ندای لرستان

آخرين مطالب

گرد و خاک اخبار جعلی در میدان سوریه سیاسی

گرد و خاک اخبار جعلی در میدان سوریه
  بزرگنمايي:

ندای لرستان - همشهری /متن پیش رو در همشهری منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
طی 2هفته گذشته اخبار کذب و گاه کاملا نادرستی در رسانه‌های بین‌المللی درباره سوریه منتشر شده است
رضا عمویی| شایعات و اخبار درباره سوریه پس از پایان کار دولت بشار اسد به‌طور گسترده در حال دست‌به‌دست شدن است. این شایعات در وضعیتی از هرج و مرج در دوران ‌گذار سوریه قوت گرفته و نکته مهم این آشفته بازار تحولات سوریه آن است که بخش مهمی از این شایعات از سوی پرادعاترین رسانه‌ها مطرح شده است. برخی از این رسانه‌ها از قضا رسانه‌هایی هستند که در آمریکا خود را پرچم‌دار خبر و تحولات بین‌المللی می‌دانند. انتشار برخی اخبار غلط درباره سوریه در دوران جدید پسااسد بیش از هر چیز عمدی بودن و جهت‌دار بودن رویکردهای رسانه‌ای به‌ویژه در غرب را درباره سوریه نشان می‌دهد.
اشک تمساح سی‌ان‌ان
به‌تازگی انتشار یک خبر دروغ درباره سوریه از شبکه خبری سی‌ان‌ان باعث زیر سؤال رفتن اعتبار این شبکه آمریکایی شده است.
دروغ بزرگ سی‌ان‌ان: این شبکه آمریکایی در یکی از گزارش‌های خود یک افسر اطلاعاتی نیروی هوایی بشار اسد را به‌عنوان یک زندانی به مخاطبینش معرفی کرد که از سقوط دولت اسد بی‌خبر است، اما این گزارش بعد از یک‌هفته دروغ از آب درآمد!
صحنه‌سازی سی‌ان‌ان از زندان صیدنایا: برخی از کاربران این گزارش دروغ سی‌ان‌ان را نوعی صحنه‌سازی‌ با هدف ارائه روایت مورد نظر آمریکا از دولت اسد توصیف کرده‌اند.
سابقه دروغ‌های سی‌ان‌ان: کلاریسا وارد، خبرنگار سی‌ان‌ان که گزارش دروغ یک زندانی در سوریه را منتشر کرده بود، سال گذشته نیز با حضور در اسرائیل، مدعی رگبار موشکی نیروهای حماس به سمت اسرائیل شد؛ درحالی‌که تصاویر پشت سر این خبرنگار و دوچرخه‌سواری کودکان وضعیت را عادی نشان می‌داد. برخی از کاربران فلسطینی این خبرنگار را یک بازیگر ماهر توصیف کرده‌اند.
انتقال میلیون‌ها دلار پول توسط بشار اسد
آمار و ارقام‌های مختلفی درباره انتقال پول‌های کلان توسط خاندان اسد به خارج از سوریه منتشر شده است.
خبر ادعاشده: بشار اسد در سوریه بین سال‌های 2018 تا 2019 حدود 250میلیون دلار پول نقد به مسکو منتقل کرده است. / بشار اسد قبل از خروج از سوریه، 200میلیون دلار پول نقد را در 21پرواز به روسیه منتقل کرده است.
اصل خبر: هنوز هیچ‌کدام از رسانه‌های روسی خبر ادعاشده درباره انتقال پول‌های کلان از سوریه به مسکو را تأیید نکرده‌اند. مدارک و مستندات قابل اثباتی درباره ادعای انتقال پول به خارج از سوریه توسط دولت بشار اسد ارائه نشده است.
رسانه منتشر‌کننده خبر: فایننشال‌تایمز و دیلی‌میل
ترور دانشمند سوری
خبر ترور شیمی‌دان سوری یکی دیگر از دروغ‌های رسانه‌ای درباره سوریه است.
خبر دروغ: دکتر حمدی اسماعیل ندی، شیمی‌دان آلی توسط افراد ناشناس در خانه‌اش در دمشق ترور شد.
اصل ماجرا: حمدی اسماعیل ندی، پزشک 74ساله اهل قاهره است و آخرین‌بار 9سال پیش برای یک سفر کاری 4روزه به دمشق سفر کرده بود. او در حساب فیسبوک خود و همچنین در گفت‌وگو با رسانه‌ها خبر ترورش را تکذیب کرد.
