کارگرانش با شکست مواجه شده است، گلف بازی می‌‌‌کند و اغلب نسبت به نگرانی‌‌‌های فزاینده آمریکایی‌‌‌ها، از غول‌‌‌های تجاری گرفته تا خریداران عادی بی‌‌‌تفاوت بوده است. مردم در حالی نگران زندگی خود هستند که امروز سه‌‌‌شنبه صدمین روزی است که ترامپ به کاخ سفید برای بار دوم راه یافته است.
تریلیون‌‌‌ها دلار از بازارهای سهام حذف می‌شود، خطوط هوایی پروازها را کاهش می‌دهند، شرکت‌های برتر پیش‌‌‌بینی‌‌‌های سالانه خود را نادیده می‌گیرند و برخی از خرده‌‌‌فروشان به دلیل تعرفه‌ها، فروش کالاهای ساخت چین در ایالات‌متحده را متوقف کرده‌‌‌اند. صندوق بین‌المللی پول پیش‌‌‌بینی‌‌‌های رشد ایالات‌متحده را کاهش داد؛ فدرال رزرو می‌گوید برخی از کسب‌‌‌وکارها استخدام را متوقف کرده‌‌‌اند؛ مدیرعامل والمارت به ترامپ گفته است که سیاست‌های او تا تابستان زنجیره تامین را با مشکل مواجه خواهد کرد. در یک نشانه هشدار‌دهنده از احتمال رکود اقتصادی، احساسات مصرف‌‌‌کننده به‌شدت کاهش یافته و در ماه آوریل به چهارمین سطح «پایین‌‌‌ترین» خود از سال 1952 رسیده است. شاخص ترس و طمع سی‌‌‌ان‌‌‌ان که تصویری از احساسات در بازارها است، در ماه گذشته «ترس» یا «ترس شدید» را ثبت کرده است. مانند بسیاری از کارهایی که ترامپ از زمان بازگشت به دفتر بیضی شکل انجام داده است، سیاست تجاری او از نظر قانونی و قانون اساسی زیر سوال است، زیرا او به‌‌‌طور یکجانبه وضعیت اضطراری ملی را اعلام کرد تا اختیارات خود را برای به راه انداختن جنگ تعرفه‌‌‌ای بیشتر کند.
او اکنون از اختیارات گسترده برای آزمایش نظریه مادام‌‌‌العمر خود مبنی بر اینکه ایالات‌متحده، ثروتمندترین کشور جهان، مدت‌هاست که توسط هر کشور دیگری مورد کلاهبرداری قرار گرفته، برخوردار است. هدف او این است که بازارهای خارجی را به روی محصولات آمریکایی کاملا باز و تولیدکنندگان را وادار کند کارخانه‌ها و مشاغل را بازگردانند تا مناطق صنعتی‌‌‌شده‌‌‌ای را که بهای سنگینی برای جهانی شدن تجارت پرداخته‌‌‌اند، احیا کنند. 
او اصرار دارد که ده‌ها کشور برای انجام معاملات دوستانه با آمریکا که آمریکایی‌‌‌ها را ثروتمند خواهد کرد، صف کشیده‌‌‌اند. میلیون‌ها شغل در آمریکا ممکن است به نتیجه قمار او بستگی داشته باشد. ترامپ در حال عملی کردن یک باور اساسی است که در مرکز تلاش او قرار دارد: «یعنی برچیدن نظام سیاسی غربی به رهبری ایالات‌متحده که 80 سال بر جهان حاکم بوده و صلح جهانی را حفظ کرده است. او بر این باور است: «ایالات‌متحده - قدرتمندترین قدرت جهانی - نباید جهان را رهبری کند، بلکه باید از قدرت خود در مذاکرات رودررو برای وادار کردن کشورهای کوچک‌‌‌تر به سیاست‌هایی که به نفع آمریکا و نه هیچ‌‌‌کس دیگری است، استفاده کند.» 
این اصل که در رویکرد «اول آمریکا»ی او ریشه دارد، بسیاری از متحدان آمریکا را از او دور کرده است - هرچند این یک ویژگی است نه یک ایراد برای رئیس‌‌‌جمهوری که زندگی را به عنوان یک گزاره برد-باخت می‌‌‌بیند. خلق و خوی شکننده رئیس‌‌‌جمهور و این باور که او ذهن اقتصادی تیزتری نسبت به کسانی دارد که وظیفه‌‌‌شان حفظ اشتغال و مبارزه با تورم است نیز در سوق دادن اقتصاد ایالات‌متحده به لبه پرتگاه نقش دارد. برای مثال، حملات او به جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، اعتبار آمریکا را به عنوان سنگ بنای ثبات در اقتصاد جهانی خدشه‌‌‌دار کرده است.
ترامپ خواستار کاهش شدید نرخ بهره شده است، اگرچه بسیاری از کارشناسان هشدار می‌دهند که این امر می‌تواند تورم را افزایش دهد، تورمی که به دلیل تعرفه‌های او از قبل انتظار می‌‌‌رود افزایش یابد. بازارها از دخالت او متنفرند – شاید به همین دلیل است که او حداقل فعلا تهدیدهای خود برای اخراج رئیس بانک مرکزی را تعدیل کرده است.
ترامپ همچنین در حال تشدید رویارویی خطرناک با چین است و یک جنگ اقتصادی تمام عیار را با رقیب ابرقدرت قرن بیست و یکم آمریکا آغاز کرده است که پیامدهای ژئوپلیتیک عظیمی فراتر از شرایط تجاری دارد. ترامپ هفته گذشته در مصاحبه‌‌‌ای به مناسبت صد روز اول ریاست‌جمهوری‌‌‌اش به مجله تایم گفت: «اگر به تمام سال‌های فعالیت من در این حوزه نگاه کنید، متوجه می‌شوید که در همه‌چیز درست عمل کرده‌‌‌ام. شما ثروتمندترین کشوری را که تا به حال داشته‌‌‌ایم، خواهید داشت و در آینده‌‌‌ای نه چندان دور، شاهد رشد انفجاری خواهیم بود.» نکته قابل توجه در مورد توفان پیش‌‌‌رو این است که این توفان محصول چرخه‌های تجاری، شوک اقتصادی خارجی، حمله تروریستی یا حادثه‌‌‌ای مانند یک بیماری همه‌‌‌گیر یا بلایای طبیعی نیست. همه اینها توسط یک رئیس‌‌‌جمهور آمریکایی که آگاهانه سیاست‌های تعرفه‌‌‌ای را اتخاذ می‌‌‌کند، تدوین شده است؛ سیاست‌هایی که تقریبا همه ناظران اقتصادی آگاه پیش‌‌‌بینی می‌‌‌کنند منجر به افزایش قیمت‌‌‌ها و کند شدن فعالیت اقتصادی خواهد شد.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/1023522/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هند و پاکستان بر لبه شمشیر

