ندای لرستان

آخرين مطالب

کاخ سفید در توهم مقالات

کاخ سفید در توهم
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
ترور یحیی سنوار، به این امیدها در دولت بایدن دامن زده است که وی می‌تواند در روزهای آخر حضورش در کاخ سفید به هموار کردن راه برای ایجاد یک کشور فلسطینی کمک کند. «استیون ارلانگر» در گزارش 21اکتبر در نیویورک‌تایمز نوشت، اما از بسیاری جهات هدف تشکیل کشور مستقل فلسطینی دورتر از همیشه به نظر می‌رسد. در غزه، مرگ و ویرانی در مقیاسی ویرانگر رخ داده است. فقدان یک رهبری روشن و استوار فلسطینی وجود دارد. بایدن امیدوار است که ترور سنوار بتواند آتش‌بس موقت در غزه را به دنبال داشته باشد و در عین حال راهی به سوی مذاکرات بر سر ایجاد یک کشور فلسطینی در کنار اسرائیل – یا به اصطلاح همان راه‌حل دو دولتی- ایجاد کند.
اما مشخص نیست که اکنون چه کسی می‌تواند به نمایندگی از حماس در غزه صحبت کند یا اینکه حتی این گروه واقعا می‌داند که گروگان‌ها کجا هستند یا چند نفرشان زنده هستند یا خیر؟ بنیامین نتانیاهو وعده داده است که به جنگ علیه حماس ادامه دهد. او نبرد دیگری را هم علیه حزب‌الله در جنوب لبنان پیگیری می‌کند و همچنین به دنبال پاسخ به ایران نیز هست. نتانیاهو از 7 اکتبر بارها امکان راه‌حل دو دولتی را رد کرده است و ثبات دولت ائتلافی او وابسته به وزرای راست افراطی است که مخالف هر نوع کشور فلسطینی هستند. «مخیمار ابوصدا»، محقق غزه‌ای که استاد مدعو در دانشگاه نورث وسترن است، می‌گوید که همه اینها چشم‌انداز موافقت اسرائیل برای مذاکره جدی بر سر تشکیل کشور فلسطین را بسیار بعید می‌کند. ابوصدا گفت: «نتانیاهو اخیرا بارها گفته است که یک کشور فلسطینی امنیت اسرائیل را به خطر می‌اندازد. با توجه به اینکه بخش رادیکال اسرائیل اکنون در قدرت است، این موضوع در دستور کار آنها نیست.»
قرارداد اسلو در دهه1990 - چارچوب صلح با هدف حل مناقشه بین اسرائیل و فلسطینیان- قرار بود به «فلسطین مستقل» منجر شود. «تشکیلات خودگردان فلسطینی» که بر اساس این توافق‌نامه تاسیس شد، قرار بود یک نهاد موقت باشد که خودمختاری محدود فلسطینی‌ها را در کرانه باختری و نوار غزه اعمال می‌کند. اما در سال2007 پس از انتخاباتی که در آن حماس پیروز شد، به دنبال درگیری‌هایی که میان فتح و حماس رخ داد، از سوی حماس از غزه بیرون رانده شد. اکنون این تشکیلات تنها بخشی از کرانه باختری را تحت کنترل دارد و فلسطینیان آن را فاسد و ناکارآمد می‌دانند.
در سال‌های اخیر، در میان چرخه‌های خشونت، امیدها به راه‌حل دو کشور کاهش یافته است. پس از 7اکتبر و پاسخ ویرانگر اسرائیل در غزه، این موضوع دوباره توسط ایالات متحده و اروپا و همچنین برخی از کشورهای خاورمیانه به‌عنوان بهترین راه برای دستیابی به صلح پایدار و مطمئن بین اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها مطرح شده است. برای مثال، عربستان سعودی اصرار دارد که هرگونه به رسمیت شناختن اسرائیل به مسیری معتبر به سوی یک کشور مستقل و پایدار فلسطینی بستگی دارد. اما حتی اگر نتانیاهو رویکرد خود را تغییر دهد، به گفته تحلیلگران، رهبری پراکنده و ضعیف در فلسطین مانع جدی برای پیشرفت در این موضوع خواهد شد.