رسانه برجسته منتشرکننده خبر: یسرائیل‌هیوم (رسانه عبری‌زبان)
ترور 3دانشمند سوری در دمشق
ترور همزمان 3دانشمند سوری نیز خبر پربازدیدی درباره سوریه طی 2هفته گذشته بوده است.
خبر دروغ: 3فیزیک‌دان در دمشق پایتخت سوریه ترور شدند. شادیه حبال، فیزیک‌دان و همسرش در دمشق ترور شدند. حبال و همسرش دارای مدرک دکتری بین‌المللی در فیزیک بودند و این جنایت ساعاتی پس از ترور زهرا الحمصیه، میکروبیولوژیست هسته‌ای با 2گلوله به سرش رخ داده است.
اصل ماجرا: شادیه حبال، یک دانشمند فضایی سوری-آمریکایی است که به‌مدت 12سال است که در خارج از سوریه زندگی می‌کند و حمدی اسماعیل و زهرا الحمصیه نام‌های ساختگی‌ای هستند که وجود ندارند.
رسانه‌ منتشر‌کننده خبر: اکانت‌های وابسته به مخالفان در شبکه ایکس(توییتر)
ادعای آزار جنسی سیستماتیک
در برخی گزارش‌ها، رسانه‌ها ادعاهایی مبنی بر آزار جنسی سیستماتیک در زندان صیدنایا را مطرح کرده‌اند.
خبر دروغ: براساس شهادت‌های برخی افراد، زندانی‌های سوریه شاهد تجاوزهای سیستماتیک علیه زندانیان بوده‌اند.
اصل خبر: هیچ شواهد معتبری درباره تجاوز سیستماتیک در زندان‌های سوریه هنوز در رسانه‌ها ارائه نشده است.
رسانه منتشر‌کننده خبر: سی‌ان‌ان و بی‌بی‌سی
سلول‌های مخفی زندان‌های اسد
یکی از نخستین و گسترده‌ترین شایعات، صحبت در مورد وجود طبقات زیرزمینی در زندان‌های مربوط به سوریه بود.
خبر دروغ: برخی از رسانه‌های نزدیک به شورشیان مسلح گفته بودند که زندان دولتی صیدنایا دارای درهای مخفی با کدهای الکترونیکی است و اعضای گروه امدادی کلاه‌سفیدها(وابسته به شورشیان مسلح) در حال جست‌وجوی برای کشف این سلول‌های مخوف زندانیان هستند.
اصل ماجرا: پس از چندین روز جست‌وجو، کلاه‌سفیدها در بیانیه‌ای اعتراف کردند که عملیات جست‌وجو بدون یافتن سلول‌های مخفی یا زیرزمینی پایان یافته است. در این ارتباط گفته شده که تیم‌های تخصصی در این زندان تمام بخش‌های زندان و تأسیسات آن را در زیرزمین‌ها، حیاط‌ها و بیرون از ساختمان‌ بازرسی کرده‌اند و هیچ مدرکی دال بر وجود زیرزمین‌های مخفی پیدا نشده است.
رسانه منتشر‌کننده خبر: بی‌بی‌سی و رویترز
اعدام با دستگاه پرس
گزارش‌های متعددی نیز از برخی اعدام‌های عجیب و غریب در زندان‌های دولتی سوریه منتشر شده است.
خبر دروغ: مخالفان بشار اسد گفته‌اند که ابتدا افراد زندانی با طناب دار اعدام می‌شدند، سپس جنازه‌ها را در دستگاه پرس می‌گذاشتند و آنها را مچاله می‌کردند. حتی گفته‌اند برخی از افراد را بدون اعدام و زنده‌زنده در دستگاه پرس می‌گذاشتند و پس از پرس جنازه، آن را در اسید حل می‌کردند.
 اصل خبر: براساس گزارش عربی21، ‌دیاب سریه، مدیر کمیته بازداشت‌شدگان در زندان صیدنایا تأکید کرده که از هیچ دستگاه پرسی برای له کردن و نابود کردن اجساد بازداشت‌شدگان استفاده نمی‌شده است. وی همچنین افزوده که دستگاه پرس موجود در این زندان برای شکنجه یا خرد کردن استخوان‌ها نبوده بلکه کارکرد تعمیراتی برای بخش فنی زندان داشته است.
رسانه منتشر‌کننده خبر: اکانت‌های کاربران وابسته به مخالفان مسلح در شبکه توییتر(ایکس)