آقای تاج! حاضری استعفا بدهی؟

تاثیر ناامنی بر اقتصاد ملی

توافق موقت ، مهار اسنپ‌بک را ممکن می‌سازد

یاوه گویی بی بی

روایت تحلیلگر آمریکایی از «مسئله اصلی مذاکرات»

سی‌ان‌ان: ترامپ چگونه جهان را تا آستانه بحران پیش برده است؟

در یک قدمی جنگ

بلومبرگ: چگونه ایران دنبال توافق بهتری است؟

ابهام زدایی از قبض های برق؛ قیمت‌ها چقدر تغییر کرد؟

اظهارات مهم رئیس سازمان بورس

اختتامیه سی‌امین کنگره قرآنی مدارس سمپاد لرستان در خرم‌آباد برگزار شد

پوشش و عفاف از مهم ترین عناصر هویتی قوم لر است

هند ساز جنگ را کوک کرد

معاون وزیر اقتصاد: پیوستن به FATF گرفتار سوءتفاهم شده است

پیش بینی بورس چهارشنبه 10 اردیبهشت 1404؛ بازار سهام روی خوش نشان می‌دهد؟

زرپاد از کارت‌های هدیه خود رونمایی کرد زرپاد کارت؛ انتخابی متمایز برای هر مناسبت

پیش بینی قیمت طلا و سکه 10 اردیبهشت 1404

قیمت تاکسی برقی‌های جدید تهران

نگهداری عجیب کالاها در بندر شهید رجایی

تحول در بازار اجاره مسکن؛ آیا تصمیم جدید دولت ناجی مستأجران می‌شود؟

اهتمام دولت چهاردهم بر بزرگداشت هرچه باشکوه‌تر مراسم سالگرد شهدای دولت

ماجرای دپوی کانتینرها

تقابل زودهنگام بهارستان‌نشینان علیه پاستور

بازار سرمایه مثبت ماند

پهلوگیری 35 فروند کشتی در بندر شهید رجایی

120 هزار متقاضی نهضت ملی تا پایان سال صاحب‌خانه می‌شوند

اطلس در پیج تاخیر؛ سایپا پاسخگو نیست

یارانه 750 هزار نفر از دهک‌های بالا حذف شد

دود بدون آتش؛ روایتی از سومین روز پس از انفجار بندرعباس

بی‌درنگ پاسخ می‌دهیم

احساس سوختن به تماشا نمی‌‏شود؛ گزارشی از اسکله بندرعباس

تغییر؛ از شایعه تا واقعیت

نماینده مجلس: نرخ ارز پایین آمد اما قیمت کالاهای اساسی تغییری نکرد

سکه همچنان در سراشیبی کاهش، دلار در کانال 80 هزار تومان آرام گرفت

فضل الله اکبری دبیر انجمن تولیدکنندگان قند ایران : تقاضای کاهش ارزش افزوده قند و شکر از ده درصد به یک درصد از جناب دکتر قالیباف و دولت محترم و وزیر محترم جهاد

افزایش حقوق بازنشستگان به حساب‌هایشان نشست

خطر افت تولید در پارس جنوبی جدی شد؛ عجله قطر در فشارافزایی گاز

مخالفت کمیسیون اقتصادی مجلس با طرح تحقیق و تفحص از بانک مرکزی

مزایده اموال چای دبش تمام شد؛ حراج 84 خودروی خارجی

چرا با کاهش نرخ دلار سفره ها بزرگ نشد؟

قیمت پیشنهادی شیر خام تعیین شد

عقب‌نشینی از حوزه پوشاک و لباس موجب پیشتازی دیگران می‌‌شود

واژگونی تریلر نفت‌کش در محور پلدختر - اندیمشک؛ جاده ترانزیتی مسدود شد

رمز ماندگاری گفتمان شهید رئیسی، مردم‌داری و حضور میدانی است

دختران سرمایه‌های ارزشمند امروز و آینده‌سازان فردای ایران هستند

یک کارشناس امنیتی: نفوذ به بندرهای ایران آسان است

اختلافات فزاینده نتانیاهو و ترامپ بر سر ایران

خاموشی، ثمره سوءمدیریت

عامل خسارت به تجارت؛ حمله «سازندگی» به وزیر صمت