«معین ربانی»، عضو غیر مقیم «مرکز مطالعات درگیری و بشردوستانه» مستقر در دوحه گفت که هرگونه توافقی مستلزم یک رهبری گسترده فلسطینی، از جمله موافقت حماس، برای حمایت و پشتیبانی از این ایده است. ربانی می‌گوید: «اما تشکیلات خودگردان فلسطین کم و بیش هر گونه مشروعیتی را که ممکن بود داشته باشد از دست داده است و من انتظار دارم که حماس در حال حاضر یک خط رادیکال‌تر را اتخاذ کند.» او گفت که اصرار ایالات متحده و کشورهای اروپایی بر ادامه فشار برای راه‌حل دو کشوری، خلأ موجود در رهبری فلسطین و تاثیر رادیکالیزه کننده جنگ غزه بر سیاست فلسطین را نادیده گرفت.
ربانی گفت: «راه‌حل دو دولت، سرپوشی است که به ایالات متحده و اروپا اجازه می‌دهد تا وانمود کنند که در حل این موضوع جدی هستند بدون اینکه تغییراتی را در واقعیت روی زمین تشخیص دهند که با امکان دستیابی به آن هدف در تناقض است.»موضوع پیچیده‌تر، رشد سریع شهرک‌های اسرائیلی در کرانه باختری اشغالی و همچنین تشدید حملات اسرائیل به این سرزمین پس از حمله 7اکتبر است. «علی جرباوی» استاد علوم سیاسی در دانشگاه بیرزیت در کرانه باختری، گفت: «هیچ‌کس در سرزمین‌های اشغالی، به‌ویژه کرانه باختری، به راه‌حل دو دولتی اعتقاد ندارد.» او گفت: «در حال حاضر سخت‌ترین کار در جهان این است که یک فلسطینی میانه‌رو باشی.» بیشترین تاثیر ترور سنوار و تضعیف حماس ممکن است بر سیاست فلسطین باشد.
جرباوی گفت که وقتی با مقامات حماس صحبت کرد، آنها آگاه بودند که این سازمان ضربه شدیدی خورده است و بهبودی و ترمیم آن به سال‌ها زمان نیاز دارد. آنها همچنین اذعان کردند که حماس نمی‌تواند به تنهایی غزه را اداره کند. او خاطرنشان کرد، اما حماس همچنان می‌تواند مانع از هر ترتیبی شود که دوست ندارد.مقامات اسرائیلی، آمریکایی، سعودی، مصری و کشورهای حاشیه خلیج‌فارس درباره تلاش برای انتصاب «سلام فیاض»، 72 ساله به‌عنوان نخست وزیر برای اجرای بازسازی غزه پس از پایان جنگ بحث کرده‌اند. فیاض پیش از این از سال 2007 تا 2013 در این سمت خدمت کرده است. او پس از اختلافات سیاسی با محمود عباس اخراج شد. روی کار آمدن فیاض می‌تواند کشورهای عربی را ترغیب به ارائه میلیاردها دلار کمک کند که همین امر می‌تواند به او کمک کند تا حمایت مردم غزه را به دست بیاورد؛ حتی در شرایطی که اسرائیل بر حفظ کنترل امنیتی بر مرزها اصرار دارد. اما جرباوی که با فیاض در دولت کار می‌کرد و به او احترام می‌گذارد، نگران است که «فلسطینی‌ها او را مرد آمریکا ببینند که دستور کار آمریکا و امارات را اجرا می‌کند.»