لینک کوتاه:
https://www.nedayelorestan.ir/Fa/News/998578/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ائتلاف سه‌گانه برای استیلا بر شام

صله دیرهنگام سلطان‏ محمود

اردوغان اهداف آمریکا را در سطح منطقه پیاده می‌کند

جامعه پُرمسئله

چرا وقتی برق قطع می‌شود اینترنت نداریم؟

اول رشد اقتصادی، سپس بهبود وضعیت محیط زیست

عروسی به کوچه بورسی‌ها رسید؛ بازارساز ارزی وارد میدان می‌شود

واریز سود به بیش از 44 میلیون مشمول سهام عدالت خاتمه یافت

قیمت گوشی‌ها امروز؛ پرفروش‌ترین گوشی چینی در ایران چند؟

بیت کوین رایگان تنها با ثبت‌نام بدون قرعه کشی ( فرصت محدود )

پیش‌بینی موسسه فیچ از نفت 70 دلاری

پیش فروش 6 محصول سایپا ویژه دی ماه 1403

دقیقی: برد مقابل استقلال خوزستان نتیجه تلاش و جنگندگی است

حضور 50هزار کشاورز غیرساکن در لرستان

یادمان شهدای سیستان و بلوچستان رونمایی شد

بین من و پزشکیان رفاقتی هست

اسرائیلی‌ها قصد داشتند ایران را وارد جنگ کنند

چه کسی سقوط کرده؟

گرد و خاک اخبار جعلی در میدان سوریه

توسعه روابط ایران با مصر به نفع منطقه است

فصل آخر پیرمرد

بازار کار کدام یک از اقتصادهای موفق سال 2024 داغ است؟

سقوط قیمت سکه و طلا در بازار امروز

بازار داغ "یلدا" در شب‌های سرد پاییزی

نا آگاهی و نبود نظارت بر کارگاه ها عامل سرطان کارگران

درخواست تا 2 سال حبس برای خواننده معروف ترکیه به اتهام توهین به زن ایرانی

پیگیر برقراری پروازهای حج از فرودگاه خرم‌آباد هستیم

ایمن‌سازی محور الیگودرز به اصفهان+فیلم

تعویض دقیقی طلایی بود

آغاز هفته سیزدهم لیگ برتر با پیروزی خیبر مقابل آبی‌های اهواز

خلاصه بازی خیبر خرم آباد 1 – استقلال خوزستان 0

درخواست نماینده ولی فقیه در لرستان برای کاهش مصرف انرژی

خیبر خرم آباد 1 - 0 استقلال خوزستان/ پیروزی سخت شاگردان دقیقی در خانه + فیلم

خیبر 1-0 استقلال خوزستان؛ خیبر هفته سیزدهم را با برد افتتاح کرد/ غول کش اهوازی در لرستان زانو زد

خیبر خرم آباد 1-0 استقلال خوزستان؛ رستگاری سعید دقیقی با توسل بر تعویض طلایی

برد خانگی خیبر مقابل استقلال خوزستان

صعود یک پله‌ای خیبر با پیروزی برابر استقلال خوزستان

چینی‌ها به دنبال راز شکل‌گیری جهان هستی از روی ذرات شبح؛ ساخت آشکارساز عظیم نهایی می‌شود

کشف 600 کیلوگرم گوشت فاسد در بروجرد

چرا وقتی برق میره اینترنت نداریم؟

رُنسانس «تکفیری‌ها»؛ از سر بُریدن تا لیبرال‌نمایی

پیام پزشکیان: روشنایی و نور در پس یلداهاست

صبح تهران تعطیل؛ ترسناک و تاریک

شب شیوخ

توییتر زمین حمله‌ی حمید رسایی به مسعود پزشکیان

جنب و جوش مردم برای خرید شب یلدا

چالش‌های ایران در عصر بلاکچین و توسعه اقتصاد دیجیتال چیست؟

معاون سابق شرکت ملی گاز مطرح کرد: زیان 7.6 میلیارد دلاری کشور از قطع گاز و برق

افزایش چک‌های برگشتی در مهرماه؛ ناقابل 114 میلیارد و 900 میلیارد تومان!

همزمان با تداوم جنگ در اوکراین؛ اروپا می‌تواند اعتیادش به انرژی روسیه را ترک کند؟