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/984702/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مهاجری در یک قدمی نیمکت شمس آذر

مرغ لرستان از استان‌های هم‌جوار ارزان‌تر است

رمزگشایی از سفر وزیر امور خارجه آمریکا به منطقه

کاخ سفید در توهم

آنالیز استانداران

کاهش 16 درصدی ارزش پول ملی در 6 ماه

کاملاً غیرقابل پیش‌‏بینی

بیروت؛ جهان دیگر تصویر روح در آینه (1)

قاتل هیرمند در تهران؟

آینده نابرابری در ایران

یک شهادت عاشقانه

چالش‌های لرستان با نگاه بومی و هنری رفع شوند

جبهه رسانه‌ای لرستان رفع مشکلات استان را مطالبه کند

ظرفیت کشتارگاه‌های طیور لرستان به 28 هزار قطعه در ساعت می‌رسد

پول گندم تا هفته آینده به کشاورزان پرداخت می‌شود

لایحه بودجه در زمین پارلمان

دیپلماسی ضد جنگ ایران

پنج نکته مهم درباره حراج‌های سکه مرکز مبادله ایران

خاطره‌ای از ترک جلسه توسط چینی‌ها از زبان معاون سابق وزیر اقتصاد

افزایش 60 تا 70 میلیون مترمکعبی مصرف گاز در پی کاهش دما

بررسی سازوکار اسقاط و تحویل خودرو جایگزین با حضور وزیر صمت

ریز و درشت ارقام مهم بودجه به روایت نایب رییس کمیسیون برنامه؛ از حقوق و مالیات تا قیمت نفت و دلار

روایت فارس از علت افزایش قیمت دلار در این روزها

زیبا سازی شهر فیروز آباد الشتر با اجرای طرح‌های عمران شهری

انتخابات انجمن اولیا و مربیان دبیرستان 13 آبان، شهرستان کوهدشت

احداث مدارس 6 کلاسه در لرستان

رها سازی 3 هزار قطعه بچه ماهی در استخر چهار بره بروجرد

پرداخت 144 میلیارد تومان عوارض ارزش افزوده به حساب شهرداری و دهیاری های لرستان

افتتاح 532 طرح کشاورزی با اعتبار 2.1 هزار میلیارد در لرستان

دریافت کمک هزینه جدید دولت در آبان با کد دستوری زیر | واریز کمک معیشتی جدید برای مددجویان بهزیستی و کمیته امداد

رضا مهاجری سرمربی شمس آذر شد

رسمی: مهاجری سرمربی شمس آذر قزوین شد

◄ معرفی راه آهن دورود؛ کوتاه ترین خط آهن کشور و جاذبه های گردشگری آن

بهره مندی 946 روستای لرستان از اجرای طرح هادی

افزایش 39 درصدی عوارض ارزش‌افزوده شهرداری‌ها و دهیاری‌های لرستان

صدور هشدار سطح زرد برای لرستان

مسائل براساس اولویت‌ها مطالبه‌گری شوند

توقیف 49 دستگاه وسیله نقلیه متخلف در بروجرد

مادران شهدا جلوه ای از ایمان، پاکدامنی، اخلاص و صبر و شکیبایی هستند

دیدار دست‌اندرکاران برگزاری کنگره شهدای استان فارس با رهبر انقلاب

روش‌های جلوگیری از لک‌های پوستی در بارداری

ترامپ محبوب عرب‌های آمریکا

رقابت ناتمام؛ چرا شریعتمداری روایت رائفی پور را رد کرد؟

دومین وتوی آقای رئیس

افشای بدهی بانکی میلیاردی استقلال و پرسپولیس

همتی: بریکس در حال ایجاد بانک جهانی جدید است

کارشناس اقتصادی: دولت نرخ سوخت هواپیما را تعیین تکلیف کند

ترخیص کالا در گمرکات کشور سرعت می‌گیرد

10 عدد مهم بودجه 1404

رونمایی دلار در کانال 68 هزار تومان؛ طلای 18عیار بالا رفت